- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Gurulunk, WAZE?!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Rap, Hip-hop 90'
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Potzee
addikt
válasz
Galleoth #43394 üzenetére
Úgy érted, hogy a gyári cooler teljesítménye elég lesz-e?
Igen....de a venti hangja nem fog tetszeni...Én min. egy EKL Cold Tower-re vagy egy Arctic Freezer 7 Pro PWM Rev.2-re, Xigmatek Loki-ra biztosan lecserélném...de, ha van hely a házban egy 120 mm-es ventivel szerelt cooler lenne az igazi, pl. Xigmatek Gaia
-
Razermazer
őstag
válasz
szaporv #43393 üzenetére
Áhh egy i3 3225-re 55watt tdp mint ami nekem is van,(én mondjuk a passzivítás végett egy macho-t raktam rá) tehát akkor megfelel az elvárásoknak. Olvastam róla én is hogy jó, csak gondoltam megkérdem, hátha valakinek van róla tapasztalata.
Akkor bátran megveheti köszönöm. -
tankal
tag
válasz
Potzee #43392 üzenetére
Ház:[link]
Ram: PATRIOT 8192MB Viper DDR3 1866MHz CL9 KIT PV38G186C9KRD
Ár: nem vagyok otthon ebben amennyi kell rá azt rászánom (nem kell a mercedes ha egy golfal is sokáig elvagyok)
Azt vedd figyelembe hogy a proci sem egy csúcs model
A Ramról nem tudtam linket mert elfogyott és törölték.
Kösz -
szaporv
tag
válasz
Razermazer #43388 üzenetére
Szia!
Milyen alaplap, milyen processzor?
-
Potzee
addikt
válasz
tankal #43389 üzenetére
Mekkora hely van a házadban?
Milyenek a ram-ok? Magas v. normál?
Milyen árkategóriában gondolkodsz?92 mm-es ventivel 4-8k: EKL Cold Tower, Xigmatek Loki, Alpenföhn Sella, AC Freezer 13, Thermalright True Spirit 90
120 mm-es ventivel 10k -ig: Xigmatek Gaia, Alpenföhn Triglav, Zalman CNPS10X Optima/Performa (csak 152mm magas), Thermalright True Spirit 120, AC A30, Scythe Mine2
Tuningra: Alpenföhn Brocken (11k), Thermalright HR-02 Macho (13-14k) -
kromatika
veterán
válasz
szia.én már raktam fel ilyet.sokkal halkabb a gyárinál.
-
Lacko32
tag
válasz
Szia!
Néztél róla tesztet? Ipon szerint,és más oldalak szerint is ultra halk ventilátorral szerelt.
-
tankal
tag
Sziasztok!
Most rendeltem egy Athlon IIX4 750K procit erre most olvasom hogy gyenge a hűtése és hangos is!
Ha ez igaz akkor ajálanátok valami elfogadható árú hűtőt ami majd később tuninghoz is jó lenne.
Előre is kősz! -
Razermazer
őstag
Sziasztok
Mennyivel lenne ez a hűtő halkabb[link] az eredeti intel hűtőnél, akinek lenne nem nagyon szán rá többet, de ha muszáj akkor hozzátold és vesz jobbat. Mert az intel minden tekintetben, legyen az alacsony fordulat, vagy magas, irritálóan hangos.
-
Freiherr
őstag
válasz
fatal` #43384 üzenetére
Pillanat..
Szóval mint írtam,nekem az 1.-ben alacsony van,és még így is ráemeltem egy kicsit a ventire,így van kb 1mm közte.Szerintem magas nem fér alá.,legalábbis az 1.-ben ne legyen,arra lóg rá a venti.
Esetleg a másik oldalra teszed a ventit,bár így lehet veszít a hatékonyságából,mert átszívja és nem fújja a levegőt a bordákon.
-
Freiherr
őstag
válasz
fatal` #43382 üzenetére
Nem,2x2 giga low van 1-3 slotban,2x2 hűtőbordás meg a 2-4-ben,ezeket utólag vettem.El is lehet fordítani,de én nem akartam,hogy a kártyáról szívja a meleg levegőt,felül meg nincs ventim a házban,így "hagyományos" módon van felrakva.
A ventit feljebb raktam 2-3 bordával,így elfér alatta a memória is. -
fatal`
titán
Sziasztok!
Brocken kérdések, holnap venném meg:
- Elvileg befér a házamba, de magas ramjaim vannak. Korábban azt olvastam, hogy esetleg rálóghat, nem okoz ez problémát? (A lap egy Giga Z77-D3H)
- Pasztát adnak hozzá, vagy vegyek külön? Ha nem adnak, vagy adnak, de mégis érdemesebb külön venni, akkor milyet? -
szaporv
tag
válasz
kita100 #43378 üzenetére
Szia!
Megvan minden "adaptered" a hűtőhöz, újonnan vetted?
Mert ha megvan akkor rá kell, hogy tudd szerelni.Ugyan úgy kell eljárnod, és ugyanazt azt az adaptert kell használnod, mint 775nél.
Egy kis segítség : http://www.zalman.com/global/product/Product_Setup.php?Idx=164
-
kita100
csendes tag
Hali!A napokban vettem egy core i5-3470 procit egy Asus P8Z77-M alaphoz és a hűtő ventilátoromat nem tudom felszerelni. Venti típusa Zalman CNPS9700 Led.A kérdésem hogy lehet-e szerezni valahol a ventihez utángyártott adaptert amivel feltudom szerelni, mert szerintem a hiba, hogy a régi procim egy core 2 duo E8200es volt Lga775ös foglalatú, az új core i5 pedig Lga1155ös, a gyártó honlapja szerint a venti kompatibilis a a procimmal, tehát nem értem hogy mi a problémája.Ha vki tudna segíteni hálás lennék
-
pivoo
csendes tag
köszi mindenkinek akkor Brocken vagy i30 lesz
-
szaporv
tag
válasz
proci985 #43365 üzenetére
Amikor új volt az a hűtő nem mondhattad drágának, mert az volt akkor annyi, mint most az újak.
Felfogatás tényleg problémásabb, de szereltem én többféle alaplapra már azt a típust + az egyel kisebbet is, soha nemvolt olyan, hogy ne fért volna el.
OKé, hogy 130W-os de biztos vagyok benne, hogy nem fűt annyira mint egy jóval régebbi, PL. ez : Intel® Pentium® 4 Processor supporting HT Technology 3.00 GHz, 1M Cache, 800 MHz FSB, még a 478-as időből.
Arról meg nem is beszélve, hogy milyen házba van, meg normálisan kivan e alakítva a szellőzése, nem ventilátorok tömkelege fúj jobbról balról felborítva a háznak az egész szellőzését.
Azt aláírom, hogy vannak jobbak a piacon, de ez a hűtő is minden processzorral meg birkózna (főleg az új i szériás processzorokkal, legyen az bármelyik). -
marec1122
senior tag
bocsi a dupláért de ebbe menne a fehér helyére így számítana a kinézet is
-
marec1122
senior tag
válasz
Merlinclub #43367 üzenetére
az a helyzet hogy ennek a thermalright nak is halknak kéne lennie. nekem mégis kicsit hangos. talán vmi más márka..?
úgy hogy raktam bele néhány enermax ucta apolish és azok nagyon halkak.
-
marec1122
senior tag
sziasztok!
vettem egy thermalright tru spirit 120-ast amint sztem túl hangos a cooler. Ezt szeretném lecserélni. Árban akár 4k-ig is elmennék. Feltétel hogy halk legyen színre átlátszó vagy fehér legyen és 120mm felfogatóval felfogadható legyen
Esetleg ha valakinek van egy videója hogy hogyan lehet ezt a felfogatást leszedni és másik coolert felrakni azt nagyon megköszönném.
-
proci985
MODERÁTOR
am3 lapon van egy műanyag, valszeg abba kell beleakasztani. elvileg elégnek kell lennie annak a hűtőnek.
szaporv: azok a hűtők nem hatékonyak, újonnan drágák voltak (használtan is azok), a zalman ott maradt el nagyon az új hőcsöves megoldások, mint a Thermalright SI128 és a 120 Ultra mögött (ez jelenleg kb egy 212evo szintje). tetejében a felfogatásuk problémás és rálóghatnak alaplapi elemekre.
a mai modern procik között bőven van 130Wos, régi teszt 7700 egy thermalright xp-120 ellen, ez elég jól indukálja, hogy mennyit tud. már vannak jobbak a piacon.
-
tixem
addikt
Üdv!
Van egy zalman cnps 10x extreme hűtőm, jelenleg 1155-ön teljesít szolgálatot, méghozzá elég jól. De úgy néz ki hogy eladom a PC-m, a hűtőt viszont megtartanám az újba, de egyvalamitől tartok: nem lesz jó bele
Ugyanis am3+-os lapot veszek, pontosabban egy asus m5a97 evo-t. Belenéztem a dobozába, van hozzá egy 1156-os keret ,egy 775-ös, de am3/am3+-hoz valót nem látok. Csak egy ilyen kis hajlított fémlemez egy ilyen billegő cuccal a végén, a használatija azt írja ez az am3-as. De ehhez nem kellene valami keret vagy valami? Mert az nincs, csak ez a fémdarab. Úgy nézem, hogy valamibe bele kell pattintani. Kérdésem: ez az alkatrész minden hűtőhöz más, vagy pedig univerzális? Magyarul csak egy ilyen keretet kell szerezni, vagy adjam el a hűtőm a géppel együtt és vegyek egy újat? Ha megoldható a beszerzése inkább megtartanám, mert nagyon szeretem
Köszönöm! -
Lacko32
tag
Üdv mindenki!
Szóval. Adott egy MSI P45 Platinum lap,azzal a gyönyörű szinesfémezett passziv hűtésével.Melléje adott(még nem megvásárolt) Zalman CNPS-7700AlCu hűtő.
Kérdés: beférne-e a hűtő a felső passziv bordától,vagy kellemetlenséget kellene okozni a hűtőnek,és pár lamellát meghajtogatni?! -
Potzee
addikt
10k környékén:
Xigmatek Gaia, Alpenföhn Triglav, Zalman CNPS10x Optima, Thermalright True Spirit 120 M, Arctic i30, Scythe Mine 2
kicsivel felette: Alpenföhn Brocken vagy Matterhorn, Scythe Ninja / Mugen13k környékén: Thermalright HR-02 Macho vagy Be Quiet! Shadow Rock PRO SR1 [link] Talán a két leghalkabb cooler!!!
A régebbi Freezer 13 Pro-nak rendkívül szar volt a felfogatásuk...gyenge műanyag keret, ami rendszerint eltört...ezt mostanára már lecserélték fémre és backplate-es merevítést is kapott...a talpnál lévő kicsi venti pedig "legendásan" zajos...ezt én nem javaslom
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Merlinclub #43345 üzenetére
tudom én azt csak jelképesen írtam, mert mindíg az a legjobb mikor vesz valaki egy tuningprocit azt meg jó ócsón akarja lehűteni, azt mikor nem jön össze meg jön hogy jó sz@rt ajánlottak neki, akkor mindegy ha marad a gyári, hajszárítóval ne akarjon már trafóállomást hűteni ha van lóvé nem ócsó procira
-
jim bcs
nagyúr
ha nem sajnáltad a lóvét egy jó procira akkor ne sajnáld hűteni sem, inkább pótold meg az összeget de ami a legjobb lehet ár/értékben az az Alpenföhn Brocken
ez pont olyan mintha felépítenél egy 70milliós házat és cserép helyett fóliát raknál a tetőre aztán csodálkoznál mikor beázik
egy 5k-sal megtolod azért már kapsz egy rendes hűtőt is
-
pivoo
csendes tag
3570K-hoz milyen hűtőt ajánlanátok 10 környékén? nem akarom igazán túlhajtani a procit, talán az fontosabb, hogy ne legyen nagyon hangos. 212EVO-t ajánlanak sok helyen, de az hangos ha jol tudom. Mugen3, Ninja3 amit még látok egy két helyen, de egy PHs cikk szerint jobb az Arctic Freezer 13 Pro... Segitsetek légyszi
-
Merlinclub
senior tag
válasz
jookomak #43341 üzenetére
Teljesítményben hasonlóak.
A Wing Boost kicsivel nagyobb nyomást tud. Ha jól emlékszem..Ami viszont biztos, hogy Alpenföhnből sokkal többet adok el, és sokkal kevesebb a garos gond velük. Évek ha 5 db volt....
TY-ból ez a szám a többszöröse. Elkezdenek zörögni. Nem mind, és nem állnak meg, csak "pattogó" hangjuk kezd lenni. Főleg a 150-esek -
jookomak
őstag
válasz
Merlinclub #43333 üzenetére
Úgy tudom a ty-140 jobban lemegy. Nálam most 500-on forog, és lehet még menne lassabban is, de már ezt sem hallom.
Tényleg, a wing boost 140 hogy viszonyul a TR ventikhez? Te elég jól ismered az alpenföhnöket, biztos van gyakorlati tapasztalatod a két ventiről.
-
zsole84
senior tag
válasz
Merlinclub #43313 üzenetére
Köszi a megerősítést, így már szinte biztos, hogy a bequiet! lesz.
-
hadogabi1
senior tag
válasz
proci985 #43317 üzenetére
Nekem a macho-ból a merlinnél található rev.a.bw -s van a ventiről annyit tudok elmondnai hogy hangtalan kb ezen - TY-147 BW 140x25mm hydro bearing ventillátor ventillátor van. 700 és 1200 között megy a venti kb szabályozástól függően 1200-on de én még maxon sem hallom a hangját Amúgy állandóan 900-on járatom kb és nincs hangja abszolút. Játékok alatt szokott bekapcsolni nagyon ritkán mivel 52 foktól állítottam a szabályozást de játékok alatt sem megy fel 1200-ra ott csak prime és linx alapján tudok nyilatkozni a hangról. Játékok alatt pedig nem a cpu fan hangját hallom hanem a vga-ét
Pedig ez is super overclocked 3 hűtős ez sem hangos abszolút. Esetleg ha erről kell vmi tesz szivesen csinálok aki ilyenben gondolkozik hűtő terén.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
fi:zi'k #43321 üzenetére
van egy dedikált házventis topik, de eléggé kihalt. léghűtéses viszont él.
TY140 teljes fordulaton max elviselhető, de olyan 700rpm alatt nagyon szépen teljesít és ott már nem igazán van hangja.
-
Potzee
addikt
válasz
fi:zi'k #43319 üzenetére
Egy X4 750K-t passzívan hűteni nem egyszerű...
Nagyon fontos, hogy tágas, jól szellőző házad legyen. Ha tele kell pakolni ventikkel a kuckót, akkor nincs értelme passzívan hűteni a procit...akkor inkább érdemes a cooler ventijét használni...TY-140 nem egy hangos jószág...
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
jahatpersze #43320 üzenetére
Gyakorlatilag ez a ventis topik.
(#43322) Potzee
Pillanatnyilag egy Xigmatek Asgard a ház. 2 db 900 rpm-es Enermax UCTB12 és a szintén Enermax Liberty Eco táp ventije mozgatja a levegőt. Emellett a VGA és a CPU passzív. Ha nem rezonálna a ház és nem lennének hangosak a HDD-k, akkor nagyjából elégedett lennék.
Mivel néhány alkatrész kivételével új konfigom lesz, majd kitapasztalom mi a legoptimálisabb megoldás. De ahogy mondod, valószínűleg kelleni fog egy venti a CPU-hoz.
Egyébként volt nálam egy TY-140. Szerintem hangos. Legalábbis az Enermaxokhoz képest. -
jahatpersze
aktív tag
Sziasztok!
Nem találtam külön ventilátoros topicot, de gondolom ti hátha tudjátok. Úgy tudom, hogy a ventik vagy hidrodinamikus siklócsapággyal (fluid bearing) vagy pedig golyós csapággyal rendelkeznek. Melyiknél mi okozza a később kialakuló zajos működést? A kenőanyag elfogyása? Ezeknél a Hall-szenzoros ventiknél mekkora fordulatszám-csökkenést okozhat az, ha nem 12V-ról, hanem 5V-ról mennek (pl. laptop hűtő)? Köszi a válaszokat!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Merlinclub #43300 üzenetére
igaz.
kicsit körbenéztem, gyakorlatilag egy olcsósított Archon, de teljesítményben alig gyengébb. az árát figyelembe véve ez is remek darab.
és egy kérdés: Thermalright BW ventikről, főleg a TY147ről van tapasztalatod? karakterisztikára inkább a 140hez vagy a 143hoz vannak közelebb? (indulási fesz, sebesség 5Vn, hang pl).
fi:zi'k: Macho
a Silverstone alig jobb, ugyanakkor a Macho 5Vn járatott ventivel garantáltan csendes és jobban hűt. full passzív általában amúgy is macerásan kivitelezhető, érdemes a proci környékére rakni azt a ventit.
-
Merlinclub
senior tag
válasz
zsole84 #43303 üzenetére
Ebben az árkategóriában a be quiet az egyik legjobb.
Ami szóba jöhet:
Thermalright AXP-100
Deepcool Killer Whale
Deepcool Fiend Shark - kb 1 mm marad, nagyon necces, de jó hűtőÁlló coolerek közül:
Thermalright Macho 120
Alpenföhn Nordwand - bár a ventije nem a leghalkabb, ledes ugyanis -
-
karis
tag
Sziasztok. Nem rég vettem egy arctic freezer i30-as hűtőt. a kérdésem az volna, hogy miként lehet beállítani, hogy a ventillátor 800rpm pörögjön? A BIOS szerint kb 1400rpm forog. A gyári adatok 800-1400rpm között irja a ventillátor sebességét.
-
zsole84
senior tag
CM Silencio házba szeretnék minél halkabb hűtést 15.000 Ft körül. Max. 154 mm-es hűtő fér be, ami sajna korlátozza a lehetőségeket. Én erre gondoltam: Be quiet! Shadow Rock TopFlow SR1 [link]. Lenne esetleg jobb alternatíva hasonló árban?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Xbox Series X|S
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elite: Dangerous
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- ASUS 18W USB ADAPTER
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest