Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mtbsrác
senior tag
0-24-ről jut eszembe csak beírom kis érdekesség képpen, hogy a kis városunkban az orvosi rendelőben van egy Midea klíma ami idestova 4,5éve megy totál non-stop, szerencsétlen talán csak akkor van lekapcsolva ha éppen takarítják azonkívül télen "fűt", nyáron hűt egy kb 5m2-es kis server termet. 2 vagy 2,5kw-os. Napfény neméri a kültérit egyáltalán mert olyan helyre lett telepítve, az eső ugyan éri de sose telibe. Azért dícséretes
-
Quqesz
nagyúr
-
z123456z
őstag
válasz
Sungoo #11144 üzenetére
De nekem akkor is hidegnek tűnik a belehelt levegő, pedig a Gree kültéri alaposan visszaszabályoz, legalábbis papiron. Pont ezért döntöttem a Gree mellett, persze a jelentős árkülönbség volt a másik tényező, és ez volt azonnal, ez pedig a harmadik.
Abban biztos vagyok, hogy ennyi üzemelésből nem szabad messzemenő következtetést levonni.
-
z123456z
őstag
Ha eléri a beállított hőfokot, nem kéne kikapcsolnia? 25 fokra volt állítva, amikor elkezdte a saját értékelője szerint 27 fok volt a szobában. Villámgyorsan behűtött, de csak visszavett, a beltéri csak lehelt, de a kültéri végig működött. Egy idő után már fáztam, ekkor a saját értékelője szerint 24 fok volt, tehát egy fokkal alacsonyabb, mint a beállított érték. Normális? Összesen kb egy órát üzemelt, talán picit többet.
w.miki
Van néhány olyan funkció, ami nem is működik. A wifi hiába kapcsolható látszólag, nincs benne ( mondjuk ezt tudtuk, de kapcsolható ), a temp gombbal a hőmérséklet értékelők között válthatsz, de a külső nem jelenik meg, szerintem nincs benne. Az ifeel annyira működik, hogy ha be van kapcsolva, és a temp gombbal váltogatsz, akkor valóban azt az értéket mutatja, amit a táv érzékel ( abból gondolom, hogy egy fokkal magasabb volt, mint a beltéri ), és megemeli a fordulatszámot, de azt még nem láttam, hogy vissza is veszi. Mondjuk nem vártam meg, visszaállítottam a beltérire. Amúgy jó.
-
nyesix
senior tag
Sziasztok. Nemrég szereltek klímát nálunk. Kipróbáltuk, hűt rendesen, de ko ndenzvizet nem láttam csöpögni. Ma kaptam próbáltam újra a 26 fokos szobát. 20 p alatt jól lehűtötte, de ennyi idő alatt sem kezdett el csöpögni. A cső kb. 4m hosszú. Mennyi időnek kell eltelnie hogy lássam a csöpögő vizet? Mitől függ hogy mennyire csöpög? Köszi
-
törölt tag
Sziasztok,
Végigolvastam az elmúlt hónap termését a topikban, de csak még jobban összezavarodtam.
Másfél szobás új építésűbe szeretnék klímát a nappaliba, a nappali amerikai konyhával együtt kb. 21nm (3,5x6), ezt kellene lehűteni.
Ahogy olvastam, 3,5kWh készülékeket szereltettek be sokan, de 2x akkora helységbe.
Nem tudom nálam mekkora teljesítményű kellene, és a lakás is déli irányba néz, szóval 10-től délután 5-ig közvetlen kapja a napfényt és a meleget.Ahová (szerintem) kerülne, az a radiátor feletti hely lenne. Az mennyire probléma, ha télen a fűtés megy a klímára? 2,5m a belmagasság, a radiátor teteje kb. 1 méter magasságban van.
Konnektor nincs a közvetlen közelben, pontosabban a mellette lévő falon van, de lent, amihez kellene kb. 2,5m vezeték, ez mennyire probléma?
Olyat is olvastam, hogy nem lehet fordítva bedugni a légkondit. Ezt nem igazán értem, hogyan lehet fordítva bedugni?
A felső szomszédom kínai, aki néha elárasztja a lakást elég büdös szaggal, mert valamiért visszajön a szellőzőn a szag tőlük. Ez mennyire probléma? Gondolok itt arra, hogy a nedves részek beszívhatják ezt a levegőt és sűrűbben kell tisztítani a készüléket esetleg?
És amin biztosan nevetni fogtok: merre kezdjek el nézelődni, akik relatíve hamar kijönnének és be is szerelnék a klímát? Gugliztam légkondira, sok céget találtam, de fogalmam sincs kik megbízhatók és gyorsak. Ha jól értelmeztem itt windy is foglalkozik ezzel, esetleg őt is lehet zargatni?
Tudom eltököltem az időt, mert már elég későn akarok szereltetni, viszont már nem halogathatom tovább és jó lenne minél hamarabb, de eddig más volt a prioritás. A június még nem olyan vészes, bár ez a hétvége eléggé meleg volt, érezni is a lakáson.
Árban nem tudom hol fogok kikötni, de a topikot olvasgatva 250e alatt nem fogom megúszni. Ez lenne a maximum most rá.
Válaszokat előre is köszi.
-
Killer01
őstag
Sziasztok,
még kérdés : sajna ugyanarra az áramkörre tudom csak rakni a 3,5 és 2,5 Toshiba klímákat, ez mennyire lehet gond? Pont ezen van még a plazma tv, médialejátszó, settopbox, komlpett pc monitorral.... biztos befér ez 16 amperba hűtő-fűtő üzemmódban? -
syssy48
csendes tag
Nekem is új még ez a klíma, most használom még csak két napja. Illetve már fűtöttem vele. Nagyon meg vagyok vele elégedve, mert nagyon nagyon csendes, oda kell mennem, ha szól a tv, hogy halljam, működik-e. 2es fokozaton nagyon gyorsan levitte a szoba hőmérsékletét 25,5 fokra, és a nyitott ajtón keresztül a folyosót is kellemesen hűti. De hát ez még csak két napi működés. A kültérin alul nekem sincs kivezető, hanem a beltéri csövét vezettük ki a teraszra egy nagy edénybe gyűjti a vizet, pont jó virágöntözéshez.
-
nesa
veterán
Szakiktol kérdezem az ugye megoldható hogy a ház egyik oldalán van a kültéri egység de a kondenzvízet a másik oldalra engedem, tehát a beltéri egyik felén csak a rézcsövek állnak ki, a másik oldalon a kondenzvíz?
Szerintem simán megoldható, de biztos ami biztos, most csinálom a helyet a 2. készüléknek és sajnos nem tudom 1 irányba kivezetni, csepp szivattyút meg nem akarok.
-
oszy
veterán
válasz
w.miki #11128 üzenetére
I FEEL gomb
Nyomja meg ezt a gombot, hogy bekapcsolja az I FEEL funkciót. A készülék így automatikusan állítja a hőmérsékletet az érzékelt hőmérséklethez. A gomb ismételt megnyomásával érvénytelenítheti a funkciót.Cold Plasma szűrő:
A Cold Plasma szűrő a ma ismert egyik leghatékonyabb vírus
és baktériumölő technológia, mely kíválóan alkalmas allergiától és
légúti betegségektől szenvedő betegek, gyermekes családok otthonába.A Healthy pedig talán: be/ kikapcsol az ionizáló generátor
Úgy olvastam, hogy ez talán jobb.
-
w.miki
veterán
ja hát pont ezeket nem értem
iFEEL gomb
Megnyomásával a készülék aktiválja a távirányító hőmérséklet szenzorát, azért hogy a felhasználó adott helyzetéhez megfelelően állítsa be a szoba hőmérsékletét.
Fenyőfa gomb:
Megnyomásával aktiválódik a „healthy" funkció, a készülék cold plasma generátora bekapcsol
SLEEP gomb:
Megnyomásával be, illetve kikapcsolhatja az éjszakai üzemmódokat. A berendezés kikapcsolásakor törlődik a beállítás.
Erre mondom, hogy HE?Egyébként ismerőstől vettem, 150eFt volt a készülék, és 15eFt a szerelékek, a beszerelés baráti alapon ment.
Ilyen wifi-s infra távirányítót használ valaki?
Tényleg irányítható vele a klíma, távolról? -
w.miki
veterán
Nekem is beszerelték végül a klímát.
Gree GWH12KF
A használatával kapcsolatban lenne néhány kérdésem:
Mi az az Ifeel gomb?
Mi a fenyőfa/házikó gomb? Mi az a cold plasma?
Mire való a TEMP, és a SLEEP gomb?
Hogyan lehet a külső/szoba hőmérsékletet mutattatni vele?
A kis manualja nem túl szájbarágós, ezen a téren.Az ON/OFF gombot tudom.
-
FANaticpass
tag
Szevasztok. Vásárlás előtt állok de nem Bízok a klimas haverom ajanlasaban. Gree, lg-t es a polartis ajanlotta persze mondta hogy a polar uj cucc es elvileg megbízható. Rá vágta hogy 3.5es kw kell nekem. Hozzászólásaitok alapján inkabb gree felé hajlok.
Segítségeteket kérem:
Panel lakás 40nmes légtér egybenyitott nappali konyha lett. Nyílászáró 3 rétegű üveggel van +redőny, ugyanez az erkélyen (szakmámba vág)
Nyugati fekvés de a 3 rétegű üveg nagyon sokat fog.
Kérdés :nézhetem a 3.2 /3 kW osakat is vagy csak 3.5kw? (max 8 10 evig szeretnénk ebben a laksban lenni)Csatolok képeket. Köszi a szakik segítségét. (L:/dl/upc/2016-05/29/80617_nghgqpqrmdloouyk_img_20160520_170734_hdr_1464506193424_jpg.jpg)(L:/dl/upc/2016-05/29/80617_nghgqpqrmdloouyk_img_20160520_170734_hdr_1464506193424_jpg.jpg)
(/L)(/L)
-
csibor
addikt
Téves. Nem ide szántam
-
lfabian
tag
Pont ma szerelték fel a Daikint,remélem gondtalan lesz nyár.
-
Quqesz
nagyúr
válasz
gabor9991 #11116 üzenetére
A hűtés működik rendesen?
CineDog
Most olvastam vissza, én is úgy hallottam, hogy hiánycikk a Daikin. Szerelőm meséli nagykernél rakiban vagy 100db Daikin raklapon. Vinnének mire közlik:ja az már el van adva németbe, mert ott 150€-val többet adnak érte....nagy nehezen tudtak micsut szerezni, de pár nap alatt el is ment. Talán most kapnak még. Szerinte is hiány van piacon készülékből. -
Hippo
aktív tag
Lenne egy olyan kérdésem, hogy ha magánszemélytől vásárolok bontatlan, dobozos klímát akkor mire kell figyelnem, mit kell megnéznem rajta? Garancia, számla van hozzá, gázzal feltöltve.
-
gabor9991
őstag
Midea on-off klímánál most vettem észre, hogy ennyire deresedik az egyik cső ami megy a beltéribe.
Ez normális vagy nem? -
oszy
veterán
válasz
GeneraL_XTX #11101 üzenetére
Nekem a 6. emeletre kell majd feltenniük. A tulajdonos azt mondta, hogy nagyon fogják szidni a főnököt 😂😂😂
-
Quqesz
nagyúr
Rég jártam erre...mindenkinek jól működik a klímája? Múlt héten volt nálunk is az éves karbantartás. Nem sok kosz volt a szűrőn(mókuskerék is rendben)......szerencsére mind a 4 hibátlan még mindég....kopp kopp kopp
-
Mate
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #11109 üzenetére
Nem volt, mert nincs rá idejük
-
Mate
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #11107 üzenetére
Arra készülj fel, hogy szerintem lesz 1 hónap mire beszerelik.
-
Mate
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #11105 üzenetére
Remélhetőleg visszaküldik azt az egyet és kész. Oda tudod adni a klímásnak.
Beszerelésre milyen időpontot adtak? Vagy még nem hívtak?
-
Mate
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #11103 üzenetére
Ez a bedugós verzió elvileg és annyi a különbség az enyémhez képest, hogy szürke.
A papírt színesben nyomtasd ki és küld el mind a két példányt. Egyiket vissza fogják küldeni és neked kell odaadni a klímásoknak! Nekem ezt elfelejtették mondani. Szerencsére megtaláltam, mikor jöttek beszerelni.
-
Mate
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #11101 üzenetére
Nagy melegben nem tudtam tesztelni, de egyelőre pozitív csalódás
Melyiket vetted és hol?
-
GeneraL_XTX
veterán
Köszi. Én most az akcioban kettőt vettem (3,5kw-osat) egyet faternak egyet nekem. Faternak nincs para mert kertes ház, nálunk paráztam h nincs erkély csak az ablak alá tudnám felrakatni és egyik kollégám mondta hogy neki is így volt és vagy 7 klímást felhívott mire valaki elvállalta neki. A 4.emelet azert magasan van
De így megnyugodtam, hogy rendben lesz.
Amugy meg vagy elégedve a klímával? Nekem ez lesz az első
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Külpolitika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hisense LCD és LED TV-k
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- További aktív témák...
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Abus Viantor sisak
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest