Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-25 08:15:08

LOGOUT.hu



TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ

Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#173566) SyMbioTe

(rögzített hsz)

Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás. :)

„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”

Hozzászólások

(#5434) Vigec


Vigec
csendes tag

Kedves Mind!

Segítséget, vagy javaslatot szeretnék kérni merre induljak gépépítés során.
Az első és legfontosabb kérdésem az lenne, hogy egyáltalán érdemes-e most nekiállni? Nem sürgős a vásárlás, és elég sok minden történik mostanában, ami hatással lehet az árakra, de véleményem szerint ez majdnem mindig így van.

Az 1. hozzászólás alapján:
1. Felhasználás: játék, illetve net, irodai programok. Egymással gyökeresen ellentétes kategória, de hajlamos vagyok kompromisszumokra a beállítások során. Viszont játék Battlefield 3 :F.
2. Alkatrész: 3,5 “ SATA 2 HDD van (1 TB)
3. Komplett gép kellene, perifériákkal (esetleg a meglévő MX518-at áttehetem, ha nincs jobb alternatíva rá)
4. Keret: 100-150 eFt.
5. Monitor felbontás: 1280x1024 jelenleg, de 1920x1080-ra kellene tervezni

Hogy ne legyen egyszerű mesét is írnék hozzá.
- A konfigurációnak csendesnek kellene lennie, de nem hangtalannak, teszem azt egy film közben ne a ventilátorok hangját halljam. Pl. szabályzott ventilátor fordulatszámmal is jó, a lényeg, hogy ne üvöltsön, amikor nincs terhelés.
- A házon szükséges USB 3-as csatlakozás (lehetőleg ne az alaplapi hátsó panelról), ez jó akár kiegészítőként is, de jobb lenne alapban.
- Dokkolási lehetőség. Ez is jó kiegészítőként, de jobb lenne alapban.
- Az alaplap kérdést eléggé bonyolítja számomra, hogy láttam információ morzsákat, hogy egyes lapok támogatják majd az Ivy-t. Ha valóban létezik ilyen lap, akkor az Intel platform előnybe részesülne nálam a fejleszthetőség miatt, bár olvasni olyanokat, hogy csak a IGP-t (APU) fejlődik benne. Nem részesítem előnyben egyik gyártót sem, ha szerintetek jobb adott áron az AMD, akkor inkább azt. Azonban, ha kb. azonos áron van, és fejleszthetőbb az Intel irány, akkor inkább azt. Érdemes egyáltalán fejlesztésen gondolkodni, vagy úgy is megoldják, hogy ne használhasd teljes értékűen a lapot?
- HDMI és DVI kimenet. HDMI kimenetből jó lenne 2 db, DVI-s pedig a jelenlegi monitor. Az alaplapon is megjelenhetnének, nem csak a videokártyán.
- Videokártya kérdéskörnél érdemes várni? Hátha bejön a csoda, és esnek az árak. Jó úgy is, ha a videokártya vásárlást külön ejtem meg.
- SSD kellene.
- Nem tudom milyen lehetőségek vannak, de ne legyen nagy a ház.

Úgy általánosságban elmondható, hogy inkább a cserélgetősebb (lap, proci....) alkatrészek rovására menjen az összeállítás, ha szükséges, mivel azok mindenképp avulnak. A táp, ház, periféria terén inkább hajlandó vagyok többet kiadni. A teljesítmény hiányát egy pontig tudom ellensúlyozni a beállításokkal. Amennyiben megy a Battlefield 3 multi a 2100+6850 szintű összeállításon, szerintem számomra teljesen felesleges az erősebb. Ha megy rajta.
Tudom, hogy nem szép dolog kérni, és ennyi igényt támasztani utána, de sajnos vidéken élek, és nincs lehetőség megnézni/tapizni/összehasonlítani a dolgokat, a magasabb árak ellenére sem.
Ha lehet a konfiguráció új alkatrészekből legyen, mert a használt áraknál azt látom, hogy mindenki azt az árat szeretné visszakapni, amiért újonnan vette, jobb esetben amennyibe most kerül az új.
Bocs a hosszúságért, lehet nem hiszitek el, de egy rakat dolgot kihúztam. Én legalábbis nem hinném:).
Köszönet mindenkinek, aki vette a fáradtságot, és végigolvasta.

Üdv.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.