Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
szepi0808
senior tag
válasz
Khaosz55 #16599 üzenetére
Bydium már biztos nincs újban, ez nem egy márka, hanem fantázia név volt egy Kínai gyártású vásznakra.
A motoros egyenletesen engedi le a hengerről a vásznat, a rolóst kézzel húzod, ami később kinyúlhat, mert nem egyformán feszül.
Oldalfeszített lenne akkor a legjobb, de azok nem kevés pénz.
Hát, nem tudom, mennyit szánsz a dologra, de hasonló olcsó vásznakból a 120"-osak hullámosak lesznek, mint a tenger feszítés nélkül az biztos. -
Khaosz55
addikt
Hali,
jelenleg egy 10 éves Micu HD1000-es 720P DLP projektorom van kb 1600 órával. 100" vagy 106" -os Bydium S kategóriás rolós vászonnal.
Ha tovább akarok lépni Full Hd felé akkor mi az ajánlott?
Én a Benq W1070-et néztem ki. Ennél nagyobb a zoom így nagyobb vászon is jöhet.
Vászonban mit ajánlotok? Nézési távolság kb 3-3,5m. Projektor távolság 3,6m.
119" vagy a 133" már túl durva?
Illetve rolós vagy motoros. A Bydium S -el csak egy gondom van ha teljesen lehúzom a túlfutásos részre akkor a széle kicsit hordós. Viszont ha nem húzom le a kifutóig akkor teljesen ok.
Gondolom a motoros nem csak a kényelmi funkció miatt motoros.
-
Lazsnak
tag
Köszönöm a segítséget a kedves hozzászólóknak, és legfőképp CyDon kollégának, akivel az este folyamán lebizniszeltem egy Benq w1200at, így én is beléptem a fhd táborba. Alig várom a hétvégét, hogy kipróbálhassam, addig csak sajnos nezegetni tudom
elrakva a dobozába.
-
Q
senior tag
válasz
Lazsnak #16558 üzenetére
Én 75e-ért tudtam eladni az AE900-at, és csak 1100 órás volt. 2006-ban vettem, de az elmúlt négy évben szinte be sem volt kapcsolva. 3 hete vitték el. Most én is egy AE6000-et nézegetek. 600e alá ment az áruk. A gyerekek akkorák lettek, hogy újra nekiláthatok a mozizásnak.
-
AVhelper
senior tag
válasz
kruplishal #16578 üzenetére
-
kabar
senior tag
válasz
xtremetuning #16586 üzenetére
Nem akartam csak priviben, de BBéci, amikor mondta, hogy hasonlót tervez ő is, azért árulja a dolgait. De ő Onkyo erősítőre gyűjt.
-
Tonyo
őstag
válasz
xtremetuning #16583 üzenetére
Benne vagyok, de nem mondtad, h 1070 benq-ra váltottál
Asszonykát még úgy is meg kell győzni a projektor előnyeiről..nem árt, ha lát egy kis refrenciát
-
bbmt
senior tag
válasz
kruplishal #16580 üzenetére
Állítólag a W1070 sajátossága, hogy 150 óra körül el kezd kerregni a venti, elég hangosan.Nem lesz baja,200 körül megszűnik a jelenség
Legalábbis nálam ez volt,beszéltem több olyan emberrel akinél előfordult, ugyan ezt tapasztalták.
Amíg garis én nem bontom meg. -
bajnokpityu
félisten
válasz
a 6000es panát láttam már,sokkal jobb volt ott,mint a kiállításos 9200es epzon.
ha kisebb panája volt, és ez a világ jön be neki, akkor érdemes kipróbálnia a 6000est is. -
kruplishal
tag
w1070 tulajokat kérdem , hogy valaki cserélt vagy gondolkodott már venti cserén (csendesebbre)? Persze gari ugrana ilyenkor de egy kis csend sokat megérne
Most tolom a 150 órát a gépbe de mitntha a venti kezdene már picit hörögni...
Ja még annyi skacok , hogy érdemes megnézni a LUCY című filmet de nem a történet miatt hanem a képi világáért. Az idei legszebb képi világú film amit láttam, gyönyörűen nézett ki a w1070-en
-
z123456789
addikt
válasz
(#16574) Tonyo
Ja, az más. Már kezdtél elbizonytalanítani.(#16578) kruplishal
Nekem is feltűnt, de nem akartam beleugatni. -
Tonyo
őstag
válasz
z123456789 #16572 üzenetére
Mert most kezdett el érdekelni a dolog engem is
Én konkrétan egy videót láttam, azon elég nagy difi volt, főleg a sötétebb jeleneteknél. Néhol viszont a hd 26 volt túlságosan "színes".
Pityu, szerinted is inkább benq 1070?
-
z123456789
addikt
Hát szerintem videók alapján megállapítani nem lehet hogy jó-e vagy sem. Az nagyon sok mindentől függ.
A Benq-t láttam élőben, és tetszett. Nagyon sok lehetőségem nincs próbálgatni. Ezért döntöttem mellette.
De miért most teszed fel a kérdést amikor már célegyenesben vagyok? -
Tonyo
őstag
válasz
z123456789 #16570 üzenetére
Mi alapján döntöttél a w1070 mellett?
Elnézve a videókat hd26-nak szebb feketéje és színei vannak, nem sokkal többért. -
z123456789
addikt
válasz
devil-k #16566 üzenetére
(#16566) devil-k
A kábelezés úgy is egy külön projekt lesz, egyelőre életben tartom a szettemet.(#16568) Pro Koryak
Azon is azért agyalok, de én is azt néztem kezdésnek, amit a srácok linkeltek.(#16567) Norbi 72
Vissza is. -
Norbi 72
veterán
válasz
Pro Koryak #16568 üzenetére
A régi Inakustikhoz képest feszesebb,pontosabb lett.De szvsz magasabb kategóriában mutatja majd meg magát igazán.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
z123456789 #16563 üzenetére
nálam egy mások szemében gagyi, sz@r 10m-es hama kábel van és semmi probléma vele.
...vagyis nem kell százezreket rákölteni.Norbi 72:
mekkora ill milyen difi van a 35e ft-os aq és egy ~10e ft-os kácsa, qed, chord, inakustik ...stb subkábel között, h megérje? -
Norbi 72
veterán
válasz
z123456789 #16565 üzenetére
Ment pü
-
devil-k
nagyúr
válasz
z123456789 #16565 üzenetére
Semmi ciki nincs abban, ha apránként veszi meg az ember a dolgokat. Nem mindenki vásárol egyszerre, ne aggódj.
-
z123456789
addikt
válasz
devil-k #16564 üzenetére
Azt elhiszem, de tényleg kell HDD-t is vennem.
Nem akarom lehúzni a színvonalat, de ez a subkábel nem fog beleférni, pontosabban nem akarom hogy beleférjen a büdzsébe. Szóval olyat szeretnék most amitől csak megszólal majd a sub.
Égő nem égő, sajnos ez van. Így legalább majd én is hallani fogok különbséget kábel és kábel között tutira.
-
devil-k
nagyúr
válasz
z123456789 #16563 üzenetére
Meg fogja hálálni!
-
z123456789
addikt
Kösz srácok, erre gondoltam én is. Feljegyzem a költségvetésbe.
A sub-hoz nekem az kicsit húzós lesz így kapásból. -
devil-k
nagyúr
válasz
z123456789 #16560 üzenetére
Kácsa féle HDMI?
De úgy látom Norbi úr megelőzött.
-
Norbi 72
veterán
válasz
z123456789 #16560 üzenetére
Nálam ezt a kábelt "láttad".
Subhoz meg egy ilyen van,de ezt a következő subhoz vettem előre(jó ajánatot kaptam).
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
10m-es HDMI kábel-t tudnátok ajánlani Benq w1070 és egy Pio SC LX 72 közé?
-
AVhelper
senior tag
válasz
Lazsnak #16550 üzenetére
Ha megelégedéssel használtad eddig az Epsont, akkor ajánlanék két vetítőt:
EPSON EH-TW5200
Epson EH-TW6100, mely utóbbi ára viszont sajnos 400 eFt körül van. -
Lazsnak
tag
válasz
devil-k #16555 üzenetére
Mit érhet szerintetek a jelenlegi Panasonic PT-AE900 asom? Eladnám csak nem tudom mennyiért tegyem fel. van 3000óra az égőjében, meg van mellé az előző égő de az szintén kiszolgálta magát nem érdemes beletenni. Szerintetek? Amugy működik, esztétikailag is hibátlan, 7 éve lóg a plafonon
, kutya nem bántotta.
-
-
Norbi 72
veterán
válasz
Lazsnak #16550 üzenetére
+1 A Benq 1070-re.Nekem az van,remek masina az áráért.
Az Optomáról is jókat írnak.
-
Lazsnak
tag
Üdv Mindenkinek!
Szeretnék tanácsot kérni. Jelenlegi projektoromat nagy megelégedettséggel használtam ~10 évig egy Panasonic PT-AE900, de a második égőcserét már nem szeretném bevállalni, inkább váltanék full hd-re.
Mivel nem foglalkoztam a témával, szeretnék segítséget kérni, hogy Ti mit ajánlanátok.
Nincs túl sok igényem, legyen korrekt képe és legyen nativ 1920, 3D és egyéb "fícsőrre" nincs szükségem. Ár-érték arányba valami jó fhd projektor kellene.
Ha tudnátok pár típust írni nekem nagyon megköszönném, hogy legyen mit olvasgatnom esténként reviewk formájában
.
Előre is köszi a segítséget.
Máté
-
Atomgeszi
nagyúr
Hali!
Valaki egy W1070 kódot tud dobni, amivel elérem a többi beállítást? -
szepi0808
senior tag
Srácok!
Szerintem, itt vége is lehetne ennek a dolognak.
Köszike mindenkinek. -
AVhelper
senior tag
Ne kapd fel a vizet! Bár nem valószínű, de lehet, hogy jogász, mint kis feleségem, akit még barátnőmként láttam, miként tanulta végig a jogot. A római jogot szolidaritásból még tanultam is vele, és bár volt benne néhány érdekesség, de nem volt egy kéjmámor. Az biztos, hogy a műegyetemen sosem kellett "seggelnem".
-
ksanc
őstag
válasz
devil-k #16545 üzenetére
Úgy értelmezed, ahogy akarod.
Könnyen osztogatod a barom jelzőt, könnyű a pi****a küldeni valakit, mi?
Magyarázat az bezzeg hiányzik, nem ereszkedsz le erre a szintre
Hiába, én csak tahó műszaki vagyok, nem olyan zseniálisan emelkedett szintű, mint te és hülyén is fogok meghalni, sosem tudom meg, milyen gyakorlati, két kezi érzék kell a joghoz. -
kabar
senior tag
válasz
xtremetuning #16532 üzenetére
Megmutatnád, hol erőlködtem, és milyen papírokat is lobogtattam, és tényleg milyen végzettséggel is kérkedtem? Elfogytak az érvek, hát jöjjenek az indulatok?! Nem pont erről beszéltünk az imént, még higgadtan?! Ennek ellenére, vagy emiatt éppen én is visszavonulok mert nem ez a topic témája. És bár sem a tapasztalatom, sem pedig a végzettségem nem tekintem elégségesnek, felfogtam amit írtál, és meg is értettem. És sokakkal ellentétben nem vonom más intelligenciáját kétségbe, mert nem ismerem őt.
-
ksanc
őstag
válasz
xtremetuning #16536 üzenetére
Naná, hogy volt kábelcsere
Ugyanaz.
Ez van.
Mint amikor egyszer belefutottam abba, hogy egy szgép pár hónap után mindig bemondta az unalmast.
Részleteket mellőzve hdd csere kellett, mert a hdd bármi más gépben tökéletes volt, az alaplap vezérlője bármilyen más hdd-vel szintén tökéletes volt, a kettő együtt pár hónapon belül szétszedte a fájlrendszert. Futtathattam én napokig tartó teszteket, pass volt mind.Persze, hogy blueray, minden hibát nem tudok javítani
Én is csak mezei, nem audiofil, egyelőre még nem diplomás, halandó porhüvely vagyok -
hm15
senior tag
Ez maradt még : EliteScreen VMAX92XWH2 92"16:9
Ez is ugyanaz a kínai kaptafára készült, és egyben nem ajánlott vászon? -
AVhelper
senior tag
-
xtremetuning
addikt
1. "Mindezek ellenére a papírok emlegetését én sem szeretem. Jellemzően észérvek elfogyásával (vagy hiányával) szokták felhozni." - ott a pont.
2. Cserélj hdmi kábelt. Ha az sem oldja meg, a két eszközöd tényleg nem szereti egymást. Szvsz. Ritkán, de találkoztam már ilyennel.
3. "(blueray" - bluray. Ha már szakmázunk.
-
hm15
senior tag
Még egy kérdés, a GNV jelentős áremelése után - CNV pedig nincs is -, van egyáltalán ajánlható motoros vászon 100.000 forint környékén? 90" környéke lenne megfelelő, kb 200 cm szélességben. Fix vásznat nem tudom megoldani, kézi rolóst kerülném hullámosodás miatt.
-
ksanc
őstag
válasz
xtremetuning #16521 üzenetére
A papírhoz egy dolog kell : segg. Cserébe az élethez nem sok köze van.
Na ebbe már beleszólok én is: ez igaz lehet pl. a jogi pályán. Ott tényleg csak segg kell.
De próbálj meg elvégezni egy műegyetemet csak seggel.
Mindezek ellenére a papírok emlegetését én sem szeretem. Jellemzően észérvek elfogyásával (vagy hiányával) szokták felhozni.
Ahogy a fenti mondatot is általában olyanoktól hallom, akik képtelenek lennének megszerezni azt a papírt.Hangtechnikusként csak annyit, hogy kár belemenni az audofil vitába, mert ha valami, hát ezt a területet nem lehet semmilyen módon objektíven kezelni.
Az emberi hallás igen érdekes dolog és igen nehéz elmagyarázni valamit annak, aki "nem hall". Pont úgy, mint a színeket magyarázni egy születésétől fogva vak embernek...
Csak egy durva példa: hiába magyarázok valamit a hangzásról valakinek, aki még azt sem hallja meg, ha az egyik hangfalon felcserélem a + - érpárt a bemeneten...
Félreértés ne essék, én nem vagyok audiofil, nem hallok meg sok mindent, de így is jóval többet, mint az átlagember és még ez alapján sem szállok vitába senkivel, mert felesleges. Mindenki azt fröcsög amit akar.
Írhatnék a torzításokról, rezonanciákról, dinamikáról és arról, miért nem lehet korlátozott darabszámú pontszerű hangforrással - legyen az bármilyen csilivili, hipiszupi, királyállat -, soha az életben teljesen leképezni egy élő, pl. nagyzenekari hangzást, de ezt sem teszem.Ellenben esetleg erre valaki?
-
xtremetuning
addikt
-
AVhelper
senior tag
válasz
xtremetuning #16521 üzenetére
Ezzel (is) nyugtatgathatják magukat a tanulatlanok, de persze ez sem igaz. Lehet, hogy például egy jogi vagy hasonló sok lexikai tudást igénylő diplomát meg lehet szerezni "seggelve", de aki hülye a matekhoz és a fizikához, abból mérnök sosem lesz.
A tanulásnak meg annyi köze van az élethez, hogy aki nem tanul meg tanulni, az örökre hülye marad.
-
kabar
senior tag
válasz
xtremetuning #16524 üzenetére
Intelligens ember is csak addig tud érvelni, míg az ellenoldalon azt felfogják, és elfogadják. Amikor feketén fehéren bebizonyítod, hogy mondjuk egy másoltat bitről bitre megegyezik az eredetivel,az érv meg az, hogy én viszont látom/hallom a különbséget, és b... szd meg a papírodat, menj el a nagyvilágba és tapasztalj akkor sajnos az érv elfogy. Le lehet menni szintben, csak minek. Ha otthagyod, akkor meg azt mondják: na látod ez is csak itt okoskodott, de amikor megmondtuk neki, akkor hogy eloldalgott.
-
xtremetuning
addikt
"Az másik kérdés, hogy ha az embert teljesen hülyének nézik, akkor ki akarja csapni a virtuális asztalra azt a papírt, amiért megdolgozott"
1. Intelligens ember sosem hozza ezt fel. Megoldja érvekkel, vagy okos enged alapon, hagyja az egészet.
2. Nem a papírja volt a fő tényező, hanem a viselkedés.
3. "És még tudna az ember példát mondani hatalmas tapasztalattal rendelkező autószerelőről is, aki azt sem tudja, hogyan működik egy léptetőmotor,de tud mégis mindent a szériahibáiról." - azért van közös halmaz. Ismerek ilyet.
-
AVhelper
senior tag
-
szepi0808
senior tag
-
c4
őstag
"...és ilyennek hallották. (persze csak abban a láncban, ami éppen náluk volt..."
Tudom, az már a kutyát nem érdekli, hogy milyen hangja van egy nagybőgőnek, altszaxofonnak.... az életben. Eh...hm15:
Szerintem ezek a vásznak a legalsó kategóriát képviselik. Olyat válassz, amelyik új korában kevésbé hullámos. De ha felveszed velük a kapcsolatot, szívesen segítenek. Pár vásznat láttam kitéve is. Így megnézhető a felület.
-
AVhelper
senior tag
válasz
xtremetuning #16511 üzenetére
Igen, ezt azok hiszik, akik buták hozzá, hogy papírt szerezzenek.
-
kabar
senior tag
válasz
xtremetuning #16514 üzenetére
Hidd el, az elektromos boltban is van röhögés az audiofil vásárló után,aki hallja a kismegszakítók közötti különbséget az erősítőjén. És még tudna az ember példát mondani hatalmas tapasztalattal rendelkező autószerelőről is, aki azt sem tudja, hogyan működik egy léptetőmotor,de tud mégis mindent a szériahibáiról. Szerintem itt veszélyes vizekre értünk megint. Egyiknek a hiánya sem jó. Sem az elméleté, sem a tapasztalaté. Önmagában egyik sem ér többet a másiknál. De nem kenyerem védeni AVHelper-t.
Bajnokpityu:
A Tapasztalat meg csak annyit ér önmagában, hogy az adott dolgot már ismered, és az neked/benned a következő érzéseket keltette. Sajnos ez meg nem objektív. Te sem lennél meg bizonyos szintű elméleti tudás nélkül. Az másik kérdés, hogy ha az embert teljesen hülyének nézik, akkor ki akarja csapni a virtuális asztalra azt a papírt, amiért megdolgozott. Mint ahogyan a tapasztaltak is kicsapják, hogy nála már ez és ez az erősítő megfordult, és ilyennek hallották. (persze csak abban a láncban, ami éppen náluk volt, és még mindig azzal az ízléssel/füllel hallgatva,ami persze nem mentes a szubjektív dolgoktól) -
hm15
senior tag
Említitek az LSK-t. Nem igazán találtam még motoros, W1070-hez minőségben passzoló vászont. GV CNV, vagy annak megfelelőt keresnék hasonló minőségben, erről vélemény? Hivatalos adatok. 270 cm-es nézési távolság, 196 x 110 cm a vászon, 40-es kifutó. Pont jó lenne hozzám, de nem tudok semmit erről a vászonról.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
diploma arra jó, h van papirod, hogy nem vagy teljesen hülye. ennyi.
olyan,mint az iso9001. nem azt állitod ki, hogy jó a cucc minősége, hanem azt, hogy akár tudnál jót is csinálni. -
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #16512 üzenetére
Bírom ezt a durcás/dedó effektust, amikor kicsapják a papírt a virtuális asztalra....
Biztos sokat tanult, de hogy emberként megbukott, az tuti. -
dunkel
őstag
Én jártam egyszer párommal LSK-ban. Nagyon segítőkész volt az úr, sajnos nem emlékszem ki demozott. Jót beszélgettünk mellette és hasznos tippeket és tanácsokat kaptunk.
Nem epsont hanem egy kis optomát és egy sony 50 vagy 55-öt néztünk? Számomra ott dőlt el, hogy DLP kép kell, pedig nem egy liga volt a két gép. -
bajnokpityu
félisten
válasz
hifivel foglalkozó mérnök kollégákkal mindig van egy csörténk(sör mellett, nagy vigyorral szánkon).
mondom, legjobb,amit tehetsz, ha hifi fejlesztésbe fogsz, ha elfelejted a szakmát, és előveszed a füled,aztán újratanulod a füled által tapasztaltak alapján. Mindig kiakadnak, hogy melegedenie kell. meg, hogy tápkábel, meg hogy fázis,stb.. aztán, amikor az usb konverter (de hát biteknek mindegy) tápjában megfordítom a fázist, akkor kimegy a vér a fejükből. az a látvány minden pénzt megér.egyébként hifi gyártó,tervező ismerőseim között a legjobb eredménnyel bírók egyik se szakirályú végzettségű. Najó, egy azért van, de ő meg a national opa tervező részlegének vezető kutatója.
-
c4
őstag
válasz
bajnokpityu #16506 üzenetére
LSK-ban nincs? K. Zoltán nagyon segítőkész szokott lenni.
-
-
AVhelper
senior tag
válasz
bajnokpityu #16500 üzenetére
Majd, ha kapni lehet, és lesz rá minimum 2x2 millió forintotok, akkor visszatérhetünk rá.
Én még sajnos nem láttam, de akik eddig tesztelték ezt a vetítőt, nem nagyon találtak rajtuk kifogásolni valót.
Lásd itt, itt és itt (ez utóbbi elég hosszú, de alapos elemzés)A 7200/9200 optikája nagyon is jól használható.
-
c4
őstag
válasz
AVhelper #16501 üzenetére
Nem tudsz érdemi választ adni, hiába akarsz a tudomány mögé bújni. Hülyeséget beszél, persze érthető, ebből kéne megélned. Biztos a Kandó Kálmánon tanultál, ahol elsőként átlapoztatták veletek a csöves erősítőkről szóló részt. Mert az ugye rohadtul torzít... ( A fene se érti,, hogy akkor mitől olyan drágák.) De tényleg hanyagolj ezzel a témával! Ha nem vetted volna észre, nem vagyok vevő a marketing dumákra. Egy biztos: többet nem reagálok az ilyen irányú kommentedre.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Fotó állvány eladó
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest