- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. szeptember
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Brogyi
őstag
válasz
assemble #54319 üzenetére
Ha nagyok az igényeid akkor semelyik gyári router nem lesz jó az 1G-hez, vagy az ára túllő a 80 ropin.
Ekkor jön előtérbe az x86-os vonal.
[Válogass!] -
válasz
assemble #54319 üzenetére
Ezért kérdeztem én is, hogy mi is lehetett a gond, mert nekem is E4200 volt évekig gyári szoftverrel, és gyakorlatilag day1-től a szekrény mögött hevert, sose volt gond vele. Csak ment és ment. Bár lehet, hogy nálam más volt a hálózati környezet, és felhasználás mint nálad, és akkor én is belefutottam volna valami gondba.
Most bár az EA7500 csak egykét hete megy, egyelőre ezzel is ugyanez a tapasztalatom. Nem fagy le, nem indul újra, és nincs egyéb gond se a gyári szoftverrel. A wifivel kicsit kísérleteztem rajta, hogy a megfelelő beállítással átvigyen jó nagy sávszélt, de ez is sikerült. Igazából szerintem nálam is a 2.4Ghz-es sáv telítettségével van a gond a környező egyéb wifik miatt, de 5Ghz-en minden ok.
Arra gondolok, hogy azért valószínűleg a gyártók is fejlődtek már annyit az évek során, hogy manapság már versenyképes szoftverekkel tudják adni a routereket. Talán nincs már ekkora jelentősége a custom firmwareknek, mint a régebbi routereknél. Olyan featureről se tudok, amit csak a custom tudna, és tényleg szükségem lenne rá. -
válasz
assemble #54113 üzenetére
Olvass bele/kérdezzél rá a tulajoktól a saját topikjában.
-
válasz
assemble #54096 üzenetére
at tudja vinni a gigabit-es netet WAN-rol (legalabbis vezetekesen) - de minimum mondjuk egy 800 megabitet (nem tudom ehhez eros hardver kell, vagy hardveres NAT, vagy ezeknek a kombinacioja)
Hardveres NAT kell de már elég erős SoC van ezekben a típusokban.-megbizhato, nagy tudasu, es legjobb ha custom fw-k elerhetok ra (tomato, ddwrt, ilyesmi) - eddig alapvetoen Linksys router-eim voltak tomato-val/ddwrt-vel, es hasonlo szintet varok ezekben. Olvastam egy olyat is, hogy Asus-okon a gyari fw is tomato alapu - nem tudom ez mennyire igaz es melyik modellekre, de az ugy mondjuk eleg jol hangzik
Az Asus AsusWRT firmware Tomato alapú.
Az Asus ARM alapú eszközeit kivéve csak gyári firmware-rel megy a hardveres NAT.Ajánlott AC-s eszközök: Asus AC55U/AC58U/AC68U/AC87U, TP-Link Archer C5/C7/C8/C9
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Napelem
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- Anime filmek és sorozatok
- Redmi Note 13 4G
- iPhone topik
- Homokféreggel is pózolhatna a OnePlus 15
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! 27%ÁFÁ-s! Bambulab A1 Combo 3D FDM Nyomtató , ajándékokkal.
- Honor X6 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Eladó szép állapotú Samsung S10+ 8/128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest