Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Öregszem
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lineage OS használat közben
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Smooth
senior tag
válasz gery2123 #14161 üzenetére
Pfuh, én az utóbbi 10évben nagyon elkényelmesedtem, már szinte semmi komolyabb, mélyebb dologgal nem foglalkoztam (munkám már ehhez nem kapcsolódik, hobbi szinten meg nem volt se időm, se szükségem ilyesmire), szóval erősen elszoktam parancssoros dolgoktól, a linuxok mókolgatásától, és így már nem is annyira vonz ez a kérdés. (persze, azért még ott nem tartunk, hogy MacOS-re szoruljak )
# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz gery2123 #14555 üzenetére
Ha csak ezen múlna már építeném is. Sajna ez megint egy olyan kattanás, mint egy éve amikor egy vga-ra kattantam rá, és komplett gépcsere lett belőle, pedig lóvém nem igazán volt rá. Vért kellett izzadnom, és az asszonyfaktort ne is említsük.
Konkrétan arról van szó, hogy ki akarom szervezni a gépemből a filmek, zenék és fotók tárolását, és akkor már a torrentet és az FTP szervert is. És ha már NAS lesz akkor egy webszerver is kéne minimál projecteknek. Éjjelre ki szoktam kapcsolni, de napi 8 órát "munkaidőben" eltorrentezget, ez kb 550 forint/hó (~55W egy aktív vinyóval), ezt költeném inkább egy NAS-ra ami viszont "ha már lúd" 24/7-ben menne (torrent, ftp és web szerver). Tehát 20W alatt fogyasztó gépet kell találnom, ezért a ZyXel NSA325 v2 kiesett, "horribilis" az a 27W. Igaz nem írták, hogy 1 vagy 2 vinyóval értendő, de a Qnap TS-212P két kis vinyóval 13W, a Synology DS215j meg 14W. Ez azért durva különbség még ha kicsik is a mennyiségek.
Viszont ezek már 45-51.000 forint körül vannak, ennyiből már kijön egy Q1900DC-ITX rammal együtt, egy laptop tápom meg van fölösben. Igaz többet eszik: idle 12W, full load 24W, jó fej leszek, megelőlegezek neki egy átlagos 15-öt.
Most, hogy leírtam nekem is nagyon úgy tűnik, hogy egy szimpatikusnak nevezhető épített és gyári NAS árban is, fogyasztásban is kb ugyan ott van. Szóval igazad volt, bütykölgetés vs. out-of-the-box. Francba, pedig reméltem, hogy az egyikkel jobban járok anyagilag.
giorgio: Na igen, ez mind két lemezes gépekre vonatkozik, e fölé még gondolatban sem mentem esélytelenség miatt. A Virtualbox-os kipróbálás meg de jó ötlet, segg hülye vagyok, hogy eszembe sem jutott. Bár szerintem építős móka lesz végül, de ismerkedni, kockulni kitűnő időelba**ás.
[ Szerkesztve ]
Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
Pete55555
addikt
válasz gery2123 #14579 üzenetére
Persze, ez egyértelmű, és igazából már előrébb vagyok, mert hiába egyszerűbb megvenni 30-ért, és csak bedugni, és működik, én szeretem ha a lehető legtöbbet kapom a pénzemért, tehát akkor inkább építek egy rendszert, ami nekem megfelel. (nem áll tőlem távol, nem 1 gépet raktam össze, gépházat is gyártottam már...stb )
Csak az ár az, ami elgondolkodtat, de ahogy írtam is, egy J1900-al járnék legjobban hosszú távon....Szeretem leracsniztatni...
-
fogtunder
nagyúr
válasz gery2123 #15064 üzenetére
de már a J1900 is overkill, átlagos felhasználónál a teljesítmény nagy része soha nem lesz kihasználva. az én N54L-em is feleslegesen erős, pedig az még ezeknél is gyengébb. ellenben a GPU-t elég könnyű kihasználni, ha megoldod HTPC/NAS hibridnek.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
redwhite78
aktív tag
válasz gery2123 #15232 üzenetére
Köszi a válaszokat! Látom megosztja az embereket a kérdés, nem csodálom, hogy nem is igazán tudom mit akarok.
Le tudnád írni a Te hogyan oldottad meg? Vagy bármilyen anyagot tudsz javasolni, amit felhasználhatnék?(#15233) Patice: Külön-külön nem szívesen építenék két céleszközt (nas és htpc), annyira nem érzem magamban az elszántságot a szoftverezéshez. Köszi, az oldaladon lévő leírásokat, már végigbogarásztam.
(#15234) Dave™ : igen, jó hogy mondod már emlékszem a Microserveres topikban is volt erről szó. Lehet pont Te írtad ott is.
Lényegében eldöntöttem, hogy hálózati médialejátszó külön lesz (valószínű egy mede8er med600x). Amit még nem tudok, hogy NAS-ként egy HP microserver működjön, vagy egy Syno DS214 / DS414.
Árban kb. hasonló a két megoldás, de a microszerver jóval erősebb és van iLO. Viszont ez esetben nekem kell mindent telepíteni. Ha XPEnologyt tennék rá, akkor az mennyire macerás? Vagy milyen más megoldások ajánlottak? Tudnátok mondani pár linket, ahol jó leírásokat találni a témában? (ja és gpu nélkül mennyire hangos a microszerver?)[ Szerkesztve ]
never go full retard
-
hakos1987
őstag
válasz gery2123 #16952 üzenetére
UPC-m van, ami MAC címhez rendel IP-t, így az fix... Böngészőből is elérem meg Qmanager app-al is: ipcím:port
Okés, plex reg-et csinálok, de akkor sem értem miért nem megy, ahogy Transmission se... ráadásul fontos szempont, hogy távolról tudjak torrenteket hozzáadni, de most sehogy se megy. Próbáltam újraindítani is a NAS-t, de semmi...
szerk: lehet gond, hogy céges net proxy-n keresztül megy és tiltva van valami? Bár mobilnetről akkor sem megy a telómon...
[ Szerkesztve ]
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
Viktoár
addikt
válasz gery2123 #17562 üzenetére
Sajnos nem jó mert az epc-nek külső tápja van mint egy laptopnak.A dell-nek meg szabvány kisméretű pc tápja van.
Köszi,megpróbálom.Egyébként xp-vel már kísérleteztem rajta és meglepően jól muzsikált a rendszer.
Az a baj hogy fabrikálni sem tudok hozzá tápot mert 19v és 12v feszültség kell,plusz valami extra kinézetű dugasz.
Üdv:Viktor
-
ViZion
félisten
válasz gery2123 #18020 üzenetére
Valószínűleg ilyesmi lesz, külső HDD már van hozzá, ez kb. mindent tud, ami nekem kell. Ha mentést nem tudom megoldani, akkor HDD lehúz, gépre rádug, kész.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
válasz gery2123 #18024 üzenetére
Volt már ITX gépem, integrált procis. Árban a tápnál hasal el a történet, egy jó paneltáp annyi, mint a droidos box...
Integrált procis aprót néztem,. nem találtam jót... van egy Gigabyte GA-E350 8k-ért, de se ram, se táp, se ház... 30 k alatt nem állna meg.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
válasz gery2123 #18026 üzenetére
Jah, van 100 fontosabb dolog, ez kényelmes lenne, de sokat erre azért nem áldoznék. Jelenleg az én gépemen vannak a zenék, meg kell osztanom, hogy lássák és ugye ez a gép nem mindig megy. Ilyen 15k droidbox nem nagy befektetés, miniPC meg bajos lenne, mert a srácok úgyis játszanának rajta, akkor kell több ram, jobb proci, etc és összerakatnának még egy gépet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Építő/felújító topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- További aktív témák...
- Bontatlan Lenovo ip. 3 "Kis Gamer" Laptop -35% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Honor 200 Lite 256GB, 1 Év Garanciával, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával,
- Samsung Galaxy S24 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest