Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• adam3

aktív tag

válasz dkess #85802 üzenetére

Szia,

Az IGMP snooping támogatást benéztem. Egy hozzászólásban olvastam itt, de újra elolvasva a xiaomi routerekre írta a fórumozó.

Jelenleg még nincs meg a szolgáltatói eszköz, csak a tervezés fázisban vagyok, január végén rendelem meg. Mivel a jelenlegi ftth lakásban többször újraindult a sagemcom egy nagyobb fájl másolásakor (most a nas a sagemre van kötve), illetve elég sok IoT készülékkel tervezek (bár ezeket igyekszem Zigbee-n megoldani) amiktől lehet elvenném az internet kapcsolatot, plusz a szülői felügyelet funkciók is jobban testre szabhatók egy saját routerben mint a szolgáltató eszközében, meg akartam tőle szabadulni az új helyszínen. De mivel a hozzászólások alapján a HGW-ben IPTV miatt nincs bridge mód, a pppoe-t nem tudom tőle elvenni. Így az az ötletem maradt, hogy akkor legalább a DHCP-t a saját eszköz csinálja amin csinálok egy NAT-ot és így rálátok/tudom szabályozni a net eléréseket is (remélem az IPTV is bírja a HGW utáni NAT-ot). Azonban mivel az új helyszínen lesz egy nagy switch, így jobban átgondolva a belső nas forgalom el sem éri éri még a plusz routert sem. A WiFit pedig a garázsból csináltam volna a ház elé, de lehet ezt megoldom a felső szinten lévő router első, az alsó szinten lévő router hátsó szobába helyezésével. Ezek után már csak a net korlátozását kell megoldanom valahogy.

Szóval akkor az új terv szerint lesz egy HGW ami megcsinálja a koaxon a csatlakozást, rábízom a DHCP-t, majd egy kábellel rákötöm a switchre, amibe bekötöm a NAS-t és minden szobai aljzatot. Az alsó szinten a hátsó nappaliba rakok egy AX58U-t mesh routerként, a felső szinten az első hálóba pedig még egyet mesh node-ként. IPTV box pedig mehetne bármelyik asus routerre vagy szobai aljzatra. Nekem ez is tetszik, bár még egyelőre nem látom megéri-e a plusz pénzt az AX, de olvasgatok még a témáról.

Köszönöm,
    Ádám

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés