Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabber01
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Rendben, köszi.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Csak az indító #53047 második bekezdésében olvasottak miatt kérdeztem.
-
bozsozso
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm és az ajánlásokat is. Az AC66U jónak tűnik. Hardverben mennyivel gyengébb a többinél?
-
bozsozso
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A tp-linknek gondolom még nem magyar a felülete igaz?
-
bajtokarpi
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Sorry, jogos!
-
patakidr
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi!
A TP 32e, az ASUS 48e. Ezek szerint akkor jobban járok a TP-vev, ugye?
-
B4ndiBuild3r
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi, szuper vagy!

-
JackFeryll
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
+(#53007) MaCS_70
Köszönöm, ez megnyugtató. Nagy webshop kommentjei közt volt pár ilyen panasz. Illetve a reboot időre is panaszkodtak ami azért remélhetőleg nem lesz gyakori.
-
Klara_
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Tobb helyen latom arlistaban, raktaron megjegyzessel.
ASUS BRT-AC828/M2 es BRT-AC414 errol tudsz valami? -
Spartaqs
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
N18U, AC55U, N56U egyiken sincs wifi kapcsoló gomb.
AC56U jó lenne, de az már több mint 30k és ezek szerint már nehezen beszerezhető. Az 3.0 usbről nem akarok lemondani. -
bugalaszlo
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szuper, holnap meg is veszem, köszönöm a segítséget, majd beszámolok a tesztről mennyivel jobb mint gyári DIGI!
LACI
-
bugalaszlo
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a tanácsokat, N18U vezetékesen tudná az "elméleti" maximumot ugye? mint írtam a wifin nem érdekel hogy 200 megabit vagy 800 jön mert azt nem használom ki... Belső hálón menjen az adat, meg ott tudja a maximumot kihozni a netemből... Mostani ZTE-vel sincs alapvetően semmi gondom... Akkor meg fog felelni az N18U igaz? köszi
-
fishman985
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia!
Az Asusból most van ilyen:[link]Ez jó vagy kerülendő?
-
nyogo83
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Koszonom, megnezem ezeket!

-
nyogo83
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nem lenne rossz az 5GHz-es tamogatas a sebesseg miatt, sokszor van szukseg nagyobb meretu fileokat elerni/megnyitni NAS-rol. Raadasul az eddigi tapasztalatok alapjan ha 2,4GHz-en hasznaltunk, sok wireless eszkozt (eger, rajztabla) bezavart ha masszivabb adatforgalom volt

A legutobbi ketto nem valami nagy durrantas volt (igaz, akkor az elejen meg kevesebb gepet kellett kiszolgalnia). TP-Link WR841ND most meg talan TP-Link N750.
Szoval arkategoriaban mehet ezektol dragabb is. -
Spancho
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Valamelyik webshopnál volt kommentben. Reméltem, hogy csak user error, de biztos ami biztos inkább kérdeztem. Köszi!
u.i.: Pcx-en, pont ennél.
Ignoráltam. Kössz még egyszer! -
Slyer
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Az 5 Ghz tulajdonképpen a gyorsabb wifi miatt érdekes nem? Vagy van más előnye is?
-
Golota
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a választ. Jó lenne egy Asus, tetszenek a szolgáltatások. Amúgy egy AC56U 2,4-es antenna erőssége mennyivel (ha) gyengébb, mint egy Archer C5, vagy az AC55U?
-
gabber01
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Huh, köszönöm a kimerítő választ.

Jelenleg egy kis lakásban kellene csak kb. 10m-t átlőni, nagyjából akadálymentes útvonalon, vagy max egy belső válaszfalat (panelról van szó).
Ez a TP-Link 8200ND nagyon szimpatikus, két egész nagy antennával, plusz, hogy kábeles megoldása van, nem a gép hátuljából ágaskodik, amitől faltól is jobban el kellene húzni. -
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
AC68U sajnos kapásból kiesik a képből, mivel falra menne a cucc és hát a kábelezés problémás volna. Nem is értem miért ott vannak a csatlakozók, ahol.
AC87U jó lehet. Köszi a tippeket.
Esetleg Asus-on kívül valami korrektebb van még? -
Rolvik
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Koszonom. TPlinket falra fel lehet szerelni mert egy olyan kepet sem latok amin a hatuljat mutatja.
-
Sterilzona
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Bocsánat, nem tudtam hogy van ilyen topik

-
maxima
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia!
> #52909 maxima
> Alternatíva lehet még az AC55Köszönöm.
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm, törölheted a hozzászólást, ha gondolod.
-
tomi5244
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi, ezek szimpatikusak.
Több helyen írják ezeknél az új generációs routereknél (nem csak az említett két típusnál), hogy gyengébb hatótávot tapasztalnak. Ez általában hozzá nemértés, nem megfelelő fogadó eszköz, user error szokott lenni? Nekem pl van egy iPad Air 2 tabletem, tudja az 5ghz és az AC-t is. Számíthatok meglepetésekre?

-
hbalut
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi az n56u szimpatikus!
-
@aMoRF
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a gyors választ

Akkor marad a B-terv.. felrakok 2db TP-Link TL-WA7210N access point-ot a két router közé. Ezzel a megoldással nem lehet gond szerintem. Max a két access point között a sávszélesség csak 100MB/s lesz. -
szabolcs17
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Tehát ha vennék egy olcsóbb készüléket, viszont 10 dbi antennákat hozzá, akkor elvileg jobb eredményeket érnék el, mint az ASUS 5 dbi antennáival?
A wifi jelnek csak 2 falon kell átmennie (saját és szomszéd ház), semmi befolyásoló tényező nincs, maximum 4-5 telefon ami rá kapcsolódna + notebook, közelben más WI-Fi nincs. Azért nem vagyok biztos benne, hogy mit csináljak, mert esetleg még a padlásra felrakhatnám, de ahhoz fúrni kellene, hosszabb kábelre van szükség, szóval jóval bonyolultabb procedúra. És kissé elcsodálkoztam, hogy egy 20ezer Ft-os készülék nem képes 30 méterre normálisan elszórni a jelet. -
Lasliegrand
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Hát igen ezek alapján minden szempontból elég extrémek a körülmények az ősöknél. A régi szobámba költözött apám dolgozó szobája, nekem egészen mostanáig nem hitte el, hogy mennyire rossz volt ott mindig a vétel mindkét korábbi routerrel. Laptopba dugható antennás wifi stickkel (aminek az antennáját is kicseréltem 2x akkorára) volt csak használható egyáltalán. Úgy már csak 3x-5x ment el naponta.

Szóval csodát most sem várok, de majd ráérek alter megoldásokon agyalni ha megérkezik a cucc.

-
Lasliegrand
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi a segítséget!

A topic összefoglalós linkből böktem rá, nekem is ASUS van otthon, kisebb lakásba kisebb modellben, nekem bevált és ezért gondoltam hogy az ősöknek is jó lesz valamelyik nagytesója.
Bevallom őszintén, nem igazán tudom, melyik specifikáció határozza meg a hatótávot egy routeren, annyira nem ástam még bele magam a témába, csak ráböktem az árkategórián belül egy-egy modellre, amik tetszettek is az álló kialakítás miatt a nem túl feltűnő antennáikkal...
De ha a rejtett antennának pont a hatótáv az ára, akkor nem kérdés, hogy az általad ajánlott modellt választom nekik.
-
tucsok.
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi

-
atees
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ez jó lesz
Sorry, appból linkeltem. -
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
köszi

-
atees
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Egyébkent ebayrol rendeltem dual band antennakat a 4300, működik is vele
-
magyarl
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Így azt hiszem a választásom az ASUS N56U vs AC55U kérdésre fókuszálódik.
Képességeikben mennyire érezhető a gyakorlatban különbség az alábbi szempontok szerint?
- általános stabilitás, megbízhatóság?
- torrentezés külső HDD-re?
- gyári szoftver használhatósága? (mivel a torrentet elvileg tudják, nem erőltetem emiatt az OpenWRT-t)
- mindkettő daul band wifi. De azon belül N vs AC mennyire érződik? Beamforming nem csak parasztvakítás?
(mobil és laptop is AC)Összességében megérné az AC55U (28k) a felárát az N56U-hoz (18k) képest?
Ezekhez mérten az AC56U (32k) és az AC58U (33,5k) mennyivel és mikben lehetnek jobbak? -
Dwayne Hicks
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
D-Linj 4G LTE Router DWR-921
...előre is köszi! -
atees
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi! Akkor asszem c7 lesz a nyerő!
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Igen most én is elkezdtem nyomozni, és tényleg van ahol írják, hogy az E4200-nak is tudnia kéne ezt.
Viszont van ahol olyat is írnak, hogy mégsem tudja, mert a procija nem elég erős, és másnak is lebök 100mbit körül. Vagy hogy firmware gondok, sőt qos,vpn stb beállítások is okozhatják a lassulást... na kiváncsi leszek tudok e kezdeni vele valamit.Most annyit próbáltam, hogy áram kihúz ciscoból, majd újraindít, de a speedtest.net szerint továbbra is csak 56/52mbitet tud. Ez meg bőven kevesebb még a neten fellelt tapasztalatoknál is...

-
Bazi.Joe
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm!
-
atees
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva? Panel 58nm, vasbeton, szomszédok csak 2,4 Ghz-en mennek, de az legalább 10 db. max táv 10-13 m sztem amit tudjon rendes sebességgel. Ha kell veszek hozzá másik antennát, elég jókat lehet kapni.
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz? Digi 1000
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Pc kábel, 2 iphone, 1 ipad, mindegyik 5Ghz-en megy, wifi sebesség fontos lenne
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben? Tp-link 4300am van, de ez egy fos, wifi is gyenge és 58nm-en már 2 falon keresztül szinte elhal az 5Ghz, pedig az kevés van a környéken.
Asus antenna nélkülitől félek egy kicsit panelban, az nem kevés ? -
gabro0
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi!

Az Asus AC-55U-t már nem nagyon lehet kapni :/ A TP-Link Archer C5 lesz sztem, pár hétig még nézgelődök. Talán nem fut ki addig a v1.
-
Bazi.Joe
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm!
-
choco01
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Jó lesz szerintem ez a TPLink 940N ahogy látom már mindenhol a 450mbps fekete verziót küldik?!

-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Fogalmam sincs a falakról most vettük a kecot. Router témában se vagyok nagyon otthon. De így amit látom írtál routert ha ezt nézem akkor ez még jobb választás lenne nem Asus RT-AC55U ?
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi, csak most láttam a választ, de én is a TP-Link mellett döntöttem, azóta be is állítottam már, minden frankó vele
Az ADSL modem pedig valójában egy D-Link DSL-320T 
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Mégis, ha választanod kellene általánosságban?
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm! Az Archer 5 ac-je vagy az Asus N56U n-je a megbízhatóbb? Sajnos egyelőre nem fenyeget a 100 Mbit feletti internetsebesség a szolgáltató miatt.
-
joeypapa
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére

-
gixxer-tomee
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Sajnos nem itt olvastam utána mikor megvettem, hanem csak az árukeresőn olvastam értékelést...
Az 5Ghz része tényleg gyenge.. A kelleténél többször kell újraindítani is..
Tudnál azért mondani valamit, ami talán jobb lehet? -
magyarl
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi a segítséget.
Igen, hardveres NAT-ra gondoltam.
Akkor ahhoz, hogy nagyobb Digi csomagban gondolkodhassak mindenképp hardveres NAT-ra lesz szükségem.
Klasszikus panel környezetben lakom, sok szomszéddal. 2-3 falat kellene a wifi-nek áthordania (amit a mostani WR842N is elég jól megold).
A korábban említettek mellett a nyomtató megosztás lenne még feladata, ami a WR842N gyárilag nem tudott megoldani, OpenWrt alatt meg simán ment.
25-30k keretben gondolkodom, így a C5 lehetne a tökéletes megoldás (dual-band, gigabit, 2 USB port), de az OpenWrt hiánya kicsit elrettent (hacsak nem egy külső eszközzel oldom meg a torrent+fájl megosztást, vagy a gyári szoftvere nagyon profi).
A variácós lehetőségek tárháza nagyon széles, minden csak pénz kérdése
viszont próbálom megtalálni a legjobb ár/érték arány megoldást. Milyen router-ekben lenne még érdemes gondolkodnom? -
Simi37
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Úgy lesz köszi a segítséget

-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Azért volt offba.

Részemről ennyi, csak leírtam.
Hogy félig on is legyen.
Megjött a Zyxel z1.
Köszöntem a tanácsot! -
Simi37
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Hát ahogy látom nehéz találni meg drága és macerás az m.2 wifi. Marad az usbos. Még 50MB/s sincs a net ahova használva lesz...az olyan nem jó ami fél centire lóg ki a házból? Pl: Asus N10Nano, tplink wn725n/wn723n max 4-5métert kell megtennie a jelnek.
-
ViBo77
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi a tippeket
, bár az AC55U sajna 28-29eFt-ba fáj így az már kiesik a versenyből. -
debrecenikri
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Gondolom akkor rosszul fogalmaztam: az lenne a lényeg, hogy egy ilyen[kép] kábelt egyen és ebből tudjon netet szerezni.
-
maxima
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi!!
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
eap 110 vezetékesen csak 100 mbitet tud,az nem kevés egy 150-es előfizuhoz? Tudom ez csak papíron van 150mbit,de akkor is
Illetve hogyan lenne az összehozva? 2. emeleten van a szolgáltatós dobozka,azt összekötni az asus-al? 1. emelten van egy eap110,amibe dugnám pc-t is ( itt a recepció) illetve földszinten is egy eap 110? -
choco01
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Magyarul akkor jobb a v2/3/4 ?
Ebből a háromból melyiket ajánlanád jobban, bár a a v4-et még nem látom szóval gondolom akkora v3?
És a 2 antennás N12 széria jelerősségben tapasztalatok alapján?
-
Flow
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
THX!
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi,közben asus oldalán megtaláltam az ap-t. Igazából csak részben értem amit mondasz. Hány kliens? Ez változó,de 30 fő a kapacitás. Legrosszabb esetben ennyien használnák egyszerre,de ez szerintem soha nem fordult még elő,hogy mindenki egyszerre,habár modern világban élünk
120mbites net van kötve. Sokszor előfordul,hogy a tp linkeket rebootolni kell,mert nem lehet rájuk csatlakozni. Arra gondoltam,hogy ezek helyére venni 1-1 komolyabb kb 20-30 ezres wifis eszközt,pl asustól.
Ap-t féltem,hogy ellopják. Azt csak kihúzza a konnektorból,maga wifis routert nem lopja el,mert az valahogy más
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
AP az mi? Úgy szeretném,mint most,tehát 2. emeleten van a szolgáltatós és első,földszinten a két gagyi tp-link,ezeket kellene valami normálisabbra kicserélni. Erre gondoltál te is? Klara által linkelt "10" antennás hiperszuper asus router szerintem felesleges lenne mindkét szintre vagy inkább abból egy db középre vagy legalsó szintre?
-
atilla100
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Falun lakunk, régebbi családi ház vastagabb falakkal 40-es 50-es lehet kb a szobáknál belül. 10-15 ezer lenne rá. 4 gép van stabilan, meg mondjuk 2 telefon. 30MB/s vagy ha lehet picivel még fölötte is menjen itthon hálón belül. Router sajnos mindenképp kell mert a mostaninak nincs gigabites portja. Adapterben is gondolom kellene egy jobb, a tl-wn722n helyett.
-
Hoorus
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Itt is köszi

-
gjo
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi, de miért gondolod hogy a telefon nem jó? nem fogja bírni? Letöltés, video, még akár torrent is.
-
Flow
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a választ!
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ahogy te is írtad, nem sok info van róla, de ennyiért talán jó vétel lehet.
Megnéztem volna egy ac68u-val összevetve.
Próbálok minnél több infót összeszedni róla.
Igazából úgy is akkor derül ki ha itt lesz.
Max élek az elállás lehetőségével, amivel egyébként nem szeretnék.
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Döntenék, ha tudnék.
Tudom körülményes vagyok, körbe járom a témát 38x.
Rád hallgatok, megnézzük mit tud.
Amúgy se használtam soha routeren torrentet.
Most épp külföldi tesztet nézek, de kevés angol tudásommal nem biztos, hogy jól értem.
Az egyik oldal, nem volt olyan jó véleménnyel róla. Persze ez nem jelent semmit.Köszönöm mindenkinek a segítséget!

-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Értem, azt hiszem.
Köszönöm!
Mivel nincs rá custom fw, mint pl 1043-ra volt openwrt, akkor gondolom ezen el kell felejteni a torrentet.
Végül is még vissza tudom mondani, mert az nem lenne hátrány.
Ára is megfelel. -
sigidi
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Jelenleg úgy van, hogy 1 wifi stickes net, akinek kell valami, bedugja (havi 10 GB).
Egy helyiségben van minden gép, fal nincs.
Net most lesz upgradeelve, de semmi extra sebesség, a fájlok a gépek közt mozognának, helyi hálón.
Ár: kb 20k, lényeg a gyors fájlmásolgatás, megbízható legyen. Wifi és kábeles megoldás is érdekelne, ha sebességben nincs nagy eltérés.Wifis esetén még ugye kell majd valami usb-wifi a gépekbe, annak van külön topik? Esetle tudtok ajánlani?
Szerk.: Pontosítok: jelenleg 4 asztali, 3 laptop van.
Köszi
-
junior11
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Aha igaz, az AC55U Qualcomm-os cucc, ami ritkának tekinthető Asuséknál, viszont az AC56U mintha kifutóban lenne?
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm, tegnap óta olvasgatom.
Nagyon úgy tűnik, ez lenne számomra a legjobb, csak ne lenne ilyen drága.
Már a 30-at is sokalltam. 
Ha kedves xiaomi nem 100-as lant rak bele, nem is gondolkoznék a váltáson. -
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nem kellett, azt hiszem nem én az én routerem.

Nem sok hozzászólás van róla, de az se meggyőző. -
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Személyes véleményed esetleg?

AC68U megéri a felárat?
Azt nem írtam, hogy vályog fal, ami nagyon lefogja a jelet.
Amúgy a 1043-al is a wifi volt a bajom. -
AngerFîsT
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia!
Melyik megbízhatóbb hosszú távon?
-
petrson
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi, de Gigabites? Attól azért messze a netem... vagy nem tudja kihasználni a néveleges 90 Mbps letöltési értéket az ilyen wifi router?
83 Mbps egyébként a most kábellel mért letöltés, ehhez mérten keresek. -
zaza99
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
"#52558 zaza99
Nem lesz olcsó egy ilyen eszköz.
RouterBOARD Metal 2SHPn vagy PicoStation M2-HP ami talán jó lesz."Köszönöm szépen.
-
Tompie
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
ok ok
na a lényeg akkor min v2 legyen 
-
Tompie
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Akkor mire jó v3 és miért nem jó / maradt továbbra is v2, sosem értettem azt hittem az újabb verzió kiadás tartalmaz valami újítást.
-
Tompie
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Eddig boltoknak akiknek írtam csak v1 v2-ről írtak, illetve hogy amit beszereznek az valószínű már v2

Viszont ennek tudatában inkább már v3-at szeretnék
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi! Olvasva a véleményeket, néhányan panaszkodnak a gyenge wifi-re, mondjuk nem tudom, hogy nálam lenne-e ilyen gond, 81 m²-es panel lakásban, 741ND helyett lenne. Nagyszobában van, távolabbi helyiségekben már alig van jel. Mi lenne a következő Gigabites ajánlott router, aminél nincs vételi probléma?
-
zaza99
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A 2.4GHz elég.
-
cocka
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Hát azt, hogy tudja az 5 GHzet, mert itt olyan szennyezett a környék 2.4-en, hogy hihetetlen. A sebesség nyilván nem annyira fontos, mert 150 fölé úgy se nagyon tudnak ezek menni, ha jól sejtem. De az 5 GHz az fontos lenne. Kettőt néztem ki, ami gyakorlatilag erről szól:
Tp-link Archer MR200 vagy D-link DWR-953. Meg van még az Asusnak egy okossága, amin már gigabites lan portok is vannak, de az több mint 80k.

-
AngerFîsT
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
PPPoE Passthrough ez merre lehet kb ? átnyálaztam és semmi
, ha meg kiváltani sem lehet akkor mit ajánlasz wifi bővítésre ?ZXHN H168N ez a router tipusa
-
AngerFîsT
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia !
Ezzel a RTAC51Umi a helyzet? Inviteles hálozatomat akarom kibővíteni mivel a vályog, megeszi a wifi jeleket .És ezt a csodát nevén nevezve ZTE H298N ROUTER szeretném leváltani valami minőségibbre max 15k-ig max ha 15 fölött 20 ig jobb minőségibbet írsz elgondolkozok rajta

Minden féleképp külső antennás nem gond ha cserélhetős, tudjon 5ghz.t , 3 okos teló - 1 laptop + 1 nyomtatót +1 asztali pc-t kitudjon szolgáljon mindenféle hercehurca nélkül , persze a felsoroltak nem lennének egyszerre wifin
Nem tudom ,hogy lényeges,de torrent - youtube napi használatba van. Jelenleg 60mb-os Inviteles netem van
KB:. 60 nm2 -res területen kellene lefedni jó minőségű wifi jelel.
Thx
-
Jocco99
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Az,hogy régebbi a router nem feltétlen zavar ha jó teszi a dolgát. 13 másik wifi jelet fogok amikor itthon vagyok. Max 2 fal amin át kéne jönnie a jelnek, az egyik vasbeton tartó fal a másik csak ilyen vékony panel elem. Digi net 100 előfizetésem van, és nem is tervezem, hogy változtatok rajta. Igények, hogy stabilan megbízhatóan működjön, a jele jó legyen az egész lakásban az alkalmi torrentezést bírja. 30K körül gondolkodok, de ha valami olyan kihagyhatatlan ajánlat van akkor lehet kicsit több is ez az összeg.

-
Ranger^41
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm!
Gigabitet szeretném mindenképpen, minden vezetékes eszköznek jót tenne, gondolom nas-ra másolásnál is jelentős sebességkülönbségem lenne.
Viszont általában 10-11 AP-t látok maximum, de társasház. Csatlakozással, kapcsolat eldobásával sose volt gondom a routerrel azonos helyiségben (olvastam erről a dlinkről h csapnivalóan gyenge a wifi jele). Így azon gondolkozom, hogy nem lenne elég nekem a 2.4es router? A 30+ kicsit már sok lenne egy mindenesért. -
kovbandi82
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi a választ
-
junior11
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi, nekem megfelelne az N18U is, már rég meglenne, de a családban mindig kitalálnak vmi mást, most pl mivel az AC55U szinte ugyanannyiért lenne, mint az N18U, az újabb AC szabvány miatt rágják a fülem, holott a telefonon kívül szinte egyik eszköz sem támogatja, és a 100-as csomagból 2,4Ghz-en az N18U is majdnem a maxot tudná szintén, és tutira veszem, hogy jobb a hatótávja, mint az AC55U-nak, ami viszont már számomra lenne fontos, úgyhogy nehéz dilemma ez ismét, ha egyáltalán sor kerül vmelyik megvételére.
Amúgy az eladó szerint ezek már szinte kifutott modellek és nem lesznek soká kaphatóak, és új Asus routerek jelentek meg - Asus AC53U, AC58U és AC66U B1, bár gondolom ezek még nem kaphatóak.
-
Jocco99
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Sziasztok!
Kérlek ajánljatok olyan routert ami torrent kliensnek is jó ,és egy 50m2 panellakásban mindenhova elég jelet sugároz. 2 mobilt, 2 laptopot kellene szolgálnia.
Köszönöm

-
Debilon
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
ok, köszi az infókat!
-
Debilon
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
köszönöm, hát igen tényleg elég régi a mostani router-em.
a WDS mód bizonytalan mit jelent pontosan? szakadozik, nincs kapcsolat?
ha jelenleg egy ASUS-t vennék akkor is működne a dolog? vagy a másodikat csak a jelenlegi eszköz kora miatt írtad?
@maxima: nem ragaszkodom a TP-LINK eszközökhöz, csak mivel ebben az árkategóriában ez vagy az ASUS ami itt a topikban ajánlottként szerepel ezért gondoltam arra. amit írtál Edimax-ot nem látom sehol, de a BR-6428nS V4 ugyanolyan jó lehet?
-
Klara_
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szinten zenesz, 56u-t kellene potolnom mert elkoltotzott.
Celok: routertol 3m legvonalban 1db vasbeton, 1db gipszkarton falon at; 6m legvolanlban falak ugyanazok csak a masik iranyban. Router beton falon a szoba szelen, ablak alatt, a celhelyek szinten itt. Klinesek Centrino 6300, 6205; O+ 2, 3, redmi note 2. FTP megosztas megy WiFi-n foleg es a vengedegek eszkozei amik vegyes kepet mutatnak, minden mas vezetekelve.
DLNA hibatlan mukodese LAN-on fontos (pl.: BR ISO). Ar maximum br. 60ezer. 68U, 87U van most kepben a 10 kulonseg miatt a 87U jobb ar-ertek aranyunak tunik. Merre menjek? -
Faby
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Kösz, utánanézek ezeknek.
-
bajzal
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Annyira nem értek a routerekhez, mit jelent az, hogy AC1200-as?

-
Puma K
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Azt a TP Linket néztem én is, akkor az lesz szerintem.
Köszi szépen!
-
phoenix1989
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
értem akkor igazábol teljesen mindegy . köszönöm
-
phoenix1989
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A frekvenciákat néztem ha jól látom a Level One jobb vagy nem? egyszer próbáltam A TP linket a net azon 5megával jött Level one al meg 40megával. roszul lehetett beállítva? vagy mért? ezért használom a level One t jelenleg
-
csakany2001
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm,akkor valószínűleg az lesz.
-
csakany2001
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod.
A WR741ND-ről mi a véleményed?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen notebookot vegyek?
- Napelem
- Építő/felújító topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- World of Warships
- További aktív témák...
- RF 85mm f/1.2L USM + ZEISS Filter Prémium portréoptika, egyszer használt, hibátlan
- PS 4 Pro 1Tb Spiderman Limited Edition
- Canon 16 35mm f/2.8L III Kifogástalan, profi nagylátó + HOYA UV szűrő
- Canon EOS 5DsR + BG-E11 markolat gondosan karbantartott, kevés expo!
- Sony Playstation Portal + Tok + 5 hó garancia
- Sony WH-1000XM5 zajszűrős fejhallgató
- BESZÁMÍTÁS! GB B450 AORUS Elite R5 5600X 32GB DDR4 1TB SSD NITRO+ RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 8700F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Zalman Z1 PLUS 750W
- Bomba ár! HP Probook 450 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Ignoráltam. Kössz még egyszer!

Illetve hogyan lenne az összehozva? 2. emeleten van a szolgáltatós dobozka,azt összekötni az asus-al? 1. emelten van egy eap110,amibe dugnám pc-t is ( itt a recepció) illetve földszinten is egy eap 110?

Köszönöm!
Már a 30-at is sokalltam.

Dr.NX