- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Neck
veterán
válasz
kw3v865 #59702 üzenetére
Néhány dologban jobb az a6300, ha jó áron sikerült venni, és kicsit nyernél a cserével akkor tartsd meg. Az AF sokkal jobb, az EVF felbontása és frissítése is, valamint a színzaj magasabb ISOn. Az a6300 tud elektronikus zárat, az a6000 nem. A váz pedig némileg jobban bírja az időjárást az a6000-nél. Videóra is jobb pl a mikrofonbemenet miatt. Végül, az egyik hasznos beállítás, az “auto ISO min. Shutter speed” a6000-Ben nincs. Ezzel meg tudod adni a váz számára, hogy mi az a minimum zársebesség, ami alá nem akarsz menni és helyette kezdje el az ISO-t emelni.
-
haruspex
aktív tag
válasz
kw3v865 #59652 üzenetére
Mindenképpen a 6300, az a6000 nem jó választás (sztem sosem volt az,) ha szűk a keret akkor inkább érdemes mft vonalon nézelődni.
A 6300-ban normális kereső van, újabb szenzor, ujabb af, és érintőképernyő (A sony humor jegyében csak af-re használható beállításokra nem, de így is nagyon hasznos), illetve ezzel már működnek az adapterek normálisan, ami még mindig a legolcsóbb megoldás, ha fényerős zoomokat akarsz használni.Sajnos a 4k ha youtubra akarsz feltölteni már ma is fontos, a full hd nagyon rosszul néz ki, de nem tudom a mennyire javítottak a gépen a a frissítések, mert régebben volt panasz a melegedésre hosszabb videóknál.(mondjuk mint sok más apsc SOny)
Ha a strapabíróság a fontos, azt az tudja megmondani akinek volt .
-
Tin_Shield
őstag
válasz
kw3v865 #59652 üzenetére
Az időjárásállóság miatt mindenképp jobb választás az a6300 - ha van/lesz hozzá ilyen objektíved. De azért van még ott más is, jobb az AF, jobb a kereső, a szenzorban is kicsit több a tartalék. A 4k videó miatt mondjuk pont nem annyira, ez is szenved a krónikus Sony nyűgtől, könnyen túlmelegszik.
-
pethob
aktív tag
válasz
kw3v865 #59641 üzenetére
A 24-105 zoom után boldog leszel az iPhone fix 26mm-vel?
Ha nem zavar, hogy egy fix látószöged lesz, akkor az iPhone nem rossz választás, még ha ebben a fórumban nem is az iPhone javasolgatása a cél.
Ha ragaszkodsz a zoomhoz és mindenhova cipelős gépet keresel, akkor lehet egy korai Sony RX100-at néznék. Azok talán befigyelnek használtan 100eFt alá. -
MrChris
nagyúr
válasz
kw3v865 #59636 üzenetére
Hogy kicsi maradjon a szett és a minőség is jó legyen Lumix 12-32-t ajánlanám. 12-60-nak nagyobb az átfogása, verhetetlen előny, de 12mm-en széleken élességben picivel elmarad a kicsi obitól. Azért a PM1-től nagy csodát ne várjál 13 éves minimál vázacska 15 éves szenzorral.
Ha van fény akkor egy megfelelő mobilból akár kiváló kép is kijöhet. Nekem van egy Samu A52s és rawban fotózva Lr appal pár érintés és nagyon jó képminősége van, éles saroktól sarokig és mindig nálam van, használtan mindössze 40ezerbe került. Iphone-t nem ismerem, bizonyára vannak jelentős generációs eltérések.
-
haruspex
aktív tag
válasz
kw3v865 #59636 üzenetére
A kompaktok amiket írtam 100 körül, kicsit felette vannak.
Ahhoz a vázhoz egy 12-32-t nézz, és/vagy valamilyen fixet. azokkal jobb lesz a képminőséged. (Van fent olcsón pl. yi 42.5, a pana 12 f 2.5 is 40 alatt szokott menni.) DE csak akkor érdemes beleinvesztálnod, ha utána egyszer vázat is akarsz fejleszteni. -
haruspex
aktív tag
válasz
kw3v865 #59634 üzenetére
Mennyi lenne a keret?
Telefon vonalon pl egy pixel 6 proval, fényképezőn mondjuk egy Panasonic lx10/15 vagy lx100 amivel érdemesebb kezdeni, de lehet vadászni kell
Cserélhetős vonalon egy e-pl5/6 alá nem érdemes menni, de már az is nagyon az alja. A stabilizátor működne egy pm1-en is, de pénzt nem érdemes adni azért a vázért már. -
pethob
aktív tag
válasz
kw3v865 #59630 üzenetére
Azzal fogsz jobb képeket csinálni, ami ott lesz nálad, és amivel szívesen fotózol! Technikailag az iPhone és az Oly E-PM1 is tud jó képeket csinálni. Az eszköztáruk különbözik, de a kép attól lesz jó, hogy Te mennyi energiát teszel bele.
Amikor lecseréltem a 6s-t a 13 mini-re pár éve, ami azért elég jó képeket csinál, 2-3 évre én is szögre akasztottam a fényképezőgépet. Élveztem, hogy az iPhone mindig ott van nálam és a minősége bőven jó mindenre. Épp idén kerestem elő a szekrényből méregdrága ott porosodó fényképezőgépeket és objektíveket, és kezdtem el megint a Fujit simogatni. Ettől az iPhone nem lett rosszabb eszköz, de most (megint) a digitális gépet élvezem, cigölöm maggamma és van kedvem fotózni. Természetesen az iPhone-os nyarakról is készült családi album jó képekkel. Sőt... -
PuMbA
titán
válasz
kw3v865 #52822 üzenetére
"és a káros sugárzástól"
Semmilyen sugárzás nem káros neki
Érdemes minél drágábbat és márkásabbat venni - 5-6 ezerét minimum, hogy ne befolyásolja a képminőséget, illetve egy napellenző is bőven jó megoldás lehet, mert megakadályozza, hogy beleüsd az első üveget a legtöbb dologba, de nem állja útját a fénynek.
-
válasz
kw3v865 #52620 üzenetére
Ha cserélgeted az objektíveket, akkor igen, mindenképpen előnyösebbek a milcek, mivel cserélhető az objektívjük. A kompaktok (bridge-ek) esetén is szokott néha lenni valamekkora mozgástér tele vagy nagylátószögű konverziós lencsékkel, de az nagyon kicsi lehetőség a cserélhető objektívekhez képest.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
kw3v865 #52616 üzenetére
Ha tényleg nem akarsz objektívet cserélgetni, akkor megint csak az MFT szenzoros, brutál fényerős LX100-at tudom javasolni. Vagy valamelyik újabb 1"-es szenzoros kompaktot, pl. Pana LX15, vagy Canon G7X II, vagy a Sony RX100 széria keretbe épp beférő változata. Ezek fotós képminőségben és videóban is elég jók, főleg ha nagyrészt nappal használnád őket.
A drága használt obikra meg annyit, hogy pl. egy Pana 25mm f/1.7-et néha el lehet csípni 30 ezerért is, de 35-40-ért még biztosabban. És ha ezt feltekered mondjuk a 12-32, vagy a 14-42 helyett, akkor kinyílik egy másik világ. Azonos gyújtótávon lesz kb. 3 FÉ előnyöd, ami azért nagyon nem mindegy. Az élességről, a szép, szűk DOF-ról nem is beszélve.
-
Tin_Shield
őstag
válasz
kw3v865 #52616 üzenetére
Ez megapixel fejtegetés ebben a formában már nagyon nem állja meg a helyét. Az öreg 12MP-es Panasonic gyártású szenzort (ez van az E-PM1-ben) bőven beérte zajban a kisebb 1"-os méret is, a modernebb tervezés és gyártástechnológia miatt. Az E-PL8 Sony gyártású szenzora egy fényértéket simán ráver a gépedre a magasabb pixelszám ellenére, és a Panasonic 16-osa is. A mai APS-C szenzorok pedig legalább kettőt. Képminőségben egyébként ezek közül a Fuji a legjobb.
De ha nem akarsz objektívet cserélgetni egy prémium kompakttal szerintem is jobban járnál. -
Keem1
veterán
válasz
kw3v865 #52616 üzenetére
Nem akarok objektíveket cserélgetni. Elég drágák még használtan is.
Mindenre nem lesz jó egy kit obi, ráadásul a cserélhetőség szabadságát sutba dobni botorság.
Ellenben a te esetedben, ha nem annyira óhajtasz éjszaka fotózni, egy 1" érzékelős, fényerős zoom obival rendelkező prémium kompakt jobb választás lehet. -
-
válasz
kw3v865 #52533 üzenetére
Én épp a touchscreen végett rendeltem meg a Panasonic GX9-et. Mediamarktban megfogdostam a héten mind azt, mind a GX80-at, mind a Sony A6000-et és arra jutottam, hogy engem nem érdekel, én biztos nem fogok szenvedni a Sony menüjével meg az érintőkijelző hiányával csak azért, mert abban APS-C szenzor van. Héten fog megjönni a GX9-em, majd beszámolok.
-
nozs23
addikt
válasz
kw3v865 #52533 üzenetére
Sokan merengtek el ezen (en is), erdemes beirni a keresobe.
A6000 jobb fokusz (en tapsztalatom alapjan ez csak jo fenyviszonyok kozott ertendo), valamivel jobb kepminoseg rossz fenyviszonyok kozott: kicsit feljebb tudod tolni az ISO-t. Kb. ez az aps-c elonye. Adapterezheto, ha ezen az uton indulnal el sok obit ra lehet buveszkedni.GX80 jobb natív objektív valasztek, jobb video, stabilizator (ez olyan jo, hogy nem osszehasonlitando az A6000-el meg stabilizalt lencsevel sem, viszont nem mindenki hasznalja ezt ki. Attol fugg mit es hogyan fotozol), teljesen intuitív touch-screen, gyakorlatilag mint egy mobil reszben ezért sokkal jobb felhasználói elmeny. Jobb kitobit is kapsz hozza.
Erdemes kiprobalni mindkettot vasarlas elott.
-
Dr.NX
addikt
válasz
kw3v865 #52530 üzenetére
GX800 helyett GX80, most 144e a Media Marktban.
A GX800 se rossz, de 80-90-nél nem ér többet.
A GX80-ban van EVF és IBIS is, viszont a kijelzője nem 180°-ban felhajtható.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Warhammer 40.000
- Milyen asztali médialejátszót?
- Mobil flották
- Mikrotik routerek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest