Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tpeter77
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm!
-
ben-ga
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Asus ac51u? vagy tplink c20 ac750?
3-500mb/s-el már megelégednék bőven...
Xiaomi routereket esetleg ismered? -
ben-ga
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi,
a legfőbb igény az lenne, hogy a felsoroltaknál sokkal olcsóbban szeretném megúszni, mivel most is megy csak kis gyorsítás lenne a cél.
amit néztem: Asus rt-n12 vagy +-os? TP-LINK T2-WR841N? TL-WR1043ND?8-10m a max., de csak ytong fal van, szomszédok sincsenek túl közel.
Most bőven 100Mb/s alatt van a seb. speedof.me-vel
A Zte mögé kellene az újat majd kábelen bedugni? -
korcsillio
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Mi a probléma vele?Miért nem ajánlott?
-
ramzess
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
koszonom a valaszokat hetfon megyek erte remelem meg leszek vele elegedve.
-
szab13
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Két típus közül a Asus megéri a felárat? Nálam az usb is fontos lenne. 1T külső winchester lenne rajta (torrent,zene)
-
rocketry23
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm

-
dragon1993
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Az N18U miért nincs a listán?
-
rocketry23
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
4-5 helység, tégla falak, routertől a legtávolabbi pont 20m. Szomszédok alatt nem tudom mire vagy kíváncsi

Gigabites net, egyszerre 2-3 kliens. A switch azért kell mert sok helységbe lesz kiépítve kábeles kapcsolat.
Jó lenne ha WAN oldalról lehetne ébreszteni a gépeket. (ha jól tudom nem minden router engedi kívülről).
Routerre 50k, switchre egy 10k-t gondoltam. Wifi nem lényeg annyira.
-
csgergely
újonc
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Tehát a repeater fogja majd a router jelét de azt nem egyszerűen felerősíti/kiterjeszti hanem csinál belőle egy új, adott esetben más néven elnevezett hálózatot? Így a lakásban látok majd egy "otthon1" és egy "otthon2" hálózatot hol az egyik hol a másik lesz erősebb - és mivel ASUS lesz- vélhetően eldobja majd az eszköz a gyengébbet és átáll a másikra pl amikor felmegyek az emeletre?
-
ZephX
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Igazából, arról nem olvastam túl jóka, míg az 850L-elről igen. Meg az most majdnem 8000 Ft-val drágább is. A külső antenna hiánya nem bajos pl. az Asus-al szemben?
-
csgergely
újonc
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Rendben köszönöm a sok infót.
Szerintem ASUS RT-N18U irányba megyek, aztán ha kell akkor majd növelem a hatótávot egy ASUS N12 D1-el - max majd jövök valamelyik fórumba, hogy pontosan mit is kell beállítani a repeater módhoz. Ilyenkor ugye csak 1 hálózatot látnak az eszközök a lakásban - mintha lenne egy nagyon nagy lefedettségű wifi-router illetve a repeater nincs semmilyen vezetékkel összekötve a modemmel vagy a routerrel?
Esetleg költséghatékony megoldáskét 2db ASUS N12 D1 is szóba jöhet? Az egyik vezetékkel a modemen mint router, a másik valahol a lakásban mint repeater?bocs kicsit sok lett a kérdés

-
Saccco
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nehogy egy bestbuy router ne legyen a topik témája.
BTW én is rendeltem egyet.

Asus RT-AC66U B1 AC1750 24.990Ft ingyen szállítás
-
csgergely
újonc
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Meg az lenne a kérdésem, hogy ha ennek (ASUS RT-N18U ) nem lesz elegendő valahol a jele a lakásban akkor sima konnektorba dugható jelerősítővel érdemes felhúzni az erősséget? Ebben van valami szabály amit fontos betartani, vagy olyan típus amit kerülni/preferálni lehet? Remelem ez meg nem nagyon off kérdés ide.
Köszi. -
csgergely
újonc
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nincs nagy wi-fi forgalom jó ha egy gyenge jelet fogok másoktól. Ha jol olvastam a fórumon emiatt lehet fontos az 5ghz
-
gippazoid
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi!
Az emag-nál az AC68U olcsóbb most. Az ajánlott, vagy nem?
-
csgergely
újonc
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a választ.
Mi lenne amit ilyen igényre javasolnál? Esetleg ASUS RT-N18U Router
Gondolom az Nálad bevált.Köszönöm.
-
VicKing
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ezek közül melyik a legjobb?
-
gurabli
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm!
Az N66U megvan, de kell majd két router. Az N66U gyakorlatilag egy gigabites switch lesz.
A Dlink lenne a fő router. A kérdés arra irányult, hogy jobban megbirkozik a Digi 1000-es nettel, mint az N66U?Kérdés, hogy wifi minőségben mit tud majd a Dlink, mivel rejtett antennái vannak, és 2x2 MIMO, szemben az N66U, aminek három külső antennája van, és 3x3 MIMO. Vagy várhatóan jobb lesz a Dlink így is?
-
salzdorfer
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia,
Köszönöm a választ. Még lenne pár kérdésem:
- 2,4GHz-en az AC58U ugyanazt tudja mint az N18U és csak az 5GHz a különbség, vagy...? Ez a 2 eszköz mennyit tud wifin a gyakorlatban?
- a jelenlegi routerem tudhat többet wifin CFW-vel mint 65MBps? ha CFW mellett döntök van valahol egy szájbarágós leírás a telepítésről/konfigolásról?
- a felvázolt eszközparkkal milyen érdemi többletet kapnék az 5GHz-es wifivel?Köszönöm.
Salz -
laciiiiiii
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
igen, ezt értem..., de vannak 4-6-8 antennás routerek...ezek számítanak lefedettségben?
-
humax
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
panel,sok szomszéd,
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
3 mobile, 2 laptop, 1 tabletta, 2 beltéri box , 1 tv
Mennyi lenne a beszerzésre?
30ignekem leginkább a wifi sebesség fontos
DIGINet 500 van most, de később optikai vagy 1000 lesz
mostani tp-link 1043ND csak 60/70 sebességet kapok a laptopon ( DIGINet 500 )
router nélkül simán jón 500mb de zavar hogy a laptopon csak 60mb wifi kérésztől - illetve 80mb wan keresztül

-
zodnar
újonc
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm
-
ginola
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm szépen!
Árához képest nagyon jó lehet! -
Gedus30
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia.
Egy két emeletes tégla családi ház, a földszinten majdnem alatta vannak a gépek. ps stb. Szóval olyan 3-4 méter távolságra, 1-2 tégla fal árnyékol max.
Maximum 100 megás net lenne rákotve, de reálisabb az 50-s.
Két számítógép. és két ps4, plusz két telefon, mindegyik wifin lenne a hálozaton.
Én olyan 10-15 ezer körül gondoltam kiadni maxium.
Streamelés stb nem igazán érdekel, szóval igazándiból játékra lenne használva.
-
Joe123
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm.
TP Linkből gondolom a 841N-re gondoltál, a 841ND 26 ezer és nem is nagyon kapni. -
tucsok.
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Igen, most van Asus rt-58ac routerem arról váltanék. Mit javasolsz?
-
xilurux
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Es esetleg csak sima router wifi nelkul ? microtic routerboard ?
-
xilurux
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Falak csaladi haz de joforman minden Gbites kabelon megyen telefonok wifi meg laptop.
Gigas sebeseg fel/le
4-5 PC Gigas halokari meg 1-2 laptop . Tvs kartya osztas lanon .
100-200€ vagy ar anyira nemszamol megbizhatosag
igenyek : vpn elosztas de foleg stabilitas birja a kapcsolatot. -
Hardstyler01
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm és mit gondolsz az RTAC87U ról pont 49 ezeregyáltalán nem vagyok otthon routerben mire való az usb? tudom szerverként használni ha rákötök hdd-t? és mi ez a merlin frimwware?
az baj hogy a router nem lát rá optikailag egy ezközre sem akkor csak a 2,4G játszik vagy hogy van ez?
-
discrate
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
és kicsit bővebben kérhetek indokot, hogy miért nem ajánlott?
-
MeSKA
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Basszus én is a RT-N18U-ra gondoltam (amit ajánlottál), csak véletlenül a másikat másoltam be... Tehát ez a best buy. Akkor ez lesz! Köszönöm még egyszer!
-
Norby-007
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Oké.
-
zoli62
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Azt olvastam valahol, hogy a C7-nek 2,4 GHz-re belső antennái vannak. Igaz ez? Ár/érték arányban melyik éri meg jobban?
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Rendben, köszi

-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ez egy jó kérdés

Az biztos, hogy a 2.4 Ghz és 5 Ghz egyszerre lenne használva, illetve általában egyetlen tégla-vályog falon kéne átmennie az adatoknak, és 3-4 eszköz csatlakozna.
Funkciók terén viszont nem jut eszembe semmi érdekes... azért kérdeztem rá inkább a lényegesebb funkcióbeli különbségekre, mert nem is nagyon tudom mire képesek ezek
Aztán lehet lenne olyan az egyikben, amire felcsillanna a szemem, hogy "ez kell" és eldöntené a kérdést, mert a másikban nincs.
A mostani egy WR1043ND V1, nem igazán piszkálgatom, a neten kívül csak fix ip címek lettek beállítva és ennyi.
Maradnék inkább a gyári szoftveren amúgy. Az is lehet szempont, hogy melyiknek kényelmesebb/jobb a felülete. -
MeSKA
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a segítséget! Én az Asusra szavaznék, mert eléggé láma vagyok a firmware frissítéshez, angolom se a legjobb, hogy külföldi oldalak alapján megcsináljam. Asusnál pedig ugye gyárilag tudja. És akkor az RT-AC51U a legjobb vétel 20e alatt?
-
Saccco
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Azért volt gyanús, de mindenhol a C5-re linkelnek.
Viszont nem tetszik, hogy régi a legutolsó szoftver a C5 V2-re. A DD WRT meg nem támogatja. Ha már veszek egy új routert, akkor az legyen friss. Hajlok egy C7-re vagy C8-ra.Káosz.

-
dragon1993
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
N18U helyett nem lenne jobb vétel a D-Link 860L B1 CFW-el?
Egy árban van a kettő.
CFW garancia vesztős? -
adobodo
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm, megnézzük!
-
Optika01
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm, ez szimpatikusnak tűnik elsőre.

-
Optika01
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Jogos a kérdés, nekem kb 30 ezer a fájdalom küszöb itt. De kütyü bolond vagyok
, és nyitott a tecnikai dolgokra. Tehát érvekkel feljebb is tolható a határ. -
dragon1993
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Emeletes családi ház padlásán található a jelenlegi TL-WR1043ND V1 routerünk, ami sajnos hetente fagyogat és macerás felmászni hozzá.
A telefonokon kívül jelenleg nincs 5Ghz-es eszköz.
Az Asus N56U sajnos kifutott pedig nagyon szimpatikus volt, a volt munkahelyemre Asus RT-N18U lett véve az tetszett viszont nem tudok dönteni ,hogy maradjon RT-N18U vagy pedig a terméktámogatás miatt legyen RT-AC58U mivel az újabb modell. Szerintetek?
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Azt nem is vitatom
Dyn-dns, no-ip, ilyesmikre gondolok 
-
mpo
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Légy szíves ezt nézd meg, mint topikgazda hátha tudsz segíteni.
[link] -
Tika6
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Hozzászólások között olvasgattam, és ezt találtam: "Mind 2,4 mind 5 Ghz kiválóan működik annyi hogy a két sávot egy SSID nevű hálózatra kell állítani és akkor a router válogat hogy melyik a megfelelő az adott eszköznek amelyik csatlakozik rá." (pcx)
Ezt a C5 is tudja?
C5 és C7 között vacilálok; mivel tud többet a drágább? A sebességet látom, akkorára azért nincs szükség. Extra felhasználása sem jellemző. -
Norby-007
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm. És lehet láma kérdés, de honnan tudom meg, hogy NAT-olt címen vagyok?
-
bnorci71
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
köszi
az ASUS RT-N56U ha nem rakok rá CFW-t attól még jó készülék gondolom, egyenlőre nem nagyon van otthon AC-s eszköz ami igényelné
találtam egyet 8500-ért le is csapok rája újonnan már nem beszerezhető

-
Csabi1984
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A tplink c5/c7 mennyit tud átadni Wifin? Erősebb mint a 1043 v2?
-
bnorci71
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére

az hogy AC750 csak a sebesség miatt gond?
Zyxel NBG6515 - AC750-esvolt alap Tenda routerem 5 évig amíg a tápja nem halt azt se tudtam milyen a kezelőfelülete. Ez a maiakra már nem jellemző?
Tenda AC6 - Tenda mint gyártó nem ajánlott -
Mentát
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi, értem.
Az ajánlott eszközöknél mi alapján került oda hogy akár 800 Mbps vagy akár 1000 Mbps ?
Pl az ASUS RT-N56U B1-nél az van, hogy akár 1000 Mbps, az ASUS RT-N65U-nál pedig akár 800 Mbps.
Ez szerint https://www.smallnetbuilder.com/old-tools/charts/router/bar/74-wan-to-lan meg az N56U 778 Mbps-t, az N65U pedig 898 Mbps-t tud WAN-LAN viszonylatban.
Tudtok valamilyen más benchmarkról is, ami ettől eltérő sebességet mutat?
-
Marci112233
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a linket!
Én inkább nem mókolok, a kora végett inkább váltok 1043ND-re. Az 542G antennája meg elvileg az újra is passzol ha valami gabesz lenne vele, de szerintem az a része elnyűhetetlen.(Hacsak nem töri el valaki szándékosan mint egyszer egy nem normális haverom.) -
Marci112233
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A kora okozhatja azt amit kora délelőtt művelt velem? Többször elszállt a net, és csak úgy jött vissza ha resetet nyomtam a routeren. (Pontosabban áram ki pár másodperc úgy hagy majd áram visszaad neki.) Azóta viszont egyszer ne dobta el a netet. Biztos a router szórakozott, mert a beltéri modem lámpái a megszokottan világítottak. Kora meg megvan az biztos. Vagy 10 éve meg van már ha nem több, de arra még most is emlékszem, hogy sajnáltam érte adni azt a 6800-at amibe akkor került, de az idő bebizonyította, hogy megérte.
-
Goya
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Hát igen, emésztem még a dolgot, ekkora összegre nem gondoltam.
Meg lehet oldani részletekben is?
Most fogok kapni kölcsön kipróbálni egy Tp-Link Archer C2 vagy C9 routert.
Egy ilyen márkaidegen router és a 3 db UAP-LR együtt tud dolgozni, mi lesz a hátránya?
Azt jól látom, hogy a Unifi Cloud Key kiváltható szoftveresen a UniFi Controller-el, az miben kevesebb?
Köszönöm a segítségedet! -
stigma
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Hali,CFW nekem nem okozna gondot, de ismerösömnek igez szóval akkor a másik 2 típust ajánlottam neki. Köszönöm szépen.
-
Z_A_P
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Mivel 2x2:2 MIMO képességű így 867 Mbps az elérhető link sebesség.
Ez itt szamit a wifi vevo? Nekem ilyen USB-s vevom van: [Archer-T4U]
Ez is tudja a 2x2:2-t, 867Mbps-t?@sb:

Nekem 1000-es netem van. De ha tudna 500-at mar boven eleg nekem.
-
Csabi1984
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A hatótavolság szempontjából egy átlagos panel lakás amiben max egy fal van a router elött de lényegében a TpLink 1043Nd és kiváló volt csak ez a tipus elég gyenge a Wifi sebesség átvitel értelmében.
Upc 240Mbites netünk van. A pc-m kábelesen, egy laptop és 2 telefon menne Wifivel. -
Z_A_P
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
"Dual band wifivel:Asus N56U (CFW-vel AC-s),"
Megfelelő jelerossegnel mennyit tud igy AC wifivel?
+sb: milyen sebességet tud?
-
Gabesz25
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
két szintes családi házban lenne a router.
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
egyszerre max 3-4 mobil, gyereknek tablet, laptop, smart tv (stream miatt) lenne csatlakoztatva.
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
igazából semmi különleges igényem nincs, szolgálja ki a torrentet meg a streaminget a nas-ról
köszi, megnézem amiket ajánlottál. -
mzso
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Oké. Gondolom azért mert gyengusak hardverileg?
-
gurabli
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Úgy érted, hogy a 100 Pro netnél nem tud gyorsabbat CFW-vel, vagy az 500-at még vinné?
A Merlinben nem maradt meg a hardware NAT?Szerk: This means Asuswrt-Merlin retains full support for NAT acceleration (sometimes referred to as "hardware acceleration")... https://asuswrt.lostrealm.ca/about
Így menne az 1000-es is?
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére

-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia, köszönöm az ajánlást! Ebből a tipusból melyik? v3;v4 vagy sima? Illetve hogy érted hogy másodlagos eszköz?
-
k.soma
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi a segítséget és a gyors választ.

-
mzso
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ja igen, ezt elfelejtettem kérdezni: a B1 mi a végén? Van több fajta egy típuson belül mert én abszolút sehol nem láttam B1-et feltüntetve. Úgyhogy elég lehetetlen kideríteni, hogy B1-es-e vagy sem. (Ha van egyáltalán érdemi különbség...)
-
k.soma
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Akkor amit én írtam a D-Link DIR-869 nem jó?

-
k.soma
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A net az Digi 100as jelenleg 100/50Mbit azthiszem. De nem lehetetlen hogy 200asra váltanék, mert a 1043 már azt se szerette annyira.
A környezet az panel, szóval vasbeton falak mint írtam. Az eszközök minimum 1 maximum 3 falon keresztül lesznek eszközök, 5-15méterre a routertől.
Eszközök a legnagyobb felhasználáskor: 2 laptop, 1 okosTV, PS4, 3 okostelefon.
A beszerzésre max 30ezret szánnék, ilyen nethez szerintem nem is kéne többet.
A router felé az igényeim: stabil, a lakásban legtávolabbi ponton is lehessen stabilan netezni, ne 0 meg 1 pálcika legyen az erősség. Torrentezni nem igazán akarok, leszoktam róla. Más igény nincs.
-
mzso
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Hát, rájuk néztem. Mikrotik-et csak 20 ezer fölött látok. Ubiquiti-t 16k-tól ha jól nézem, bár azzal sem járok jobban mint ha wifiset vennék.
Esetleg a ToBeY-nek ajánlott D-Link 860L B1-en kívül még alternatíva minimál árszínten 1000Mbit-es nethez?
(Bocs a sok hsz-ért, de most információ gyűjtési fázisban vagyok.
) -
gyulaitomika
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Az szép..

Akkor majd mikor elterjednek..vagy talán a telekom tud biztosítani egyszer később?
-
kezo0
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
És gyakran a más helyeken olvasható vélemények is – pl. akár itt is.

-
mzso
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A CFW az miben segít, javít a dolgokon?
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi szépen ez szimpatikus,remélem elbírja a Gigabitet és wifin lógó eszközöket is.

-
Rellind
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia.
Itt a hozzászólásokban valaki azt írja:
"B1 verzióm van, tehát az erősebb) Sajnos az extra funkciók közül csak a nyomtatómegosztás működik jól, a többit nem bírja el rendesen a CPU. " stbEz be van szedve vagy most mivan?

-
Rellind
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Bocs, benéztem.
Az ASus AC66u-nál a hozzászólásokban olvastam valahol, hogy van C1-es verzió is.
De egy másikat kevertek ott is össze. 
-
Rellind
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi.
C1-es nem jó?
-
mzso
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Értsem úgy hogy messze nem tudják gigabitet?
A SmallNetBuilder-re már eljutottam, de csak vagy 15 routert mutat a router chartsban...
-
Al Capone
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ki tudnád fejteni kicsit bővebben?

Meg, hogy hol volt a másik annyi pénztért? -
veber0937
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére

-
veber0937
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
hi kertes ház 30-as tégla fal és 10 cm tégla a válaszfalak, a főfalak 50 cm kőfal, 2 számítógép lanon és 3 teló jelenleg. asus-nak vagy a tp-link.nek erősebb a wifije?
-
Ijk
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Bonyolult, rajzoltam egyet:
3 szintes ház, falak nem számítanak mert a linksys eddig megfelelt a telefonokhoz böngészni, az új router meg egy helységben lesz az ipaddal.
Tudom hogy már messze nem ideális, folyamatosan lett toldozgatva. Majd egyszer megcsinálom normálisan, az új routert pirossal jelöltem, kifejezetten az ipad kiszolgálása a cél, a NAS-ról. Net eddig sem probléma, kb 24Mbit-es.
Keret pedig minél kevesebb. -
grigo
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Olyan kérdésem még lehet, hogy ez a felhő (ez most nekem meglepetés hogy van ilyen) ez mennyire jól működő dolog, és mennyire biztonságos? Sima külső hdd-vel vagy esetleg egy hagyományos usb 3.0-ra átalakított hdd-vel szokták megoldani?
-
mzsombor
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ezek a routerek tudnak CFW-vel gigabites netet NAT-olni? A WDR3600-nál ez még tudom, hogy nem megy. C7-nél van már tapasztalat az új v4-es verzióról? Kicsit nagyobb az órajel, külső antennára került benne a 2,4-es Wifi is, tud a gyári FW is torrentet. Csak nehogy stabilitási probléma legyen vele. A "kábeles" WDS működhet a gyári FW-rel?
Köszönöm!
-
sniphoe
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi, amiket leírtál világosak.
Sztem az AC58U lesz, azon 4db antenna van, hátha ér valamit a "többlet"..
-
grigo
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a választ.
Kiegészítek akkor.
Diginet 500 van, de ugye a jövőben fel feljebb még mehet, lejjebb nem hiszem.
Társasházi (emeletes) tégla 60 négyzetméter. Ez több még lehet, kevesebb már nem lesz.
Annyi igényem van még a routerrel szemben, hogy ne kelljen belenyúlnom, max gyári fw frissítést rászedni aztán hagy menjen. A felsorolt eszközöknél kevesebb nem lesz, több még lehet (talán egy NAS). Annyira van szükségem, hogy 20-30 között a lehető legjobb, akár túlméretezett de sokáig kibíró eszközt szeretném amivel nem lesz bajom és észre sem veszem
Talán még egy saját felhő szolgáltatás jó lenne, ha biztonságos, mert akkor 1-2 ügyfélnek/partnernek tudnék saját felhőből osztani fotókat.Néztem egy AC 660U-t (valahol láttam 33e-ért) aztán rájöttem, hogy hiába hasonlítgatom össze, nem értem a különbséget.
-
borkarico
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
miért nem az? teszteken jókat írtak róla
-
draco31
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Xiaomi routerekről mi a tapasztalat?
-
zsotyo
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Mondjuk asus-nál csábító tényező az usb 3.0 külső hdd-vel talán félig meddig kiválthat egy nas-t is

-
zsotyo
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Számomra akkor már csak az a kérdés hogy c7 v4 vagy Asus AC58U utóbbiról elég sok helyen hallom hogy problémás lehet.....
-
borkarico
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Tégla társasházi lakás, 3 szoba, 10-es válaszfalak. Általános használatra, laptop, 1-2 mobil eszköz. LAN-on pedig játékra kellene.
TP LINK Archer C1200 AC1200 nézegettem. állítólag a C7 utódja...
-
ludus
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Sziasztok!
Futottam egy kört, ahol én tudnám megvenni (utalvány) az Asus N56U-ra azt mondják hogy már nem tudják beszerezni. Helyette az Asus N52U típust ajánlották. Vélemény?
Köszönöm!
-
steve1021
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A távolság nem nagy akadály mivel lenne egy másik router bekötve plusz wifi hatòtáv növelès èrdekèben.
-
draco31
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm! És ha a nyomtató megosztás nem szempont, akkor mi jöhet szóba?
-
medica
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi! Az a helyzet hogy egy melléképületbe menne, az elhelyezkedés miatt kábelezni nehéz ügy - ezért gondoltam valamilyen vezeték nélküli megoldásra.
-
Tika6
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
OK, köszönöm szépen a gyors választ!!
Bocs, hogy bénázok, de pont az Asus N56U-t találom meg 24-25e áron, viszont a TP-Link Archer C5-öt már 17-18e-ért. Van esetleg ezeknél valami trükk, hogy melyik típusukat kell keresnem?
Azt jól értem, hogy a C7 maga váltogat, hogy adott eszközt épp 2,4 vagy 5 ghz-en szolgál ki, de a C5 ezt a featuret nem tudja? -
kajla_
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Engedelmeddel feltettem a kérdést, mert engem is érdekelne

-
Vapor
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi a választ!
Jelenleg 30/3 Mbit/s, de ha minden igaz jövőre 100/100 Mbit/s.
Idő közben nézegettem itt az aprón és találtam használt Netgear R7000-t 33k-ért.
Érdemes lehet arra rámenni a Asus AC66U B1, TP-Link Archer C8/C9-kel szemben? -
slyie
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia,
Koszi es valaszaim lent:
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva? 2 emeletes Tarsashaz, emeletek kozott vasbeton fodem, aranylag tiszta 2.4GHz-es tartomany,
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? 2 NAS a router mellett, 1 TV lanon, 1 TV Wifin, 1 PC wifin, 2 Laptop wifin, 3 Tablet, 3 telefon
Mennyi lenne a beszerzésre? Sok idore tervezek befektetni, tehat inkabb a megbizhatosag szamit
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben? Megfelelo tuzfal, vedelem a belso halozatnak a kulso tamadasokkal szemben ( botok es tarsaik).Koszi,
Slyie -
sb
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szerettem volna 20 alatt megúszni mivel gyk. a 3600-hoz képest "csak" a kétsávos AC-ra lenne szükségem, semmi egyéb hókuszpókuszra.
Használt is szóba jöhet, ezért írtam az AC56-ot. CFW sem feltétel - a szerintem minimális igényeim miatt - ha gyárilag stabilak.
-
kajla_
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Csak ne frissíts fw-t, hanem használj valami régit. Én így szívtam be. Mindig frissítettem és legújabb FW-vel már csak 340 mbps körül mértem. Downgrade június előtti fw-re és ismét *jobb*. Június óta képtelenek voltak javítani, ez is jelent valamit... szóval én megszabadulnék RT-N18U-tól, valakit érdekelne?

-
Imy
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Én már nem találtam, ezért vettem egyet használtan. Ma jött meg, és ezzel a 100/50-ás netből átjön 90/50, eddig 2.4-en csak 65/50 jött át.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- OLED monitor topic
- Projektor topic
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- További aktív témák...
- Dell PowerEdge T110 II PC, Xeon E3-1220 v2 CPU, 32 GB DDR3 RAM, 2 x 1 TB SAS HDD
- Lenovo Tab M10 HD 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HyperX Fury DDR4 - 3200 - CL16 - 16GB RAM (8GB x 2) RGB
- Lenovo Tab M10 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
- Apple Imac 21,5 Inch, Late 2015! Intel Core I5 + Intel Iris Pro Graphics. 1TB Háttértár!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Aztán lehet lenne olyan az egyikben, amire felcsillanna a szemem, hogy "ez kell" és eldöntené a kérdést, mert a másikban nincs.
, és nyitott a tecnikai dolgokra. Tehát érvekkel feljebb is tolható a határ.

De egy másikat kevertek ott is össze.

Dr.NX