- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. szeptember
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
dkess
őstag
válasz
blakey #85257 üzenetére
Igen, tisztában voltam az 50 ezres határral. Szerintem aki szokott olvasgatni az láthatja, hogy ilyen dolgokon nem szoktam átsiklani - sőt olyanokba megyek bele, ami esetleg a kérdezőnek sem jutott eszébe.
Ugyanakkor még egy dologgal tisztában voltam. Mégpedig azzal, hogy az előttem ajánlgatott AX92U sincs benne ... Ugye az utolsó hozzászólásomban is kiemeltem, hogy "... akkor is előbb ajánlanék ilyen net -hez egy AX86U -t - mint pl. egy AX92U -t". Úgy egyébként a LAG irányában elfogult vagyok - negatív irányban. Ezt olyannyira "kényszer- illetve pótcselekvésnek" tartom úgy általánosságban, hogy akkor is ilyesmit ajánlottam volna, ha a pénzügyi határba beleférő LAG -os modell lett volna az alternatíva ...
Úgy egyébként teljes mértékben egyetértek a továbbiakkal amit írtál. Ugye írtam korábban is, hogy AC1900 -as routerem van és nem is szándékozom cserélni amíg nem jön el majd (a jövőben) a gigabit feletti internetek kora. Írtam ezt úgy, hogy itthon 2.5 Gbps -es LAN is van (ehhez ezt tudó eszközök is). Továbbá ajánlgatom az AX -es router -eket, mert volt lehetőségem olyanformán kipróbálni, hogy nem kellett megvennem. Akinek most kellene router és alapvetően ugye nem a "max. 10K HUF -om van rá" kategória, annak tiszta szívvel tudom ajánlani - megéri (főleg, ha "WiFi-heavy" felhasználás lenne). Nálam eleve nem sok WiFi -s eszköz van (minden kábelen van kvázi), de új router -ként én is AX -est vennék már.
Éppen a fentebbi okok miatt nem ugrom bele (pl. szolgáltatóváltással) a 2/1 -es net -be. Majd cserélek routert, ha lesznek "épkézláb" router -ek is hozzá (minimum egy, de lehetőleg több LAN oldali multigigabit porttal). LAG -ot sehol nem akarok - LAN oldalon sem. Ugye enginev3.0 szerint a hozzáadott ONT eszköz sincs a helyzet magaslatán ...
Pedig a gigabit -es feltöltés tetszene is (nem, nem a "virágbolt" miatt). Annak idején azért is ugrottam a 500/300 -ba a 100/100 -at leváltandó. Amikor meg 1000/300 lett, akkor meg konkrétan olcsóbb is lett majd 300 Ft -al a havidíjam ...
Tulajdonképpen a jelenlegi eszközeimmel és net sebességemmel én is "elvagyok, mint a befőtt".
Igen, abba sem gondolnak bele esetleg sokan, hogy a 2/1 -es nethez azért már eszköz(ök) is kellenek amik kiszolgálják és nemcsak router -re vagy egyéb hálózati eszközökre gondolok. Egy (vagy több) "kőkorszaki" PC/laptop -al meg "özönvíz előtti" HDD -kkel (háttértár) meg hasonlókkal "nem lesz őszinte a mosoly" ...
@enginev3.0
Köszönöm az élménybeszámolót. A kérdésre pont fentebb írtam a választ - amennyiben 2/1 -es netünk lenne és annyi eszközünk, amik gigabit -es LAN -on csatlakozva (+ a 4.8 Gbps -es sávszéllel WiFi eszközök), akkor szó nélkül inkább a AX86U -t (aminek van 1 db 2.5 Gbps -es WAN/LAN portja is) ajánlanám a AX92U (aminek csak gigabites LAN portjai vannak) helyett ... Azaz a válasz a kérdésedre, hogy nem nagyon van értelme - maximum LAN -on belül vagy WiFi backhaul esetén ilyesmi ...@viktorhu,
Igen, úgy teljes a kép, ha kiemeled, hogy a ping -es parancsnál szereplő értékhez 28 -at kell adni (ez laikusok számára nem derül ki a hsz -edből) és úgy kapjuk a beállítandó értéket pl. router -en. Ez egyébként szolgáltatónként is eltérő lehet meg függhet attól, hogy mekkora packet loss -od van. Pl. amennyiben már "szabad szemmel észrevehető", akkor érdemes lehet kisebbet is beállítani, de ezt persze némi kísérletezgetéssel karbaöltve is ...
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520M R5 5500 16GB DDR4 500GB SSD GTX 1660 Super 6GB CHIEFTEC Libra Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512B SSD GTX 1070 8GB Chieftec BD-25B-350GPB Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R5 7600X 32GB DDR5 2TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z1 PLUS GIGABYTE 850W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6900XT OCF 16GB Zalman Z1 PLUS CM 1200W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 3800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN T7 FSP 650W
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 16GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 650W
- Honor Magic6 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest