- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- 8th: Ezt is megéltük gyerekek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
zsolt734
tag
válasz
zsolt734 #91526 üzenetére
A helyzetet átgondolva pár szűrőt töröltem, illetve utánaolvastam a témának. 3 eszközre szűkítettem amiből választanék (ami fontos lenne, az a gigabit-es LAN és a 4G modem):
1. TP-Link MR600 (Az ára szól mellette, de nem ismerem a TP-Link termékeket, nem tudom, mennyire ajánlottak, megbízhatóak?)
2. Asus 4G-AC68U (K*/-+ drága, de mellette szól, hogy a jelenlegi Asus router-em működik immáron 5-6 éve.)
3. Mikrotik hAP ac3 LTE6 kit (Az ára még ok, de egyrészt nem tudom, mennyire ajánlott, másrészt félek tőle, hogy a tudásom fasorban sincs az eszköz konfigurálásához.)A sorrend a saját elképzelésemet tükrözi, de nektek mi a véleményetek, melyiket lenne a fentiek közül érdemes megvenni?
-
válasz
zsolt734 #91549 üzenetére
"ha jól értem, akkor az a Mikrotik tulajdonképpen hasonló funkciókkal bíró eszköz, mint a jelenlegi Huawei E5577"
Ez attól függ, hogy milyen hasonlóság éri el az ingerküszöböt.
A funkciójuk valóban mutat hasonlóságot, a szolgáltatásaik kínálata és minősége viszont finoman szólva különböző szinten van.
A Mikrotik SXT és LHG sorozatai nagy nyereségű, irányított antennákkal dolgoznak -- emellett teljes értékű routerek a Mikrotik RouterOS-ével, bár sokan (mint én is) ezt ki nem használva csak modemként használják őket.
Jóval magasabb ligában (más követelményeket kielégítve) játszanak, mint a kis hordozható eszközök.
MaCS
-
válasz
zsolt734 #91526 üzenetére
Ha két USB eszközt szeretnél egy routerre kötni, akkor az eleve meghatároz egy szűrőt.
Az, hogy Mesh-t szeretnél, még egy szűrő.
Az ASUS eszközeiből lehet ez alapján kiindulni, az összefoglalóban van [lista az AX-es eszközökről].A lista, az igények és az árkategória alapján RT-AX68U körül kellene nézelődnöd...
BTW milyen NAS-ról beszélünk? Mert simán lehet, hogy eleve az is szűk keresztmetszet - ettől függetlenül ha egy hálózati meghajtót jó sebességgel szeretnél elérni, akkor tényleg kábelezés jön, és nem WiFi...Szerk.: plusz nem mindegy milyen kábel megy ide-oda, láttam olyat, hogy valami iszonyú tré kábel volt a falban behúzva a 230V-os és TV vezetékek mellé, és a hálózat kemény 10Mbit/s kapcsolatot tudott felépíteni...
-
-
-
CheGhost
aktív tag
válasz
zsolt734 #56858 üzenetére
Helló!
A félreértések elkerülése miatt az elején leszögezném, hogy én nem tudok ajánlani semmit, azt majd a hozzáértők megteszik, illetve tőlük kéretik kijavítani a pontatlanságokat. Ezért elnézést, hogy beleszólok.
Egy pár tisztázó kérdés:
- 1 db router/modem-et keresel, vagy a leírásodnak megfelelő irodában a belső hálózatot szeretnéd "felújítani"?
- 8 portos router helyett switch megfelelne-e? (Napokkal ezelőtt felmerült kérdés, árban sokkal kedvezőbb.)
- A szolgáltatói eszköz cseréje általában nem ajánlott, mögé kellene kötni az új routert
- A szg-ek és laptopok kábelen vagy wifi-n csatlakoznak? A plotter és a nas ugye kábelen csatlakozik? Illetve a második szinten csak a 4 laptop van, jól értettem, azaz a plotter és a nas a másik másik (azaz első) routerre van kötve? A leírásodból úgy olvastam ki, hogy a két router-t nem tudjátok kábelen összekötni.
- Melyik vpn-t használjátok? Az openVPN tudomásom szerint az egyik legbiztonságosabb.
- Az első ponthoz visszatérve: Egy routerre, vagy a teljes rendszerre, pl. 2 router + 1 switch összesen max. 80k Ft?
- A nas cseréjén nem gondolkoztok? Sebességben és szolgáltatásokban egy jobb nas ajánlott lehet. A wd "nas" "nem igazán acélos".
- Jelenleg milyen hálózati eszközök vannak, miről akartok feljebb lépni? (Esetleg használhatóak lehetnek pl. a második szinten.)
- A wifi-környezet milyen? Mennyi idegen/szomszédos wifi van a környéken? Max. lefedendő távolság? Falak száma/anyaga? -
válasz
zsolt734 #56789 üzenetére
Szia!
A topik az otthoni felhasználású eszközökre van szakosodva, de kis irodai cuccokkal gyakori az átfedés, ahogyan ezek neve is mutatja (SOHO = Small Office Home Office), nagyvállalatoknál meg jellemzően azért vannak rendszergazdák akik megoldják ezt. De tedd fel a kérdésed, aztán vagy kapsz választ, vagy nem. Esetleg próbálkozhatsz még itt is.
-
válasz
zsolt734 #49599 üzenetére
Valószínű, hogy már most is gyorsabb neted van mivel a Digi elég régen kivezette és megemelte a 40-es csomag sebességét, mérjél egyet közvetlenül, router nélkül.
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Ajánlott eszközök 20k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3
Dual band wifivel: Asus N56U, TP-Link 3600/4300
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Okos Otthon / Smart Home
- Tőzsde és gazdaság
- Apple MacBook
- TCL LCD és LED TV-k
- Politikai mémek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Cyberpunk 2077
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- 5 db HP EliteBook 840 G2 Notebook, i5-5300U processzorral
- Használt PS5 (Flat) (CR - 1116A) - Extra Kiegészítőkkel!
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Kedvező ár! Dell E5530 laptop (15,6/i5-G3/8GB/256SSD)
- HP EliteBook 745 G6 Ryzen 5 Pro 3500u / FHD IPS / 8Gb DDR4 /256 SSD / Win11 /
- Csere-Beszámítás! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G! 12+256GB Szürke
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 7600K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 34 VA 165Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest