- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dreadloord
senior tag
Csak a lényeget hagytad le: Mire használnád?
"Igazából a legjobb árfekvése a HP Pavilion sorozatoknak van, 170 körül már olyan tudnék szerezni ami 3. generációs i7, 8 giga ram egy 8-as sorozatú Radeonnal megspékelve, terrás vinyóval és op rendszerrel."
Szerinted az árfekvést a processzor határozza meg? A Radeonból pedig a 8-as sorozat önmagában elég infó, hogy erős a kártya? Fuss még neki ennek egy kicsit, mert így alapvetően tévesek a következtetéseid
170 ből: G580AH+120 gb SSD, és pl játékokban FPS és betöltési idő is oda vissza alázza az szerinted jó árfekvésű I7-es procit 8-as szériájú videókártyával
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #41197 üzenetére
Hát én sem így terveztem, hidd el, délben ettem egyet, éjfélkor már k.o. volt.
Annak az IPS panelnek főleg ezzel a háttérvilágítással tényleg olyan képe van, hogy nézni akarod, mert jó. A HP sem rossz, igaz, itt a felbontás ami bika, így a panel sem annyira rossz összességében. De ha azt a géept modernizálnák, szerintem vennék egy raklappal.
B-L-A-C-K: Picivel gyorsabb, de a legfontosabb: frankón melegszik és brutál a hangja
-
Chaser
legenda
válasz
Mylow-11 #41187 üzenetére
Használtban bármi lehet, akár alkalmi vétel, akár laptop dealeres ajánlat. Most 100k alatt ami tuti vétel pl hp8440p. De 100k körül voltak már dell 5520-asok sok év garival, meg bármi lehet. Meg ugye attól függ milyen méret, milyen erős, mennyi garis, stb.
Tikakukac: Mondjuk úgy igen nagy esély van rá, hogy mai konzumer gépet túlél
Egyre ritkább már alig használt példány, de nem vészes bele alaplap sem, 10-ért is volt már aprón újan
Minőségről meg persze ne beszéljünk, köröket ver minden tescos gépre de üzletiknek is feladja a leckét, nemhiába etalonként emlegetik a T60 T61-et. Ha az ember talál egy szép állapotú IPS panelest és nem nagy neki a 15" meg nem gond hogy nem pillekönnyű, vesz bele egy SSD-t, esetleg egy tartalék alaplapot, egy jó pana akkut meg NMB billt akkor is 100k alatt van és hát no...tuti bill, tuti kijelző, tuti akku és maximális használati élmény. Hw-ben nem csúcs, de alapdolgokra viszont bőven jó.
Sajnálom hogy beteg voltálMajd nézek vakerán egy gombot, hátha.
szerk: És mivel ccfl paneles nem cseszi szét az ember szemét, mint a mai ledes crt-t imitáló villogós hulladék panelek
-
Adoka120
tag
3,8 az egész jó az én kis acer gépemnek 3,0 ami a játékra szolgál és 224mb..
Azért pár alapjáték azon is elfutna ugy vélem
A league of legends elfutott ezen a kis netbookomon is 5-10 fps-el akad az igaz de gondolom a másik gép picit jobban állja majd a sarat.
Köszönöm a segítséget! -
Tim82
félisten
válasz
Adoka120 #41190 üzenetére
Win 7 32 bites, igen. A VGA, mint játékra szolgáló grafikus kártya kapja a leggyengébb részpontszámot (3,8).
Ez Radeon X1400, 128 MB saját VRAM-mal, de a HyperMemory-nak köszönhetően le tud a rendszermemóriából is foglalni valamennyit magának. (Aida64/Everest 1536 MB lefoglalt memóriát írt rá, de szerintem tévesen jelzi ki, sokkal kevesebb lesz az, talán 384 MB.)
Az X1300-nak fele ennyi saját VRAM-ja van.
-
Pano
addikt
válasz
amazonhell #41193 üzenetére
Ennyiért túl jó ára van, szerintem óvatosan.
-
amazonhell
csendes tag
Sziasztok
Laptopot szeretnék venni és az érdekelne, hogy játékokhoz milyen processzort/videokártyát ajánlotok. Ha tudtok esetleg linkelhettek is használt eladó laptopokat 90-100e Ft között lehetőleg minimum i3 proci és 4gb ram legyen.http://aprod.hu/hirdetes/samsung-np300-laptop-i5-8gb-ddr3-gt520mx-ajandek-ID1f59P.html#4864eea7c6
Ezt a laptopot néztem ki, kíváncsi vagyok a véleményetekre. Előre is köszi a segítséget
-
SLYM
veterán
nézegetem ezeket az y500-akat (650m), hát röhej hallod, 5400-as vinyókat adnak hozzá 200k környékén. nincs más gyártótól hasonló konfig, vagy esetleg egy olyan bolt, ahol némi felárért raknak bele legalább egy 7200-as vinyót? y580-ast (660m-el) 240-ért találtam, 10% plusz VGA kraftg 40k-t nem ér meg szerintem, plusz még a procija is gyengébb kicsit, mint az y500-nak
-
Pano
addikt
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni, főleg a gyártók miatt.
Laptop vásárlás előtt állok és szeretnék egy olyan laptopot venni, ami azért 2-3 évre legalább ki fog szolgálni, megbízhatóságra és technikai teljesítményben is.
Ebből kifolyólag i5 és i7 procival felszerelt típusokat nézegettem.Szóval a kérdés az lenne, hogy melyik gyártó megbízhatóbb az alábbiak közül?
HP (Pavilion sorozat, vagy ProBook)
Dell
LenovoIgazából a legjobb árfekvése a HP Pavilion sorozatoknak van, 170 körül már olyan tudnék szerezni ami 3. generációs i7, 8 giga ram egy 8-as sorozatú Radeonnal megspékelve, terrás vinyóval és op rendszerrel.
Ebben az árban a többi említett gyártónál i5 jön ki.
SSD mindenképp lesz a kicsikébe pakolva.A kérdés az, hogy szerintetek melyik megbízhatóbb és jobb a supportja (szervizháttér stb)? A HP-ról nem igen vannak visszajelzéseim, így nem tudom hova sorolni, viszont több helyi szerviz is van a városomban.
Igazából olyan kéne, ami azért baj esetén jól szervizelhető, nem egy Sony, amit a garancia idő után nincs az az ember, aki szét szed és megjavít
A lenovonak kielégítő a supportja azt tudom, viszont csak a lengyeleknél szervizelik.
A dell mellett meg ugye szól a 3 év gari. -
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #41183 üzenetére
Mint ahogy több alaplapos akármilyen más is volt már. De amennyiben valaki tud elfekvőből keresni egy T60-at ami ment 3-4 hónapot, mint az itthoni akár, és vesz bele olyan akksit, mint ami nekünk is van, hát jöhetnek a nagy masinák, ez bizony fingatni fog 3-4 év múlva is.
Néztem a gombod, 2 napot voltam Pesten, ebből első nap kaptam ételmérgezést, második nap 40 fokos láz, aztán kórház és hazahoztak. Hát ennyire haladok én a fenti munkákkal. 5 laptop áll pedig...
stratova: Z IdeaPad egyben van. DV6 szerintem nagyon nem az, főleg a felületek miatt raknám hátrébb a HP-t.
-
Mylow-11
csendes tag
válasz
Chaser #41183 üzenetére
Egyértelmű amit írsz, max azért szimpi per pill a GT580 mert megadja az esélyt a játékra. Persze ez már lehet kapaszkodás a fiatalkorba és a gamer időszakba, amire már sajna nincs idő...
És ha használt gépről beszélünk 80-100 között, mik jöhetnek szóba? Vannak standard válaszok erre a kérdésre vagy éppen ami van kínálatban? Köszi! -
Tim82
félisten
válasz
Adoka120 #41177 üzenetére
Dragon Age első része, Oblivion 1024*768-ban, levett részletességgel szépen játszható. Azt mondanám, hogy 4-5 éves vagy annál régebbi, nem nagy hardverigényű játékokkal lehet rajta játszani. Battlefield 2-t nem próbáltam, de biztos sok lenne neki. FPS-ek közül Left 4 Dead első része mindent minimumra véve folyamatos.
-
stratova
veterán
válasz
Tikakukac #41043 üzenetére
Mennyivel több alumínium van egy Z580/Z500-ban mint egy DV6-ban? Csak mert szerintem mindkettő gépnél alapvetően dizájn elem, sem mint teherviselő.
Ebből a szempontból én az Asus N, Ideapad Z és a HP Pavilion DV6-ot venném egy kalap alá.Az más kérdés, hogy a G6 (ha ua. billentyűzetet örökölte mint amit 630 kapott, jajj..) kb. fasorban sincsen a G580-hoz képest.
-
Chaser
legenda
válasz
Mylow-11 #41180 üzenetére
Abba a hibába akarsz esni hogy általánosítasz. A T400 ThinkPad, felső kategóriás lenovo. A G580 egy ideapad, beugró gép. Összességében nem rossz, de köze nincs a TP szériához lenovo feliraton kívül kb semmiben. Ha játék is szóba jön azt nézegesd. Viszont a játék nem attól lesz gyors hogy i5/i7 van mellette, esetleg ha FHD-ban játszol max részletességen minden szűrővel és 5x olyan erős vga-n mint a GT635. Vga-ban az egy jó beugró, de lehet mellette i7 is, akkor sem lesz gyorsabb. Következő lépcsőfok ami 3D-ben előrébb van már a 200k körüli kategória és attól feljebb. Ha egy erős vga-s asztali géped van azt reprodukálni notebookban 200k feletti kategória sajnos. 300k-ért kaphatsz olyat ami még pár évig használható lesz, de közel se a csúcs vga-ban.
Tikakukac: Azért túlzásokba ne essünk
Egyik legjobban sikerült üzleti gép és nem csak lenovok között az. De már 6-7 évesek. Több alaplaposat láttam már, persze pótolható az is ahogy a legtöbb alkatrésze. Mert ezekhez még akár új alkatrészeket is lehet szerezni
"N" gombot nézted már? -
Tikakukac
titán
válasz
Mylow-11 #41180 üzenetére
T400 után mindegy mit nézel 130k körül újban, abból szemét lesz. Frissíts egy generációt rajta én azt mondom.
Adoka120: Ez egy baromi gyenge gpu ezekhez, a BF2 igenis nagy a gépigénye, LOL-nak is.
Időben örök élet meg egy nap. Garantálom, hogy egy mostani T60 túléli a most boltban vett akármilyen vackot. Eszméletlen gépek, mind tervezési mind más szinten. Csak nem arra való amire neked kell. Ha nem lenne akkora magamnak is azt vettem volna 2. gépnek. -
Mylow-11
csendes tag
válasz
Chaser #41176 üzenetére
Köszi a választ!
Az év végét, mint legkésőbbet írtam, tehát nem baj ha hamarabb össze jön a vásárlás.
Most egy t400-as lenovo van, amiről jó véleményen vagyok, de megérett a cserére/elajándékozásra.
Ezért preferálom a lenovot per pillanat. Asztalinak egy i5 van, amihez hasonló teljesítmény jó lenne a notiban is hátha megjön a kedv valami játékhoz, plusz akkor elgondolkodom annak az eladásán.
Segítséget köszönöm, még nézelődök ha találok valami konkrétat akkor még visszajövök kérdezni! -
kerekfej
őstag
Van most valami besztbály gép 120-ig?
-
Adoka120
tag
Sziasztok!
Véleményeket kérnék Lenovo Thinkpad T60-as menyire megbízható gép és mire képes.
Windows 7-8al kompatibilis?
Milyen játékokat tud elvinni ha ezek vannak benne: Intel T2400 proci, 2gb ram, Ati x1400 -
Chaser
legenda
válasz
Mylow-11 #41175 üzenetére
Ha év végén lenne a vásárlás akkor gyere vissza. Jelenleg fujitsu A502 512 AH532. G580 nem rossz, de azt akkor érdemes ha játszol. És akkor is elég a pentiumos 120k alatt ha nem multizol. Ha meg használt is játszik sok jó üzleti gépet ki lehet fogni akár több év garral, de az tényleg vagy van éppen vagy nincs kategória, akkor érdeklődj amikor vásárolni akarod.
-
Mylow-11
csendes tag
Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Év végéig.
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 135eFt-ig
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)Nem
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? Nem nagyon max egy két játék kipróbálása, ha valami nem megy nem baj.
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? Minőség, megbízhatóság.
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! Nem fontos, inkább nagyobb HDD
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? 15 alatt ne nagyon, mindegy h fényes v matt
(8) Notebook tömege? Mindegy
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? Nélküle
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? 1TB körül legyen benne, de nem ragaszkodok hozz, 4-8GB ram
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) hdmi, usb 3.0 ha van
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? Nem
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)Lenovo IdeaPad G580AH laptop(Intel® Core™ i3-2348M Processzor / 8GB / 1TB / NVIDIA GeForce GT 635M) [link]
vagy
Dell Inspiron 3521 notebook
Intel Core i3-3217U / 1.8 GHz CPU
4GB DDR3 RAM, 500GB HDD
AMD Radeon HD7670 1GB VGA
[link](14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? Megnézem a használtat is ha van valamennyi garancia.
Köszi! Köszi! Köszi!
-
Dicker
őstag
válasz
B-L-A-C-K #41173 üzenetére
Nagyjából, de ez még bővíthető 5 évre is utólag. Az xmg-re meg azt hiszem 2 év jár. Na meg nem is az alap modellről van szó.
Operating System: Windows® 7 Ultimate 64-bit, English
Memory 32GB Dual Channel DDR3L at 1600MHz
Hard Drive 750GB SATA 3Gb/s (7,200 RPM) + 256GB mSATA SSD
Video Card NVIDIA 2GB GTX 680M
LCD Panel 17.3" WLED FHD 3D (1920 x 1080) Anti-Glare Display
Processor Core™ i7-3840QM processor (8MB Cache, up to 3.8GHz)
Internal Optical Drive Slot-Loading 8x SuperMulti Drive (DVDR/RW/BD) Model CA40N
Hitachi-LG 6X Blu-ray Reader + Super-MultiDrive DVD/DVD DL/CDRW Read/Write - Serial-ATA Internal
Wireless Card Killer Wireless-N 1103
Primary Battery 8-cell Lithium Ion (86 wHr)
AC Adapter Alienware 240W AC Adapter
Keyboard English Keyboard (UK) -
Feenyx
aktív tag
Azért van teljesítmény növekedés az y580 FHD-ban az y570 HD-hez képest
Tudom, mert volt y570-em is és most y580 van FHD-ban. Jó nem azt mondom hogy fényévekkel jobb, de azért szerintem érezhető. Nem akarlak rábeszélni a sima hd biztos pörgősebb valamivel, csak mondok pár példát.
WOT-ban FHD-ban ugyanazt a grafikát hozza mint az y570 (persze nem a legoptimalizáltabb játék, azért elég gépigényes), csak azért több és stabilabb fps-sel.
Starcraft 2 egyértelműen jobb, magasabb beállításokkal tudtam játszani FHD-ben, high-on kielégítően futott, talán ultrán is játszottam (de hozzáteszem csak single playerbe, ahol azért nincs akkor pörgés mint egy komoly multiban
A GTA 4 viszont egyértelműen jobban futott, az y570-en nem tudtam vele low-on sem játszani mert állandóan beszaggatott, de y580-on jobb grafikai beállításokkal élvezhetően vitte.
És azért FHD-ban játszol, azért alapból szebb képet is kapsz, na meg persze ha a windowsban ügyködsz akkor is
De tényleg nem akarlak rábeszélni, csak leírtam a tapasztalatomSzerk.: Jah és ha netalántán vissza kellene váltani valamelyik játéknál HD-re, akkor szerintem azért nem romlik annyira a képminőség, hogy élvezhetetlen legyen. Vagy csak én nem figyelek ilyenre
-
B-L-A-C-K
titán
Azért 2x teljesítmény nem, sőt van olyan hogy Full HD-ban jobban megy a játék mint HD-ban, de értelemszerűen nagyobb estekben nem, mivel nagyobb teljesítmény kell ugyan olyan FPS eléréséhez. Igazából játékok válogatják, de érdemes teszteket elolvasnod erről, van egy halom.
Pl itt van a Y580-as tesztje, normálisan látható HD, és Full HD felbontás alatt is mit tud adott játéknál.
-
SLYM
veterán
egyébként erről jut eszembe, az 1366*768 az kb 2 millió pixel, a full DH meg 1920*1080 az 4 millió. de 2x nagyobb teljesítményű VGA is kell ezt a különbséget áthidalni, vagy ennyire azért nem egyszerű a helyzet? általánosan mit lehet erre mondani, mennyivel nagyobb teljesítményű VGA kell HD-ről full HD-re váltani, ha ugyannyi FPS-t akarok?
-
nemere88
csendes tag
Sziasztok!
Kinéztem két laptopot, és nem tudok dönteni. Nem tudom melyik megbízhatóbb, melyik bírja tovább. A paraméterek kb. az elvárásaimnak megfelelnek, csak épp nem tudom melyik mit kínál?!
Tudtok segíteni? Egy Acer és egy Samsung gépről van szó.
[link]
[link](fontosabb szempont: strababírás, hosszú élettartam, gyorsaság, minőség)
Köszi
-
hipsteR
csendes tag
A Lenovo Y500 [link] amit ajánlotok sajnos már nincs raktáron és ebben a konfigurációban nem is lesz elérhető, legalábbis a telefonba ezt mondták.
-
Carlos_A
tag
esetleg erre valaki tud mondani valamit? [link]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Pocok256 #41153 üzenetére
Persze, de Lacink említette "Kezd lecsengeni hogy igenyeim 300 ezer koruli lesz :-(" ebből nekem az jött le hogy már ez azért neki is több amire számított, ezért a 600 ezer már túlontúl lőne a keretének, de majd jön és elmondja. A lényeg a lényeg én 500-600 ezret játékos notira biztos nem adnék ki még 1 milliós fizetésnél sem, hanem építenék egy fullos gépet már akkor...
(#41154) SLYM: Lenovo Y500 Full HD, vagy használt Y580-an 220 körül már lehet találni.
-
mhorvat
senior tag
Sziasztok,
egyetemista vagyok és leszek még 2 évig. Keresek egy olyan gépet, amely ezen két évig megbízhatóan kiszolgál. A következők a paraméterek:
- 200-270.000 Ft között
- 15-15,6"-os képernyő
- új vagy használt (de hibátlan külső/belső)
- semmi csicsa, egyszerű, letisztult formavilág
- felhasználási terület: általános otthoni/irodai használat mellett AutoCAD tervezőprogram
- jó teljesítmény (i5 processzor, 4GB RAM, SSD jó lenne)Egyelőre MAC és Windows alapban is gondolkodom, szemezek használt Macbook Pro gépekkel például. Melyik gyártó melyik gépét tudnátok ajánlani?
Előre is köszönöm!
-
válasz
runner 125 #41156 üzenetére
pont ott vagyok de ezt a 2 típust nem találom
-
runner 125
nagyúr
válasz
lajosx #41155 üzenetére
Laptopszalon.hu pl.
-
Sziasztok.
Melyik webshop ajánlott új laptopok vásárlása esetén? Lenovo Thinkpad Edge E335 vagy E330 szeretnék venni.De nem tudom melyik üzlet lehet a legolcsóbb..Köszi.
-
SLYM
veterán
up a 2. részre. ha lehet olyan modellt ajánljatok, ami még ha is kapható
"200.000 forint környékéről keresek játékra jobb gépet, mint a lenovo y570. 4 giga ram, i3 2.2 GHz proci, GT555M VGA. felbontás nyugodtan lehet 1366*768, nem érdekel a full HD, viszont egy jobb hangrendszer az fontos lenne a gépbe"
-
Pocok256
veterán
-
raverke
tag
Sziasztok!
- 14"-os laptopot keresek
- Min. 4Gb ram-al
- unokahúgomnak lesz, itthoni és iskolai használatra egyaránt (film, net, face, office, minimális játék, könnyű és hordozható)
- Nem árt ha jó a videókártya, ha alaplapi, akkor, min. HD4000
- Természetesen a lehető legjobb procival ( gondolom az se mindegy mennyit eszik)
- Ami még nagyon fontos, hogy az akkumulátor sokáig bírja ( jó lenne a 6 cellás, de már egy magas mAh-s 4 cellás is jó lenne.)És akkor most jönne a legnehezebb része: 100 ezer forint körül kéne ezt kihozni.
Eddig a Lenovo S400-at néztem ki, Radeon HD 7450M 1GB DDR3 kártyával, Dual-Core 997 (2MB, 1.6GHz)
procival és 4 Gb Ram-al. 105.000 Ft-ért. (Sajna a tesztek alapján az akksija elég vacak)A többi, amit itt és a neten olvastam (heteken keresztül), azok már nem kaphatóak, mindegyik kifutott.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
B-L-A-C-K
titán
Ezek erős procik, átlagos felhasználásra még sok is...
Pocok256: Ha 500-600 ezret rászán akkor oké, 2 év múlva vagy 200 ezret bukik rajta ha ez belefér neki hajrá...Amúgy Én eleve nagy butaságnak tartok 500-600 ezret rászánni egy notira a játék miatt, 250-300 ezerből már csúcs asztalit lehet építeni...
-
Pocok256
veterán
válasz
Laci FULL HD #41141 üzenetére
Helyedben vennék egy i7 es mxm foglaltos precisiont/alienwaret utólag kidobnám belőle az alap vga t beletennék egy 680m et és happy.... ssd is elfér benne.. hűtése tuti elég lesz .. mi kell más ?
2 év után meg eladnám jó pénzért ugyanis ezek notik közül aránylag jól tartják az árukat. -
Chaser
legenda
válasz
Laci FULL HD #41139 üzenetére
Kedves FHD! Keversz vkivel, casper jó szellem..én meg gonosz vagyok
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Laci FULL HD #41141 üzenetére
Viszont megmondom őszintén nem értelek...Most akkor legfontosabb szempontod az hogy a lehető legjobb legyen a gép játékra, viszont nem akarsz SLI-t mert csak 2 évig játszanál. Éppen azért kell a SLI-s 300 ezres gép hogy ebben a 2 évben normálisan tudjál játszani, a lehető legjobb felhasználói élménnyel, na most ezért jelenleg ennél nem tudsz jobbat venni ami ár/teljesítmény alapján jobb. Szóval itt neked kell eldöntened tulajdonképpen mit is szeretnél.
Nowi: Jó helyen nézegetsz, ott van pl 75-ért HP Elitebook 8530P, nagyon szép kijelzője van, megvan benne az elvárt dedikált vga, és 1 év garancia...
-
Nowi
tag
sziasztok!
egy ismerosnek kellene most gep max 80-rt. Hasznaltban mit erdemes venni?? (eddig alfa-nal nezegettem a kinalatot)
Egy lenne neki a lenyeg hogy dedikalt videokartyaja legyen.elore is koszi
-
Laci FULL HD
csendes tag
válasz
B-L-A-C-K #41071 üzenetére
Kedves B-L-A-C-K!
Koszonom szepen neked is valaszod.Segitokeszek es kedvessek vagyotk mindenkivel aki ide beteved.
Hogy mennyit szannek ra.Hat sok uzenetembol kiderult,hogy nalam ez nem ez a legfontosabb szempont hanem hogy jo legyen a gep,beismerem az elegge egyedi igenyeimhez.Sok bosszusagot okoztam mar nektek ebbol kifolyolag.De ha megis arat kellene mondanom hat en ebben is forditva mukodom.Mert igenyeim szabjak meg az arat es nem engedem hogy az ar bekorlatozza igenyeimet.Kezd lecsengeni hogy igenyeim 300 ezer koruli lesz :-(
Nem akarok SLI-t mert csak 1-2 evet jatszanek.Nem akarok hagyomanyos HDD sem latni benne,SSD szeretnek.120-250 GB.Intel Core i5-os jo lesz.FULL HD kijelzovel.8 GB RAM.DVD olvaso iroval.Ez nekem fontosabb hosszabb tavon mint az SLI. -
B-L-A-C-K
titán
válasz
HondaCB #41138 üzenetére
Szerintem nem egészen jól értelmezted...
Ha veszel egy SSD-t attól nem fognak gyorsabban menni a játékok, természetesen pár játéknál számít de nem annyira számottevően lesz jobb. az SSD az arra kell hogy sokkal kényelmesebben használd a géped, sokkal gyorsabban tölt be az oprendszer, a programok, nem gondolkodik annyit a gép, egyszóval a felhasználói élményen javít sokat.
Én igazából arra akartam célozni hogyha komolyan gondolod a játékot akkor minimum egy Y580-as kell neked... Viszont ha nem elég egy G580-as is, és egy SSD-t még beletudsz lökni 150 ezerből, ha meg majd több pénzed lesz gépre azt az SSD amúgy is viheted tovább az újba.
-
Laci FULL HD
csendes tag
válasz
Chaser #41069 üzenetére
Kedves Chasper!
Koszonom valaszod.Orultem,mert pont olyan valaszt kaptam toled... vagyis akkor ezekszerint jol sejtettem en is hogy a legnagyobb sorszamu stb video grafikus kartyat kell megvennem es minnel tobb GB-ot.Koszonom szepen.Akkor ez iranyba fogok elindulni.Koszonom szepen megegyszer segitseget! -
HondaCB
csendes tag
válasz
B-L-A-C-K #41135 üzenetére
Nagyon elgondolkodtattál ezen a "megéri-e a +60e a z500" mert esetleg később vehetnék majd egy igazi
gamer lapot. Max az olcsóbb gépbe most vehetnék egy ssd-t gondolom dobna rajta valamit. Az asztali gépem sem full, csak egy gtx660-ás van benne. Csak élvezhető legyenek a játékok. Vagy rosszul értelmeztem amire utaltál? -
nemigazmar2
csendes tag
Köszi szépen a választ!
ezeket találtam a honlapon:
http://www.usanotebook.hu/laptop/altalanos-otthoni/irodai/index.php?mode=useprm&tplDt=subcat|||&prmID=3;;333|473,550x7|465,513,514,1039x348|588,589;559|931;;
Acer aspire v5 3 különböző modellje
asus vivobook
samsung np535
ezekről a modellekről mit érdemes tudni? illetve milyen gépekre gondoltál, amik drágábbak, de a kritériumoknak megfelelőek? mert drágábbakat nem hozott ki ezekre a feltételekre.
igazából nem kell sok feltételnek teljesülnie, megbízható net / word-höz, hdmi kimenet, és sajnos ez a hülye 11-13" (anyámnak lesz, eddig 11.6"-os sonyja volt, bátyám 14"-esénél viszont kisebbet szeretne...) teszi gondolom nehézzé a keresést.
előre is köszi!
-
ch13
csendes tag
válasz
B-L-A-C-K #41127 üzenetére
http://www.digiprime.hu/laptop/asus-laptop/asus-k56-ar/asus-k56cb-11397-elado
Ezt néztem ki, szerintetek árban is jó?
-
Chaser
legenda
válasz
AxBattler #41132 üzenetére
Oksz, akkor marad lowend vagy nvs vga és matt. Üzemidőt pontosan nem lehet lemérni, mehet i3 2 órával is többet ha olyat csinálok rajta ami abszolút nem cpu igényes. Két ugyanolyan gépnél lehetne lemérni valamennyire, szűz winnel csak driverekkel, mindkettőn ugyanúgy menne youtube, kis HD film. Neten ugyanazok az oldalak. Vagy csak HD film és youtube pl, vagy szövegbeírás, ezekből ki lehetne sakkozni ténylegesen mennyivel jobb átlagban egy i3 akkus ideje.
-
-
maartin182
csendes tag
Sziasztok. Tudom, hogy nem ide tartozik de sürgős és a lenovo y510p s topic elég kihalt, szóval az lenne, hogy az egyik ismerősöm most kapta meg ezt a gépet. SLI nélküli verziót, és dvd ről tenné fel az oprendszerét, valamilyen windows. És hogy tudja behozni a bios-t vagy mit?
-
Chaser
legenda
válasz
BullZeye #41125 üzenetére
G580 csilli, B590 matt. Utóbbiban azt hiszem diszkrét vga nem elérhető, G580-ban igen. Nem fogsz számottevő melegedést pentiumnál se tapasztalni, ezek már nagyon keveset esznek. Akkuról i3 talán 20-30 perccel többet megy. GT635 nem rosz vga, de egy nagyon alap. Jóval erősebb vga mellett se a pentium lenne a szűkös. Asztaliban 20k-ért kapsz olyan vga-t ami reggelire eszi a 635-öst, ebből kisakkozhatod hol van tudásban. i3 felára helyett SSD, az tényleg gyorsít és esetleges üzemidő ami elveszik akkuról az ezzel pótolva is lesz.
-
yaphets
csendes tag
http://prohardver.hu/tema/milyen_notebookot_vegyek_3/hsz_41060-41060.html erre valaki?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
BullZeye #41125 üzenetére
Miért lenne fölösleges? Bár gondolom nem tudod hiszen azért kérdezed, így elmondom, hogy az B960-as proci majdnem i3-as szintjén van...Mindig el is mondom hogy azt a + tízen xy összeget nem éri meg az i3-as szerintem, inkább egy SSD-t kell bele venni egy kis pótlással.
ch13: Asus K56-os GT740--es vga-val, de erről nem sok tapasztalat van még, illetve van drágábban de erősebb vga-val Y500-as 215 ezertől.
-
BullZeye
veterán
válasz
Chaser #41119 üzenetére
Megéri azt a +20k felárat, ha lényegében akksiról egyszerre max 30 percet menne a laptop? Jobban is melegednek akkor üresjáratban? Ha igen kb milyen mértékben?
Valamint B960 mellé egy GT 635 nem "fölösleges"?
És még 1, G580 és B590 között melyik jobb és miért?
-
HondaCB
csendes tag
válasz
B-L-A-C-K #41120 üzenetére
Nagyon köszönöm a gyors választ, és Pocok256-nak is a hozzászólást. Sajnos most csak egy iphon3- ról tudok netezni, és sajnos csak ezen tudok keresgélni is és, akárhogyan is nézzük így sokkal nehezebb. Szétnézek akkor még a használtak között y580-ért de ha nagyon nem kapható, ahogy mondtátok akkor még kérném majd a seítségeteket. Előre is köszön.
-
ch13
csendes tag
Lenovo Z500 ról mit gondoltok? 180-200 körül szeretnék laptopot venni. Tudtok adni linket?
-
-
Pocok256
veterán
válasz
HondaCB #41114 üzenetére
Igaz nem tőlem kérdezted, de szerintem ennyiért simán jó vétel a z500
Én csak ajánlani tudom az 1366*768 as felbontást a gt 740m es kártya teljes mértékben ki tudja hajtani
annyit még hozzátennék, hogy a g580 és az erősebb z500 között teljesítményben kb ég és föld a különbség...B-L-A-C-K
Igen az y580 élhető aletrnativa lenne használtan ha lenne normális áron... -
B-L-A-C-K
titán
válasz
HondaCB #41114 üzenetére
Szia!
Az a baj 130 körül van a G580-as következő lépcső meg már 190 ezer körüli kategória, pl az említett a Z500-as GT740M vga-val. Tény hogy jó gép Z500-as meg 200 ezer alatti kategóriában most nem nagyon van más, Dell 7520-as volt még i5-el 7730M vga-val 185 körül de már elfogyott a laptopszalonba is ez a verzió. Viszont azt azért hozzáteszem hogy ha én vásárolnék játékos gépet elgondolkoznék hogy +60 ezret megér e nekem a z500-as G580-assal szemben, mert oké hogy minőségibb, jobb, gyorsabb de nekem pl 60 ezerrel többet lehet nem érne meg. Akkor már inkább vennék egy használt Y580-ast GTX660M vga-val. Mondjuk ezt a típust használtan is még olyan irreális összegért hirdetik hogy szörnyű, nem látják hogy már van Y500-as és Y510-es is újonnan olyan áron amennyiért elakarják adni, viszont 200 alatt is láttam használtan Y580-ast már de ha jól rémlik mindössze csak egyet eddig.
-
BullZeye
veterán
B960-as procival szerelt gépek szenvednek valamilyen hátrányt corei 3-al szemben általános használat mellett? Értem ezalatt, jobban melegednek, emiatt általánosságban hangosabbak, vagy többet fogyasztanak?
-
HondaCB
csendes tag
[link] Bocs erről lenne szó.
-
HondaCB
csendes tag
válasz
B-L-A-C-K #41104 üzenetére
Szia. Több napja nézegetem az aprót, olvasom a fórumot, természetesen azért mert nagyon gyorsan vennem kell e laptopot. Netezés, filmezés, és temészetesen játszani/ f1, grid2, fs szimulátor, egyebek/ is szeretnék vele, nézegetem minden félét és fajtát, egy biztos vga terén nem akartam gt635 alá menni, de minnél többet olvasok itt a foron annál többször merült fel a Lenovo Z500 neve. Igaz 150e körül löttem be az árat de ha tényleg ilyen jó a gép inkább áldozok rá annyit. Csak megerősítést szeretnék tőled, hogy jó vételt csínálok. Előre is köszi.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
nelsonmanian #41110 üzenetére
Hát igen szerintem nekünk is köszönhetik nagyrészt hogy kifogytak mert rengeteg embernek ajánlottuk mert tényleg jó gép volt jó áron. Enyém sajnos sima HD felbontású ezt sajnálom is, de mivel céges így nem cserélhetem le. Amúgy E5520-as is kopp ugyan az, leírtam anno miben különbözik az E5530-astól. Azaz nem sok dologban, használtan meg már 110-ért is volt itt olyan FHD kijelzővel sok garival, szóval lehet érdemes lenne egy olyan használt darabot felkutatni. Az alap garancia miatt még amúgy is a használt darabokra is sok van (vagyis kellene lennie), + még SSD-re is maradna pénzed.
-
Pocok256
veterán
válasz
MaDDoXX #41108 üzenetére
Nem tudom, de azt tudom, hogy nálam csak a chrome van megnyitva és 3,2 giga foglalt memóriám van
Nálam a sok widget meg rendszerrel indulo monitorozó alkalmazások meg egyebek sokat esznek de aki csak netezik és mellette játszik annak bőven elég. Aki hardcore netezik és közben játszik ott már a tabolás érdekes lehet
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
nelsonmanian #41106 üzenetére
Ha alapszintre használatlan, azaz net, filmnézés, office stb arra erre bőven elég Dell is, és értelemszerűen azt is választanám, mert minőségben ég és föld a kettő. Nekem is amúgy a nagyobb változata van E5530-as.
-
nelsonmanian
senior tag
válasz
B-L-A-C-K #41104 üzenetére
Alapszint, de ezt már említettem neked, a felsorolt célok mellett minőségben és a vállalható keretösszegben ez a két gép maradt a rostán. A kérdés egyszerű: megéri e a minőségibb, gyengébb, de drágább gép, vagy az olcsóbb jobban felszerelt kevésbé minőségi a jobb választás?
-
MaDDoXX
tag
Általános célokra használt (netezés, filmnézés, néha egy kis gamma) laptopnál kell a 8 GB memória vagy elég a 4 GB is?
G580AH-ra esett a választás és érdekel, hogy elég lenne a 4 GB-os változat, mert ha semmiben nem fogom érezni a + 4 GB-ot akkor nem adok érte +5000 Ft-ot. -
B-L-A-C-K
titán
válasz
nelsonmanian #41102 üzenetére
Azt se tudjuk mennyiért szeretnél gépet, milyen méretben, és pontosan milyen szintű PS munkákra, szóval így nehéz válaszolni.
(#41100) 3XV: Y500-at mondanám, amiről ugye már érdeklődtél...
-
válasz
nelsonmanian #41102 üzenetére
A felsorolt dolgokra jók a mostani konfigok is, ezért nem éri meg várni, de talán válaszolhatnál a topik elején szereplő kérdéssorra!
-
nelsonmanian
senior tag
válasz
nelsonmanian #41061 üzenetére
Erre valaki? +info
-
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye #41098 üzenetére
Adószámuk magyar, szóval tudnak magyar áfás számlát adni, garancia gondolom Lenovo-hoz kell bedobni, ha baj van. BIllentyüzetet írja, hogy magyar, gondolom nem lopott cuccokat árul, akkor innentől mi bajom származhat, ha tőlük rendelek?
szerk.: óha, szóval matricáznak a mocskok
most olvasom arukereso-t
erre nem számítottam
Viszont más 130k körüli 17" laptop hasonló cuccokkal létezik? mert nem nagyon találok...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- VR topik
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Vicces videók
- Milyen egeret válasszak?
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Parkside szerszám kibeszélő
- Fűnyíró topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Win11)
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Samsung Galaxy A15, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Acer Nitro 5 AN515-54-77VS Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest