Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
old gray
addikt
Hi
A kérdésem az volna, hogy melyik cpu-ra lenne érdemes upgradelnem ,a köv. szempontok figyelembe-vételével:
- Giga P35-DS3R lap szolgál alapul, 515-ös max. FSB-t bír
- 2x1GB / 1066MHz ram
- tuning tervbe van véve, de nem brutális mértékű, ugyanis a Cooler Master Z600-as cpu-hűtőmet továbbra is passzívan szeretném használni. (most az E6300-am 3,2GHz-n alap-fesz mellett elbírja)A jelöltek:
E6850 : mert alap-órajelen 3GHz és olcsón hozzájuthatnék egyhez (~20k)
E8200 : mert 6MB cache, bár tuningolhatóak, szénné nem akarom húzni, ez nem előny
E7200 : mert olcsó (16k körül lenne)A 45nm-es technológia ellenére igaz, hogy a 8200-as, E7200-as cpuk nehezebben hűthetőek le a kisebb hőleadó felület miatt?
Szóval melyiket érdemes?
[ Szerkesztve ]
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
dokar
addikt
válasz old gray #10304 üzenetére
A 45nm-es technológia ellenére igaz, hogy a 8200-as, E7200-as cpuk nehezebben hűthetőek le a kisebb hőleadó felület miatt?
ebben sajnos van némi igazság
itt egy teszt az E7200 hűthetőségéről és tuningolhatóságáról: [link]
itt egy másik, ebből látszik pl, hogy a 45nm-es kóró forrófejűbb: [link]
extra - SEXRay
-
Gorneck
legenda
Bővebben...adott egy Xigamtek RS hűtő...talpán egy hőmérő...
Talp 2 fokot melegszik terhelésre...a mag vagy 20at....ez szted reális? És még feszt se emeltem...6300 meg ennél picit jobban fűti a talpat...de csak picivel...
De erről hangos az XS és a Wolf topik is...York-tól kellemesebb hőfokokat látni, mint a 2 magos társ...10-15 fok eltérés is lehet azonos órajelen a Yorknak...Gorneck#1239
-
csimav
őstag
-
z0d1AK
nagyúr
válasz Gorneck #10312 üzenetére
hát az amd téren ugyanígy el van cseszve, mert annál is csak a biosban méri normálisan a hőmérsékletet.
everest, ill minden más program általában ien -10 és +10°C közötti értéket ír a magok hőmérsékletére...| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
old gray
addikt
Érdekes, de tényleg úgy tűnik, h 45nm ide vagy oda, nehezebb megoldani a hűtését. Másik hipotézis: igaz lehet, hogy az egyre kisebb csíkszélességeken a tuning egyre nagyobb mértékben csökkentheti a cpuk élettartamát? Gondolok itt arra, hogy a 1/2 1 évig 450MHz-n szaladgáló Celeron300A-m a mai napig megy ilyen órajelen, megnézném, hogy egy mai 45nm-es csoda bírná-e eddig.
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
Lmh
őstag
Üdv! Milyen AMD(!) procit ajánlanátok a következő vas mellé:
Geforce XFX 9600gt Alpha Dog Edition 512mb ddr3 Pci-e
Asus M2N-X alaplap
2*2giga kingmax ram
FSP Blue Storm II. tápFontos lenne, h elbírja bőven a táp ( óvatos típus vok ), és kényelmesen kihajtsa a VGA-t!!!
Ár most annyira nem lényeg, ha kérdés kell még a géppel kapcsolatban vmi adat, akkor kérdezzetek plz soxor utólag jöttek elő problémák....
Leginkább a VGAhoz szeretném igazítani a vasat
Előre is köszi!
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
slett27
addikt
X2 6000+ elég olcsó már ~18e-20e körül megkapod és a VGA-hoz is elég. Nagyobb proci (X3 X4) úgysem megy bele a lapba.
Alaplap nem a legjobb választás.
Táp mekkora?[ Szerkesztve ]
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
Lmh
őstag
válasz slett27 #10319 üzenetére
alaplap már régi :S ha sokat lendít rajta, vehetek egy újat
jah a blue stormom 400W-osSteam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
slett27
addikt
Táp elég lesz, mert FSP. Amúgy sztem hagyd még az alaplapot és várd meg a 45nm-es AMD Phenom Denebeket, alacsonyabb fogyasztás és várhatóan Penryn teljesítmény. Majd akkor fejlessz ! Addig a jelenlegi X2 6000+-os elég lesz. Max "húzol" rajta egy kicsit.
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
Prego
senior tag
Lenne most lehetőségem az E4300as processzoromat E8300-ra cserélni.
A 4300as már 14-15 hónapos, húzva nem volt mert a 800as Kingmaxok nem bírták.
15 ezer Forint ráfizetéssel vehetném meg a 45nm-est (plusz 1 ezres a szállítás), 1 év garival, holnap megyek az 1066os Kingmaxokért.
Szerintetek megéri a processzorcsere? lényegében egy dologgal játszok, az MS Flight Simulator 2004-el, ami szinte csak az élsimitisára használja a GPU-t, viszont minél több repülőgép van az amúgy is részletgazdag gépem mellett, és minél részletgazdagabb táj és égbolt rajzolódik ki, annál több lóerő kell a masinába (leírásomban megtalálható a konfig)
Ezen kívül még virtuális gép futtatására szoktam használni a gépet ZH időszakban (SAP Biznicc Van-nak még nem ismerem a gépigényét).
Röviden ennyiAki másnak vermet ás az a Stack Pointer
-
old gray
addikt
Mindegy már, E6850 lesz: olcsón hozzájutottam és az alap 3GHz is elég, a Z600 is elbírja passzívan.
Mivel még az E6300-am is megvan, így adott az alap egy összehasonlításhoz, hogy a cache méret mennyire befolyásolja az architektúra teljesítményét azonos órajelen. Bár nehéz lesz azonos FSB / órajel párost összehozni.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz old gray #10326 üzenetére
Anno 0-10% közti különbséget mértek alkalmazástól függően. Ha az E6300-at húzod az E6850 szintjére, akkor az E6850-nek több előnye lesz a magasabb QPB miatt.
mod: Viszont kíváncsi vok a dologra, esetleg ha logout-on publikálod, azt jó néven venném (én is).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
tamasfa
csendes tag
HELP
Segítséget kérnék gép barkácsolásban .
Mi a vélemény a következő összeállításról ?
Alaplap: Intel DQ35JOE
Proci: Intel Core 2 Quad Q6700
VGA: Sapphire Radeon HD 3850 512 MB PCIe
VINYÓ: Samsung 500Gb 7200rpm 16Mb cache SATA2
RAM R2 2G 1066Mhz
Nem találtam fórumot
és szeretnek megtudni 1-2 dolgot.
Például működne e vagy nem a konfig ?
És érdemes e kezdőként belevágnom
A hegesztésbe mert 120 pengő lenne
Egy micro ATX ház és egy dvd író társaságában . -
Qru
MODERÁTOR
válasz tamasfa #10328 üzenetére
Működne, csak Micro ATX-es géppbe miért kell 4magos proci? Általában filmnézésre bőven sok két mag is. Bár lehet játszanál is...
Q6600 bőven elég, nem kell sztem Q6700. Olcsóbb is. Ha filmnézésre kell akkor pedig elég egy 256MB-os HD3850. Viszont egy ilyen konfighoz már nem ártana vmi jó táp, 4 magos proci sokat fogyaszt...
#nincsbennetarcsi
-
tamasfa
csendes tag
Köszönöm a választ.
Szóval 4 éve vettem egy fujitsu laptopot
És a 250ezres gépet fél év alatt kinőttem
Ezért kicsit túlméreteztem ,hogy 1,5 -2 év múlva
Is közepes gépem legyen!!!!!!!!
Játékra és látványtervre lenne a kicsike .
A táp gyárilag 300 de cserélném 480 w ra
Gondolom ez elég ? Ja és a PROCI gyárilag hűtős kell ventilátor
+ba rá vagy megfelelő a gyártó által méretezett hűtő borda?????? -
syC
addikt
válasz tamasfa #10330 üzenetére
Szia!
Ha csak mindennapos használatra kell a masina, akkor szerintem fölösleges a 4mag. Bőven megteszi egy "sima" 2magos is. Inkább a különbözetből (ha játszol) vegyél egy 4850es atit. dvd íróból pioneert ajánlnék, azokkal nem szokott gondd lenni, tápból pedíg mondjuk egy vx450es corsairt, az elég szokott lenni mindenre.
•
-
Lmh
őstag
Hi mindenki!
lim-lom:
Geforce XFX 9600gt Alpha Dog Edition 512mb ddr3 Pci-e
Asus M2N-X alaplap
2*2giga kingmax ram
FSP Blue Storm II. tápIde vennék egy AMD Athlon64 X2 6400+ AM2 Boxed Black Editiont cuccost egészen pontosan
( vagy esetleg jobban járnék egy AMD A64 X2 6000+ procival? Ez Windsor magos, ami azt hallottam, h jobb, mint a Black Edition Brisbane magja....??? )Mit szoltok hozzá? Ha 3 commentben bólintanak rá, akkor megyek a boltba...
Előre is köszi!!!
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
elfelejtette
veterán
-
Qru
MODERÁTOR
válasz tamasfa #10330 üzenetére
Ha ilyen hosszútávra tervezel, akkor elkélhet a 4 mag. Q6600-ot vegyél vagy Q9300-at. Ha nem tuningolsz akkor bőven elég a gyári borda amin van gyárilag ventillátor is.
Tápból vmi rendes tápot vegyél, pl Corsair VX450, Gigabyte Superb 460W.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Dark KillerX
addikt
Szerintetek melyik proci érné meg jobban az árát?Amit én szeretnék az egy alapszintű játékgép,és emelet egy jó kis tuning is szerepetet játszik a dologban.
A két proci:
-E7200~21000Ft
~E2220~15000Ft
Egyéb alkatrészek mik szerepet játszanak a dologban.:
Alaplap:Gigabyte p31-DS3L
HütőM Hyper TX2
Ramingmax DDR2 800MHz
A válaszokat köszönöm szépen előre. -
Qru
MODERÁTOR
válasz Dark KillerX #10337 üzenetére
E7200, jobb. Gyorsabb az órajele, a QPB-je is magasabb (1066 VS 800), és 3x akkora a gyorsítótára. Ha belefér, akkor E7200-t vegyél mindenképpen.
#nincsbennetarcsi
-
sanyixXx
senior tag
sziasztok
szeretnék proci újítani. a konfig a nevem alatti, kivéve a procit (az most egy LE-1640-es).
az a dilemmám, hogy egy "erősebb" kétmagost vegyek (5000+ vagy 5200+) vagy egy belépő négymagost (Phenom 9600).
videót vágok-effektezek-renderelek, photoshoppozok sokat, kiadványt szerkesztek és hamarosan jön az illustrator is.
nem szeretnék túl sokat elverni rá, csak amennyit nagyon muszáj. 2GB ram még jönne mellé. a mostani alaplapom sem cserélném le feltétlenül.melyik a jobb a választás (2mag vs. 4 mag)?
előre is köszi
sanyiRumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/
-
Szab24
tag
Sziasztok!
Egyszer már kérdeztem, de sajnos nem kaptam semmilyen választ ezért megpróbálom mégegyszer:
Proci, alaplap, memoria csere előtt állok Az új géphez eddig megvan a videokártya (sapphire 4850) meg a táp (corsair 550W) Eddig amd párti voltam de mostanában szinte csak rosszakat olvastam az amd-ről. Szerintetek milyen irányba lenne érdemes menni, mert teljesen tanácstalan lettem. Elösször azt gondoltam, hogy veszek egy jó alaplapot egy közepes procival és majd procit cserélek de ismerősök szerint inkább a proci legyen jó egy közepes alaplappal
A gépet főleg játékra használom. Ár olyan olyan 50-60k-ra gondoltam (proci+alaplap+memoria+hütő) Amit szeretnék, hogy továbbfejleszthető legyen (nem szeretem a zsákutcákat) meg jó lenne ha nem lenne magas a fogyasztás
Köszi
-
Gyuri27
félisten
-
lizakattila
senior tag
válasz Szab24 #10341 üzenetére
Szerintem a lapon ne spórolj. Inkább vegyél egy jó lapot egy közepes procival; főleg ha tuningolni is akarsz. Lehet akármilyen erős procid, ha a lapod megfogja.
Illetve egy jó lapban egy közepes prociból is jobb teljesítményt lehet kihozni - és szerintem ezt nem csak én tapasztaltam így."Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, adj neki hatalmat." - Abraham Lincoln
-
tamasfa
csendes tag
Köszönöm a válaszoka Táp az eredetileg ADVANCE ATX-5000 - 480 W választotam volna mert a házba (ADVANCE Thinkbook 6716V6 Extra Slim PC ház ) tuti passzol . Akkor kuka a ház is?????? vagy létezik a,,,, Corsair VX450, ,,,,,Gigabyte Superb 460W,,, Slim kivitel is ??? mert nem találtam csak 12 cm ventillátoros méretbe.. 8 cm kéne .
-
Zefír
őstag
Szép estét!
Addig eljutottam hogy ez procis topik de gondoltam csak nem haragszotok meg ha felteszem a kérdést hogy Hogyan csináljak teszteket?mien programmal?mik a jó értékek?és érdekel e titeket a végeredményVálaszokat előre is köszi!
-
paprika
aktív tag
Helló! Másik Topicból lett másolva!
Számgép vásárlás előtt állok! Intelt szeretnék mindenképpen! Lapra maximum 45 K-m van! Valami jól tuningolhatót és bővíthetőt szeretnék mivel hosszú távra építek! Procik közül ezeket gondoltam! E8500 Q6700 Q9300 ! Érdemes 4 magosat vennem? Szertném a 4magosat legalább 3.5- 3.6 Ghz-n járatni! Namármost tudom h nem egészséges meg stbstb! Vagy érdemesebb E8500 és azt 3.8 3.9 re is megleht küldeni!? Játékra kellene elsősorban! Hú hírtelen ennyi! Úgy keell döntenem h nem mostanában lesz pénzem fejleszteni!
ÁÁ mégvalami! Steppiget írnátok? Amik tuningosak! Már annyira nemvagyok képben h nemigaz!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel