Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mate543

tag

Sziasztok!

Előre is bocsi a hülye kérdésért. Arra lennék kíváncsi, hogy ha - tudom ez nagyon általános, meg nem biztos, hogy ugyanakkor meg ugyanannyit kellene az autókra költeni - össze szeretném hasonlítani pl a honda jazz-t és a ford focus fenntartási költségeit (a márka, típus mindegy csak a kérdés miatt tettem bele), azt hol tudnám megnézni?

• mate543

tag

Sziasztok!

Először is hagyj mondjam el, totál nem értek az autókhoz. Azonban el fog jönni az az idő, amikor feleségemmel autót veszünk, mert muszáj lesz (tervezetten 1-2 éven belül).

Ehhez kérném a segítségeteket/iránymutatásotokat.

Néhány lényegi dolog, ami befolyásolja a döntést (egyelőre csak nézelődünk a neten, hogy mire érdemes odafigyelni):

Autó vásárláskor a legfontosabb azt tisztázni, hogy pontosan milyen igényeket is kell kielégítenie a kocsinak, mennyi a rendelkezésre álló pénz, és hogy havi szinten mennyit tudunk költeni az autóra.

Felhasználás:
    -Mivel van céges autó, ezért második autó lenne a családban, ezzel mennénk el anyósékhoz, rokonokhoz, illetve ha itthon nyaralnánk és elmennénk hétvégén valahova a gyerekekkel (így a céges autó magán km-e sem fogyna :DDD ).
    -Ezen felül feleségem használná munkába járáshoz (Budapest).
    -Jó lenne ha két gyerekkel viszonylag kényelmesen elférnénk (a keretekhez mérten).

Ár:
    -Egyelőre abban maradtunk, hogy kb 1 misi lenne a max amit ki tudnánk fizetni plusz az átírás és első szervíz költsége.
    -Egyáltalán érdemes-e ilyen összegben gondolkozni ilyen felhasználáshoz vagy teljesen felesleges mert csak elviszi a pénzt és nagyobb költségvetésben kell gondolkozni?
    -Mivel nem tudom, hogy havi szinten mennyit kell költeni autóra, ezért ezt a kérdést meghagynám megválaszolatlanul.

Igények:
    Kimondott igény nincs, második autó lenne, havi szinten olyan 2000-2500 km-t tennénk meg vele, tervezetten (másodsorban ennyi pénzért túl sokra nem lehet számítani).

-Tempomat
    -Isofix rendszer
    -Klíma
    -Tolatóradar/kamera?
    -Szervokormány

Ezen felül felmerül bennünk, hogy mely márkák/konkrét autók közül érdemes szemezgetni, amelyeknek nincs túl sok típushibája így ezekkel nem biztos hogy kell számolni a szervízelés során. Lényeg, hogy minél egyszerűbb legyen és olcsó fenntartani.

Illetve kérdésem az lenne, mely hibákra érdemes odafigyelni, amikre azt mondaná az ember, hogy bármennyire is egyben van az autó, ez miatt sztornó a vásárlás (azt hallottam hogy a rozsda red flag, de gondolom az se mindegy milyen mértékű és hol jelentkezik)? Törött autó, elektronika (fényezésről azt olvastam, hogy ha kicsit vastagabb a festék az még nem feltétlenül jelent rosszat, lehet hogy csak meghúzták az autót), stb?

Köszönöm a segítséget és bocsi a hosszú posztért. :C :R

Új hozzászólás Aktív témák