Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• PROTRON

addikt

válasz Lauda #79496 üzenetére

Azért ne felejtsétek el srácok, hogy nem pontosan havi 210 van, ezt csak a leegyszerűsítés kedvéért használtuk korábban.
    Valójában a mocsok MVM napi elszámolásban hisz, tehát hogy adott hónapban hány nap van.
    Évente van 2523 keret, tehát naponta matematikailag 6,93 jár.
    Ez ugye azt jelenti hogy 31 napos hónapokban 214, majd 30 napos hónapokban 207, míg az 1 szem februárban meg csak 194 jár kedvezményesen.
    Persze létezik kerekítés, szal még jár évente 1-3 kWh...

Ezt azért írom, mert az első évben én elbuktam 6 kWh-t az éves keretből, mert átalánydíjas elszámolásban voltam, így februárra automatikusan számlázták a beállított 200-as havi értéket, amiből csak 194-ig járt a kedvezményes keret, majd éves óraleolvasáskor pont úgy jött ki hogy matematikailag nem "kellett" korrigálniuk.
    Pedig adott hónapban csak 168-at fogyasztottam, de előtte volt feltorlódásom korábbi hónapokból.

Egy szó mint száz, ha valaki átalánydíjat állít be, akkor Január előtt azt érdemes lemódosítani hogy havonta csak max 194 legyen 2 hónapig (február miatt), az év többi részén meg max havi 207 legyen.

Persze ha eleve havonta alatta fogyasztasz és azt adod meg, akkor nincs számlázási gond.

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés