Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nzozz
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Helló!
Az lenne a kérdésem, hogy az N15U miért számít elavultnak? Illetve az rendben, hogy a N18U jobb tőle, de másfélszer annyiba is kerül... -
rukh
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Kösz!
Akkor direktben teszem fel a kérdést: ha valaki használ Telekom-os, LTE képes Huawei E3372 USB sticket routerrel együtt (gyári, nem moddolt firmware-el), legyen szíves megadni utóbbi típusát!
Előre is kösz a segítséget,
Rukh -
rukh
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Jelenleg T-Mobile LTE képes USB stickem van, amivel általában 20-24 Mbps sávszélesség érhető el.
Olyan routert keresek, ami normálisan kezeli az USB sticket (nem akarom a PC-ről megosztani az internetet).
A router UTP kábellel kapcsolódna egy médialejátszóhoz és egy smart tévéhez (biztosítaná számára az internet elérését), wifin keresztül pedig egy tablethez (amivel vezérelném a médialejátszót). Nem akarok intenzíven torrentezni, csak néha szétnézni a neten, illetve ritkán letölteni pár klipet, zenét.A kérdés azért merült fel, mert olvasgatva hasonló fórumokat, úgy tűnik, hogy a 3G/4G mobil USB stickek kezelésével sokszor merül fel probléma, ezért érdekelne, milyen típus lenne alkalmas a fentiekben leírt feladatol elvégzésére.
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm, tökéletes lesz.

-
Metacska
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Laikus számára mi a különbség a TP-Link 1043NDv2 és a 3600 között? Azt látom, hogy az utóbbinak két USB portja van, de van más egyéb lényeges? Talán a 3600 a két antenna ellenére biztosabb jelet ad.
Melyiket javaslod?
Köszi!
-
Metacska
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a gyors válaszokat. Az említett típusok milyen sebességet tudnak produkálni wifin keresztül?
-
Hulioboy
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Kedves Gubek
Köszi a válaszodat, a mostani routerem egy öreg (4 éves) TP-Link TL-WR841R típusú cucc, és 2 naponta ledobja a telefonomat, újra kell indítanom állandóan, Persze szeretnék egy torrent klienst is futtatni a routeren, ha már veszek újat (ebben sajna nincs usb) és ha már mindent bele veszek akkor van egy MK 808-as android tv kütyüm is a Tv mögött, és gondoltam rá, hogy esetleg wifis hálózaton lejátszaná a filmeket is.(Nem kellene pendriveot használnom) Ezért is gondoltam az AC-s verzióra amúgy a netem sima upc 120 MB
Ezekkel az infókkal melyiket javaslod? -
nemmaradtnév
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönet!
-
geucsa
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a megoldási - és a termékjavaslatokat is!

-
TBMC
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Koszonom valaszod! Szerettem volna probalkozni, de elsokent elszallt belole az 5ghz jel kiosztas valami oknal fogva. Factory reset utan sem mukodott. Firmware update utan pedig mar a storaget sem ismerte fel. Majd ra 2napra mar csatlakozni sem lehetett a routerhez, se wifin se utpn keresztul. Igy bevittem.
Custom firmwaret nem probaltam igy.
Uj routert illetoen t online 30megas net, az osszeg pedig 40ruppo alatt johetne szoba.
Elore is koszonom!
-
kokosmith
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia!
Ez már bő féléve volt. Nem cserélte a cég, hanem 30 napig vizsgálták (úgy hogy 3 napon belül vittem be), majd visszafizették az árát. Azóta maradtam a UPC által adott Technicolor routernél. Azt nem értem, hogy ha az AC56U az újabb és erősebb, miért drágább az AC66U mégis egy 10-essel?
-
kokosmith
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
AC56U-val már próbálkoztam, gyári hibás volt, illetve nem lehetett rátenni Tomato firmware-t. Mi a helyzet az AC66U-val? Azon külső antennák vannak, tehát elvileg akár jobb lefedettséget is biztosíthat, nemde? Illetve itt még próbálkozhatnék irányított vagy erősebb antennával, ha nem lesz elég a jel. Szóval a 2 között mi a pro-kontra? (AC56U és AC66U)
-
kokosmith
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen a részletes választ. Lenne még pár kérdésem:
- mindenképpen tudjon úgy működni, hogy az erősebb eszközre áttudjanak csatlakozni az eszközök kézi kapcsolat váltás nélkül
Sajnos az általunk ajánlott eszközökkel ez nem megvalósítható. WDS-sel felépített linknél így van de ahhoz már min két eszköznek a beszerzése kellene.Ezek milyen eszközös? Hogy működik a WDS-el való felépítés?
Keret 30-40e Ft lenne eszközöknél. De nyilván szeretnénk először egy eszközre való beruházással megoldani a lefedettséget, ha megoldható. A Linksys router a földszintet megfelelően lefedi, tehát gondolom az emelettel sem lehet majd gond, ha ott is lesz egy router. Ebből a keretből melyik a legjobban javasolt? Van lefedettségbeli különbség a belső és külső antennákkal rendelkező routerek esetén? Köszönöm!
-
midnightstar
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Az, hogy van-e külső antennája a routernek, mennyire befolyásolja a hatótávot? Illetve a két tplink közül mindkettő bírná az intenzív igénybevételt?
-
mr.gokart
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Esetleg tudnál ajánlani egy másikat?

-
Mályki
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ha azt szeretnem hogy egy letoltott 1080p 3D filnet vigyen at laptoprol a tv re ahoz fontos az 5 ghz? Vagy nincs koze hozza? Csak annyit akarok hogy hibatlanul kommunikaljanak az eszkozok egymassal es esetleg tavolrol el tudjam ernim
Van erre lehetoseg? Nem vagyok otthon a routerek vilagaban.ezert is jottem ide 
-
remekkelek
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszodat és a javaslataidat.

-
BalaG
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
köszi de ennel kicsit olcsobb kellene

-
Kiskopika
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nem tudom, hogy kell e. A jelenlegi szolgaltatos is kello tererot ad minden hol, de csak 54mbites. A iras/olvasasi sebesseg lenne a lenyeg
-
Dogmatix
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a segítséget!

-
laacika
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
"Gyári firmware-rel csak AP módot tudja de lehet rátenni custom firmware-t (verziótól függően) amellyel meg lehet oldani a repeater módú működést is."
Menyire egyszerű ebből kihozni a Repeater módot?Azt tudom hogy egyszerű firmware-t frissiteni de melyik lenne jó ehhet a tipushoz?(TP-Link TL-WR841ND)

-
laacika
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi szépen válaszod!
-
hunaqua
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére

-
Kolty
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A helyzet az, hogy nem ismerem milyen antenna adja a jelet. Munkahelyen van, nincs lekorlátozva azt mondták használjam nyugodtan, de tolakodni nem szeretnék (fali antenna)
Laptopommal hol tudok rá csatlakozni hol nem. Ezért gondoltam, hogy kiteszem az ablakba.Biztos akkor, hogy nincs ilyen usb.s egyszerü kütyü ami jelet is erősít?
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Értem, akkor sztem N18U is bőven ki fog szolgálni
Köszi -
Kolty
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Laptophoz kellene.
Ablakba szeretném kitenni.
Nincs fal csak kb. 250m -
kaciokos
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi a választ. Azért néztem ezeket, mert kicsik, könnyen hordozhatóak, és ez fontos szempont. Alapvetően nincs szükségem nagy teljesítményre, a DLNA csak opció, a többi funkcióhoz meg szerintem nem kell nagy teljesítmény, vagy tévednék?
A második esetet úgy gondoltam, hogy mondjuk laptoppal felugrok a fizetős WiFi-re, elintézem a piszkos anyagiakat, aztán lecsatlakozom, MAC klónozás a routerrel, router felcsatlakozik a fizetős WiFi-re, laptoppal már a routeren keresztül csattanok fel, a laptopon elvégzem az azonosítást, és utána telefonnal is fel tudok ugrani a router WiFi-jére, és violá. Elvileg ez működik, sőt, gyakorlatban is láttam már, pont egy D-Link DIR-505-tel, gyári firmware-rel.
Mint írtam, a custom firmware nem akadály, de ha lehet azért elkerülném.

-
Traxx
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
És személy szerint miben lenne jobb az Asus? Megbízhatóbb típusnak gondolod?
Egyébként arra 3 év gari lenne, míg a TP-Linkre 2.
-
pappkarcsi
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Közben kiderült, hogy 100as linken vagyok, azon 93-94mbps lesz, míg akik gigan vannak 110et mérnek.
-
bezgo
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi a tippet!
Sajnos egyik Archer sem 3.0-s
Viszont így eljutottam a tplink ac-s cuccaihoz, a C8 már usb 3-mal van szerelve
Valakinek esetleg tapasztalat Archer C8-cal kapcsolatban?köszi, G
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm. A két Asus között mi a különbség? Ahogy én néztem, az N18U újabb típus, a másik meg Dual band-os.
Igazából a gigabites LAN-on kívül semmi extrára nincs szükségem, se usb, se egyéb. A wifin viszont lehetőleg minél nagyobb sávszélesség legyen LAN-on (filemásolásra, nem stream-re). És a wifi beszórási területe is legalább legyen akkora, mint a 1042ND-é. -
dauphin
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm szépen.

-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ezek nekem is jók a kérdésemre?
-
default.
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Értem.
Akkor az Asus N12 D1 tudja ezt?
Amúgy 20 megás DSL nethez.. :Sjeni: köszi!
-
kissdani
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nem mutatna szépen a polc.
A n18u-nak akkor megegyezik a hardvere a AC56-al? -
kissdani
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Sajnos nem igazán. A wifi nem lényeg, ami fontos aza hardver meg az usb 3.0.
Akkor hardverbe csak a ac87u veszi fel vele a versenyt? De az meg kicsit drágácska! És valami ami hasonló teljesitményben? -
Multibit
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Esetleg egy polc felrakása nem megoldható?
Én is így raktam az előszoba falára az AC56-ot. -
Ruffian
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ez sajnálatos. Esetleg valami megoldás van erre a problémára?
Jelerősítő, vagy ilyesmi? -
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ma átmentem és megkértem őket, hogy had nézzem meg a modemet és a routert a földszinten. Nem volt bedugva a kábel. Pedig vagy 3x megkérdeztem...

-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi, ezt még megpróbáljuk este!
Talán lesz valaki, akinek megvannak a belépési adatok... -
mitvisz
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi
-
aviator
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Milyen net sebesség mellé kellene?
Teljesen sima, mezei nethez kellene, semmi extra, nem tudom mennyit tud ez a net, ha mondjuk a letöltések fixen ilyen 3-5 Mbps-el tudnának jönni annak örülnék.Kell gigabites portok és/vagy 5 GHz támogatás?
Nem nagyon.Mennyi lenne a beszerzésre?
Max. 10k de láttam már 5-8k körül is olyan routereket amiket korábban használtam (TP-Link) és tudom, hogy rendben vannak.Milyen és mennyi eszköz használná a router-t?
2 laptop wifin, egy asztali PC kábelen, estenként egy telefon.Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok) lenne használva?
50m2 panel lakás, a jel útjában egyrétegű "panelbeton" falak vannak, a maximális távolság a lakáson belül ahova el kell jutnia 5 méter.Egyéb igényeid a router-rel szemben?
Megbízható, folyamatos internetkapcsolatot tudjon biztosítani, alkalmanként egy szakadás adatvesztéshez is vezethet, ha éppen olyat csinálok.Köszönöm a segítséget!
-
Squirrel
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Koszonom szepen a valaszt. Gondolom AC-s wi-fire az altalam emlitett internet-csomaggal, es felhasznalasi terulettel nincsen szuksegem. Akkor megveszem az Asus N66U-t.
Olvasgattam a forumot es velemenyeket, innen jott az otlet erre az Asus-ra, a Netgear-rol csak kulfoldi tesztet olvastam, ott rosszakat nem irtak rola, de egy baratomnak azt hiszem R6100-asa van, klassz kis router, de egy emeletnyi fodem plussz par meter/fal kifog rajta. Emiatt aggodok az antennak hianya miatt.
-
chriss89
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére

-
chriss89
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ez fizetős progi ugye? Letudnám vele csekkolni, hogy kellene beállítani pontosan a routert?
-
nemerei
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi
Amit linkeltél az igen csak a nyomtatóhoz kell, de a fő routeremet is le szeretném cserélni egy másikra, esetleg tudsz ajánlani valamit, mondjuk Digi 500 as nethez és valami stabil, nagy hatótávú wifivel, ami nem fagyogat. És az se baj ha már ac-s.
-
chriss89
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ. A gyári upc-s modem router 5ghz-en max 80 2,4en 45. Rádugtam a 841n-es régi routerem, az is 45. Akkor mondjuk Archer C5-tel jó lesz. C7 számomra gondolom feleslegen, mert nem kell sok mindenre.
-
nemerei
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A nyomtatóra visszatérve lehet nem írtam hogy a routerem és a nyomtató kb 10 méterre van egymástól úgyhogy úgykéne megoldani. Én azt szerettem volna, hogy a nyomtatóhoz kötök egy routert, ami csatlakozik a fő routerhez(ami a netet is osztja) ezt kéne valahogy megoldani. Erre várnék pár ötletet, hogy milyen routereket vegyek, és a hálózat is stabil legyen

-
nemerei
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi
Tp-linket biztos nem veszek, mert most is az van és egyáltalán nem vagyok vele megelégedve, 1043nd v1 és a létező összes firmet kipróbáltam már de 1-2 naponta mindíg megáll a wifije. Archer C5 meg volt ismerősömnek és azt mondta, hogy fagyott neki.
Asus-okat még nem ismerem ezért szeretnék kis tapasztalati infót kapni róla. Módjuk olyan felső-közép katosat. pl Ac66UÜdv
-
gedikart
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi, 15ezer Ft a keret.
"Ha továbbra is szeretnéd használni a Tomato firmware-t akkor Asus N12 D1". Úgy érted tomato felmegy erre az asus routerre is? Mert a tomato honlapja nem listázza, mint kompatibilis router. Teljesen jó a gyári firmware is, ha stabil, úgysem lesz piszkálva. Alap felhasználásra lesz. -
beller
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi a segítséget.
-
jeni
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi nem voltam figyelmes

ez a kulcs szó: Dual-Band Wireless-N600 Gigabit ADSL Modem Router
ha így nézzük a T Home hálózatra van tervezve gondolom,ott meg amúgy is adnak wireless routert - már aki ép olyat kér - előfizetés alatt ingyenes használatra,mivel a fateromnak egy Cisco-t adtak egy antenna nélküli-t (bár az is igaz az nem kétmagos) ami emeleten van és lent a földszinten is lehet venni a jelet,igaz a felére esik vissza.
tény,hogy praktikusabb ez a megoldás egybe épített cucc, mert a pesti anyósomnak ez már két szettből áll: egy D-link (?) ADSL modem és egy Asus antenna nélküli router (pontos típusa nem ugrik be,amolyan 10/100 kategóriás modell lehet-ha jól tudom mostanában Thomson márkájút adnak wireless nélküli változatban - egy ilyen van az anyámnál van lent Balatonnál ) -
yossarian14
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ha jól látom ezek a routerek csak 10/100-at tudnak vezetéken. Ez nem korlátozza le a 300 Mbps wifit? Tudom, hogy ez utóbbi csak egy elméleti maximum, de így a gyakorlati maximumot is lekorlátozza, nem?
-
mzsombor
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Kicsit beletúrtam a témába Google-ön, és mindkettőre 5W-os fogyasztást találtam, úgyhogy nem ez fog dönteni. Már csak azt remélem, hogy a Huawei ONT nem eszik 30-40W-ot, mint egyes tévés STB-ok standbyban IS!

-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A TS3 szerver megvalósítható rajta?
Em*g nem tudom, hogy v2-t árul-e, de újként minden bizonnyal igen. -
mzsombor
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Tudom, hogy nem tudom csökkenteni, de mivel nem vettem meg még egyiket sem, érdekelne, hogy a két típus közül valamelyik szignifikánsan kevesebbet fogyaszt-e?
Amúgy a router+modem kombó most 15W-ot fogyaszt 0-24, az egy hónap alatt 11kWh, és fogyasztunk egy hónapban összesen 100-130kWh-t. Hát így.

-
yossarian14
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi! És igy a wifin lévő eszközök látják a Ciscon lévő eszközöket is (tehát például a médialejátszó a NAS-t), ugye?
-
Pampipapi
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ok, köszi!
-
Pampipapi
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Értem, hogy egy IP címet kapok, csak mivel pl. az ismerősömnél is olyan ZTE eszközt adott a Digi amelyen 4 db LAN port van, gondoltam van benne router funkció, jó lett volna. A jelenlegi koaxos Cisco EPC3925 tudja ezt.
-
Somesz1988
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Kár
Pedig jó lehetne egy v2 mint a 1043nd-ből, hogy kapjon egy kicsit izmosabb cpu-t a 128MB ram mellé egész ütős (lenne). -
andaman
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Valóban jó:
L
Még egyszer kösz. -
Somesz1988
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szerintem nálam nyert a WDR3600. Még egy apróság, hogy a hw alverziók között van különbség? (Azon kívül, hogy 1.3 felett zöldek a ledek és nem kékek, utóbbi sokkal jobban néz ki
) Vagy ebből is esetleg várható v2 mint a 1043nd-ből? wikin kívül nem sokat találtam róla. -
andaman
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm

Jót (TP-Link1043ndv2) választottam? -
HARholio
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm, nekem is jobban tetszik az ASUS.
Ahogy nézem, lehet, hogy érdemesebb lesz N65U-t vennem, az nagyobb sebességet ígér 5GHz-en. -
Zsötie
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm!
Igazából arra gondoltam a switch-el kapcsolatban, hogy arra tenni az extendereket, hogy a belső forgalom ne terhelje a router-t.
-
otoaak
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Kell az 5ghz szóval maradok akkor a tp-link 3600-nál köszi.
-
TheProb
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ez a wifi modul van a laposomban, jól értelmezem, hogy ezzel ki lehetne használni az 5gigát?
-
csiki_92
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Értem. Másodlagos eszköz alatt egy repeatert értesz?
-
n000rbi
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi, a TP LINK 1043NDv2 szimpatikusnak tűnik. egyébként van valami látható különbség a v1 és v2.x között, vagy simán átverhet egy webshop?

-
sajtee
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm

Ma dolgom volt egy műszaki boltban, és ahogy sétáltam, szemet szúrtak a routerek.
Épp volt mindkettőből az általad említettek közül. Mindkettő 7000 Ft-os áron volt, illetve találtam 4000-ért egy DS-link DS-WR300N-t. Ez is hasonlónak tűnt, de nem akartam elhozni a véleményetek nélkül.A TP-Link netről szállítással nagyjából 6000-re jönne ki, de ha jó ez is, akkor elhozom.
Illetve, holnap újabb utam lesz egy másik boltba, mert elromlott az egerem, ott is megnézem.
-
Dalzarus
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Milyen routert ajànlasz az 1000 mbps-es nethez? Nem vagyok otthon az àrakban, mennyit kellene kb ràszànni? Egy 33 nègyzetmès lakàsban szòrom a wifit 2 tàblagèphez, szòval nem kell csùcszuper, de jò minősègűt ès stabil darabot szeretnèk, mert a gèpen viszont masszivan mmorpg-zek :-)
-
bluobluo75
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Rendben de minnél elöbb kell a válasz, mert holnap már a szolgáltató vog magyarázkodni mert a hiba már idegesít!

