Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Öregszem
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Pete55555 #14277 üzenetére
Csak torrentre akarod használni? Ha nem, akkor írd meg, még mire - valószínűleg mind az olcsóbb Zyxelek, mind a MyCloudok tudnak eleget, de biztos, ami biztos.
15-20k között Zyxelből jelenleg a 310S van, ill. a 320S is be szokott néha esni 20k alá (de az igazán ajánlott a 325v2, az most 27-28k körül van). A belső HDD-t mindenképpen formázza, ez nem megúszható.
A WD MyCloud viszont csak HDD-vel együtt van, és 2TB-tal jelenleg 40k-tól indul.Alvás: toleranciától függ, de vedd figyelembe, hogy ha maga a NAS hangtalan is (pl. MyCloud), a HDD-nek akkor is van hangja, ráadásul a ventillátor egyenletes zaja helyett random.
[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Multibit
nagyúr
válasz Pete55555 #14280 üzenetére
Ha visszaolvasol (itt, vagy más típus specifikus NAS topicban), láthatod, hogy többen bánták utólag, hogy gyenge vasat vettek. Az out-of-box NAS-ok egyébként sem az acélos harverről nevezetesek. Gyűjts inkább egy Zyxel NSA325v2-re, ne maradj a legolcsóbb egy lemezesnél!
Zyxel látom 8 szálat kezel max
Ez legfeljebb a beépített torrent kliensre igaz, amit amúgy mindenki lecserél egy Transmission-re.Ha nem zavarnak a tévék lejátszóinak hiányosságai, akkor maradhatsz a tévénél. Nagyobb igények esetén kellhet a mediaplayer.
-
fogtunder
nagyúr
válasz Pete55555 #14575 üzenetére
röviden, mert az utolsó 150hsz-ben nagyok szó van róla:
atomot szerintem ne, mert alig magasabb fogyasztással ott a Q1900-as celeron soc is, sokkal nagyobb teljesítménnyel, ez egy nagyon sokáig elég lesz bármire, amit egy nastól elvársz.
én oprendszernek OMV-t és Xpenologyt szoktam elsőre javasolni ízlés szerint, azok inkább a közel vannak ahhoz, amit a home user elvár egy NAS oprendszertől. alapvetően nincs baj a NAS4Free-vel, de később bővíteni funkciókkal nem olyan egyszerű, mint ezt a kettőt. nagy előnye, hogy tud ZFS-t, de ahhoz egy valag RAM kell (abból is ECC ajánlott, azt meg többnyire csak szerver lapok eszik meg), és akkor már ott a FreeNAS, az nekem szimpatikusabb.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
gery2123
őstag
válasz Pete55555 #14580 üzenetére
Ha fontos az alacsony fogyasztás akkor jelenleg azzal jársz szerintem a legjobban. Ha van otthon táp, vagy notebook táp akkor DC vagy nem DC verzió között is lehet gondolkodni.
Én csak ajánlani tudom, nekem is ilyen lap van itthon és nagyon meg vagyok elégedve vele. Htpc Home server lát el minden gond nélkül. És a villanyszámlán nem nagyon vettem észre változást, pedig 7/24 megy. (2gb ram az apron meg nem egy nagy összeg) nekem ubuntu szerver van fent+Kodi, de ha lesz külön media lejátszó (valami androidos kütyü kodival) akkor openmediavault megy majd fel rá szerintem (lehet hamarabb megyek át Debian - ra )-- PSN_ID: GerY2123
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz Pete55555 #14580 üzenetére
Jah, én is ezen szívom a fogam, 30-ért minimum szintű bedug-működik megoldás, vagy kicsit többért de erősebb és bővíthető. Néhány hét és már kaphatóak lesznek Braswell-es lapok is, remélem, hogy legalább egy kicsit lejjebb fognak menni a J1900-as árak. Nekem szerencsére nem égető a NAS kérdés, ki tudom várni, aztán meglátjuk.
[ Szerkesztve ]
Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
Alex91
félisten
-
Patice
nagyúr
válasz Pete55555 #21393 üzenetére
A laptopon szerintem próbáld ki az OMV-t (Open Media Vault) és látod majd, hogy milyen sebességgel fut adott vason. Van itt PH!-n saját topikja is segítőkész emberekkel, topikgazdával.
Ha konyítasz a Linuxokhoz, akkor a HTPC + NAS megoldás működhet, de én nem erőltetném. Integrált procis lapok elegek pl. OMV alá, és ezt használt alkatrészekből építkezve, akár meg is lehet lépni ebből a keretből.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
fogtunder
nagyúr
válasz Pete55555 #21393 üzenetére
ha nagyon építeni akarsz, akkor nyilván lehet, én a laptop vonalat hanyagolnám, mert minden lesz, csak bővíthető nem. évente párszor szokott lenni HP Gen8 60K alatt, ennyi pénzből még hasonlót se tudsz építeni, vagy max kompromisszumokkal, apróról vadászva. a hátránya, hogy nem csendes és csak egy darab D-Sub kimenete van, szóval HTPC célokra nem igazán alkalmas.
a FreeNAS-nak megvannak a maga előnyei, de ezek nem fognak kijönni egy átlagos médiaszerver felhasználásnál, erre inkább Xpenology, vagy OMV, ha HTPC-nek is használnád, akkor asztali Debian és arra az OMV a legegyszerűbb megoldás.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Pete55555
addikt
válasz Pete55555 #21406 üzenetére
Update:
Tegnap megpróbáltam CD-ve, felrakni, de valamiért nem ismeri fel a laptop a CD-n lévő iso-t (lehet elrontottam valamit írásnál, majd még ma megnézem, késő volt már)Ugyanakkor a kezdeti nehézségek arra ösztönöztek, hogy elgondolkozzam, hogy egy kész "bolti" NAS-t vegyek.
Amennyire olvasgatom, már egy alap eszköz lásd: Zyxel NAS326 is kielégítené az igényeimet.
Itt megjegyzem újra, hogy a mostani ASUS R18U router is egész jól működik, igazából a stabilitással vannak problémáim, áramszünet, vagy kikapcsolás után egyszerűen nem épül fel a DLNA megosztás, nem képes újrascannelni az összes file-t.Ugyanakkor a lejátszás is lassú, FHD-t nem is viszi. Próbaképpen az IBM T40-re felraktam egy DLNA megosztó szoftvert, arról pedig gond nélkül, egész jó tempóban játszik le a TV, még FullHD videókat is, a beletekerés is 1-2 mp alatt megtörténik.
És itt jönne a kérdés:
Vajon egy fenti alap NAS képes lenne 50-60 linuxtorrent futtatására(itt a fel/letöltési sebesség nem szempont, csak legyen megosztva) emellett 1-2 torrentet letölteni 200/100 nettel, és emellett(vagy letöltés után) folyamatos fullHD videó megosztására TV-re?Mert ha igen, akkor ez az én eszközöm, megveszem, belehajintom a meglévő HDD-t, és kész vagyok
...Szeretem leracsniztatni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Honor 200 Lite 256GB, 1 Év Garanciával, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával,
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest