- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 5 – Edények és konyhai eszközök
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. szeptember
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
checkmafunky
lelkes újonc
Köszi! És ha jól értem, akkor ebben az esetben nem elég csak egy AP-t vennem, hanem vissza kell küldenem a TP-Link routert, hogy a mesh is működjön, így mindenből a legjobb lesz:
- fő router lefedi a földszintet
- AP router az emeletet
- AiMesh miatt észrevehetetlen a váltás a két router között, kábeles kapcsolat miatt pedig szupergyors wifi az emeleten is -
Hát akkor wifin a jelenlegi router az biztos nem megoldás. Lehet akkor csak csatornázok inkább, max lefestem falszínűre. A mostani routerem 10/100/1000 lanon, vagy az is csak elméleti sebesség lesz? Mert ha úgy jobban ki lehet használni a netet, akkor az lenne az ésszerűbb döntés, meg talán a legolcsóbb is.
-
Hedon
tag
Az ax55 professzora High Performance CPU, míg az ax50 Dual-Core CPU. Gondolom az előbbi jobb (olcsóbb is). Azt vegyem?
Compare Product: Archer AX55 (1-pack) vs Archer AX50 (tp-link.com) -
membrandj
nagyúr
Köszi!
Végül tegnap megvettem a 2db TUF-AX3000 V2-t az euronicsban 35/db áron, 3 év garival.
Volt egy kis szívás, mert a második eszközön csak firmwaret akartam frissíteni, de nem engedte, amíg nem konfiguráltam..Egyelőre nem kábelen csatlakoznak, de lehet marad is így, mert elfogadható bőven a földszinti jelerősség.
-
libit
tag
csak furcsa volt olvasni
"...mint kb. az egyetlen itthon is (boltból) elérhető dual 2.5 Gbps eszközt."
az is tudja a 2,5Gbps-t#96981Dragon3000
melyiknek is?
GT-AX6000 - 1helyen 275€, aztan 325€ a tobbin meg 358 felett
QHora-301W - 10 helyen 325-335€
(meg a zold izenel is 389 vs. 327) -
Alex91
félisten
A Zyxel future listajat keveslik. Mondjuk tegyuk hozza, hogy pl. az Asus tele van “ficsorrel”, csak eppen ha hasznalni akarja oket az ember, akkor mar nem birja az alap funkciot pl. gigabiten se…
Szoval, ha valaki nem akar szuloi felugyeletet, QoS-t, NAS-t, mesh-t stb., csak egy gyors routert mind vezeteken, mint wifi-n, az esetleg bevallalhatja. (Mondjuk ha stabilitas gondja is van, akkor tenyleg felejtos…) -
-
becsitibi
senior tag
Bocsánat.A diginek van a pici fehér routere,vagy modeme,az csatlakozik kábellel a tp link routeremhez,és az szórja wifin keresztül a jelet azonos helységben.
Most is hasonló képp szeretném megoldani,mert a 2 gyerek miatt minél kevesebb kábelt szeretnék a földön.
Tehát akkor valamilyen AX-es router? -
mikk2000
őstag
Pont azért töröltem a hozzászólásomat, mert rájöttem az illető dokkolóba keres valamit, én amit írtam meg sima usb-s mint amit te is írtál.
Nekem sima usb-s AC-s van, csak arra szerettem volna felhívni a figyelmet hogy az usb-s cuccoknál oda kell figyelni sok mindenre, ne vegye el a kérdező kedvét ha eleinte (gyakran/állandóan) megszakad a kapcsolat, energiagazdálkodástól kezdve millió dolgot lehet ilyenkor állítani.
-
Vector0404
csendes tag
Bocsi nem is láttama kérdéseket, pedig böngésztem az ott írtakat.
Köszi a választ. Azért válaszolnék a kérdésekre.
A TP link fényes fekete, az nem illene a dizájnba
Az asus és a xiaomi között van lényeges különbség?
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
Ház, a routertől nézve 2-3 téglafal. Általánosságban kb 30 méter sugarú körben. 1 szint, szomszéd van, de messzebb, így az nem releváns.
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop?
Plastation 4 és okostelefonok. Mind 2020-as vagy utáni kiadás, Samsung, Iphone, Xiaomi.
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?Telekom 1000/1000 net.
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!20-25 ezer Ft
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?Nincs
-
wolfm87
csendes tag
Miután a ZTE digis cucc bridge módba ki be tétele megtörtént, működött. Szóval lehet valami onnan is bezavarja, bár bridge módban nem kéne. De miután megtörént működött és utána állítottam át ezt az internet detectiont biztos ami biztos, de reggelre így várt... köszi azért az instrukciókat!
-
sysrq
őstag
Az lehet, a Digi meg minden előfizetőnek lobogtatja hogy támogatja a vásárlást. Csak ezért meglepő nekem hogy nincs semmi róla. A második routert azért nem vetem el, a hálószobák a legmesszebb vannak az erkélytől, a lakás meg körbe van kábelezve cat6-al, tesztelem majd egy köztes ponton is.
-
-
cigam
titán
Igen közben leesett, hogy azért írnak általánosságban az ax tudásról, mert ez magával hozza az erősebb CPU-t, a több RAM-ot, ami a kiszolgálható kapcsolatok számosságára is jó hatással van.
De továbbra is azzal van problémám, amit Te is írsz: a gyártó igazából semmit nem garantál
Vagyis simán lehet olyan paraméter, mint a telefonok üzemideje, vagy az autók fogyasztása. Labor adatokon, számításokon alapszik, de a valóságban - ki tudja mennyivel - eltér (általában a kedvezőtlen irányba).Régebben kaptam itt egy remek listát, ahol összeszedték, hogy melyik USB-s router a valóságban mekkora sebességgel képes megosztani a rádugott eszköz adatait (Samba share). Az lenne az igazi, ha lenne egy hasonló gyűjtés a kapcsolatok számosságáról is.
-
cigam
titán
Nem a triband miatt lesz kisegítve, hanem azért mert arra a gyártó azt írja, hogy jóval több Wifi klienst képes kezelni. Márpedig neki ez a szám a fontos, nem az ax.
Tudsz mutatni olcsóbb routers, ahol a gyártó garantálja hogy legalább 50 klienst probléma nélkül kezelni tud?nemethsza
A gyártó erre vállal akár 50 kliens kezelését. Ott van fele áron a profi AP, ami belefér a keretedbe. Csak ismételni tudom magam:A gyártók nem publikálják, hogy mennyi eszközt képes kezelni egy-egy konkrét modell, csak a gyakorlatban derül ki a tényleges tudás. Esetleg az okos otthon topikban érdeklődj, hogy ki mennyi eszközzel milyen routert, AP-t használ. -
mikk2000
őstag
Annyira nem növelem, ha nézegetem milyen csatornák kevésbé foglaltak általában... sanszos hogy mindenki úgy használja a routert hogy bedugja és hadd menjen, ez meg ki szokott merülni abban, hogy az optimális csatornakeresés ellenére mindegyik belövi magának a 6-ost. Akkor viszont a többi szinte szabad.
-
KillBorn
senior tag
Igen tudom, örültem is neki, hogy nálunk csak néha, és csak a feleségem telóján dobja a wifit.
De most már annyira gyakori lett (~3 percenként szakad nála, és már nálam is, és a filmezős gépen is elkezdte), hogy kell megoldás Telót is cseréltünk azóta más okból. A másik oldala az éremnek meg az, hogy a ház előtti padról, és utca túloldalán a kocsiból is tudtam wifizini rajta. Szóval ha ez a hiba nem lenne, akkor igazából nem lenne többre szükségünk wifin (nekem ott a 950 kábelen). Másrészről egyre több a környéken a b/g/n 2,4-en szolgáltatói eszközön, szóval amúgy is érett az AX váltás. Bár reméltem, hogy kihúzom, amíg a digi cserél AX ONT-ra, de nem sikerül úgy tűnik.szerk.: ja a digi pontra bemenve, azt a választ kaptam, hogy "venni kell egy routert, hibára kijönnek, de kábelen mérnek, és ha ott minden ok, akkor nincs hiba"
-
Jakuu
őstag
Próbáltam nem volt változás. Peersze ahogy közeledek a router felé akkor jobb lesz.
L alakú az előtér és a L két szélső pontja a router és a szoba közötti pont. Tehát két falnyi fedésen kell átmennie a jelnek. Bármivel mérem Antenna Hungáriással vagy Ooklával, ugyanaz az eredmény. 10-20Mbyte/sec között ingadozik a maximum, ami nagyon messze van az elméleti 62,5Mbyte letöltési sebességtől.
Nincs csatornaütközés az volt az első amit megnéztem és beállítottam.
175/175 a szobában, a routernél 866/866 -
pmheros
őstag
Ez a gondom, hogy én sem találtam semmit, pedig elég hosszasan nézelődtem.
Nagyon zavar hogy, megjelenik a nevében a V2 vagyis nem lehetett már ugyanazon a néven tolni, olyan különbség lehet ? De vajon javítva lett valami, vagy inkább olcsósítva ?Pont az Aqua -s ajánlatot nézegettem.
Az EU -s jelző is csak összezavar. Az Aus oldalán ellenőrizve, nincs külön V2 és nincs külön Eu -s firmaware AX58U router -hez.
-
Haart
addikt
Ez nem jobb? Kevesebbért?
-
Úgy látom sok Asus router akciós most a Média Marktban. Én egy AX55-öt szerettem volna letenni anyóshoz, de látva az AX56U árát a Médiában, inkább azt vettem. Már kettőt installáltam másoknál, nekem nagyon bevált ez a típus. Ennyiért különösen jó vétel, ha valaki egy relatív olcsó, de mégis nagy teljesítményű AX-es routert szeretne.
-
-
pvt.peter
őstag
#94352Dr.NX: igen erre én is gondoltam, viszont megkell húzni egy határt, mert másképp el lehetne költeni rá csillió trillió pénzt
Most nézem, hogy az én telóm (Mi 9 Lite - 2019) is csak a/b/g/n/ac -t tud, és ezzel is elvagyok.#94355 Gubek-Einste: igen, sajnos az már egy másik árkategória.
-
Galopp
tag
Egy ismerősömnél én is tapasztaltam ezt. A felhasználók felé engedélyezett felületen ezt nem is lehet állítani a routerben sajnos.
Jelen esetben azonban nem feltétlenül kell routert venni, mert a kérdező kábeles kapcsolatot írt, így egy switch sokkal-sokkal olcsóbban és egyszerűbben megoldja a dolgot. Persze ha kell a wifi-n való átlátás is, akkor már lehet gondolkodni abban is... -
adalbert1
veterán
Hah, pár ár már magasabb lett, az AX68U így már 60k - ami csak szimplán ák legolcsóbb, igaz az utána következő 2-3 ezerrel drágább, így azért akkora akciónak nem mondanám, a 44k tényleg jó ár lett volna.
60k-ért az emagon van RT-AX86S, amellett meg végképp nem jó ár ezért 60k.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Nyaralás topik
- Próba
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Battlefield 6
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Két nap múlva itt a Xiaomi 17, van egy pár hivatalos fotó is róla
- Óra topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3364
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3392, 94% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest