Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- weiss: Autó költségek
- Personal notes '12
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2026
-
LOGOUT
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatallerror
addikt
válasz
El Kebir
üzenetére
nekem azért 90 mert fotelből gépezek és ennyire van az asztal.
ha a kezemben megfogok 1 nyomtatott szöveget a megszokott betűmérettel kb derékmagasságban fogom az 50 cm-re van a szememtől. na most a monitoron a betűk nagyobbak és nekem bántó olyan közelről nézni. ezt az olvasási kényelmet a monitoromnál kb 90cm-nél érem el. igaz nekem csak 1680as 20 inches monitorom van.
de 1 23 inches fhd monitort is kb 80 cm-ről kell nézni.a te elméleted elég hülyeség mert ennyi erővel 40 inches kijelzőt is 50 cm-ről kéne nézned, nem véletlenül vannak ajánlott távolságok, kalkulátor se viccből van. ha nem növelnéd a képátlóval a nézési távolságot is az lenne ám a káros
50 cm-ről 27es monitort semmiképpen sem szabad nézni, nyomtatott szöveget meg honnan olvassa akkor?20 cm-ről?
-
Freiherr
őstag
válasz
El Kebir
üzenetére
Üdv
Dell U2312HM monitorral kapcsolatban lenne kérdésem.Radeon 7870-re kalibrálva vettem,most lecserélésre kerül a kártya NVidia GTX 660-ra.Színprofilt állítsam vissza alapra,vagy használjam az eddigivel,hogy lenne jobb a színhűség?Gondolom,alap se annyira rossz.
-
El Kebir
őstag
válasz
fatallerror
üzenetére
asztal mellett, széken ülve nem nagyon lesz 50-60cm távolabb a monitor... a 14"-os crt-t is ilyen távolból nézte az ember, a 27"-os monitort vicc lenne emiatt 1 m-ről nézni... akkor minek a nagyobb monitor, ha arányosan távolabbról nézed... úgy értelmét veszti a nagyobb képátló.
-
Khelben
nagyúr
válasz
fatallerror
üzenetére
Te milyen messziről nézel egy monitort? (1990 óta ülök gépek előtt, semmi baja a szememnek).
-
Kuruc2
senior tag
válasz
stranger28
üzenetére
Akkor idősebb mint gondoltam.
-
Kuruc2
senior tag
válasz
stranger28
üzenetére
Nálad többet jártam, arra elég sokat tennék. Lehet pont ez a probléma.
-
Khelben
nagyúr
válasz
fatallerror
üzenetére
40-60-at írtam, de most lemértem neked mérőszalaggal: 52.
-
Khelben
nagyúr
válasz
fatallerror
üzenetére
Semmi baja a szememnek, csak nem vagyok ppi-fetisiszta

-
Kuruc2
senior tag
Ezt én úgy értelmezem pl hogy 02-IG lesz zárva. Tehát 2.-án már nyitva. Szvsz.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Monitorguru oldala:
Tisztelt megrendelőink és vásárlóink!
Nyitvatartásunk:
03.30–04.02-ig üzletünk ZÁRVA lesz!Jól értelmezem, holnap még zárva?

-
Kuruc2
senior tag
válasz
Füleske
üzenetére
Természetesen nem szentírásnak kell tekinteni, főleg egy bolt véleményét, de az említett 27-es lg-ről már sokan érdeklődtek, és e topicban senki sem tudott mondani semmit, így úgy gondolom több mint a semmi, ez a cikk.
A két termék meg egyértelműen két külön kategória, nem is a versenyeztetés a cél velük, ez amolyan lauikusoknak egy kis ízelítő arra, hogy mit tud elmondani a két termékről egy fél-lauikus.
Szerintem hasznosabb cikk, mint a sima műszaki adatok amiket el lehet még érni. Magyar nyelven nem találtam még alaposabb vagy profibb cikket, persze biztos lehetne csinálni.
A 27-esről hamarosan jöhetek egy személyes véleménnyel is, mert már megrendeltem, persze én se fogok profi tesztet hozni, csak amolyan szvsz stílust.

-
Teaway
veterán
-
A_ScHuLcZ
addikt
Köszönöm a korábbi hozzászólásodat, több monitort is ajánlottál benne az IPS224 mellett, amivel nagyon szemezek. Egyrészt azt nem tudom eldönteni, hogy szükségem van-e a jelenleginél nagyobb monitorra, nézegessem-e a 23-asokat is, másrészt azt, hogy a sok linkelt 23-as között mi a különbség, melyik mennyire alkalmas arra, amire én használnám. Ebben kérném még a segítségedet, mert úgy tűnik van vevőm a jelenlegi monitoromra.
Minimális ráfizetéssel (6k) megvan az IPS224 (monitorguru nettó 24, ezt láttam élőben is MM-ban, szép a képe, a talp kicsit gagyi, és nagyon imbolyog), vagy kicsit komolyabb ráfizetéssel 23-asat is vehetek, ez a dilemmám most. Tudom jó a Dell U2312HM, de az most nem fér bele, meg talán a szemem sem látná rajta azt a plusz 20ezret.
-
trufa12
addikt
Sziasztok
szerintetek a dell S2740L em mennyiért lehetne eladni?
4 hónapos kb
karc , por és egyéb hiba mentes.
monitorgurunál vásároltam. -
A_ScHuLcZ
addikt
16:10-es IPS monitorból milyet érdemes venni, ha minél költséghatékonyabb kell?
Saját mellett bnőmnek is nézelődünk, megtetszett neki az IPS, ahogy nézegettem magamnak, de ő nem tágít a 16:10 mellől.
Játékra, képszerkesztésre, netezésre, filmezésre lenne használva. -
-
Isual
veterán
válasz
feribk
üzenetére
Tudom, csak aki nem érti, az hogy döntheti el, hogy mit használ és mit nem? Tudni illik már a HD 5000-ek és GTX5xx-ektől a mezei VGA-k mind képesek a 3x10bit küldésére. De ez nem azt jelenti, hogy 30 bites képeket tudsz megjeleníteni ezekkel, azt alapvetően csak a Quadrok, FireGL-ek és FirePro-k tudják.
Persze tudni kell, hogy egy átlag usernek nem is kell ez sose. Dinamikus ditherezéssel így is 3x10-12-14 bitet tudnak ezek az új Dell-ek, ami több mint elég - sőt feleslegesen sok - mindennapi használatra.
Aki meg tudja, hogy mire jó egy Quadro vagy FirePro és miért, az nem hiszem, hogy beír ebbe a fórumba, hogy most akkor hogy van ez a natív 30 bit kérdés. -
attika89
senior tag
Mennyire elvetemült egy GeForce 6600 GT-s géphez egy Dell U2212HM full HD-s monitort nézni?

-
5ent1nel
aktív tag
Üdv!
Édesanyám régi monitora megdöglött és gondoltam veszek neki egy vmilyen belépő szintűt, ám - mivel esélyes, h a későbbiekben nem PC, hanem Androidos "munkaállomás" lesz rákötve - fontos lett volna a HDMI csatlakozó megléte. Dobtam egy hátast, hogy az ilyen legolcsóbban is 35k környéke...

Kérdésem annyi lenne, h nem tudnátok ajánlani valami belépő szintű, mindenképpen HDMI-s monitort "minél olcsóbban"? Minden más paramétere másodlagos, netezésre lenne és az sem baj, ha nem wide!

(Tudom, h vannak ilyen-olyan átalakítók, amivel a HDMI-s Android "kütyüt" össze lehet hozni a DVI-jal, de sajnos nem minden ilyen "kütyü" szereti ezt - ne kérdezzétek, én sem értem -, így egyszerűbb a képlet, ha a monitor HDMI-s!)
-
Brekkk
senior tag
válasz
fatallerror
üzenetére
Köszi a választ.
Akkor ha U2410 -et vagy U2413-at veszek, akkor vegyek mellé QUDRO vga-t, hogy biztos ki is használjam.
Meg olyan OP-rendszert ami támogatja a 10 bit színkezelést. -
Brekkk
senior tag
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
Csak azért tettem fel a kérdést, mert vannak itt néhányan akik megvették már az U2410-et, és vajon tényleg kihasználhatják-e teljesen a monitor tudását egy alap NVIDIA v ATI kártyával.
Vagy lenne a monitorban még tudástartalék, profi VGA-val.
Én is szemezgetek egy használt U2410-es monitorral, de ha a VGA-m kevés hozzá akkor nem veszem meg.
Olyan tudást nem akarok venni amit nem használok ki. -
Teaway
veterán
válasz
Armando_19
üzenetére
Mégis eladták...
-
fatallerror
addikt
válasz
stranger28
üzenetére
mindjárt kapod a figyelmeztetést!!
-
stranger28
addikt
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
Rá akartam linkelni, de mondom linkeltem már annyit... te megtetted félig.

Én meg teljesen.(#32747) fatallerror: 12 óra után már nem figyelmeztetés jön.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
stranger28
üzenetére
Tűz balfaszok!
-
-
Kuruc2
senior tag
A topikban található kérdezők nagyrészének hasznos lehet ez a cikk:
http://ipon.hu/elemzesek/monitor_kulonlegessegek_a_samsung_lg_duotol/1476/1
Az egyik tesztalany egy 23 colos samsung monitor-tv (Samsung T23B550EW),
a másik egy 27 colos lg monitor.(LG IPS277L) -
glspeter1
őstag
Azzal sajnos nem megy. Indulás előtt kiír valamit a monitor és onnét nem tudok vele mit kezdeni. Csökkentett módban meg nem jelenik meg a monitor drivere, így törölni sem tudom. Csak úgy tudtam megoldani, hogy átraktam a VGA-n másik DP portba. Visszatettem a 72Hz-s drivert, azzal tökéletesen megy minden.

-
Isual
veterán
válasz
stranger28
üzenetére
nézőpont kérdése... lehet, hogy szar, szar, de mégis jó

mod.: pont így

(#32733) Brekkk: Elsőre igen. Másodikra nem.
Pontosan én nem tudom elmagyarázni a különbséget, talán dezz vagy Nyugdíjas majd megteszi. Korábban sokat olvasgattam a témában, akkor meg is értettem a lényegi különbséget, de a saját nyelvemre lefordítva. Szakmaiatlan, pongyola lenne neked így "elmagyaráznom", dezz viszont jópárszor precízen leírta a lényegi különbséget a kettő között. Hátha most is erre téved...
-
vond
MODERÁTOR
válasz
glspeter1
üzenetére
Esetleg kipróbálhatod WonderCsabo 2311-eshez készült DisplayPort driverét is...
Az U2311H első hozzászólásában megtalálod... -
Brekkk
senior tag
A Dell U2410 v 2413-as monitorhoz nem kell speciális VGA kártya?
Gondolok itt az NV QUADRO v az ATI FIRE GL szériára.
Ha jól olvastam csak ezek a drága kártyák rendelkeznek ténylegesen 10 bites színkezeléssel.Az alap ATI és NVIDIA kártyák csak 8 bít színmélységet kezelnek. Vagy ez nem igaz?
-
Isual
veterán
válasz
ZolikaE46
üzenetére
Rosszul értelmezted, amit mondtam. A 277-et nem azért gondolom jobbnak, mert drágább, hanem mert az CSAK monitornak van kitalálva, arra tervezték, feltételezhetően jobban odafigyelve a képminőségre. Drágább is a hibrid verziónál, amit úgy csináltak, hogy monitornak se jó meg úgy TV-nek se igazán.
Ezért mondtam, hogy a 277 valszeg annyival jobban teljesít a hibrid szerkezetnél, amennyivel többe kerül. Tehát nem hússzor jobb, de azért egy átlag user is észrevenné a különbséget, ha egymás mellett próbálhatná ki őket. Ami nyilván a tervezésből adódik. Egyik monitor, a másik meg "monitorTV", tehát egyikse...Ezek után úgy gondolom nem nehéz kitalálni mit gondolok a "monitor-3D-TV"-s verzióról...

-
trufa12
addikt
Sziasztok , most milyen monitort ajánlanátok játékra 23-24 col környékén
40-50 ezer körül...
vagy esetleg milyen jobb típust nézhetnék használtan bolti ár alatt ami boltba több pl mint 50 és lehet itt ph n olcsóbb..szóval jöhet bolti és használt alternatíva csak ne üveges legyen .

-
ZolikaE46
senior tag
Nekem a TV képminősége tök mind1 itt igazából, mert az ebédlőben van a Pc és csak ebéd közben jó lenne, ha szólna valami és nem kellene felhangosítani a nappaliba a tv-t hogy halljuk, de azt nem látjuk... Így viszont már látnánk is
.Nekem inkább azon van a hangsúly, hogy játék közben van e képminőségben különbség a Lg M2732D és az Lg IPS277L között, mert ha nincs akkor inkább az olcsóbb, nem?!
-
-
pifu76
tag
nna. legalább valami válasz, ha sokra nem is megyek vele.

de hogy te nem tartod ezeket a monitorokat semmibe, azért még gondolom van rengeteg felhasználó aki használ ilyent, az ő véleményükre lennék kiváncsi.
mivel külön 3D-s topic-ot nem találtam, ami direkt ezzel foglalkozik...
-
Isual
veterán
válasz
pifu76
üzenetére
A segítőkész embereknek nem ez a "szakterületük", most akkor írjunk vaktába hülyeséget? (Hirtelen 1 ember jut eszembe, akinek van ilyesmi tapasztalata.)
Én semmibe nem nézem a 3D monitorokat, hidegen hagynak, nem is értek hozzájuk. Azt tudom, hogy az XL2410T-nél már annakidején is jobb volt a Dell U2311H - persze ez utóbbi nem 3D-s, de legalább monitor.
Az LG-ről még ennyit se tudok, de mégis épp eleget, hogy ne tartsam semmire. 
Segítőkész voltam?
...hogy őszinte, az biztos

-
pifu76
tag
nem hiszem el hogy senki nem bír az én kérdésemre válaszolni, talán görögül írtam vagy mivan hogy nekem senki nem ad választ?????????

úgy tudtam itt segítőkész emberek vannak, de nem úgy néz ki.....

-
vond
MODERÁTOR
válasz
Armando_19
üzenetére
Annyiért ajándék!

Nagyon jó boltot csinálsz vele...
Használd egészséggel!
-
brd
nagyúr
válasz
ZolikaE46
üzenetére
Érdekes, én 3 kattintással megtaláltam, pedig csak a google-t használtam. Egyébként ha a PH! tesztelte, és IPS-nek írták a tesztben, szerinted mi a valószínűbb, hogy a végén a specifikációknál írnak rosszat, vagy a tesztben, ahol a képminőséget boncolgatják, nem tűnik fel, hogy nem IPS?
-
ZolikaE46
senior tag
válasz
ZolikaE46
üzenetére
Na találtam róla infót végre... Ha így van feltüntetve: LG M2732D akkor kidobja a műszaki adatokat, de ha így: LG M2732D-PZ akkor viszont nem található a panel típusa (Mi ez a PZ), de akkor viszont úgy néz ki IPS-es!
Egyébként ugyan ez van a: LG IPS277L és LG IPS277L-BN (Itt meg mi a BN?)Most akkor már csak egy kérdés van, melyik jobb? LG M2732D vagy a LG IPS277L
LG M2732D: Ami ehhez leírható a + TV szolgáltatás ami nem lenne rossz nekem, sok csatlakozó, És az Ára: 68K
LG IPS277L: Ide nem tudom mit írhatnék, segítsetek légy szíves. Egyenlőre azt, hogy 82K és jobban tetszik. Nem tudom megéri e a felárat, de ugye van 65K-ért is itt PH-n, meg használtan 0-50 óráig használtak 69K-ért.
Valaki Ötlet?
(#32709) brd: nagy nehezen sikerült nekem is... már csak a kérdések maradtak.
-
Isual
veterán
válasz
ZolikaE46
üzenetére
IPS
Ja és egyébként ha mindenképp monitorTV-t akarsz, akkor inkább egy ilyen, mint egy hagyományos TN panellel szerelt. De ezek azért még így is kompromisszumos megoldások, ami a tiszta képminőséget illeti, így ha nem nagy macera és a kereted lehetővé teszi, ajánlani szoktuk az IPS monitor + külső tuner/STB kombinációt.
Persze egy átlag felhasználónak lehet már egy ilyesmi "Personal TV" is elfogadható minőséget nyújt.(#32708) ZolikaE46: Tőlem mindenre választ kaptál

Ja és nézd - itt termék áttekintése és kiadja feketén fehéren, hogy IPS meg LED meg minden kutyafüle...
-
pifu76
tag
szerintetek 3d játék+filmre melyik a jobb választás? EZ
vagy a fentebb említett BENQ 2410T ? az LG amit linkeltem az csak 75Hz-es. lesz ott nekem 3D hatás?
please segítsetek nagyon fontos lenne

-
ZolikaE46
senior tag
Sziasztok. Találtam még egy monitort és kíváncsi lennék a véleményetekre: LG M2732D-PZ
Na most nem tudom milyen paneles ő, mert ph-tesztben azt írják IPS, de ahol a tesztben feltüntetik az árát és rá klikkelek, majd az ott feljövő honlapon már TN van feltüntetve. Ezen kívül megnéztem a LG-nél és ott nem tüntették fel sajnos, tehát még mindig nem tudtam meg... google-be beírva pedig fele-fele arányban írják, hogy IPS és TN. Akkor most melyik az igaz és mi a véleményetek róla egyébként?
-
pifu76
tag
valaki esetleg adna egy kimerítő választ erre?
-
glspeter1
őstag
Üdv.
Itt is felteszem a kérdést, hátha előbb kapok rá választ. Persze, csak ha nem gond.

Na szóval. Nemrég vettem egy Dell U2212HM monitort, kalibrálva (ha ez számít).
Ma vettem hozzá egy DP kábelt és arra lennék kíváncsi, hogy a 75Hz-et hogyan tudom elővarázsolni vele.
Ha valaki leírná lépésről lépésre azért nagyon hálás lennék.
-
Isual
veterán
válasz
Armando_19
üzenetére
Nem kérdés!

Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung kuponkunyeráló
- Milyen routert?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Pánik a memóriapiacon
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Guild Wars 2 (GW2)
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3904
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Kék -12 hónap JÓTÁLLÁS - Kártya független, 100% gyári Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3781
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

én csak 96 óta nyomom, naphosszat meg 10 éve kb. de én most direkt odahajoltam olyan közelre mint te és éreztem h sül a szemem meg baromi nagyok a betűk 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

bitang rossz lehet a szemed

)

"a készüléket már csak azok fogják lassúnak érezni, akik a 2ms-os vagy ennél gyorsabb kijelzőkhöz vannak szokva" 

sztivo