-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz palfitom #143879 üzenetére
Whoops, igazad van az ATX. Kozben talaltam olcsobban 2600-at igy lehet inkabb az kerul bele es majd upgradelek, ha lejjebb mennek az arak.
Ezt neztem ossze:
Alaplap: MSI B450 Gaming Plus
CPU: Ryzen 2600
RAM: G.Skill 16GB / 3000MHz Aegis KIT
Haz: Thermaltake Core v21
Tap: FSP 500W Hexa+
GPU: GeForce RTX 2060 Super (?)Velemeny?
-
-
palfitom
félisten
válasz bohoc71 #143897 üzenetére
"megitélésében" - A szót értem, de nem tudom mit szeretnél...
Használt komplett gépet veszel, és ezt a kettőt nézted ki?
Áruk mennyi?
Milyen monitort kell kiszolgálni (felbontás, képfrissítés)?
Mennyi pénzt szánsz rá?Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
bohoc71
aktív tag
Hali! Szeretném ha segítenétek az alábbi konfig megitélésébenyzen 3 1200
Alaplap gigabyte ab350 gaming
Memória g skill ripjaws 2x4 gb 3200 mhz
Videokártya sapphire r9 390 8gb nitro oc
Toshiba 1000 gb winchester
SSD 128 gb adata sx6000np
Raidmax gépház
Táp xfx play Hard pro 650w Elsősorban játékra lenne(GTA5,Pubg,Fortnite stb). Vagy inkább:
GIGABYTE GA-78LMT-USB3 R2 (USB 3.0)
AMD FX-8320E AM3+ 8x3,2 - 4,0GHz BOX Black Edition
4GB DDR3 1600MHz
SAPPHIRE NITRO RX480 8GB DDR5 256BIT GAMING
Toshiba 1TB 7200rpm SATA-600 64MB
Köszi a választ!Meghajlás...Puszi...Taps....
-
palfitom
félisten
válasz nerozol #143894 üzenetére
Semmi gond.
Én már sok terméket vásároltam onnan. Bár még gariztatásban nem volt részem, de nem hallottam róluk panaszáradatot, ezért a bizalmam töretlen. (ellentétben több hazai bolttal...)[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Johnny_vT
senior tag
válasz Goldmember01 #143889 üzenetére
Utolsó kérdésedre szerintem senki sem tudja a választ. Ha az új konzolgeneracio ráfekszik a ray-tracingre akkor nagyon hamar követi a PC is es talán a 2080Ti kivételével minden kevés lesz addigra. Ha az RT nem terjed tovább és a mostani sebességgel nő a játékok számítási igénye, akkor akár 3 évig is elvagy úgy, hogy bármit is nélkülöznöd kéne. Ezt az alapján írom, hogy a lassan 4 éves gépem anno 330e körül fájt (i5-6600k, 2x8G, R9 390) és fullhd-ben még mindig keresni kell az olyan címeket, ami nem éri el a stabil 60 fps-t. (Az más kérdés, hogy a GPU-m mostanra haldoklik - black screen egyre többször, gondolom amiatt -, de pusztán teljesítmény alapon még eszembe se jutna a csere...)
- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
-
Paxker315
addikt
kis kitéro, pro4& oc temaban: kiprobaltam, mennyire stabil alulfeszelve a cpu emelt orajellel (r3 2200g). Gyarira visszatettem a beallitasokat, igy 3.5 ghz orajel& 3.7 ghz boost orajel mellett tolja az alaplap a procinak az akar 1.45v magfeszultseget, stressz-teszten lazan beszagol 77 fokba is a cpu akar.
Manual: 3800mhz, magfeszultseg 1.25v, soc-feszultseg 1.0v, plusz a biztonsag kedveert plusz 50mv offszet. Ventiprofil "performance". Aida stressz-teszt: az orajel nem valtozik, folyamatosan 3800mhz, a feszultsegertek fixen 1.29-1.28, es nem ingazik 0.9-1.45 kozt, mint gyari beallitasokon. Proci homerseklet tobb ora utan is 63-65 fok tetoertekkel. ja, es a userbenchmark tesztjen a gyari beallitasokkal 95 pontom volt, a kezi beallitassal 114 az egymagos teljesitmenyre.
ez az extra orajel, minusz tizenegy-ket fok homersekltek, es sebessegtobblet a kezi vs. alapertelmezett beallitasok kozt szerintem megeri.
,
Teljesen hasznalhato az ASRock bios is, a Pro4 VRM hovezeto borda meg nem olyan rossz. Osszessegeben egy korrekt lap, bar, a 3200mhz-tol nagyobb memoriafrekikkel lehet kotekedni fog. de 23ezer ft korul elnezzuk neki, kis OC-t mindenkeppen enged, es feszultsegertekkel valo mokolast is.[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz Goldmember01 #143889 üzenetére
"Lehet futtatni a legújabb single meg multis játékokat közel max grafikán 100 fps környékén?" - Ez teljesen játék-függő, de inkább 60-100 FPS-t mondanék.
"Illetve ezek hány évig lesznek hasonló teljesítményre képesek?" - Sajnos nincs jósgömbünk.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Goldmember01
tag
Ezek a gépek, amiket mostanában ajánlotok 300e HuF környékén mire képesek játékok terén? (Mondjuk 1920*1080, g vagy freesynches monitorral). Lehet futtatni a legújabb single meg multis játékokat közel max grafikán 100 fps környékén? Illetve ezek hány évig lesznek hasonló teljesítményre képesek?
-
palfitom
félisten
válasz po1son #143886 üzenetére
OK.
Ram: 3200-on szokott működni ez a KIT. (persze nem garantált!)
Proci: az adott kockától függ, de általában 4,0 - 4,2 GHz körül van végük (értelmes feszültség mellett). Ez simán meg lehet a Pro4-ben is. Az MSI inkább a jobb, "tuning-barátabb" BIOS-a miatt ajánlott OC-hoz.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz OnePanMan #143885 üzenetére
Igen, alapon is erős!
Alza:
Lap: MSI B450M Gaming Plus
Proci: Ryzen 3600
Hűtő: Artic Freezer 34 eSport One - fehér
Ram: Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3400Mhz CL16
VGA: GIGABYTE GeForce GTX 1660 OC 6G
SSD: Kingston SSDNow UV500 240GB M.2
HDD: nem látok itt jó vételt, azt utólag is bele tudod tenni
Ház: ízlés szerint
Táp: Seasonic Focus Plus 450 Gold, olcsóbban FSP Fortron Hexa 85+ 450Vagy vársz még kicsit, amíg megjelenik több hazai boltban az új Ryzen.
[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
po1son
addikt
-
-
palfitom
félisten
válasz po1son #143883 üzenetére
Lap: tuningtól függ. Ha nem lesz OC, akkor Asrock B450M Pro4 is mehet, ha tuningolsz, akkor nem mennék MSI B450M Gaming Plus alá.
Ram: az Aegis KIT-nél nem nagyon találsz olcsóbbat,~22kLife is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz po1son #143881 üzenetére
Természetesen ár-érték arányban 35-40-ért egy 2600-as jobban megéri, az is simán elboldogul az említett VGA-kkal.
-
po1son
addikt
válasz palfitom #143873 üzenetére
Köszi, ár/érték szempontjából megéri 3 év garisan a 3600 - 60e ftért?
Esetleg egy használt 2600al nem járnék jobban??? Ahogy nézem már 35-40e ft-ért lehet kapni aprón.
Tudom keretnek 250-300at adtam meg, de ha a mai játékok simán elmennek a 2600on, akkor bőven elég lesz az is.[ Szerkesztve ]
STEAMID/WOT nick: po1son_
-
palfitom
félisten
válasz #79563158 #143877 üzenetére
Te írtad kritériumnak: "minel kisebb haz", ezért maradtam mATX vonalon. Nem értelek.
Ha nem számít a méret, és mehet ATX lap és ház is, akkor mehet az A-Pro.Ram: érdemes lehet, kérdés, hogy mekkora felárral találsz magasabb órajelet.
"Olvastam benchmarkban, hogy az a sweetspot az uj Ryzeneknek." - Azért olyan hű de sok infónk még nincs az új Ryzenekről... A proci natívan 3200 MHz-et támogat, a többit majd meglátjuk."Ha szeretnek jovoben esetleg combosabb procire cserelni, akkor meddig menjek fel tappal?" - Attól függ, mi a cél... Ugyanakkor ezek a procik már rég nem olyan energiazabálók, mint a régebbi FX-széria, nem kell hozzájuk "reaktor"!
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz OnePanMan #143876 üzenetére
Lap: MSI B450M Mortar
Proci: Ryzen 3600
Hűtő: Artic Freezer 33 eSport One
Ram: Patriot Viper 4 16GB (2x8GB) 3400MHz PV416G340C6K
VGA: MSI GeForce GTX 1660 ARMOR OC
SSD: Kingston UV500 240GB M.2
HDD: Toshiba P300 3.5 1TB HDWD110UZSVA
Ház: BitFenix Neos
Táp: BitFenix Formula 450W GoldLife is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
törölt tag
válasz palfitom #143875 üzenetére
Koszi. MSI B450-A PRO-t ajanljak sok helyen, mint RGB meg hulyesegek mentes Tomahawk. Jobb valasztas lenne ez nekem?
RAM-bol erdemes lehet 3600-at venni? Olvastam benchmarkban, hogy az a sweetspot az uj Ryzeneknek.
VGA-bol gondolom varjam meg a Super kiadasokat.
Ha szeretnek jovoben esetleg combosabb procire cserelni, akkor meddig menjek fel tappal? -
OnePanMan
újonc
Sziasztok
Köszönöm a 2 tippet, megvártam az új zen procikat!
Monitor még nincs, de valami sima 60Hz-est fogok venni.
Főleg játékra (RPG,MMORPG,RTS) használnám a gépet.
Nincs semmilyen alkatrészem hozzá és teljesen újat szeretnék.SSD+1TB HDD is kellene. A ház kinézete egyáltalán nem szempont.
A lényeg, hogy ár/érték szempontból minél jobb legyen és egy helyről meg tudjam venni.Valaki tudna írni egy olyan listát, amiben nem kell válogatni (mindenből csak 1 dolog lenne benne) csak megvenni a dolgokat 300k körülig?
Előre is köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz #79563158 #143874 üzenetére
Lap: MSI B450M Gaming Plus / Bazooka Plus / Mortar
Proci: Ryzen 3600 (6 mag, 12 szál, szorzózár-mentes) vagy 3600X, ha nem szeretnél tuningolni, és "dobozból" kell a magasabb órajel / / 3700X (8 mag, 16 szál, szorzózár-mentes)
Proci hűtő (opcionális): pl. Artic Freezer 33 / Freezer 34 / FSP Windale 6 / Scythe Mugen MAX / Alpenföhn Brocken 3 / be quiet! Pure Rock
Ram: DDR4 2x8GB vagy 2x16GB G.Skill Aegis 3000MHz / G.Skill Ripjaws V 3200MHz / Patriot Viper 3000MHz / 3200MHz / 3400MHz.
VGA: GTX 1660 / 1660Ti / RTX2060
Ház, pl.: Chieftec CI-01B-OP / Thermaltake Versa H18 / H17 Window / Cooler Master Masterbox Lite 3.1 / Masterbox Q300L / Thermaltake Versa H15 Window / Fractal Design Focus G Mini / Thermaltake Core V21 / Bitfenix Aegis Core / Fractal Design Define Mini C / NZXT H400 / H400i
Táp: pl. FSP Hexa 85+ 450W / Hyper M85+ 550W / Cooler Master G450M / Corsair CX450M / be quiet! Pure Power 10 (CM) 400W / 500W / be quiet! Pure Power 11 (CM) 400W / 500W / Bitfenix Formula 450W / Whisper M 450W / Seasonic Focus Plus 450WLife is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
törölt tag
Uj desktop gepet szeretnek osszerakni Ryzen 3xxx alapon. Lenyeg a jo ar-ertek arany, minel jobb teljesitmeny mellett. Kis OC belefer,
1. Mire fogod használni a gépet?
Zeneles (Ableton Live Suite + software synths + Kontakt), virtualizacio (Kubernetes, full microservice stack, stb. tanulasra), jatek (1080p, van mellette Xbox One), hobbi szintu deep learning/machine learning, hobbi szintu password cracking, hobbi szintu videovagas2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Samsung 500GB SSD SATA3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Alaplap, CPU, memoria, videokartya, tap, minel kisebb haz.4. Mennyi a kereted rá?
Nem vagyok ar-erzekeny, a leheto legjobb ar-ertek arany lenne fontos, de 300 alatt mondjuk jo lenne ha megallna.5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
1080p, FreeSync monitorom van. Ettol fuggetlenul a CUDA miatt, inkabb nVidia-t preferalnek. -
palfitom
félisten
válasz po1son #143872 üzenetére
Szívesen.
Igen, már kapható pár helyen (pl. Alza, meg az aprón is).
"Ha mellette döntenénk, akkor érdemes AMD-és videokártyát választani hozzá?" - Nincs közük egymáshoz, független döntés!
Hűtő: Wraith Stealth hűtő jár hozzá, amit sokan egyből kukáznak, mások meg használják örömmel. Szerintem ki kell próbálni, és ha nem tetszik, akkor mehet a csere!
-
po1son
addikt
válasz palfitom #143870 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Ryzen 3600 héten várható a boltokba 60-70e ft körül? Ha mellette döntenénk, akkor érdemes AMD-és videokártyát választani hozzá? Tudom még nincsen sok terhelési érték, de a gyári hűtővel nem érdemes hossztávon gondolkodni a procinál?STEAMID/WOT nick: po1son_
-
petair021
újonc
Sziasztok,
egy új PC összeállításában kérnék kis segítséget. A PC-t javarészt grafikus programok és videó szerkesztésre használnám.
Elsősorban Ryzen 5 2600-os processzort néztem ki 16gb-os RAM-mal és egy teljesen alap videókártyával abban reménykedve, hogy ezzel is meg lehet oldani a dolgot. Kérdés, hogy egy ilyen kombó megfelelő lenne-e?1. Mire fogod használni a gépet?
Grafikus szerkesztésre, videókészítésre (adobe-Photoshop, Illustrator, Indesign, Aftereffects, Premier Pro)2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Alkatrész nincs, új PC-t szeretnék összeállítani3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
1-es pont alapján ami megfelelő lenne.4. Mennyi a kereted rá?
Max. 150-160 ezer forint.5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
22" BenQ G2255, 1920X1080, D-SUB (VGA), DVI+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Nincs konkrét elkötelezettség.Előre is köszönöm!
Üdv: Péter -
palfitom
félisten
válasz po1son #143866 üzenetére
AMD:
Lap: MSI B450M Gaming Plus / Bazooka / Bazooka Plus / Mortar / B450 Tomahawk
Proci: Ryzen 2600 (6 mag, 12 szál, szorzózár-mentes), vagy 2600X ha nem szeretnél tuningolni, és "dobozból" kell a magasabb órajel.
VAGY
Ryzen 3600 / 3600X + BIOS-frissítés a fenti lapokhoz!
Proci hűtő (opcionális): pl. Artic Freezer 33 / Freezer 34 / FSP Windale 6 / Scythe Mugen MAX / Alpenföhn Brocken 3 / be quiet! Pure Rock
Ram: DDR4 2x8GB G.Skill Aegis 3000MHz / G.Skill Ripjaws V 3200MHz / Patriot Viper 3000MHz / 3200MHz / 3400MHz.Intel:
Lap: Asrock B365M Pro4 / B365M Phantom Gaming 4 / Gigabyte Z390 UD
Proci: i5-9400F (6 mag, 6 szál, szorzózáras) / i7-8700 (6 mag, 12 szál, szorzózáras) használtan az apróról 70k körül megérheti (főleg videószerkesztéshez jönne jól)
Proci hűtő (opcionális), pl.: be quiet! Pure Rock Slim / Artic Freezer 33 / Freezer 34 / FSP Windale 6 / Scythe Mugen MAX / Alpenföhn Brocken 3 / be quiet! Pure Rock
RAM: DDR4 2x8GB 2666 (+) MHz (akár 3000 MHz körül, ha az van jó áron pl. Corsair, Crucial, G.Skill, HyperX, Patriot)
VAGY
Lap: Gigabyte Z390 UD / Gigabyte Z390 M Gaming / Gigabyte Z390 Gaming X
Proci: 9600K (6 mag, 6 szál, szorzózár mentes)
Proci hűtő: pl. be quiet! Pure Rock / FSP Windale 6 / Scythe Mugen MAX / Alpenföhn Brocken 3 / be quiet! / Dark Rock 4 / Dark Rock Pro 3 / Dark Rock 4 Pro / MasterLiquid 240 / Deepcool Captain 240 EX
RAM: DDR4 2x8GB 3000 - 3400 MHz körül, pl. Corsair, Crucial, G.Skill, HyperX, Patriot ViperA többi:
VGA: GTX 1660 / 1660Ti / RTX2060 / RX580-8GB / RX590
SSD: ~250-500-1000GB Kingston UV500 / Patriot Burst / Crucial MX300 / MX500 / Samsung 860 EVO / WD Blue 3D
HDD: 1TB WD10EZEX / 1-2-3TB Toshiba P300 (UZSVA végű)
Ház, pl.: mATX: Thermaltake Versa H18 / H17 Window / Cooler Master Masterbox Lite 3.1 / Masterbox Q300L / Thermaltake Versa H15 Window / Fractal Design Focus G Mini / Thermaltake Core V21 / Bitfenix Aegis Core / Fractal Design Define Mini C / NZXT H400 / H400i
ATX: Zalman S3 / Zalman Z3 Plus / Cooler Master MasterBox Lite 5 / MasterBox MB600L / Zalman Z9 Neo / Corsair 270R / Thermaltake Core G21 / Thermaltake View 27 / Phanteks Eclipse P300 / Aerocool Aero-1000 / Sharkoon TG5 / NZXT H500 / H500i
Táp: maradhat a jelenlegi.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
-
palfitom
félisten
-
palfitom
félisten
válasz nyogo83 #143861 üzenetére
Szia,
De igen, elég lenne egy szorzózáras, pl. i5-9400F.
Az alaplaphoz mindenképpen kérjetek BIOS-frissítést!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
po1son
addikt
Sziasztok!
Egy játékra alkalmas gépet szeretnék kérni a szakértő uraktól ~250-300e ft-os kerettel.
Van egy kettő éve használatban lévő táp hozzá - Chieftec Smart 500W (GPS-500A8), kérdés ez jó lesz-e?
Amikre szükség van Lap, proci, memória, gépház, ssd, videokártya, hddKöszönöm előre is a segítséget!
[ Szerkesztve ]
STEAMID/WOT nick: po1son_
-
nyogo83
senior tag
Sziasztok!
Ismerosom jatekra tervez gepet venni a kovetkezo konfigot:
Alaplap : Gigabyte GA-Z370P-D3
CPU: i5-9600k
RAM: G.Skill Aegis 2x8Gb DDR4 3000MHz
GPU: Gigabyte GTX1660 OC 6Gb
Tap: Cooler Master 550W MWE Gold
Huto: Cooler Master 212 RR
HDD: WD Blue 1TB
SSD : WD Blue 250Gb
Haz: AIO Magnum RGB BlackKeret: 300k, mindenbol uj, lehetoleg egy helyen.
A kerdes, hogy ez a konfig igy okes-e, illetve mi az mivel jobban kijohet/ajanlott/optimalisabb. Teszem azt a 9600k helyett nem-e eleg egy 8400 a GPU melle?
-
palfitom
félisten
válasz tonyrulez #143858 üzenetére
A Ryzen "nem szereti" a 4 modult, kevés tulajnál mennek magas (2666 feletti) órajelen, sok szívásról lehet olvasni.
-
Kis Tigris
tag
válasz Paxker315 #143845 üzenetére
Emag... Tudom, Mall, Emag problémás :/ Debreceni ő is, ahogy én is.
[Hirdetés]
Aláfeszelni??? Mennyivelk szokták? Mert látom, áramfelvétel az van (235W)[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz tonyrulez #143855 üzenetére
Igen, mehet mellé, azok is 2133-on fognak futni.
Viszont a 4 modul nem szerencsés (ha Ryzen is tervben van, akkor főleg), inkább add el a mostani 2x4-et, és vegyél 2x8-as KIT-et!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz blod001 #143854 üzenetére
"Cseréltem a RAM-ot egy (két) G.SKILL 8GB Aegis DDR4 3000MHz CL16-ra" - Nem jó, 2x8-as KIT-et vegyél!
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok!
A következő fő alkotóelemi vannak a gépemnek:
Alaplap: ASROCK B150 GAMING K4/HYPER FATAL1TY
CPU: INTEL CORE i5 6500 3.20@3.60GHz 6MB OEM s1151
RAM: Kingston 2x4GB DDR4 2400MHz HyperX FuryA 8GB RAM már kezd kevés lenni, ezért bővíteném Kingston 2x4GB DDR4 HyperX Fury-val. Árakat elnézve MHz-ek között alig van különbség. Mostanival megegyező 2400MHz-es kitnél párszáz Ft-al drágábban kapni a 3200MHz-est. Utóbbi probléma nélkül mehet a 2400-as mellé? Nyilván ki nem használnám (csak 2133-at támogat a lap), de ha később váltanék mondjuk Ryzen-re, akkor jól tud jönni a 8GB induló RAM, és a másik félkonfig is eladható az eredeti 8GB-al.
[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
blod001
tag
válasz Paxker315 #143853 üzenetére
Köszi, igazából csak az nem volt tiszta számomra, hogy ha egy 3000mhz-es RAM-ot teszek az alaplapba és alacsonyabb órajelen megy akkor a késleltetés is alacsonyabb lesz, de így már teljesen logikus. Cseréltem a RAM-ot egy (két) G.SKILL 8GB Aegis DDR4 3000MHz CL16-ra. Az összeszerelést meg tesztelést már meg is spóroltam ezen. Érdemes amúgy Ipon-on kérni a tesztelést? Azt hittem az alap, hogy ha összerakják a gépet, akkor megnézik hogy elindul-e.
-
Paxker315
addikt
válasz blod001 #143851 üzenetére
Pont ezért is: "2666mhz-es alacsonyabb késleltetésű RAM"--> 3000Mhz CL16 jó eséllyel fog 2666 CL14-en menni, de 3200-3400Mhz-eseknél a C12-vel induló késleltetés is sanszos (DRAM kalkulátor megad mást is az elsődleges időzítéseken túlmenően.) Meg az ár: egyszerűen olcsó az Aegis. Ha dizájn miatt inkább más szín kellene B365-ös lapba, ez még korrekt áras. Sniper GSkill ; Sniper GSKill2 ; TeamGroup Vulcan
ezeknel is latod, semmivel sem olcsobb 2666Mhz-re "korlatozodni", es a 3000-es jo esellyel megy szorosabb idozitesek mellett 2666-on.
[ Szerkesztve ]
-
Ármester
válasz blod001 #143851 üzenetére
(#143851) blod001
Nem veszem annak.Intel mellé, ha nem tuninfolható a proci, nem nagyon érdemes a támogatotton felül venni a ramot, viszont jelenelg ez a legolcsóbb 2x16 meg talán a 2x8-as KIT ramok között.
2400-as G.Skill Ripjaws V 400Ft-al olcsóbb csak.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
blod001
tag
-
Ármester
válasz Kis Tigris #143844 üzenetére
(#143844) Kis Tigris
Attól függ.Garancia milyen, melyik bolthoz szól, meg van e valami gondja-baja a kártyának.
Amúgy jó kis kártya. RX 570/580/590 topikba tudsz tájékozódni a típust illetően, ott tulajok is vannak. De a Sapphire nitro az egy jól sikerült hűtés.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz nerozol #143843 üzenetére
(#143843) nerozol
Szia!Neked is azt tudom mondani, hogy várj pár napot, hogy befusson Ryzen 3xxx a hazai boltokba.
Alaplap: Neked találták ki az MSI B450 Gaming Plus-t ~30k (BIOS frissítés kelleni fog)
CPU: R5 3600/3600X ~??k
Ram: 2*8Gb DDR4 3000/3200Mhz körüli, páros időzítéssel Pl.: 2*8Gb DDR4 G.Skill Aegis 3000Mhz@CL16 / Ripjaws V, Patriot Viper 4 3000Mhz@CL16 ~24-26k
VGA: (GTX 1660Ti ~90-100k Pl. MSI Armor, Gainward Ghost, Gigabyte OC)
HDD: Van, OK.
SSD: Van, OK.
Ház: Van, OK.
Táp: FSP Hexa 85+ 450W/550W (80+ Bronze) / Hyper 500W (80+) / Hydro Bronze 500W (80+ Bronz) / Hyper M 500W (85+), Félmoduláris,) / Raider II 450W (80+ Silver) / Hexa 85+ 450W (80+ Bronze), Chieftec Force 400W (80+ Bronze) / Eco Series 400W(80+ Bronze, nincs PCI-e!! és csak 4pin CPU), Corsair CX450M (80+ Bronz, Félmoduláris), Seasonic S12II 430W / 520W (80+ Bronz), Bitfenix Formula 450W (80+ Gold), Be Quiet! Pure Power 11 400W (BN292, 80+ Gold) ~14-20k
Össz: 68-76k + R5 3600/3600X áraA VGA-t nem számoltam bele az összegbe.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz fanatix #143842 üzenetére
(#143842) fanatix
Szia!Alaplap: Asrock B365M Pro4 / B365M Phantom Gaming 4 / B365 Pro4 / B365 Phantom Gaming 4 ~27-35k
CPU: Core i5-9400F ~55k (6 mag / 6 szál, nincs IGP)
Magasabb órajel miatt i5-9600K ~75k
+Hűtő: Be Quiet Pure Rock Slim ~8k
Ram: 2x16Gb G.Skill Aegis 3000Mhz ~45k
VGA: GT 1030 2Gb GDDR5 ~25k
HDD: WD Blue 1Tb (WD10EZEX), Toshiba P300 1Tb ~14k
SSD: 240/250Gb Samsung 860 Evo (5 év garancia), Cruical BX500/MX500 (5 év garancia), Adata SU800/SX950 (6 év garancia), Intel Series 545s (5 év garancia) ~13-20k
Ház: Zalman Z3 Plus (155mm / 360mm) / i3 Mesh (rácsos előlapú, nem az „Edge” – 175mm / 360mm), Cooler Master N300 (164mm / 320mm)/MasterBox 5 / 5 White (167mm / 410mm), Deepcool Kendomen / TI (160mm / 310mm) / Tesseract (165mm / 310mm), Aerocool Aero-500 (155mm / 374mm), Bitfenix Neos (158mm / 320mm), Fractal Design Focus G (165mm / 380mm), ||| mATX házak: Fractal Design Core 1100 (148mm / 350mm) / Focus G Mini (165mm / 380mm), Cooler Master MasterBox Q300L (157mm / 360mm) / MasterCase Pro3 (190mm / 370mm) / MasterBox Lite 3.1 TG (158mm / 380mm) ~12-16k (Zárójelben az első szám a cpu hűtők maximum magasságát, a második a maximum beépíthető VGA hosszát jelzi.)
Táp: FSP Hexa 85+ 450W/550W (80+ Bronze) / Hyper 500W (80+) / Hydro Bronze 500W (80+ Bronz) / Hyper M 500W (85+), Félmoduláris,) / Raider II 450W (80+ Silver) / Hexa 85+ 450W (80+ Bronze), Chieftec Force 400W (80+ Bronze) / Eco Series 400W(80+ Bronze, nincs PCI-e!! és csak 4pin CPU), Corsair CX450M (80+ Bronz, Félmoduláris), Seasonic S12II 430W / 520W (80+ Bronz), Bitfenix Formula 450W (80+ Gold), Be Quiet! Pure Power 11 400W (BN292, 80+ Gold) ~14-20k
Össz: 213-258kVGA-ból lehet célszerűbb lenne használtan nézni egy GTX 1050/1050Ti-t.
Ha HDD nem kell, akkor azt kihúzhatod a listából.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz Theory66 #143841 üzenetére
(#143841) Theory66
Szia!Szvsz. ha jelenleg elég neki a proci, akkor egy Asrock B250M Pro4 ~23k, és probléam megoldva.
Ha mégis csere, akkor szerintem várjátok meg, amíg az Ryzen 3xxx széria boltokba kerül itthon is.
-
Ármester
válasz Johnny_vT #143840 üzenetére
(#143840) Johnny_vT
Szia4Jó összeállítás, bár játékr elég lenne a 3600/3600X is, de mehet 3700X is.
Ramból elég a 3200/CL16 szerintem.MSI weboldalon 06.24 óta kint van a BIOS, ami a 3xxx Ryzenekhez kell, szóval ha szerencséd van frissen kapod, de készülj fel, hogy kelleni fog a frissítés
-
Paxker315
addikt
válasz Kis Tigris #143844 üzenetére
Ha szépen alulfeszeled, ami ezeknél kb. kötelező, akkor egész jó. Hova&mennyi garancia szól rá? Azért kötelező alulfeszelni, akár picit lefojtani is, mert a 450 wattos tápnak nagyon nem tesz jót egy ilyen kazán, ami durván dupláját fogyasztja egy 1660ti-nek.
-
Kis Tigris
tag
Sapphire Radeon NITRO+ RX 590 Special Edition, szerintetek másfél hónaposan 61-ért milyen? [link]
-
nerozol
tag
Sziasztok, szeretnék segítséget kérni asztali számítógép összeállításához.
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
Főként single player, de van egy két multi is ( Division 2, Overwatch).2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Ház: Zalman Z3 plus
Ssd: samsung 860 evo 250 Gb
Merevlemez: WD black 1Tb
Optikai meghajtók: pioneer Blue Ray, Samsung dvd meghajtó
Vga: 1050 Ti, de cserés lesz 1660 Ti-re
Monitor: Dell UltraSharp U2414H Monitor 23,8" (1920x1080)3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Alaplap, Memória, CPU, Táp4. Mennyi a kereted rá?
160k-170k5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
1920x1080, 60 Hz, Hdmi, Display port, nincs sem Freesync sem G-sync támogatás.+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
- Mindenképpen ATX lapot szeretnék, mert a mini ATX lapok csatlakozási lehetőségei jóval korlátozottabbak.
- Piros-fekete msi alalapokat nagyon preferálom.
- (AMD ryzen 3600-as proci?)
- Csendes gép építése lenne a cél. Emiatt csendesebb moduláris tápokat részesítem előnyben.[ Szerkesztve ]
-
fanatix
csendes tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség, mert elvesztem a rengetegben.
Egy teljes konfigra lenne szükségem, monitor nélkül.
Elsősorban irodai célokra és 3D CAD (soidworks, solid edge) programok használatára.
Nincs semmiféle megkötés márka szempontjából.
Soha nem játszom és nem akarok tuningolni sem.
Egy kérés, gyors legyen a fenti programok futása.A monitorom egy Benq PD 2700Q.
A végösszegnek olyan 200-230K-nál kellene megállni.
Tehát, kellene: Ház + táp + alaplap + proci + RAM (véleményem szerint 32 gb) + VGA + SSD (256 gb)
A gép napi 12 órát menne folyamtosan.
Előre is köszönöm az ötleteket és a segítségeteket.
Üdv, Andris
-
Theory66
aktív tag
Sziasztok!
Úgy néz ki betojik az alaplap rokon gépében.
Eddig egy MSI B150M mortar/i5 6500/ 2x4 GB Hyperx Fury 2133Mhz/ gtx 1060 6Gb volt a konfig.Szeretnék kérni egy ajánlást arra az esetre ha csak alaplap lenne cserélve a többi maradna, és egyet úgy, hogy eladjuk a procit és a memóriát, és az árából kiegészítve veszünk egy új lap/proci memória kombót amivel jól ellesz a 1060.
-
Johnny_vT
senior tag
Sziasztok!
Igaz, őszre terveztem a gépvásárlást, de a napokban az elhullás jeleit mutatja a videókártyám. Közben mit ad Isten, épp megjelentek az új AMD és NVidia cuccok, így arra gondoltam, hogy nem halogatom őszig a dolgot, hanem most pár héten belül összeszedem az alkatrészeket. Az elképzelésem a következő:
Ryzen 7 3700X (külön hűtőn még gondolkodom, ha lesz akkor Dark Rock 4)
MSI B450 Tomahawk
2x8GB DDR4 3200 (CL 14) G.Skill Trident Z
RTX 2070 Super vagy Radeon 5700XT (még kérdéses, várok a 3rd party modellekre)
+ SSD, HDD, apróságokKérdésem a RAM-ra vonatkozik: ca. 50% árkülönbség van a 14-es és 16-os késleltetésű 3200-as modulok között és az alapból magasabb ár miatt kicsit kisebb a 3466 MHz-eseknél. Nem találtam épkézláb tesztet, ahol ilyen sebességű memóriák késleltetését hasonlítják össze, szerintetek megéri a jelentős felárat a dolog? Azaz 3200/CL16 vagy 3466/CL14 közötti 50-70 euró a kérdés...
Másik kérdésem az alaplap. Egyrészt jó döntés-e, másrészt mekkora az esély rá, hogy kell szereznem egy 2. gen Ryzen-t a firmware frissítéshez? Kb. 100%?
- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
-
NightGT
senior tag
válasz Kis Tigris #143837 üzenetére
Ezt megveheted hozzá, korrekt darab.
"Összehangolás" abban a formában, hogy az összeszerelésnél valamit is állítani kéne, nem létezik. Összerakatod a gépet VGA nélkül, azt meg otthon bedugod az alaplapba, és mehet a windóz, kész ennyi
Edit: Ezek vannak még RX580ak, 8 giga vram-al, legújabb játékokhoz ultrán kellhet, de amúgy jó lesz a 4 giga is.
XFX-ek hűtését nem ismerem, Aorus-é biztos nem rossz...de RX-ek között a Sapphire Nitro a legjobb
[ Szerkesztve ]
Speed is the only truly modern sensation
-
dugo_
veterán
válasz Kis Tigris #143837 üzenetére
Az RX570-nel kb. a GTX1060 3GB van pariban, de ott a kevés vram már elég korlátos manapság.
Az Alzás RX ajánlatokat nem szokta semelyik bolt überelni. Ha ebből a keresésből kiveszed az 1050Ti-ket, amik lényegesen gyengébbek, akkor ugyanott vagy, hogy 570-ek maradnak 10-15ezerrel drágábban... -
Kis Tigris
tag
-
palfitom
félisten
válasz Kis Tigris #143834 üzenetére
Már megtörtént. Mehet!
(#143835) Kis Tigris
A Ryzenben nincs IGP, így VGA nélkül nem ad képet, gondolom erre akar figyelmeztetni a honlapjuk.
Írj nekik (vagyhívd fel őket holnap), hogy már van VGA-d, ezért rendelnéd a nélkül, mi ilyenkor a teendő?Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Kis Tigris
tag
válasz Kis Tigris #143834 üzenetére
Az iponról nem hagyja a vásárlást, hiába kattintok alul a zöld megveszem nyílra, semmi nem történik :/ Pirossal kiírja h "nem választottál videokártyát"... Lehet ez miatt nem enged vásárolni???
-
palfitom
félisten
válasz Kis Tigris #143832 üzenetére
BIOS-frissítést nem muszáj kérni.
-
Kis Tigris
tag
válasz shapphire #143825 üzenetére
A BITFENIX Neos fekete ház helyett a [DEEPCOOL Tesseract SW fekete-piros] házat választanám, 1 vs 2 venti 400ft felárért A többin nem változtatok amit írtál, azt állítom össze
Szóval így fog kinézni:
+ GIGABYTE RX 570 GAMING 4GB videókártya az Alzától 45.790ft.
Ez együtt 191.665ft. + jogtiszta Win10, kijön 200-ból... Mert közben emeltem a kereten, nem akarok kompromisszumokat kötni.
Akkor ez így jó lenne?
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz Oryctolagus #143830 üzenetére
Szia,
Jó elképzelés.
SSD: inkább Patriot Burst, WD Blue 3D, Kingston UV500
Táp: elég lenne 400W-os is, és mehetne kicsit minőségibb.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Oryctolagus
tag
Üdv!
Én is amolyan 'buget' gépet szeretnék.
Játékra, nem is lenne minden nap bekapcsolva.
A monitor felbontása 1680x1050, esetleg egy másik is van. 28''-os UHD, fullHD üzemben.
Erre gondoltam:
AMD Ryzen 3 2200G 3.50GHz
ASROCK B450M-Pro4
G.SKILL 16GB Aegis DDR4 3000MHz CL16 KIT F4-3000C16D-16GISB
WD 240GB Green SATA 3 2.5" WDS240G2G0A
FSP HYPER S 500W
ZALMAN S3
Summa: ~110K
VGA-t a Hardverapróról szeretnék vásárolni, 1060 6GB-ra gondoltam.Per aspera ad astra.
-
Ármester
válasz Kis Tigris #143824 üzenetére
(#143824) Kis Tigris
PCX, iPon összerakója kompatibilitás figyelő, ha jól emlékszem, alzáét nem tudom.Az ilyen 2-3 ezres Win10 kulcsokat ha megveszed, csak félig meddig lesz legális a Windows-od.
A kulcsok valóban eredetiek, de ezek általában ilyen vállalati licenc-es kulcsok, amikkel tudnak aktiválni 30-40-50-sok gépet, és ugye továbbértékesíteni nem lehetne, emiatt gyakorlatilag annyira legális, mintha tört Win-ed lenne. Szerintem ugyanúgy letilthatják bármikor, bár erre kicsi esélyt látok
Legalábbis ha jól rémlik ilyesmit olvastam egyszer, amikor utánanéztem.[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
2-3k-ért nem hiszem, hogy hozzá lehet jutni eredeti Windows-hoz.
Az aprón schawo kollégát bátran aánlom, itt biztosan eredeti kulcsot kapsz.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
-
Paxker315
addikt
A Zöbölben is van kismirjó ajánlat win10 licencre, így az is egy járható út. Ennyiket meg bőven megér, otthoni használatra teljesen.
-
shapphire
aktív tag
Ipon.
Itt a hardveraprón nézegess, azok közül akiknek jók az értékeléseik. Számlaképes, ilyesmi.De feljebb NightGT is javasolt.
[ Szerkesztve ]
-
Kis Tigris
tag
válasz shapphire #143823 üzenetére
Elég meggyőző A fenti konfigot melyik boltból állítottad össze? PCX?
[Ez a Win10] pl mennyire reális??? 3.000???[ Szerkesztve ]
-
shapphire
aktív tag
válasz Kis Tigris #143818 üzenetére
GIGABYTE B450M DS3H
AMD RYZEN 5 2600 3.40GHZ AM4 BOX WRAITH STEALTH HŰTŐVEL
G.SKILL 16GB AEGIS DDR4 3000MHZ CL16 KIT F4-3000C16D-16GISB
PATRIOT 240GB BURST SATA 3 2.5" PBU240GS25SSDR
BITFENIX NEOS FEKETE
FSP HEXA 85+ 450W
Alzáról:
GIGABYTE RX 570 GAMING 4GB vagy garis használt 1060 3GBA HDD-t áthozod a régi gépből, Windows-t megveszel aprón.
Összeszereléssel, szállítással: ~173 ezer forint.
-
shapphire
aktív tag
A Vga-t kérd külön számlázni, aztán csak a többi alkatrészről szóló számlát add át ha kontroll van.
Keresztkérdés esetén a vga egység a prociban van, pro szintű ellenőrzés esetén az alalapból kiálló duplaventis kártya jelátalakító egység. -
Paxker315
addikt
válasz Kis Tigris #143819 üzenetére
Nem tudok ilyen opcióról. A PCPartpicker (Árukereső specifikusabb változata külföldiából) "elvileg" az lenne (tehát, adott processzor kiválasztása esetén csak azzal kompatibilis alaplapokat listáz, illetve, fordítva& ház választás után procihűtőből is csak azzal kompatibiliseket listáz, de a gyakorlatban sajnos nem megbízható.)
Sok mindenre úgy sem kell odafigyelni: alaplap&cpu legyen kompatibilis, meg később esetleg az "aftermarket" cpu hűtő férjen be a házba, és legyen hozzá a választott procihoz való felfogatáshoz keret. Oázison is nézelődhetsz, egész korrekt áraik vannak ám. Bármi kérdés lenne kompatibilitásról, azt fórumon is föl tudod tenni. Inkább a fórumtagokra hallgatnék, mint a kereskedőkre, akik sokszor nem teljesen objektívek. A "minimumhaccázwattkell" tápegység ajánlások& retek hűtésű kártyák v házak tukmálása pl. elő-elő szokott fordulni.
[ Szerkesztve ]
-
Kis Tigris
tag
Bocsi, lejárt a szerkesztési idő
Amúgy Alza, Ipon, PCX gépösszerakók mind kompatibilitás kijelzősök is? -
Kis Tigris
tag
válasz NightGT #143806 üzenetére
[Itt árulja a srác a gépet], de igazatok van, tényleg használt cuccokból rak össze több konfigot, s adja saját 1 év garival.
OC amúgy engem nem érdekel különösebben, mindig szerettem inkább a cuccaimat a "biztonságos gyári" értékeken futtatni, sztem a jövőben sem lesz ez máshogy
Esetleg egy vállalkozó kedvű, hozzáértő valamelyik gépösszerakóban segítene nekem összerakni egy gépet, ami szereléssel együtt 170 körül kijönne? Picit túl megy, az nem gáz, de ne sokkal, mert félek h szexelvonás lesz otthon :D
Bele tudnék én is mélyedni a gépösszerakóba, de félek h úgy járok mint más dolgokkal sokszor: annyira bele tudom ásni magam, hogy a végén még fél év múlva sem tudok dönteni[ Szerkesztve ]
-
Ármester
válasz Kis Tigris #143805 üzenetére
(#143805) Kis Tigris
Aqua, PCX, iPon, mindegyiknél van gépösszerakó menüpont, ott szépen kiválasztod az alaktrészeket, és ha kényelmesebb, akkor a végén kérsz rá egy összeszerelést.
Alkatrészárakban nincs komolyx eltérés boltok között.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz blod001 #143792 üzenetére
(#143792) blod001
Jó lesz ez!Kártyát Basic garanciával meg ne vedd. Az gyakrolatilag egy bolti garancia, nem gyártói, sokra szerintem nem mész vele.
3 év gyári garival vedd, ~101k. Amúgy rendben van az MSI Armor.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz rasotamas #143786 üzenetére
(#143786) rasotamas
Pedig nem rossz az, egy BQ venti elől, egy gyári hátul, plusz BQ Pure Rock Slim procin (Jóideig gyári volt, azzal sem volt gond), legkomolyabb játékok alatt sincs gond, 580 is megáll ~75foknál.
Házventik meg alapon pörögnek csak, ~1000rpm környékén.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz shadow1901 #143780 üzenetére
(#143780) shadow1901
De legalább van
Majd foltozgatják, aztán jó lesz biztosan.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
NightGT
senior tag
válasz shapphire #143812 üzenetére
Hmm...hát én ezt raktam ki, alapvetően Paxker ajánlása alapján:
DeepCool TESSERACT BF fekete számítógép ház
Be quiet! 400W System Power
AMD Ryzen 5 2600
Asrock B450M PRO4
G.Skill Aegis 2x8GB DDR4 3000MHz
Kingston 240GB SSDNow UV500124.506 PCX-nél / 126 240 Ipon-nál, de az iponnál a szállítás lehet h olcsóbb
Alza:
SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 570 OC 4G
50.560 most, akcióban.
Együtt 175 + szállítás. Vinyót kéne csak találni bele valahonnét, és kész Na ehelyett már semmiképp sem venném meg a sokéves használtat...és Giga B450 DS3H lappal, + alzából az Giga RX570 Gaming-el 170ből meg is lenne.
-
-
NightGT
senior tag
válasz shapphire #143809 üzenetére
Hmm...pro / kontra: Ha a hirdetett "Asus 1070Ti" egy szimpla DUAL (amire az esély kb. 99%), akkor én sem ajánlanám. Csak a panasz van rájuk, melegednek, hangosak, kicsi hűtés miatt nem lehet őket OC-zni sem. Valamint a vram-ok is totál csupaszon, hűtetlenül vannak rajta, ami néhány évesen már nem jó ómen.
Ráadásul a táp az biztos öreg lesz benne...
Számottevő kockázat, az biztos. Helyette ha ügyesen meglenne egy Ryzen 2600 + 2x8 3000 Aegis RAM + RX570...170ből a mostani áraknál nem is kizárt.
Edit: ma jött meg az Alzától egy 960 Gb Patriot Burst, 29.9k, itteni ajánlás alapján. Csak jókat tudok mondani róla
[ Szerkesztve ]
-
shapphire
aktív tag
Pont az ellenkezője. Ha a múltból építkeztem használt cuccokból, azokból időközönként felbukkanó, mindig más komponensre kiterjedő (rá jellemző) hibák sorozata jött ki.
Persze, félre lehet nyúlni kicsit, meg nagyon.
De Paxker által írt konfig fejleszthető, míg a másik kettő szinte "kuka" egy idő után.
Én vagy gyűjtenék mellé egy 1600 vagy 2600-ig + 2×8gb ram (míg ilyen olcsó), vagy megvenném amit írt. (Amd vonal)
Szerk.: palfitom is beelőzött.
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
Igen, a i7 3770+16 giga ram+1070Ti kombó valóban nem rossz.
Ugyanakkor a FHD 60Hz-es monitorhoz felesleges a 1070Ti ereje, ezért inkább én is az új gépet választanám, ami fejleszthető és garis.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
NightGT
senior tag
válasz Paxker315 #143803 üzenetére
Biztos jó választás egy ilyen konfigot összerakni egy i7 3770+16 giga ram+1070Ti helyett? Nekem az az első gép 159.900ért bizony tetszik...teljesítmény terén az újat megenné reggelire.
Probléma lehet persze, hogy gari nincs...a VGA-ról kéne kicsit többet tudni benne, hogy milyen darab. Vsz. nem bányász volt, 1070Ti arra nem volt igazán jó választás. Ha egy kis minimális gari lenne rá....
Processzor a semmiből nem szokta megadni magát, ram sem igazán, talán az öreg táp / lap lehet kérdéses. De ha nem k-s cpu, akkor OC se volt...160as fix kerettel számomra jó bulinak tűnik, de nekem még nem voltak bukásaim használt cuccokkal
-
Kis Tigris
tag
válasz Paxker315 #143803 üzenetére
Hűű, ez elég részletes és témát kimerítő válasz lett, köszönöm
"Egy helyről szeretnéd vásárolni az alkatrészeket? Vagy van kiszemelt bolt? Szeretnél kérni osszeszerelest is?" Nincs kiszemelt bolt, nézegetek Ipon, PCX, s hasonló oldalakat, de idáig csak kész konfigokat néztem. D mivel erről a ryzen vonalról lemaradtam időben, ezért voltam kissé tanácstalan
Elviekben össze tudnám szerelni én is (pasztázni még nem pasztáztam), de ha pár ezerért összeraknák, azt sem bánnám
Nem tom, amiket felsoroltál, azt több boltból szedted össze? Árban is benne lenne, szóval valami "gépösszeállítós" üzletből a fent ajánlott konfigot meg is rendelném[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
válasz Kis Tigris #143801 üzenetére
Sajnos kicsit sovány a keret. AMD ryzen vonalon :
Alaplap : GigaByte DS3H ~ 21 ezer Ft-tól. (Kicsit drágábban Asrock B450m Pro4, ha esetleg lennének OC ambícióid)
Ram : 2*8 GB GSkill Aegis 3000mhz c16 dual channel kit ~ 22 ezer ( nagyon végső esetben 2*4 GB is jó, patriot viper 4 3000mhz / elite series 2800MHz ~ 13 ezer Ft-tól
Proci: AMD Ryzen 3 1200 ~ 4 mag-4 szál, igp nelkul, szorzozarmentes ~ 18 ezer Ft-tól (igazán jó lenne, ha beferne Ryzen 5 1600/2600 a 6 mag, 12 szál és nagyobb orajelek miatt , jóval idotallobb megoldás lenne ~ 36 ezertol 44 ezerig vannak, a 1600hoz wraith spire hűtő jár, a 2600hoz kissé szerényebb, wraith stealth, de, ha nem hajtanad túl a procit, elég lesz)
VGA : ideális esetben AMD Radeon RX570, pl most a GigaByte RX570 Gaming csak 46 ezer ft Alzan . Jó opciók : Sapphire Pulse RX570 változatok, Asrock Phantom Gaming X, de az MSI Armor is elmegy egy 120w TDP-s kartyanal. (Opció az invidia GeForce GTX1650, ezek is kb 46 ezertől indulnak, picit gyengébb nyers erőre, de 75 watt TDP, nagyon takarékos, nem kell alulfeszelni, és jóval újabb architektúra ) ~ 50 ezer forintHDD : Toshiba P300/ WD Blue EZEX 1 tb ~ 12 ezer ft
SSD: 240-250 GB pl Crucial MX500/BX500, Patriot Burst, Kingston UV500, WD Blue ~ 10 ezer Ft-tól
(Vagy hagyod a banatba a HDD -t és csak 500GB SSD -t veszel ~ 17 ezer Ft-tól indulnak.Tapegyseg : FSP Hexa 85+ 450w, BeQuiet System Power 9 400-450 watt, esetleg FSP Hexa + 400w.
(400 w elég lenne, a Hexa+ kicsit túlkoros, de egy 1650&1600 kombit nyugodtan rá lehet bízni, az 50% terhelést sem jelentene neki...) ~ 11-15 ezer forint köztHáz : pl DeepCool Tesseract, Aerocool Aero 500, Bitfenix Neos, vagy ami tetszik és legalább 1-2 ventit mellekelnek. ~ 11 ezer Ft-tól
Inteles gép i3 9100f (4 mag és szál, szorzozaras, IGP nincs) procival és pl ASUS B365M -k, Asrock B365m Pro 4, Gigabyte B365m DS3h alaplappal képzelhető el, többi komponens marad ugyanaz, mint AMD esetén.
Egy helyről szeretnéd vásárolni az alkatrészeket? Vagy van kiszemelt bolt? Szeretnél kérni osszeszerelest is?
Bármi kérdés van, nyugodtan tedd fel.
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz fabri07 #143795 üzenetére
Nem, mert feszültséget is kell hozzá állítani.
Az előre beállított profilokkal próbálkozz (XMP) először Ha esetleg azokkal nem menne, akkor lehet manuálisan. A proci topikjában szívesen segítenek a kollégák!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Kis Tigris
tag
válasz Paxker315 #143800 üzenetére
Mostani gépem AMD Phenom x4 955 Black Box, 12Gb 333MhZ Ram, Nvidia GTX 750 TI/2GB, 1TB HDD, Asrock M3A770DE alaplap. A videó karin kívül minden 6-7-8+ éves, szóval nem mai konfig. De ahhoz képest rendesen kiszolgált, pl Division 1, GTA5 is ment medium beállításokban szépen rajta
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Vegyesen, pl GTA5 Multi, The Witcher 3, The Division 2, stb...
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani? Semmit, csak a perifériákat.3. Milyen alkatrészekre van szükséged? komplett PC.
4. Mennyi a kereted rá? 150-160-esetleg 170.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? [Ez a monitorom van] , 60Hz max, valamint 1920x1080 natív felbontás. HDMI.
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Inkább AMD és inkább nVidia, de ha ár/érték arányban van Intel vagy Ati cucc, akkor inkább az. Nincs elvárásom a gép felé, csak ár/érték arányban jó legyen
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600 / RTX 2080Ti 11GB / 32GB DDR4
- GAMER confiuráció , hardware frissítés miatt eladó !!
- Asztali PC (Ryzen 5-5600G)
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5800X + Új RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 7800X3D + GIGABYTE B650 GAMING X AX
- Fujitsu i5-3470 / 8GB / 250GB HDD / FX 580
- GAMER PC Intel Core Intel Core i7-6700 RX580 240GB SSD 16GB DDR4
- Használatra kész PC (AMD Athlon II X4 640, 8 GB DDR3, 120 GB SSD, 3x200 GB HDD, DVD iró)
- FALCON GAMER-PC, Gigabyte H510M, i3-10100F, 16GB DDR4, 1TB PCIe M.2 SSD, RX 460, WiFi, RGB, 500W 80+