Hirdetés
- aquark: A legdrágább, nem antik és nem egyedi könyvek
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: WELLPUR KVITA GF85 - JYSK - tapasztalatok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. december
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Multibit
nagyúr
válasz
WhiteHawk24
üzenetére
Szerintem az Asus RT-N18U ma az egyik legjobb ár/érték arányú router, ha nincs kifejezett igény az 5GHz-es wifi-re.
-
Multibit
nagyúr
válasz
WhiteHawk24
üzenetére
Tudjon ezer dolgot és még ne is legyen drága. Na persze. Ilyen routert nem fogsz találni.
A kívánságlistádat leginkább egy Asus RT-N18U router + egy olcsó switch elégíti ki. -
Multibit
nagyúr
válasz
verybigboy
üzenetére
100 Mb/s netsebességhez miért akarsz R7000-et vagy AC68-at venni? Nem érzed túlzásnak?
-
Multibit
nagyúr
válasz
verybigboy
üzenetére
DIGI csomag
Na jó, de melyik
-
Multibit
nagyúr
válasz
verybigboy
üzenetére
Még mindig céges routernek kell? Mekkora internet csomaghoz? Ha céges, akkor - gondolom - elsősorban vezetékes kapcsolat lesz, igaz? Az R7000-nek vannak/voltak gondjai WAN-LAN áteresztőképesség tekintetében. Olvass vissza itt a topicban! Egyébként R7000-et még nem használtam, az AC68 wifi-ben butított változatával rendelkezem (AC56).
-
Multibit
nagyúr
válasz
lockdown90
üzenetére
Ne feledd, hogy egy USB-s AC adapterrel akkor éred el a lehető legnagyobb sebességet, ha az támogatja az USB3 szabványt és USB3 porton használod. Van a gépedben USB3 port?
-
Multibit
nagyúr
válasz
Soma01
üzenetére
Én arra szeretek használni egy eszközt, amire kitalálták (nálam a torrent NAS-on megy, a router "csak rútol"). Meg vagyok vele elégedve. Dróttal használom (nagy ritkán AC wifi-vel), a feleségem és a lányom N wifi-vel. 5GHz-en az egész lakásban (csak 55 nm) kifogástalan a jelerősség.
DIGINet 500-at oszt. Most már nem kell korlátozni a torrentet, full mehet, ami belefér, még így is akadásmentesen mennek a NAS-ról a FHD filmek, tudok dolgozni neten keresztül és a lányom sem panaszkodott, hogy problémája lenne online játék közben
-
Multibit
nagyúr
válasz
Drago1
üzenetére
450Mbps ir amit nagyon szepen hoz sot 500-510 -et is 2.4 g herz-en a laptopomban IEEE 802.11/b.g.n
Ennek fuss neki mégegyszer!
N-es wifi-n soha nem lesz neked 500Mbps sebességed. Húzd ki az UTP-kábelt és mérj újra!
AC-s kapcsolathoz - nyilván - AC-s adapter kell a kliensbe is.
-
Multibit
nagyúr
válasz
verybigboy
üzenetére
Önmagában a 3-5 felhasználó nem jelent gondot egy AC68-nak (de még az AC56-nak sem). Inkább az a kérdés, hogy ezek a felhasználók mekkora adatforgalommal terhelik a routert? Mekkora a legnagyobb sávszél, amit routolni kell? A jövőt tekintve meg figyelembe kell venni, hogy pl. bővül-e a cég? Az a véleményem, hogy ha valahol a terhelés miatt megrogy egy AC68U, akkor oda már nem a SOHO kategóriából kell routert választani.
-
Multibit
nagyúr
válasz
verybigboy
üzenetére
Tőled is megkérdezem: milyen felhasználási terület az, ahol az Asus RT-AC68U kevés, de az Asus RT-AC87U már elég? ( Feltételezve azt, hogy tudatos vásárló vagy
) -
Multibit
nagyúr
Az Asus RT-AC56U nem azonos hardveresen az RT-N18U-val, mert az AC56U dual magos processzorral rendelkezik, míg az N18U egymagossal. Igen, a gyári Asus firmware-ek tudnak magyarul.
Legtöbbször vezetékkel kapcsolódom a számítogépemmel az AC56U routeremhez, de nem rég vettem egy rossz hírű Intel Dual Band Wireless-AC7260 wifi modult a Dell laptopomba. Nálam kifogástalanul működik, 230-240 Mbit/s letöltési sebességet hoz. -
Multibit
nagyúr
Szerintem nem butaság, inkább türelem kérdése. Neked nem gond kivárni amíg az N-es wifi-n átcsordogálnak a gigabájtok, zoltan6 nem szereti kivárni azt az időt. Nem vagyunk egyformák.
Sokáig wifi-n használtam a céges laposomat. Aztán egyszer ideiglenesen (gondoltam én naívan), kihúztam a géphez egy CAT5e drótot. Azóta is azon lóg a Dell laptop
, mivel nem vagyok rákényszerülve arra, hogy állandóan hurcolásszam a gépet. Akinek fontos a mobilitás, az nyilván kiegyezik a lassabb átvitellel. -
Multibit
nagyúr
válasz
FOX888
üzenetére
A különbséget Te magad is kiderítheted:
TP-LINK TL-WDR4300
TP-LINK Archer C2Én a kettő közül az Asus RT-N18U-t választanám
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Multibit
nagyúr
válasz
zsoleer
üzenetére
Az ajánlottakkal sem biztos, hogy megvalósítható a kielégítő wifi-s vétel kétszintes házban. Ez sokszor csak úgy megy, ha két eszközt használsz vezetékkel összekötve. Arról nem is beszélve, hogy még AC-s routerrel (és a hozzá való AC-s klienssel) sem fogod kihasználni az 500 Mbit/s sávszélességet, N-es wifi-vel meg megközelíteni sem tudod ezt a sebességet. Átgondoltad Te ezt?
-
Multibit
nagyúr
válasz
miska17
üzenetére
Akkor inkább válassz valamilyen antennás típust! Nézz szét a fórumokon, hogy melyik ajánlott. Még az is lehet, hogy nem USB-s lesz a megfelelő neked. Az a "baj", hogy - lévén wifi-ről van szó - nem tudhatod előre a biztos befutót. Csak otthon fog kiderülni a gyakorlatban, hogy hogy működik a kiválaszott adapter.
szerk:
Az asztali gépet egyébként is nehézkes a megfelelő irányba forgatni. Próbálkozz PCI-Express foglalatba tehető dupla antennás típusokkal! -
Multibit
nagyúr
válasz
miska17
üzenetére
Saját példámból tudom, hogy mindig kivitelezhető a kábelezés. Lehet, hogy macerás, furással-faragással jár, kosszal jár, drága, de kivitelezhető. El kell döntsd, hogy stabil, gyors átvitelre van szükséged, vagy egy gagyi adapterrel megvalósított rádiós kapcsolatra! A "használható" adapterek nem képezik részét az efféle combo pack-keknek.
-
Multibit
nagyúr
válasz
miska17
üzenetére
Az inkább a forgalmazó (bolt, webshop akciója lehetett szerintem). Manapság nem szokás
De miért is kéne? A forgalomban lévő kliensekben már szinte mindben van wifi-modul (laptop, telefon, tablet).szerk:
Az az AC52U még az adatpterrel együtt is rossz vásár. Nézd meg az összefoglalóban ajánlott típusokat! Az igazán jó termékek nem szorulnak efféle árukapcsolásra. -
Multibit
nagyúr
válasz
zambozoli
üzenetére
Az első mondatod kérdés, vagy kijelentés?
Hiába sorolod fel a környezeti jellemzőidet, hiába méred meg Te, vagy más a router antennájának hosszát, senki nem fog neked itt biztos információt adni ezek alapján arra vonatkozóan, hogy melyik wifi-router szórja be neked kellő képpen a lakást! Ez már le lett írva többször, hogy csak a helyszínen, a gyakorlat mutatja meg azt, hogy mi, hogyan elég, mi szükséges.
Az Asus RT-N18U erős router, érdemes benevezni rá. Ez is, mint minden más modell, kábelen futja ki magát rendesen, azzal mutatja meg, hogy mit tud igazán. Netezéshez általában elég a wifi, nagyobb fájlok gyakori mozgatásához azonban inkább használj vezetéket, ha nem akarsz idegbajt kapni a lassúság miatt! -
Multibit
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Valóban, ha az összes üzemmódot ugyanaz a chip látja el, akkor esélyes, hogy tudja. De az integrált jelentheti azt, hogy egy lapkára integrált, de jelentheti azt is, hogy alaplapra integrált. Nem ismerem ennek az Asusnak a belvilágát, mindenesetre érdekes, hogy Atheros AR9285 van benne, ami ugye n 2.4GHz. Akkor mi intézi az a-t?

-
Multibit
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére

Hát ez az! Pont ezért linkeltem.
Mit is írtál a #36102-ben? Ha 2,4-n tudja az N-t akkor 5-n is fogja tudni. -
Multibit
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ez nem törvényszerű. Itt egy példa: [link]
-
Multibit
nagyúr
válasz
aakosch
üzenetére
Az csak annyit jelent, hogy a B/G/N wifi-t támogatja. Nézd meg valamilyen diagnosztikai programmal a wifi adapterének pontos típusát! Abból lehet tudni, hogy képes-e 5 GHz-en rádiózni.
szerk:
Tudnia kell, mivel az amit írtál pontosan így néz ki: Integrált 802.11a/b/g/n. Kérdés, hogy N üzemmódban is tudja-e? -
Multibit
nagyúr
válasz
üzenetére
Akkor egy kicsit szájbarágósabban.
Ezt kérdezted:
Az első két ajánlatod 300Mps-os, miért írtad akkor a 60-as csomagot mint határt?
Itt a válasz (topic összefoglaló): Pár gondolat a WiFi-rõl.
Arról nem is beszélve, hogy az általad emlegetett 300 Mbps csak wifire értendő, a netsebesség határ pedig ettől független, azaz vezetékre is igaz! -
Multibit
nagyúr
Azt kéne megértened, hogy az elérhető wifi-s sebesség nem csak a routertől függ! Hiába veszel AC-s routert, ha a számítógéped, tableted, telefonod, stb. pl. csak N-es wifi-t tud. Tehát ahhoz, hogy wifi-n a jelenleg elérhető maximumot kihozd, olyan kliensre (számítógép, tablet, telefon) van szükséged, ami a routerhez hasonlóan tudja az AC wifi-t. Arról nem beszélve, hogy az adott wifi szabványban elérhető elméleti maximum csak egy dolog. Az, hogy nálad a gyakorlatban mi lesz, csak akkor derül ki, amikor megveszed és otthon kipróbálod a routert és a hozzá való klienst. Sajnos a helyi sajátosságok határozzák meg azt, hogy nálad "mennyivel megy" a wifi. Tetszik, nem teszik, ez van!
-
Multibit
nagyúr
válasz
Crockett75
üzenetére
Topic összefoglalót elolvastad? A felső kategóriában kell keresgélned olyat, ami megfelel a pénztárcádnak.
-
Multibit
nagyúr
válasz
CortezX
üzenetére
Minden attól függ, hogy hajlandó vagy-e tudomásul venni, hogy a router elsősorban routernek készült és csak visszafogottan lehet média-, illetve letöltőszervernek használni (még az olyan erős routereket is, mint az AC56U). Ha ezt elfogadod, akkor lehet egy kellemes NAS-pótlékod. Tehát vedd vissza a torrent sebességet, a kapcsolatok/szálak számát és ügyelj arra, hogy ne terheld párhuzamosan izzasztó feladatokkal a routert (pl. letöltés + FHD film továbbítás + online játék, stb.).
Én magam azt az ortodox nézetet vallom, hogy minden eszközt arra használjunk, amire való. -
Multibit
nagyúr
A 20 Mbit/s még 2.4 GHz-en is nagyon lassú! Át kéne nézni a router és az ellenoldalak beállításait.
Minden ellenoldal MIMO-képes? Be van állítva a 40 MHz csatornaszélesség? Biztos, hogy hogy N üzemmódban megy a wifi a routeren és a klienseken? Az is fontos, hogy WPA2/AES titkosítás legyen beállítva! -
-
Multibit
nagyúr
-
Multibit
nagyúr
Ha kábelen használod és izomrouterre van szükséged (értsd: erős CPU, sok RAM), akkor igen, ez jó választás. Annyit azonban érdemes figyelembe venni, hogy új modellről van szó, nem sok tapasztalat van vele. Gyermekbetegségei lehetnek, de ha vannak ilyenek, azokat hamar orvosolni fogják fw frissítésekkel.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Goblin12
üzenetére
Az Asus RT-N18U egy nagyon erős vas. Ha ilyet veszel, lehetőleg vezetékkel használd, akkor tudja megmutatni, hogy mit tud igazán. Wifi-vel csak árnyélka önmagának. Ha mindenképpen rádiót akarsz használni, elég, ha gyengébb routert vásárolsz, mert a wifi lesz a szűk keresztmetszet.
Ez a router akkor tudja a maximuot nyújtani wifi-n, ha a kliens is 3x3 MIMO-s. Ez bizony nagyon ritka! A másik dolog, ez a 600 Mbit/s marketing maszlag. Olyan ez, mint anno a 108 Mbit/s G-s wifi. A gyakorlatban nem igazán használta így senki, azaz nagyon kevesen. A 600 Mb/s (256-QAM) egy utólagos szabvány kiegészítés. Ehhez ilyet tudó ellenoldal kell!@35383, Ukeve
Az 500/100 sebességhez mindenképpen kábel kell, ugye ezzel tisztában vagy? Jelenleg ez a legolcsóbb "erős router". -
Multibit
nagyúr
válasz
modflow
üzenetére
De lehet. Nem "mezei" LAN kábel kell hozzá, hanem kereszt kábel.
-
Multibit
nagyúr
válasz
modflow
üzenetére
De ha veszel olcsón egy gigabites switchet, amit csatlakoztatsz a routerhez és a számítógépeid kábeleit a switchbe dugod, máris gigás kapcsolat lesz közöttük.
-
Multibit
nagyúr
válasz
TeeJay
üzenetére
az a baj hogy sokan azt hiszitek mindenki wifin használ mindent
Nem tudom, hogy a mundandóm melyik részéből következtettél erre (az én posztomra válaszoltál).
Nálam "csak" az asztali gép, a céges laposom, a NAS és a mediaplayer lóg kábelen
Ha néha előkerül a privát noti, azt is drótra kötöm, amennyiben nagyobb adatmennyiséget kell mozgatnom. Tehát csak a telefonok rádióznak nálunk állandóan.
Viszont, ha megnézed az itt segítséget kérő fórumtársakat, bizony sokaknak fontos a wifi. Szerintem csak szükségmegoldás, de ha már használni kell, legyen a lehető leggyorsabb! -
Multibit
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Tetszik a Rendszerállapotnál a Status fül. Kár, hogy az AC56U fw-ben nincs benne!

-
Multibit
nagyúr
válasz
Jedster
üzenetére
Megismétlem, hátha elkerülte a figyelmedet:
Csak szükségmegoldásnak jó, ott, ahol nem megy az 5 GHz.
Mindenképpen dual bandet érdemes venni, hogy legalább az esélyét megadjuk a gyorsabb wifinek! Ha nem megy 5 GHz-en, akkor maradhat a lassabb 2.4 GHz. Ha jelentős árkülönbség volna a csak 2.4 GHz-et tudó és a dual band router között, akkor megérteném... -
Multibit
nagyúr
válasz
Jedster
üzenetére
Ha kell a sávszélesség, akkor 3x3 MIMO-s routert vegyél.
Jó tanács
Kár, hogy 3x3 MIMO-s ellenoldalt nehezebb találni, mint 5 GHz-est!Szerintem nem érdemes most a jövőbe fektetni.
Mibe érdemes? A múltba? Én meg nem vásárolnék kizárólag 2.4 GHz-es N routert! A 2.4 GHz-es sáv túlzsúfolt, ezen a frekvencián lassú az átvitel. Csak szükségmegoldásnak jó, ott, ahol nem megy az 5 GHz. Nem véletlen, hogy az AC szabványba már nem is vették bele ezt a frekvenciát. -
Multibit
nagyúr
válasz
Macisajt3
üzenetére
Egy kis kiegészítés a konkrét ajánláshoz.
Wlan-on keresztül jellemzően 3 laptop csatlakozik, illetve több telefon, mindegyik N-es szabványon, egyik sem AC-s. A laptopok, valamint a NAS között szintén nagy mennyiségű adat cserél gazdát.
Ebben az esetben garantáltan megőszülsz, míg a nagy mennyiségű adat N wifi-n átmegy! Vagy használj kábelt, vagy válts AC wifi-re! -
Multibit
nagyúr
válasz
Zsolteecah
üzenetére
A megfelelő topikban próbálkozz!
-
Multibit
nagyúr
válasz
Vágásiferi
üzenetére
A jelenlegi routered (azon kívül, hogy nem ajánlott típus) nagyon rossz helyen van! Mely helyiségekben van kliens eszköz, ami a routert használná? Biztos, hogy vasbeton falakkal kell megkűzdenie a jelnek? Felvetődik az örökös dilemma: 2.4 GHz vagy 5 GHz. Ha a vasbeton falak sokat csillapítanak, jobban járhatsz egy 2.4 GHz-es típussal, ami viszont lassabb. Mindenképpen szükséged van AC wifi-re? Ha bevállalós vagy, kivárhatod az új Asus RT-N18U típust, ami N-es wifi-vel működik! A falak miatt lehet, hogy jobban járnál külső antennás típussal. A már említett 18-as modell mellett a Asus RT-AC66U vagy Asus RT-AC68U is szóba jöhet, bár ezek jóval drágábbak. Sajnos azonban az a helyzet, bármelyiket választod, csak a gyakorlatban, tehát otthon fog kiderülni, hogy az igényeidnek megfelelően működik-e az új router. Ja, nagyon sok múlik az ellenoldalakon (laptop, telefon, tablet, stb.)!
-
Multibit
nagyúr
válasz
MC Pite
üzenetére
Az Asus RT-N16-tal elégedett vagy? Ha igen, első körben vehetnél egy olcsó NAS-t hozzá. Elfelejtheted a routeren való torrentezést és a routerre akasztott HDD-t. Sokkal gyorsabb egy ZyXel NAS, mint az N16 + HDD páros! A NAS-sal mekkora sávszélességgel akarsz le- feltölteni?
N-es wifi-vel úgy 90-120 Mbit/s várható el, ha ennél gyorsabb kell, akkor AC-s routert és AC-s ellenoldalt vegyél! Mekkora internet sebességet kell kiszolgálnia a routernek? -
Multibit
nagyúr
válasz
RedCat
üzenetére
Talán a sebességből?
(#34840) MC Pite
Úgy tudom, ez ma a legolcsóbb dual ARM-os router. Én elégedett vagyok vele, bár a nagyobb igénybevétel csak ezután indul (nem, nem torrentezem routerrel, azt a NAS intézi). Most nézem az árak alakulását. Szerencsém volt, hogy 30 kHUF alatt megúsztam (akciósan, ingyenes házhozszállítással). -
Multibit
nagyúr
válasz
zoltan6
üzenetére
55 nm-es lakás, Asus RT-AC56U belső antennás router. Wifi-ben elvileg gyengébb, mint a tied, mégis erős jelet szór mindenhova 5 GHz-en! Laptopok, okostelefonok stabilan működnek vele. Jövő héten az AC-modul is megjön a laposba, akkor már arról is tudok véleményt mondani.
-
Multibit
nagyúr
válasz
laca500
üzenetére
TP-Link Archer C5 - itt vannak a tapasztalatok
Még meg sem jelent
-
Multibit
nagyúr
válasz
Zsolteecah
üzenetére
Olvasd el, amit Kali írt! Az 1043-asból csak a v2-t szabad venni. Az és az 1042 ég és föld.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Zsolteecah
üzenetére
1042est rendeltem a másikon
Szivatod magad! -
Multibit
nagyúr
válasz
Biznisz Elek
üzenetére
illetve a v1 meg szep feher hazas volt
Maradjunk annyiban, hogy fehér házas volt![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Multibit
nagyúr
válasz
egykori
üzenetére
Látom, ezt nem tudod megemészteni
Nem azért hiányzik a jelenlegi ajánlásból a D-link, mert az itteni szakértők D-link-ellenesek. Korábban volt a cégnek jól sikerült modellje (DIR-825 AR7161 CPU-val). De úgy látszik, a mostani modellek közül egy sem tudta magát belopni a szakik szívébe. -
Multibit
nagyúr
Mint látod, az Asus olcsóbb, mint a hasonló Linksys. Ráadásul az Asus külső antennás. Nem vagyok elfogult a külső antennásokat illetően (én magam is belső antennást használok), de az általános vélekedés az, hogy a külső antennások jobban használhatók. Persze, ha többet akarsz költeni...
-
Multibit
nagyúr
válasz
maestro87
üzenetére
De sebességben mennyit számít?
Fogalmam sincs. Nem csak 3x3 klienseim nincsenek, de 3x3 routerem sem volt soha
Ha a router 3x3-as és az ellenoldal 2x2-es akkor az ugyanaz sebességben mintha a router is 2x2-es lenne?
Igen.
Szerk: Most olvasom Claude Leon posztját. Ezek szerint lehet, hogy tévedek. Én még ott tartok, hogy a legszűkebb keresztmetszet határozza meg a sebességet.2x2-es routerrel (és kliensekkel) itthon (5 GHz, N-es wifi) több mint 100 Mbit/s sebességet érek el. Spéci tartozékokkal (pl. nagy nyereségű irányított antennákkal) még több is összejöhet. Nem hajhászom a sebességet wifi-vel, mert ahol valóban szükség van rá, ott vezetéket használok. "Tapitepsiknek" meg mindegy

-
Multibit
nagyúr
válasz
Villeneuve
üzenetére
Wifi-vel mérted, vagy kábellel? A kábeles összeköttetés mindig stabilabb, használd azt! Ha ragaszkodsz a wifi-hez, eljátszhatsz a beállításokkal. Csatorna változtatás, 20/40 MHzes használat, 2.4 GHz/5 GHz váltogatása (nem ismerem a 741-es TP-Linket, nem tudom, mire van lehetőség). Nálam 5 GHz-en kb. kétszer olyan gyors az átvitel, mint 2.4 GHzen (nem csak speedteszt, másolás is).
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- iKing - Xiaomi 14T Pro Titan Gray Vékony, prémium kivitel, nagy kijelző 12/512
- iPhone 14 Pro 128GB 100% (1év Garancia)
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 12 Mini 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)
, mivel nem vagyok rákényszerülve arra, hogy állandóan hurcolásszam a gépet. Akinek fontos a mobilitás, az nyilván kiegyezik a lassabb átvitellel.
De miért is kéne? A forgalomban lévő kliensekben már szinte mindben van wifi-modul (laptop, telefon, tablet).

Kár, hogy 3x3 MIMO-s ellenoldalt nehezebb találni, mint 5 GHz-est!

Dr.NX