Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
betegphiu
senior tag
válasz fecg21 #35101 üzenetére
én asrock deszkát szaggatok,12000 volt 2 éve,semmi extra nincs benne,mégis szépen teszi a dolgát... Prociból a phenom 4-6 magosai jók,az F szériát még én is csak most tanulgatom! alaplapból olyat vegyél ami támogatja az 1600nál nagyobb ddr3-at,mert hamarosan itt lesznek! 50ből egy középkategóriát kihozol,nem is baj,ha nem veszel erős-nagy fogyasztású procit,mert a tápod elég halovány,bár nem a 450 a lényeg,de ha egy 4magos procit 6magosítani akarsz,akkor megugrik a fogyasztás igencsak!
-
Ueda
senior tag
válasz fecg21 #35101 üzenetére
AMD FX 6100 95 W, nem egy über proci, de jó kompromisszum.
OS : EndeavourOS KDE . . . . . . Parancs menü : https://pastebin.com/u/txt444
-
Hanzsi
tag
Üdv mindenkinek!
Gépcserét tervezek már jó ideje, csak sajnos a kiszemelt Llano procik egyszerűen beszerezhetetlenek. Amit kinéztem: A6-3600 vagy A6-3800, tehát 65W, erős videóval.
(Ha valakinél van ötlet, hol lehet beszerezni, kérem ne tartsa magában.)Tehát ez egy internetes gép lenne, sok multimédiával, HD videóval (erős fedélzeti videó),
hosszú letöltésekkel (energiatakarékos procc). Játék kizárva.Kérdésem az volna, mit javasoltok a beszerezhetetlen Llano-k helyett?
Nem zárkózom el az Intel megoldásai elől sem, de halvány lila segéd fogalmam sincs az Intel jelenlegi kínálatáról... (Alapvetően AMD párti vagyok.)Vagy várjam meg most már Trinity kisasszonyt?
Hanzsi
''Aki kitart a saját hülyesége mellett, egy nap bölccsé válik''
-
fecg21
aktív tag
válasz betegphiu #35102 üzenetére
Köszi a választ, a táp "haloványságával" nem értek egyet. Az igaz hogy csak 450w-os-és nem 80+-os minősítésű, de ez akkor se a gagyi kategória szerintem. Jelenleg egy harmatgyenge core2duo cpu-t, 4850-es ati vga-t, és 3 merevlemezt hajtok meg vele. Még egyszer köszi a választ.
off: eredetileg corei3-as cpu-t akartam venni, lehet mégse az lesz. A jelenlegi-lassan 4és fél éves E4600-as intel után-akármit vegyek is, az fényévekkel jobb lehet csak.
-
Hanzsi
tag
válasz lapartman #35109 üzenetére
Igen maga a procc az jónak néz ki, 3,3 Ghz bizony szép órajel. De a külső videokártyával már nem 65W, a HD 3000 meg nem sok mindenre elég. Mivel tényleg rengeteget megy a gép, szeretném minél kevesebb wattból "megoldani" a proci + VGA kérdést!
Köszönöm válaszod, a proccot azért feljegyeztem.
Hanzsi
-
veterán
válasz Hanzsi #35107 üzenetére
Nem kell oda erős video, a leggyengébb Llano is viszi rendesen FullHD-ban a videókat, youtube-ot, stb. (Ezekért az UVD3-as motor felel, ami mindegyik "IGP"-ben ugyanaz, ha jól tudom.) Én szerintem egy A4-3400-ast, vagy egy A6-3500-ast vennék.
Trinity még odébb van azért, egyesek szerint nyáron lehet belőle normálisabb kínálat.
mod: Idle-ben és filmlejátszás közben a Llano kevesebbet fogyaszt, mint az i3.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Hanzsi
tag
válasz solfilo #35111 üzenetére
Hohóóó! Kínomban nézegettem az A6-3500 ast, csak féltem, hogy kevés lesz az oda nekem, nem is most, hanem mondjuk 3 év múlva... (hosszútávra tervezek, egy netes gépet ne kelljen már 1,5 év után lecserélni.)
De ha ez az infó igaz, és videónézésben a 3800as sem több, akkor bizony nem várok tovább.
Esetleg valaki meg tudná erősíteni? (meg utána olvasok, ha lesz időm.)válasz a mod-ra:
Értem, tehát a 95 Wattos is van olyan takarékos, mint a 65 Wattos Intel. Hmmm, asszem átrágom még egyszer a giga Llano tesztet is.Számítok rá, hogy Trinity a nyár végén, ősz elején lesz rendesen kapható.
Hanzsi
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Hanzsi #35112 üzenetére
Nem hinném, hogy cserélni kellene. Tény, hogy az órajel nem túl acélos, de azért mégiscsak 3 magja van. Netezésre elég kell, hogy legyen. Az "IGP" része meg ugyan az az A6-3500-nak, mint az A6-3600-nak.
De elnézve az adatlapodon lévő gépet, simán kihúzhatod Trinity-ig.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
lapartman
tag
Inkább kérdezz rá mindegyik kertől, hátha van A8-3870. Ipon, lambdacomputer, aqua, gépigény-webáruház, hirtelen ennyi jut eszembe.
-
veterán
válasz Hanzsi #35116 üzenetére
Jah úgy más.
De ha megnézed a fentebb linkelt grafikont, látszik, hogy a 95W-os procik verik idle és filmlejátszás alatt az i3-at, ha nem lesznek agyon terhelve (netezés, filmezés és hasonlóak csak), akkor bőven rendben vannak fogyasztás ügyileg. Így viszont már simán találsz Llano-t a webshopokban.
(#35117) Hanzsi: Őszintén szólva még nem nagyon láttam A6-3600-ast és A8-3800-ast magyar boltban... Szerintem nem nagyon érkezik az országba. De lehet csak nem voltam elég figyelmes.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
lapartman
tag
Gianni március 27.-e óta visszatért úgy emlékszem. Amúgy az i3-2120 még játékra is a nagyon király vétel ! Veri összes Phenom II X4/X6-ot játékban.
-
lapartman
tag
Na most megyek gamelni majd még jövök valamikor!
-
Hanzsi
tag
válasz solfilo #35118 üzenetére
Igen figyelgettem azt a táblázatot, gondolkodóba is estem. (Ott mod-dal válaszoltam a mod-ra. )
Most már szinte biztos hogy Llano lesz, csak még töröm a fejem, melyik legyen.
De nagyon szépen köszönöm a segítségedet. Még kutakodom, utánaolvasok.Hanzsi
-
betegphiu
senior tag
válasz solfilo #35122 üzenetére
na srácok!bebaszott a ménykű!
de hál istennek (bár sztem olyan nncs,vagy az bill gécc) jó értelemben!
itt ülök 2 éve egy phenom 2 x2550Be-n
ma meg egy laza mozdulattal csináltam belől e phenom2 x4-et!ez kurva jó is lenne. működik a gép ,atomstabil minden,de a fogyasztást 175 w kicsit soknak tartom.(megeszik annyit mint a videókari (176) , igaz a tápom tud 216w-ot 12v-on)
berakok egy képet,valaki valamit,ha tud ,szóljon hozzá,hogy még mit kell állítgatnom.előre is köszönöm!
-
horrendas
csendes tag
Sziasztok!
Én hülye, nyitottam ennek egy új topicot, mert nem találtam meg ezt. Tehát leadom itt is a kis történetemet, ha nem baj.
Sajnos csak alapvető számítógép ismerettel rendelkezem, ezért is fordultam hozzátok, mert itt kellően profi csapat tud segíteni.Ahogyan az a címből is kivehető dilemmában vagyok, mert jelenleg egy : Intel(R) Pentium(R) 4 3.00GHz processzorom van . Viszont az a problémám ezzel az alkatrésszel, hogy - szerintem- kicsit kiöregedett(pedig jól teljesített,szerettem).Csak hát sajnos már nagyon túlpörög-melegszik 80-100%-on fut szinte mindig és ez így második év után már elég.Nos ráakadtam egy proceszorra, nevezetesen erre: Intel Xeon SL9RU 5150 2.66GHz DUAL CORE LGA771 4Mb Cache CPU számomra megvehető áron, viszont nem találtam róla semmit és lehet bele sem menne a gépbe.szerk.:Időközben befutott eggyel újabbnak tűnő típus, szintén versenyképesen, tehát ezt is lehet bele venni: Intel Xeon 5160 Dual Core 3.0GHz Processor CPU 4MB 1333Mhz SL9RT.A konfigurációm:
- Alaplap: MSI MS-7293 (FSC OEM)
- HDD : Hitachi HDS71010CLA332 ATA device
- Proc.: Intel(R) Pentium(R) 4 3.00GHZ
- Vidk.: Ati Radeon HD 4350 512mb
- Ram.: Kingston 2x1gb ddr2 sdramTehát a kérdés azt hiszem adott.Érdemes lenne váltanom a fentebb említett proceszorra? köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
horrendas
csendes tag
Rendben, a korábbi kérdésem megoldódott, nem használható a kiszemelt processzor számomra.Akkor viszont mit tudnátok ajánlani ebbe az alaplapba, ami elfogadható teljesítményt nyújt? [max 13-14ezer ft-ig]
A konfiguráció:
- Alaplap: MSI MS-7293 (FSC OEM)
- HDD : Hitachi HDS71010CLA332 ATA device
- Proc.: Intel(R) Pentium(R) 4 3.00GHZ
- Vidk.: Ati Radeon HD 4350 512mb
- Ram.: Kingston 2x1gb ddr2 sdram -
horrendas
csendes tag
lapartman: valóban fele-fele arányban játékra, de nem ultragafikás játékvitelre, csak stabil futtatáshoz.
Nos, a tegnapi bénaságaimból és a ti segítségetekből megszületett 3 lehetőség amelyek közül választhatok.Kérlek, ha van rá mód letudjátok írni 1-2 szóban melyik mennyivel fogyaszt többet-avagy kevesebbet mint az Intel(R) Pentium(R) 4 3GHz -[link]Első:
-Intel® Pentium® D Processor 930
[link]
Második:
-Intel® Core™2 Duo Processor E6600
[link]
Harmadik:
-Intel® Pentium® Processor E5200
[link]Alaplapom:
-MSI MS 7293
[link]
Ram:
-2x1Gb ddr2
Videókártya:
MSI Radeon R4350HD
Tápegységet sajnos nemtudom milyen, azthiszem 350W-os.Szóval melyik processzort válasszam a 3 közül?
köszönöm -
lapartman
tag
E6600 egyértelműen! De akkor ha játékra kéne, akkor cseréld le legalább valami 5670-re vagy 6670-re a vidikarit! Meg talán még +2GB RAM.
[ Szerkesztve ]
-
betegphiu
senior tag
válasz gyenesmartin #35144 üzenetére
a másik oldalon a gyári hűtés van.ezt azért raktam rá (jó ötletnek tartottam) hogy a nyákról elvonja a hőt,ott ahol a gpu forrasztásai vannak.és lám bevált,iszonyatos dolgokra képes így.
próbáljátok ki!a ventillátor 4 sarkára raktam kis gumilapot,hogy elektronikusan ne húzzon át semmi (bár a műanyag jól szigetel,de a gumi még jobban).a venti nincs rögzítve amúgy bármikor leveszem egy mozdulattal..
és persze nem működés közben tesszük rá az ilyneket!
elértem vele azt hogy Battlefield bad company 2-őt 1440x900-ban full anisotropikus és full élsimítás mellet viszi legalább 70-80 fps-el,mindezt max 70 fokon,de az tényleg a teteje
3d markban is 1000 pontot javulttunning mellett
na de ez itt off téma,nehogy ránk szóljanak! -
tomgabor
senior tag
A VGA topikban beültették a bogarat a fülembe.
Melyik CPU-t:
Q9650 használtam, Phenom II X4 965 vagy Phenom II X6 1045T esetleg valami mást jobban megérné venni?
Kitoltam picit a keretet 60e Ft-om lenne alaplap+proci+8GB ram-ra ha foglalatot kellene váltanom. 2-3 évig nem szeretnék megint foglalatot váltani. -
Alister71
nagyúr
válasz tomgabor #35146 üzenetére
Érdemesebb foglalatot váltani.
Ha AMD akkor valami olcsóbb AM3+-os lap, használt C3-as 955BE, ami lazán megy 4.0GHz-en, és 2x4 giga 1600-as ram. 18+25+14= 57 ezer.
Intel oldalon : H61, használt I3 2100, 2x4 giga 1333-as ram. 14+25+12= 51 ezer.
Mindkét megoldás elég jó, és még fejleszthető.
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
tomgabor
senior tag
válasz Alister71 #35147 üzenetére
AMD
Alaplap AM3+: ASROCK 870 Extreme3 R2.0 vagy GIGABYTE GA-970A-DS3 lenne 19-21e Ft új
Ram: 13e lenne az 1333-as mivel ennyin menne a lapban fölöslegesnek tartom azt a +3e Ft-ot az 1600-asért, most is fölösleges az 1066-os mert csak 800-on megy.Cpu meg 29-32e Ft lenne attól függ melyiket választom, de melyik legyen? x4 vagy x6? x6 jobban tetszik csak alacsony az órajele.
[ Szerkesztve ]
-
tomgabor
senior tag
válasz Alister71 #35149 üzenetére
965BE van csak a boltba vagy az x6, de mi a baj az x6-al? Tavaly 1055-öt szándékoztam venni csak közbejöttek a konzolok Gyári hütő mennyire hangos és effektív? Később kerülne rá egy AC hütő de az már végképp nem fér bele.
Nekem a mostani lapban sem akar normálisan menni az 1066-os, ha a feszt emelem 2.2-re amit a gyár ír akkor elkezdi maxon pörgetni a cpu ventilátort, ha meg 1,8V-on hagyom akkor nem tölt be a Win7. Akárki akármit mond 1333 lesz mert ennyi a gyári.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel