Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
ben-ga
üzenetére
Az összes AC750-es eszköz nem ajánlott a gyenge 5 GHz-s wifi képesség (433 Mbps) miatt, valamint az ilyen eszközök között gyakori a 100-as portok is és hardveresen sem olyanok mint a "nagyobb" testvéreik, valamint CFW ellátottságuk sem gyakori.
Asus ac51u? vagy tplink c20 ac750?
Csak 100-as portjaik vannak. -
válasz
ben-ga
üzenetére
amit néztem: Asus rt-n12 vagy +-os? TP-LINK T2-WR841N?
Csak 100-as portjaik vannak így teljesen alkalmatlanok.TL-WR1043ND?
Elvileg jó lenne mivel gigabites portjai vannak de csak 2,4 GHz-s így kb 80-100 Mbps lehet az elérhető sebesség wifi-n.Mivel a használt wifi adapter AC-s így érdemes ennek megfelelő router-t is beszerezni, legalább AC1200-as képességű kellene.
A Zte mögé kellene az újat majd kábelen bedugni?
A szolgáltatói eszköz bridge módba kell tetettni, NAT-ot is ki kellene kapcsoltatni ha eddig nem történt volna meg, és a saját router WAN portjába kötni a szolgáltatói eszközből jövő kábelt. -
válasz
ben-ga
üzenetére
Gyakorlatilag összes ajánlott router-rel jobban jársz minden a szolgáltatói eszközzel.
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott típusok 20k-s határral: D-Link 860L B1 (csak CFW-vel ajánlott)
25-30k között: Asus AC58U, TP-Link Archer C5/C7
30k felett: Asus AC66U B1/AC68U, TP-Link Archer C8/C9 -
xigris
őstag
válasz
ben-ga
üzenetére
Lehet nem fogja tudni(leírásában nem találtam ilyet) de várjál még hátha lesz megerősítés vagy cáfolás
Fortian: Neked kell eldönteni van e szükséged az 5ghz-re panelba előny,kérdés az ellenoldal mit támogat? Milyen sebességet szeretnél elérni?
A 2.4 nem olyan érzékeny az akadályokra az 5ghz-t jobban zavarja a fal -
válasz
ben-ga
üzenetére
Én egész biztos nem működtetnék két WiFi-t, a Telekom eszközét csak "modemként" használnám! Azért írom idézőjelbe, mert valójában a Telekom eszközei nem tudják a bridge módot, de ez most itt részletkérdés! Szóval letiltanám a CISCO WiFi-jét, az egyik LAN portjára rákötném a saját routerem, ami inkább egy ASUS RT-N12 D1 lenne Tomato firmware-el, és minden klienst erre csatlakoztatnék, és ezen osztanám szét a rendelkezésre álló sebességet! Ha használsz port forwardot, torrenthez, játékhoz, stb..., akkor a saját router WAN MAC címét be kell írnod a CISCO DMZ menüjébe, így csak a saját routeren kell majd a forwardokat állítgatnod!
Én így oldanám meg!

-
válasz
ben-ga
üzenetére
Nem is lehet lecserélni, ilyet én sem írtam sehol! Ezt (vagy akár más típusú routert) a CISCO mögé tudod kötni, és erre kötöd majd rá a kliens gépeket, illetve WiFi-n is erre kell majd csatlakozni! A Telekom-os CISCO-val annyit megcsinálsz esetleg, hogy a WiFi-t letiltod benne, mást nem szükséges!
Természetesen az is megoldás, több lehetőség is van!
-
válasz
ben-ga
üzenetére
Igen tudom, velem beszéltél a másik topikban is!

Legolcsóbban egy TP-LINK WR841ND-vel tudod megúszni, abban van Bandwidth Control funkció! Ez úgy 80Mbps-ig megfelel...
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen egeret válasszak?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox tulajok OFF topicja
- BestBuy topik
- OpenWRT topic
- Escape from Tarkov
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Direct One (műholdas és online TV)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB Phantom Black, fóliás új állapot, Regalaxy
- Keressek intel i7-i9!!
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Dell PowerEdge T110 II PC, Xeon E3-1220 v2 CPU, 32 GB DDR3 RAM, 2 x 1 TB SAS HDD
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- Bontatlan iPhone 16 Pro (128 GB) (rendelhető)
- Xiaomi Redmi 14C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 590 8GB ZALMAN T4 Plus ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Gubek-Einste
Dr.NX