Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
kimenet
csendes tag
-
szaszlaci
addikt
– Szűrővel kevesebb lesz a fény, a szórt is, viszont ami a vásznon van, az is, így azt is kevésbé fogod látni.
– A fókuszált vászonnal javulhat a helyzet, viszont az nem nézhető bármilyen szögből, és ha erősen íves, akkor meg is fog csillanni egy bizonyos helyen. Plusz ahol ülsz, gyakorlatilag még nagyobb is lesz a rád vetülő fény.
– A szürke vászon elméletben segíthet, gyakorlatilag viszont a fekete fog jobbnak látszani, mivel sötéttebb, mint a fal.
– Esetleg Black Diamond vászon egy vagyonért.Igazából mi a problémád, hogy világos jelenetnél rossz lesz a kontraszt, nem lesz feketéd, vagy hogy nincs sötét a szobában? Utóbbi csak a sötét fallal oldható meg hatékonyan.
[ Szerkesztve ]
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
szaszlaci
addikt
Ugyan nem írtad, mekkora képet vetítesz, de azzal a géppel olyan bő két méter széles képig valószínűleg működhet a szürke felület. Olyan 0,8-as visszaveréssel, persze ízlés kérdése a dolog. Azaz ha az én véleményemre vagy kíváncsi, akkor ezt javasolom.
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
PetiBlasteR
csendes tag
-
Turbo73
tag
Minden más esetben ide-oda skálázás történik, ami jelentős mértékben rontja a kép minőséget. 720p-1080p már itt sokat romlik, hiszen algoritmussal 'kitalált' pixelek keletkeznek, majd 1080p-720p, mivel a projektor csak a saját felbontásán képes megjeleníteni bármit. Az, hogy a visszaskálázásból mi marad, 'kitalált' vagy eredeti pixel, csak találgatni lehet.
-
Jancsi7040
csendes tag
Mert a nativ felbontás azt jelenti,hogy "fizikailag" ekkora felbontású a DMD/LCD megjelenitő chip,szóval ha megszámolnád a pixereket a vetitet képen akkor 1280x720 lesz.
Ezért felesleges egy 720p-s filmet felkonvertálni 1080p-re,hogy aztán a projektor elektronikája leredukálja 720p-re,mert csak enyit tud megjelenyiteni![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Eszembe nem jutna más cuccát negatívan véleményezni, finoman próbáltam célozni rá, hogy forrás, azaz a Dune esetleg már kevés a vetítőhöz, plusz a vászon méretéhez(!), emiatt indokolt a használata. Ahogy előttem is említették, ha ott rendben lenne minden, pl egy jobb HTPC, Oppo, vagy a 410-es Popi stb, akkor nem biztos, hogy tovább javítana a képen, vagy maximum ON állásban lenne, ez valóban ízlés kérdése, ahogy én is tévedhetek. Magam nem használom, ráadásul Szepi véleménye is jelentősen számított mikor a HW55 mellett döntöttem.
Tehát amikor ezt említed: Amikor ki volt kapcsolva, a szemnek hiányérzete támadt, nem tévedhetetlen a véleményem, de úgy gondolom - a jelenlegi teljes környezetet figyelembe véve - a proji a Dune hiányosságait kompenzálja.
Természetes egy jobb transzfert is lehet élesíteni végtelenségig, vagy addig, amíg nem zavarnak a mellékhatásai, olyanról beszélgetünk, amit tízen tízféleképpen láthatunk. Eddigi tapasztalataim alapján mindig jobb eredményt lehetett elérni, ha nem a projival - vagy akár egyéb megjelenítővel javítunk a képen -, hanem a mozigépről szolgáljuk ki a projit a lehető legjobban, illetve azzal végeztetjük ugyanazt a feladatot, jobb minőségben a javítani valót.
Szóval arra lennék kíváncsi, hogy ha a jövőben marad a jelenlegi felállás, esetleg bekerül egy másik lejátszó, ugyanebben a formában, vagy alacsonyabb állásban, esetleg kikapcsolva lenne az RC. Azt pl el tudom képzelni, hogy megszokod, és ezután minden anyag - legyen bármilyen minőségű a lejátszó - kissé életlennek tűnik majd, és legközelebb 4k vetítő esetén kapcsolod ki.
-
Norbi 72
veterán
No,nemrég írtam,hogyha billiárd lesz,jelentkezem mozgás ügyben(1070).
Jelenleg az eurosportHD-n billiárd megy (ami sima SD),de itt a főtábla fehér golyó a lényeg,sebes lökésnél.
Már jó félórája nézem,de a mozgásban semmi hiba nincs.Az LG plazmámat mozgásban simán veri.Ezt nem gondoltam volna..
Félreértés ne essék,a tv-m picit veri kontrasztban/feketében,de mozgásban a proji nyert..ekkora képen(106"),nem semmi..
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
chinese electric teszt....
megjegyzem, nekem is ce van.... csak nagyobb, szürkébb. és nem hullámos, csak egy picit alul tört meg. a kézi mozgatású, kisebb, ennyi idősen jóval hullámosabb volt. ezen alig látszik valami.
amúgy ennyi pénzért ez bizony jó vétel...[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
1.0
De én inkább közelebb ülnék a tv-hez
75-ről 100"-ra felmenni nem nagy előrelépés.
Akkor legyen minimum 120-130, különben nem vesződnék a vetítéssel.[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
péjé
őstag
A sony 332cm-ről tudja a 120"-at....ezeket eléggé tág határok között lehet elrakni de ahhoz hogy 310cm-ről 300cm v szélesebb képet vetíts oda short through vetítő kell, a vetítési arány 1.1 körül kezdődjön....pl benq w2000 ...a sony h65-nél ez :Throw Ratio: 1.36 – 2.16, ami azt jelenti hogy 136-216cm között vetít 1m széles képet...2m széles képet ennek duplája és így tovább. Ha hátrébb lehet tenni a gépet 1m-rel akkor elég sok gép közül választhatsz már.
itt egy kalkulátor, elég sok vetítőt meg lehet benne találni...[link] -
Vhiktor
veterán
Mivel világosak a falak én óvatosan bannek a fenyerovel. Minél nagyobb a fényerő annál több verodik vissza a falakra onnan pedig vissza a vászonra ami kinyirja a kontrasztot.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
thomasrc
tag
Az F32 egy lámpával teljesen vállalható. Ha kevesebb fényerő kell, akkor BC-t kikapcsolod rajta, cserébe abszolút színhelyességet nyersz vele, ha VizSim változat (nem Bright). Azon túl még eco lámpaüzemmel és írisszel fokozatmentesen szabályozható a fényerő. Ha nagygépek közül tényleg csak az tudja megvetíteni a vásznat, akkor én nem gondolkodnék rajta.
[ Szerkesztve ]
-
Bikkrom
senior tag
Vagy átrendezed a helyet.
Más megoldás nem nagyon van. 100"-t én sem vetítenék a 75 col elé, meg egyébként sem. Minimum 110, de inkább 120-130.Szóval vagy valami jó throw ratio pl. w2000+ vagy átrendezés és több gépből válogathatsz. A short throw részleg szintén nem játszik nálad. Tudod milyen az igényes, szép vetített kép, na az short throw-ban nem sok van.
Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!
-
Vhiktor
veterán
F32 jó gép, de nagyon nagy, meg hangos is.
A 2 lámpa nem egyenértékű benne, tehát ha csak 1 lámpával van hajtva akkor nem a felére fog visszaesni a fényereje, de amúgy a fényerő jól konfigurálható rajta.Lehet 1 lámpával és visszavett fényerővel nem annyira hangos.
Én mindig 2 lámpával láttam, úgy viszont volt hangja rendesen.
Egyszerűen nem értem, hogy a komoly gépek miért nem tudnak közelebbről nagyobb képet vetíteni.
A gyártó saját magát szúrja ezzel tökön.
Főleg, hogy japán gépek és japánban sem a batár nagy ház/szoba a megszokott.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
Én pont alatta ületem, a fejem felett volt 40 cm-el, hangosnak hangos, de engem még 2 lámpával sme zavart.
-
Bikkrom
senior tag
Akkor az átrendezés egyáltalán nem játszik, sehogy sem oldható meg a nappali paramétereivel? A gépek kb 98%-a kiesik, vagy drágább gépekkel/optikával oldható meg, főleg ha a 110" is kicsi ahogy írod, tehát kell a 120".
Vagy én lehet elengedném akkor a helyedben ezt a Sony/JVC/F32 mozis gép vonalat aztán vadásznék egy BenQ w2000(+)-et. BenQ-d már volt, 3D is pipa, feléből megúszod, mint a HW65-ömmel , csak kérdés, hogy mikor lesz használtan kapható. De ez kisebb tehát 320 cm-re lehetne a lencsétől, annyiról meg tudja a 120"-t. Évente pár darab tűnik csak fel. Sokan megállnak ennél a gépnél itt a topicban is.
Mondjuk a lens shiftet is beszéltük személyesen, hogy az neked fontos, az a Sony-val hatalmas, a BenQ-val kb semmi. Szóval a BenQ-t nagyon oda kell tenni ahova a kalkulátor mondja. Sok a pro és kontra. A képe is azért jobb egy nagyobb mozis gépnek, igaz nem annyira, hogy az ember dupla áron feljebb lépjen, legalábbis sokak szerint. Mármint sokan itt is inkább megállnak, mert nem ad annyival többet egy 2* annyival drágább gép. Van aki szerint meg igen és vált w2000-ről. Nincs tökéletes megoldás a távolság miatt, de nem megoldhatatlan. Gondolkozz el a w2000(+)-en.
Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!
-
Cseneles
őstag
Ez tömören baromsag, pontosítok. Ha látnál egy 10éve felsőkategóriás sim2 vagy runco gépet, eszedbe sem jutna a mostani új gagyi műanyag optikás vackokat megvenni. Persze van kivétel, akinek arra van pénze.
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Vhiktor
veterán
Aki ezt írta annak fogalma sincs az egészről. A belépő 4k gépek egyszerűen borzasztoak még egy 4-5 évvel ezelőtti belépő fhd dlp géphez képest is, nemhogy egy régebbi csúcs dlphez képest.
Pl Runco 750QI amit Cseneles tuningolt fel, na az mellé téve egy mostani középkategóriás 4k gép is majdhogynem behúzná fülét farkát.
[ Szerkesztve ]
-
Pro Koryak
addikt
"Ez kb olyan lehet mint autóban a 30 éves egykori csúcsmodell meg pl a mostani Skoda Octávia? "
Nem, ez kb olyan, mint egy pl. 14éves BMW M5 és egy új Octavia közti difi. Lehet a belseje csilli-villi digitális kijelzővel, de vezetési élményben =
Akkor az az emberke gyengénlátó ... + valamivel igazolni kell, hogy elvert 1-2misit az új gépre.Ezek a régi, valóban high end projik anno jócskán megelőzték a korukat.
Nálam 2007-es megjelenésű, de 2012-es gyártású(5 évig forgalmazták) Sim2 nyomul és 2007-2008 körül a Pioneer Kuro plazmák tudtak jobb/kontrasztosabb képet. Nos sz.a.r képe van vagy még az elmegy kategória?
Oled tévé mellett is mosolyt csal az arcomra, és nem csak a képátló miatt ... -
Ijk
nagyúr
500:1, 1000:1 natív kontraszttal vetítenek azok az új gépek, az 500k-s 500:1-hez, ami még egy ips-nel is láthatóan szurkebb, csak az ips tv-nek legalább az ansija is 1000:1.
Régi nagychipes dlp-k 2000:1, 3000:1 natívot tudnak, talán néhany ennél többet is. Van akinek ez elég, van akinek nem, utóbbiak mennek Lcd vonalra, meg akinek kell a natív 4k./人◕ ‿‿ ◕人\
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Okos Otthon / Smart Home
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ASUS RT-N66U és RT-AC66U
- Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Robotporszívók
- alza vélemények - tapasztalatok