Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lauda

titán

válasz TeeJay #76123 üzenetére

Az viszont mindenképpen beszédes, hogy magadnak mégsem ezeket szereled fel, hanem daikint. :)

• gabor9991

őstag

válasz TeeJay #76123 üzenetére

Én csak egy egyszerű felhasználó vagyok, nálam egy 3.5-ös syen muse van egy daikin ftxf35 mellett, szerintem mindeben hatalmas a különbség a két gép között.
    A syen alapból hangosabb a silent módban már csak amiatt is mert ilyenkor is olyan légárammal mozgatja a levegőt mint a daikin mondjuk 2/5 manuális módban, emellett van a mókuskerék motorjának egy számomra borzalmas idegesítő zúgása, a daikin ebből a szempontból teljesen csendes és silent módban tényleg alig van hangja hálóban ágy felett még fűtés módban is lehet mellette aludni.
    Ha már fűtés, a syen fűtés módban annyira hangos hogy a két szobával odébb is lehet hallani hiába akármennyi dB a katalógus szerint a zajszint.
    Mindkét gép fogyasztását tudom mérni a syen sokkal többet képes fogyasztani, butábban tartja vagy inkább próbálja tartani a beállított hőmérsékletet ami sokszor nem is sikerül neki, érthetetlen módon néha elkezdi magától állítgatni a befújás irányát és sebességét amit nem feltétlenül díjaz az ember amikor este van.A daikin meg tartja a hőfokot amit kell és kész.
    További különbség a két gép között az is hogy a syen egy buta programozással vezérelhető csak ami annyi nagyjából hogy a beállított hőfokon a ki és bekapcsolás időpontja állítható be még azt se lehet külön beállítani hogy kikapcsolás előtt mondjuk valamennyi időt működjön ventilátor módban hogy ne legyen gombatelep benne 1 hét múlva, a daikin pedig gyakorlatilag szabadon programozható a hőmérséklet is akár fél fokonként módosítható.
    Nem azt mondom hogy a syen (comfort X) nem jobb mint a korábban előtte majdnem 20évig jól szolgaló on-off gép volt és nem hatalmas segítség egy panelben vagy egy bármilyen élhetetlenül meleg helyen ennyi pénzért, de megértem hogy miért került másfélszer annyiba a daikin ami japán vonalon éppen csak a legolcsóbb belépőszintű gép, ennél csak jobbak vannak.
    Ez az én véleményem 3 év használat után a két gép kapcsán, elhiszem hogy az újabb gépek jobbak mint amit én használok de azt gondolom hogy a japán vonalon is kellett hogy legyen fejlődés.

Új hozzászólás Aktív témák