Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mezga Aladár
veterán
válasz gabenn4241 #20429 üzenetére
Van mind a kettő. A radiátoros központi csöndesebb és jobb a hőérzet. Viszont a klímásnál jobban tudod szabályozni a különböző helységekben a hőmérsékletet. Ha folyamatosan megy a klímafűtés egy idő után a vennti/szél zaj is alacsonyabb lesz. Azért szezononként adott esetben 100 e forint megtakarítás sokat számít.
-
Male
nagyúr
Korábbi helyen gáz volt, konvektorok, itt kizárólag légkondival fűtök (3. telem vele), Fuji 09LTCA + H tarifa. Szomszéd, ugyan olyan lakásával összevetve:
- A leghidegebb hónapban is még olcsóbb volt, bár akkor már csak kicsivel, de a többi hónapbaj jelentősen olcsóbb a klímás fűtés itt
-16 volt azthiszem a múlt télen a leghidegebb itt ( akkoriban beírtam szerintem ), simán ment a fűtés vele, elég volt, bírta. Másnak itt a topicban -20 alatt is szépen ment az ilyen klímája.
- allergiám van, porra is.... nem okoz semmi gondot a klíma
- szárazság: na az nálam van, de gyaníthatóan maga a lakás ilyen száraz, a klíma csak egy picit ront ezen a helyzeten ( egy átlagos lakás/ház esetén nem gond valószínűleg, sőt, jól is jöhet )
- komfort... ez vegyes. A légáramlás zavaró lehet, már megszoktam, de meglennék nélküle... ez tervezés kérdése is, nem gondoltam rá amikor kitaláltam a helyét. Cserébe lenyomja a meleget, és mióta a pince felől szigeteltem a lakást, kellemes meleg a padló... konvektorral ugye ilyen helyen lefagy az ember lába, amikor a feje már izzad (ezt nagyon utáltam régen). Tehát egyenletes a hőfok, nem az van, hogy lent hideg, fent meleg. ( Illetve a konvektornál ami nagyon kellemetlen volt, hogy a parapet az ablak alatt, ha kinyitottam szellőztetni, a füst jött be, később emiatt mindig előre letekertem, és csak pár perc múlva nyitottam ablakot. ) -
pjen
félisten
Nekem van gáz,C24+radiátor,és van 5 db ethera klíma.130nm a ház.Klimával fűtök mert ára kb 2/3 része a gáznak.A bekerülési költséget nem számolom,mert alapvetően klimának indult a beruházás.Aztán próba fűtés,akkor került fel az ötödik,gép.Igy már nem fúj a szél a házban,a 22 fokot 22 nek érzed.A gáz marad,mert bármi lehet+azzal főzünk és fürdünk.
-
tibibi
őstag
Nem jó a hőérzet ,állandó huzat és 23 fokot 19-nek érzed ! Ne dőlj már be ennek a kamunak,hogy olcsóbb .Ha ki van építve a központi fűtés a HÁZban akkor egy normális kazán ! Ha nincs akkor 3-4 klíma persze nm2-től függően, cirka 1 milla és megfogod látni,hogy igazam volt.Annyi az előnye ,hogy hűtheted is a házat. Majd jönnek mindjárt a dobd ki a gázt,mert én is klímával fűtök ( 35nm2 ) és hú.de olcsó.....
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Filmvilág
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Óra topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro