Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bexinho23

őstag

válasz Gubek-Einste #80521 üzenetére

[link]
    Egy ytong-ból épület, faszerkezetű tetővel rendelkező 100m2-es családi házról van szó. A mellékelt képen látható a router helye és a terasz, ahol még teljesen rendben van a jelerősség (20-30db). Viszont 10-15m-re lejjebb a kertben már 70-80db, a netsebesség pedig ugrál (20-80Mbit/s). Méglejjebb (10-15m) viszont már használhatatlan. Apám sok időt tölt lent a kertben, ahol főként netrádiózik meg olykor videót néz. Viszont a gyenge jelerősség miatt szakadozó a netelérés. Ezért gondoltam arra, hogy valahova a teraszra kéne egy jelerősítő, ami akadálymentesen küldene a kert felé a jelet. Kábelezés nem megoldható.

Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
    1 ytong fal (vastagságot nem tudom). Wifi csatorna teljesen megfelelő 2.4-nél, ezt már jóval korábban beállítottam. Távolság a router és a repeater között 2-3 méter lenne. Repeater és a csatlakozó eszköz (rendszerint 1-2 a medence vagy a veteményes körül) között 10-15 méter.
    Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
    Telekom sagemcom 5655v2 (1GBit-es nettel) van jelenleg.
    Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
    1-2 mobileszköz.
    Mennyi lenne a beszerzésre?
    Minél olcsóbb, mert főként csak március-október között lenne szabadtéren hagyva. Tehát nem lennének rácsatlakoztatva kamerák, egyéb eszközök. Csak szezonális szórakozás.
    Milyen egyéb igények vannak a eszközzel szemben?
    Hőmérséklettűrő legyen a fent említett időszakban. Átlátszó polikarbonát lap van a terasz felett, így tűző nap nem kifejezetten éri, de rendesen fel tud melegedni az "L" teraszsarok.

Kábelezés megoldható?
    Sajnos nem

Új hozzászólás Aktív témák