Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samus: Tomb Raider Remastered I-III
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓKérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
deja vu
addikt
válasz
FollowTheORI #68589 üzenetére
Oké, köszi!
-
deja vu
addikt
válasz
4264adam #68587 üzenetére
Van egy 4 éves i5 2400-as gépem, amivel grafikus monitorokat tesztelgetek saját használatra. Csak netezésre, esetleg filmnézésre lenne használva, meg PS, kalibrálás, ilyesmi. H77-es lapban van, van-e értelme kicserélni i5 3570, i7 3770-re? Végül is ha úgy vesszük átlagos felhasználás. Ha lehet nem szívesen mászkálok, mert ilyeneket már nem tudok házhoz rendelni mivel nem árulják, meg eleve azt az árat meg se érnék.
-
deja vu
addikt
Sziasztok!
Vennék egy i7-6700 oem procit Lec-től. Erre 1 év gari van, és 70 ezer. Eddig mindig boltban vettem több garival. Az van, hogy én még nem hallottam olyanról, hogy egy proci tönkremegy, tehát én simán belevágnék.
Szerintetek?
Lapnak Asrock z170 extreme4-et néztem ki 39 ezer boltban, erről csupa jót olvastam.
Köszönöm! -
deja vu
addikt
válasz
solfilo #55310 üzenetére
Nem biztos, hogy lesz asztali Carrizo[link], szóval lehet, hogy fejleszthetetlen az FM2+ is. Fiery azt mondja, és ő 3-4 hónappal, vagy fél évvel korábban meg szokta kapni a procikat mint ahogy forgalomba kerülnek, meg sokat beszél az amd-vel, intel-el. Amikor ~fél évvel korábban leírta, hogy gagyi procierőben a Kaveri az amd fanboyok folyton nekimentek, pedig ott volt a gépében, és tök igaza volt. Egyébként én egyik amd platforma sem építenék. Nem értem miért kell, hogy csak szaros amd procit veszek szöveg, csak videókártyában tutik a cuccaik.
-
deja vu
addikt
válasz
bencze #55203 üzenetére
Ha játszol akkor szerintem nem éri meg, ott a Radeon 6770 a kevés, az i5-2400 mellé bedobhatsz egy radeon 7950-et és húzol a procin egy kicsit. Ha nagy felbontáson játszol 2560x1440 akkor lehet egy 7970-et is bedobhatsz mellé. De ha munkára kell és kell a proci erő akkor megéri váltani, játékra én nem cserélnék.
-
deja vu
addikt
válasz
paramparya #54156 üzenetére
Én nem költenék plusszba el 35 ezret, hogy az i5 2500-ról legyen i5 4440-em. Nem sokkal jobb, az meg szerintem nem ér meg 35 ezret. Belépő i5 ennyi, de 4570-et szoktak ajánlani, mert árban nincs nagy különbség. Majd a többiek kifejtik a véleményüket, de ha érezhetően erősebb cpu-t akarsz a 2500 helyett akkor komolyabbat kell venni.
-
deja vu
addikt
válasz
paramparya #54153 üzenetére
Az igazi utódja a Broadwell vagy fél év múlva jön. A H97, Z97-es lapok viszont mostanság jönnek ki, ha azokról kiderül, hogy melyik jó hackintosnak akkor érdemes arra építeni, és akkor később tudod fejleszteni a Haswell igazi utódjára.
-
deja vu
addikt
válasz
paramparya #54150 üzenetére
-
deja vu
addikt
válasz
Cthulhu Dawn #54143 üzenetére
Nincs tuningos i5 annyiért, max használtan.
Egyébként a keretből csak úgy jönne ki például i5 4570 ami nem tuningos, hogy ez alá jóval olcsóbb lapok is jók, FX alá 22+ körül indulnak az ajánlottak. Egy 760, 270x alá egy nem tuningolható i5 4570 is bőven jó.
De újonnan akkor csak az FX játszik ha tuningolni szeretnél, vagy lehet hogy használtan van már 3570K 40-ért, nem néztem mostanság a használt piacot, de látom nem játszik használt. De egy alap i5 is bőven jó ezek a kártyák alá, ha véletlenül kifogsz egyet 40 körül újonnan. -
deja vu
addikt
válasz
BluEyes #54097 üzenetére
Eleve azt sem tudni, hogy mikor jelenik meg. Tavaszra ígérték, most nyárról van szó, de ki tudja ahogy az AMD eddig művelte örülhetsz ha idén megjelenik.
Eleve nem valami fényes az ár/érték aránya jelenleg a Kaverinek. Én megvenném a 6600K-t valami FM2+ lapba, és ha majd kevés lesz, akkor 1-2 év múlva bepattintanám a Carrizo-t.
-
deja vu
addikt
válasz
Adamant #54093 üzenetére
Ha csak procira költenél 50 ezret akkor i5 4570, ha összesen az már más kérdés. Én beáraztatnám a gépedet és eladnám, nem költenék rá, és abból kifuthatja az alaplap+ram árára. Pontosan sajna nem tudom így mennyi összeg jönne össze az eladásból. Boltban i3-4130 28 ezer+7770 OC 25 ezer forint, ez 53 ezer forint. Egyébként ami után eladtad a géped azután benéznék inkább a milyen gépet vegyek topicba.
-
deja vu
addikt
válasz
lostprophet #53696 üzenetére
20-ért megjárja, jobbat ennyiért nem nagyon kapni. Lehet a milyen gépet vegyek topicban tudnak valami jó kis akciós faja prociról, és ajánlanak jobbat. Mivel mondtad, hogy van merevlemez és ház, én valami ilyesmit vennék, de ott sokkal szakavatottabb emberek vannak.
X4 760K amit majd meg kell tuningolni 20k
Giga R9 270 45k
4 giga kingmax ram 1600mhz 8-9k
valami 10k-s FSP táp
és talán kijön 16 ezerből valami Fm2-es lap amiben tudod tuningolni a procit, mert az R9 270-hez szükség lesz rá. Később ha lesz még pénzed még 4 giga ram.
Szia!(#53698) jocomen
De az Athlon-t tudod tuningolni, és mégis csak 4 magos. Meg nemsokára már jönnek állítólag olyan játékok amik csak 4 magos procin futnak, Abu egyfolytában ezt nyomja. -
deja vu
addikt
válasz
lostprophet #53693 üzenetére
Előbb elfelejtettem linkelni, de a kérdésed inkább ide való[link], ott összedobnak neked valamit 100-ból.
-
deja vu
addikt
válasz
lostprophet #53693 üzenetére
Akkor minek írtad a 6800k+7850 kombót ami úgy 80 ezer? 20 ezerből nem jön ki lap, táp, ram. Erre írtam, ennyiért van(80k) FX6300+R9 270X. 100-ból nagyon nehéz lesz kihozni valami játékos gépet. Talán Athlon X4 760K (20 ezer)+giga R9 270 (45 ezer), aztán 35ből talán kijön a lap, ram, táp trió.
Igen sokat zabál az FX, de legalább olcsó. A 6800K a 6670-nel megy dual graphicsban.
-
deja vu
addikt
válasz
lostprophet #53690 üzenetére
Inkább ne a 6800k(34 ezer)+7850 2 gb(47 ezer) kombó, ez kb 80 ezer.
De sokkal jobb az FX6300(28 ezer)+Sapphire dual X R9 270X(52 ezer) és ez is 80 ezer. Szóval játékok alatt a második a menő, csúnyán lealázza az első versenyzőt. Ha játszana intel is akkor egy használt i5, de látom csak amd."6800K egy HD7850-nel Crossfireben"
Eleve nem megy Crossfireben. -
deja vu
addikt
válasz
#17954112 #53673 üzenetére
Ja az A10-es szintjén van a 750K/760K. Amelyik program kevés szálat használ ott a pentium elveri, de sokszálas dolgokban erősebb lehet. Abu egyébként azt hangoztatja, hogy a jövőre nézve 4 magos proci kell, az athlon 4 magos, mondjuk nem valami combos magok azok.
Ja az i3-nál lehet picit gyengébb, és egyszálas teljesítménye is komolyabb az i3-nak.
-
deja vu
addikt
válasz
#17954112 #53671 üzenetére
Intelnél szerintem az i5 4570 és hozzá a mostanában megjelenő H97, Z97 alaplap amibe a következő Broadwell generációs procik is bepakolhatóak lesznek. Komoly kártyák mellé is elég jelenleg az i5 4570, ha meg kevés lesz akkor a Broadwell i7 is belemegy abba a lapba.
Amdnél meg az FX6300, meg nem rossz az ára most az A10 5800k-nak sem, 27 ezer, ha nincs nagyon játék ez is megfelelő.
-
deja vu
addikt
-
deja vu
addikt
válasz
Zsivaagoo #52159 üzenetére
Akkor miért vált mindenki intelre, hogyha ilyen jó az fx? Volt pár amd fanboy is aki 10-15 év után vette meg első intelét mert csalódott az fx8350-ben. Miért váltanak az emberek? Pl:djculture, miresz, Malibutomi, dergander, kovsol, Asbee, Milka, mikloss stb.. Néha beleolvasok az fx offolós topicba, és volt olyan, hogy csak intelesek voltak, akiknek azelőtt fx8320, 8350 procijuk volt és mégis megérte a csere. Sőt általában már úgy látom, hogy több inteles ír az fx off topicba, pedig mindenkinek volt fx-e.
-
deja vu
addikt
válasz
enginev3.0 #52149 üzenetére
Használtan már i5 4570-ek is mennek 40-ért, én nem adnék annyit már egy sandy i5-ért.
-
deja vu
addikt
válasz
Picturemaker #52067 üzenetére
Nem az ő hibája, a prohardver akkora reklámhadjáratot csinált a kaveri kapcsán, hogy nem csoda, hogy bedőlt ennek a humbuknak. Abu olyan kinyilatkoztatásokat tett, hogy a kaveri+gcn bármit szarráver a játékokban, az i7-et is. Pár ember bedőlt neki. Egyébként valószínű, hogy ez lesz majd a jövő, csak ki tudja hány év múlva.
-
deja vu
addikt
válasz
haddent #52063 üzenetére
A kaveri kapcsán egy tulaj, vagy már volt tulaj dergander egy 7950-es kárytával használta:
"Még annyit hozzátennék,nagy AC rajongó vagyok,legalább 10 FPSel megy lassabban hanem többel,és ahol az i5 nem lassult meg ott a 7850k bizony levitte 20fps alá,és egy árba vannak. Akkor mit is várok...semmit...én számomra egyenlőre CPU vásárlásnál soha többet AMD.
Én 3570Król váltottam 7850Kra és elégedetlen vagyok egy rahedli játékkaligy visszaváltok.
"
Én csak pár év múlva vennék amd apu-t, mert jelenleg nem kóser a kaveri haswell i5 árban, nagyon nem.
-
deja vu
addikt
válasz
Zsmester89 #51336 üzenetére
Természetesen, sőt még az R9 290 utódjára is elég lehet majd az a proci.
-
deja vu
addikt
válasz
ViZion #50581 üzenetére
Oliverda ezt mondta 2012-ben az fx-re, mondjuk tévedett mert jött még bele.
"Nem tudom, hogy mi értelme ezt még tovább tologatni. Az FM2 foglalat az A85X chipsettel lényegesen jobb alternatíva lenne az FX alá mint a már elavult, magas fogyasztású AM3+. Már fícsörök tekintetében is veri a 990FX-SB950 párost, ráadásul utóbbival a PCIe 3.0 támogatása is teljesen kizárt.
Ebből megint csak az fog lejönni, hogy baromi sokat fogyasztanak a processzorok, ami nem is meglepő, hisz a 990FX északi híd egy izmosabb PCIe terhelés mellett (pl.: játék) kapásból bekajál 20 wattot, és akkor még ott a HT link is. El kéne felejteni már ezt a vonalat, és egy foglalatra leegyszerűsítve árulni processzorokat, amíg ki nem halnak a GPU nélküli modellek. Bízok benne, hogy végül ezt fogják tenni.Azt már február óta lehet tudni, hogy AM3+-ra nem jön új architektúra. Ott van a fenti hivatalos roadmap-en. Annak a vonalnak már régen harangoztak. Elavult infrastruktúra, sokat fogyaszt, drágább az alaplap gyártása, stb."
Ez meg az fx9590 tesztnél írja:
"A rekordmagas TDP erősen rányomja bélyegét a teljesítmény/fogyasztás mutatóra, amivel csak a sor végére került a főszereplő.Mindent összevetve szerintünk az FX-9590 legnagyobb problémája a magas fogyasztás, ami talán nem túl meglepő. Amennyiben valamilyen módon ezeket az órajeleket 125 wattba sikerült volna belepréselni, akkor lényegesen jobb lenne a főszereplő helyzete, ha pedig mindez két évvel ezelőtt történt volna, akkor minden bizonnyal az AMD helyzete is kedvezőbb lenne. Ezen felül az árazás is lehetne barátságosabb, ugyanis a nálunk járt, hűtő nélküli kiadás jelenleg 92 000 forint, ami kétségkívül nem kevés pénz érte. E modell esetén legfeljebb egy 70 000 forint körüli árcímkét tartanánk piacképesnek."
Cső! -
deja vu
addikt
válasz
tranceplanet #46284 üzenetére
Gondolom a ddr3-as 7750 szint? Nagyon lassan csepegtetik a dolgokat.
-
deja vu
addikt
válasz
atti_2010 #41005 üzenetére
Nem érted mire céloztam. Az fm2 valószínű mindig is gyengébb procikat fog fogadni mint amire az 1155 képes lesz. Miért ruházzon fm2-be, csak mert újabb és később jött ki, ellenben ha jövőre i5-re updátel még mindig előrébb van+ van egy közepes vga ami jóval jobb mint a csúcs igp. Az i5+dVGA tulajoknak fm3 előtt teljesen felesleges nézelődni apu táján, vagy talán még utána is.
Cobra69Jót mondtak, az amd karik nagyon jók. 7850-et inkább, sokkal jobb mint a 650ti.
-
deja vu
addikt
válasz
atti_2010 #41002 üzenetére
Minek vegyen fm2-t? Hiába jön bele még egy generáció, az sehol sem lesz még a 3570k-tól sem, ha a későbbiekben bővít, nemhogy egy i7-től. Lesz vga benne ami megint csak csúnyán lealázza az elkövetkezendő igp-ket. Tök felesleges számára az fm2, így is vesz amd-t(vga), az nem elég számodra?
-
deja vu
addikt
válasz
tranceplanet #40209 üzenetére
A jövőre megjelenő konzolok már a 4k-s tvket is kiszolgálják, ilyen felbontáson még a 7970 is összeszarja magát. Mindegy nem offolok tovább. Az oké, hogy most sokkal jobb a pc-s graff, de jövőre fordulhat a kocka.
-
deja vu
addikt
-
deja vu
addikt
válasz
tranceplanet #40195 üzenetére
Nekem meg épp az a bajom a trinityvel, hogy nagyon gyenge az igp teljesítménye, procierőben sem acélos, szerintem max koca játékhoz való medium beállításokkal. Játékhoz i5+7850-től fölfele, azt csókolom. Én azt láttam bulldozer topicban, hogy kevés szálon dolgozik sok játék, és abban az intel jóval jobb, hiába nyócc magos az amd, intelen(i5) nem esik be annyira az fps ha megugrik a procihasználat. De én csak laikus vagyok, nem széttépni.
-
deja vu
addikt
válasz
concret_hp #38014 üzenetére
Így is alig fogyasztanak. Szerintem az i5 3570T az egy nagyon faja proci lehet, max tdp 45w, ennek ellenére 4 magos, 2,3 ghz turbóval 3,3 ghz-re képes. De még nem nagyon kapni, én erre várnék, vagy nézz valami s végű i5-öt, de azok már 65 wattos tdp osztályba tartoznak. Hasonló teljesítményű amd kétszer ennyit fogyaszt
, szóval olyat inkább ne.
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- i7-12700KF újszerű/új CPU-k: 89,999-91,999 Ft! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- i9 10900 Tesztelt! Beszámitok!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest