Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Dikri
üzenetére
Mi az a 75%???
A mobilnet térerejével kapcsolatban viszont van egy komoly probléma: a mobilnetes "antenna" és a wifis AP elhelyezése kibékíthetetlen ellentétben áll egymással. A közös eszköz használata óhatatlan és komoly kompromisszumot igényel, ezért beltéri kombi eszköz használatát én legfeljebb parádésan jó mobilnetes vétel esetén látom elfogadhatónak.
MaCS
-
válasz
Dikri
üzenetére
Tökéletesen megértem az álláspontodat, szívem szerint én is minél kevesebb dobozt, és főleg még kevesebb, a dobozokat összekötő kábelt szeretnék kezelni -- még ha nem is látom őket.
Az eszem azonban azt mondja, hogy külön switch. De facto a router nevú eszköz switchét sem használom, pont elég lenne egy LAN Ethernet port.
MaCS
-
-
-
-
-
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Az első kérdésem az lenne, hogy miért van az összefoglalóban szétszedve a:
2.4GHz és 5GHz n szabványos WiFi-vel (Dual Band) ellátott routerek
És
AC szabványos WiFi-vel ellátott routerekMert ahogy olvasom mind a kettő tud szimultán 5 és 2,4Ghz hálózatot is. Mi akkor a fő különbség?
Vannak a csak N-es dual band és az AC-s dual band eszközök.Illetve ami még érdekelne, létezik-e olyan jelerősítő, ami szintén mind a két sávot tudja (AC és N) és 3 antennás (tehát N szabványt tud 450Mbps-ig).
Van, olyat kell keresni amelyik AC1750 vagy jobb wifi képességgel rendelkezik. -
-
Beri
addikt
Nas-t is fel kell dugni valahova, laptop kiesik, marad a router.
Csak hogy tisztázzuk: a NAS-ból UTP jön ki, amit a (már meglévő) routered egyik LAN portjába dugsz, majd elérhetővé válik a hálózati tároló tartalma a hálózaton.A kérdés csak az hogy ha veszek egy Usb vagy E-sata-s routert, elég -e a sima hdd blokkolo, vagy Nas kell-e? Mert olcsobb a dokkolo, mint a nas.
Ha usb-s routert veszel, arra usb-s vinyót dugsz, viszont sokkal lassabb lesz, mint egy tisztességes NAS.Esetleg van olyan amin van e-sata, nem csak usb, és nem horror ára van? Mondjuk 20k környékén.
Nincs.Illetve a másik kérdésem, hogy a ugyebár wifinél lehet állitani a szabványt, hogy melyiken forgalmazzon. Lan-nál is lehet állitani? Mert olvastam, hogy asus hdp-r1-es nem szereti a gigabites kapcsolatot, és akadozik, persze lehet már megoldották azota. de biztos ami biztos Szoval lehet-e 100mbitesre butitani esetleg csak az egyik kimenetét?
Nem. -
Dikri
aktív tag
Közben nézelödtem és letöltöttem manuált is.
Ezt a routert néztem ki: Tp-link WR1043ND. Ha jol olvastam elég a hdd-t dokkoloba tenni.
Esetleg van olyan amin van e-sata, nem csak usb, és nem horror ára van? Mondjuk 20k környékén.Illetve a másik kérdésem, hogy a ugyebár wifinél lehet állitani a szabványt, hogy melyiken forgalmazzon. Lan-nál is lehet állitani? Mert olvastam, hogy asus hdp-r1-es nem szereti a gigabites kapcsolatot, és akadozik, persze lehet már megoldották azota. de biztos ami biztos
Szoval lehet-e 100mbitesre butitani esetleg csak az egyik kimenetét? -
Beri
addikt
NAS mellé nem kell USB-s router, bármi jó. Mennyi a keret?
MZsoltee: 54es kártyával 20-25Mbit között tudsz adatot mozgatni tízcentiről, hibátlan jelszint és nulla interferencia mellett.
Egyáltalán mért mérsz g-s klienssel? Nem úgy volt, hogy a 741ND, meg a lite-n-es adapter között akarsz mérni?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Direct One (műholdas és online TV)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- E-book olvasók
- Milyen routert?
- Kutya topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- Keressek intel i7-i9!!
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Dell PowerEdge T110 II PC, Xeon E3-1220 v2 CPU, 32 GB DDR3 RAM, 2 x 1 TB SAS HDD
- Lenovo Tab M10 HD 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Netatmo Presence okos kültéri kamera / 12 hó jótállás
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3625, 100% Akkumulátor
- Macbook Pro 2019 Laptop A2141 i9
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Szoval lehet-e 100mbitesre butitani esetleg csak az egyik kimenetét?
Gubek-Einste
Dr.NX