-
coqito
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm!
-
coqito
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Igazából le fog kerülni hamarosan csak át kell fúrni a padlást és az nem egyszerű folyamat. Jelenleg egy wrt54gl van fent és az sugároz, de eléggé gyengécske. Ha lent lesz akkor a leghosszabb táv az 4* kb 20 cm tégla falat és kb 10m kellene átlőnie és 4 adapternek (3 laptop egy pc adpteres) Beszerzésre kb 15 000 van.
-
PainKiller13
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Minden épületben van áram, viszont a raktárban és a garázsban nincs fűtés, így ha oda vezeték nélküli repeatert rakunk, akkor télen nem fagy el az eszköz? Ha esetleg minusz lenne ott.
Vezetékezés nem hiszem, hogy megoldható lenne, nagyon kicsi rá az esély.
-
zolnagy
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A gyári adatok között csak az szerepel, hogy a/b/g/n wifi jelet fogadja. De az nem, hogy az n-ből csak a 2,4 vagy az 5 GHz-t is. A neten sehol sem találok erről infót. 2,4 GHz-es hálózathoz tud csatlakozni, de pont a film miatt jobb lenne azért az 5GHz
-
Maxell014
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet !
-
Rekro
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi.
Azért ragaszkodtam alapból linksys-hez mert a régi wrt54g-nél megfelelő volt a wifi jel, d akkor végigböngészem az első hsz-ben felsorolt típusokat.
-
Maxell014
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A gigabites port mire jó és mihez kell ? vagy az 5Ghz-es támogatás ? és ha megtudtam mit jelent
és nincs rá szükségem akkor rossz döntés volna ha ez a rotuer fele hajlanék ? -
t72killer
titán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nekiálltam. Elég aggasztó dolgokat talátam biztonságtechnikai témakörben
- ez a backdoor-sztori mennyire érinti a netgear cuccokat? sajna a 4500-ra még mindig nincs openwrt
-
t72killer
titán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Hardware/firmware (stabilitás, biztonság...) rendben van mind2?
-
t72killer
titán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Még megegyezés kérdése, de 10k alatt lesz, sacc/kb 6-7eFt.
-
Eduardo89
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Gigabit-es net, falak száma és távolsága nem jelentős egy kisebb irodába kell, a fal gipszkarton.
Milyen eszköz? Csak annyit tudok egyenlőre, hogy irodai eszközök első sorban PC, Laptop és NAS.
-
zolnagy
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi!
1043-hoz képest mennyivel gyengébb amúgy a 2,4-es jele? (panelban lakom)
-
< CyberBob >
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Akkor valószínűleg a TL-WDR3600 lesz a befutó. Ami még mellette szól az a két usb kapu. Az antennák száma miatt jöhetett volna még szóba a TL-WDR4300, de így akkor eldőlt.
Köszönöm a gyors segítséget.
-
< CyberBob >
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Sajnos az Asus N18U és N56U már a kereten kívül van.
Akkor terhelés szempontjából (sok letöltés sok szálon) a gyorsabb processzor kontra több ram egyformán jó, csak másképp?
Az 5 GHz esetleg az időtállóság miatt lehetne fontos, illetve a mai telefonok mennyire bírják kihasználni a nagyobb sebességet és mennyire számít nekik a 2 vagy 3 antenna? -
Hege1234
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
ez jól hangzik köszi
-
Attila_hi
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Üdv:
Szolgáltató max letöltési sebességet így adja meg (Anglia / Sky) : 7.0Mbps - 14.3Mbps
4 szobás, 1 szintes lakás papír falakkal
eszköz az van néhány ami internetre csatlakozik 3 mobil, 3 laptop,1 TV, 1 vezeték nélküli nyomtató, +1 NAS (Network-attached storage)
max 20-25 ezret költenék rá , de az olcsóbb és jó érdekel
neten találni pár ezerért is, de a be állításokról nem írnak vagy csak én nem tudok olvasni a sorok közöttKöszönöm
-
ariel96
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
-
ariel96
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia!
ASUS RT-N65U ??? Erről mi a véleményed?

-
ariel96
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Csatlakoztatott készülékek:
2 db asztali PC
1 db notebook
1 db Sony Bravia KDL-50W815B LED TV
1 db külső vinyó

-
kzs
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
OpenWRT tamogatasra van esély ezeknel az uj Broadcom chipeknel?
(Jelenleg azt asznalom, es tetszik) -
killerjohn
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
kicsit megkésve, de köszönöm a választ!
szerk: az egyel feljebb található hsz-edre akartam válaszolni
-
teratti
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Értem, annyi az érthetetlen input a beállításokban, hogy nem állítottam semmit el a gyáritól csak le lett jelszavazva és ennyi. Ez a másodlagos eszköz felkeltette a figyelmem utánaolvasok....
-
Zoza24
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
én csak a nagyobb hatótáv miatt gondoltam a 66-os szériára...vagy egy kétszintes családi házban elég lehet az 56-os széria is?
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Mivel semmi extrát nem látok benne és a jele is elég gyenge, így nem kell. Viszont az 2,4Ghz-es része és egyéb szolgáltatásai jobbak-e az Asusnak, amiért érdemes lecserélni?!
-
robagp
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Hello!
OpenWRT: Leírnád a hogyant? Vagy hol tudom elolvasni hogyan kell? -
KáZéé
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm, bocsánat!

-
Kobe_SW
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ha jól értelmezem, akkor nincs lényeges sebesség különbség a 3 között, wifin használt eszközöknél ugye?
Mert akkor nekem tökéletes lesz az RT-18U is és spórolok egy 10est

-
nemlehet
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Tekintve, hogy az ajánlott NAS-ok mind a duplájába kerülnek nem gondolkoztam ilyesmiben. Aztán lehet ez lesz a dologból, mert az igényeimnek valóban az felelne meg jobban.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Keressek intel i7-i9!!
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Dell PowerEdge T110 II PC, Xeon E3-1220 v2 CPU, 32 GB DDR3 RAM, 2 x 1 TB SAS HDD
- Lenovo Tab M10 HD 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13 2020 M1 8GB 256GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4079, 100% Akkumulátor
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Én is így raktam az előszoba falára az AC56-ot.

L
) Vagy ebből is esetleg várható v2 mint a 1043nd-ből?
és nincs rá szükségem akkor rossz döntés volna ha
Dr.NX