Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dkess

őstag

válasz pomk #89516 üzenetére

Igen, a "speedtest.net app" alatt ezt a "Speedtest by OOKLA" -t értettem én is. Igen, ezzel félig-meddig lettünk okosabbak. Értem ez alatt, hogy az iPhone SE elméleti max 4G teljesítménye (150/50 Mbps) sincs messze a mért eredményektől.

A feltöltés terén nem vártam volna többet újabb telefonnal sem - ez rímel a mások által is mért eredményekkel. A letöltés tekintetében vártam volna 100 Mbps felett valamivel. Ugyanakkor, ha ezt alapul vesszük (és nem próbálkozunk nagyobb sebességre is képes mobiltelóval), akkor elég, ha a 100 Mbps -es (portokkal rendelkező) LTE routereknél maradunk. Azért ennél, mert egyfelől a CT8 -ról lecsúsztunk - másfelől nem korlátozzuk be magunkat a 4G stick -et kezelni képes típusokra ...

Ezek elég "elszabadult" szolgáltatói árazások. Keress rá erre a MR6400 -ra árösszehasonlító oldalakon - olyan huszonegynehány ezer ... Abba az árba márkánál maradva MR100, MR200, MR400 (utóbbit nem érdemes már talán) is beleférne. Ami jelentős előrelépés lenne pl. MR600 (gigabit -es LAN portok és 4G+ oldalról is ki tudná hajtani a 300 Mbps -hez közeli letöltést) az sajnos az ár tekintetében is jelentős "előrelépés".

Nekünk a MR6400/MR100/MR200 -ból mindegyik megfelelhetne, mert a 100 Mbps -es LAN portja mellett a WiFi -jük egyáltalán nem érdekelne (azt a részét ki is lehetne kapcsolni). Oda majd nézel egy legalább AC -s ethernet backhaul -t is támogató mesh -t és készen is vagyunk ...

• mzsol

tag

válasz pomk #89516 üzenetére

Mi használunk 3 db MR6400-at. Kettőt város külterületen, egyet város szélén. Meg vagyok elégedve velük. Szoktuk vinni (áthelyezni) városon belül máshová. Gond nem volt net eléréssel kapcsolatban. Sebességet nem tudok mondani, de nem volt panasz rá.

Új hozzászólás Aktív témák