- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GAI: Retro GPU-k mindörökké: a végleges koncepció, és a szereplők bemutatása
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: SYNTHONY - Darude Sandstorm (Live from Melbourne)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nyuszit otthonra, kedvencnek!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maximálisan egyetértek!
Azt azért tegyük hozzá, hogy a RaspberryPI 3-at HomeAssistant alá már csak minimális terhelésre és/vagy tesztüzemre, tanulásra ajánlják, de azért elketyeg.
Nekem jelenleg egy Asustor 5304-esen, 8 GB RAM-on fut a HomeAssistant-NodeRED-Mosquitto, igaz még csak ismerkedési szinten. (A z2m-nek sajnos külön RPI kell...
)Ennek bőven túlméretezettnek kell lennie.
Ennek ellenére rendszeresen kapom az ívet, hogy ez mennyire szakmaiatlan, mert nem szabad keverni a funkciókat...
(Gondoltam is rá, hogy külön PC-t kellene használnom webböngészésre és munkára, bár azt még nem tudom, hogy az Excel és a Word futhat-e közös gépen...)
Legutóbb tegnap kaptam meg, hogy minimum egy i7 / 16 GB RAM kéne, azalatt nem fut rendesen a HomeAssistant.
A megfejtés szerintem is az, hogy amit NAS-nak hívunk, az ténylegesen egy számítógép, bár helyenként sajnálatosan lebutított rendszerrel. Ezért pontosan jó szervernek, és nem véletlenül van rajta szoftverbolt, noch dazu benne Portainer.
MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tesla topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Alkoholista nevelde
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Eredeti játékok OFF topik
- PayPal
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Megbüntették a franciák az Apple-t, nem félnek Trump válaszától
- További aktív témák...
- Dell 15 GAMER core i7 (8X3,8Ghz)GTX 1060 6GB 192bit VGA,16-32GB/256SSD+1TBHDD,Makulátlan!
- Steam Deck LCD 64Gb + 256Gb SD kártya és Dock monitorhoz
- Új APPLE AIRPODS PRO 2 GEN USB-C bontatlan aktiválatlan 1 év garancia AZONNAL ÁTVEHETŐ Deák Térnél.
- ÚJ Bontatlan Mac mini M4 chip16-24GB 256-512GB SSD 1év Apple Garanciáva AZONNAL Átvehető Deák Térnél
- P16 Gen1 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti / 1TB SSD / 32GB DDR4
- Csere-Beszámítás! Asus TUF FA507 Gamer Laptop! 2027.04 Gari. RTX 4050 / R7 7535HS / 16GB DDR5
- Samsung S23 128GB / Új állapotban / 12 hónap jótállással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest