Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
palfitom
félisten
válasz Johnny_vT #128882 üzenetére
Szia!
"a felhasználási mód nem indokolja a hordozhatóságot" - emiatt én az asztalira szavazok. (+ előny a fejleszthetőség, és a könnyebb javítás, könnyebb alkatrész csere lehetőség)
[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
maajsz
senior tag
válasz Johnny_vT #128882 üzenetére
Szia, asztali nem fog most sajnos kijönni ennyiből. Magában egy wqhd 27-es normális monitor főleg ha gamingre kell és kell a 100+ hz akkor 100 felett van. 1070-et vadisújan megint csak 200 körül kapni ez már maga 300, és akkor ha kell normális egér+bill az még erre jön úgy gondolkodj és még nem kezdtél a gépbe. A RAM maga min 60k úgyhogy már 350-400 között vagy. Engedni kell a spec-ből esetleg 8g rammal indítani illetve apróról nézni vga-t, esetleg gyengébbet és cserélni később nagyobbra, akkor meglehetsz 400-ból. Hozzáteszem ha nem muszáj cipelni, még így is sokkal jobb mint egy nem full garos gamer noti ilyen árért.
-
palfitom
félisten
válasz Johnny_vT #137277 üzenetére
Szia!
Nem könnyű kérdés, hisz nincs jósgömbünk.
Mivel van géped (még ha kicsit szenvedős is), én megvárnám a Zen2-őt.
Igaz, hogy mire érdemes lesz vásárolni (a kezdeti készlet-hiány és magas árak miatt), az még több hónap...
Ráadásul pont most, Karácsony előtt nem igazán érdemes vásárolni, január végére, februárra lejjebb szoktak menni az árak.Viszont, ha úgy is AM4-re fogsz váltani, akkor beszerezheted az alaplapot és a ramokat. Prociból pedig vennék egy sima 2600-ast 50-55k között (azzal is gyorsabb lenne a munka, és az eladásakor sem lehet vele nagyot bukni), amit könnyedén cserélhetsz majd tavasszal 2700(X) vagy 3xxx-re.
[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Johnny_vT #137279 üzenetére
Természetesen ez nem "szentírás", lehetnek még idén is jó akciók, de kb. ez a trend.
Érdemes "nyitott szemmel" nézelődni!Az 1. generációs Zen-t már nem javaslom, nehezebb lesz majd kiszállni belőle.
-
veterán
válasz Johnny_vT #137349 üzenetére
Egyet értek, de elromlott a laptopja. Számítogépet birtokolni pedig (számomra) egyáltalán nem "kényelmi, luxus vagy szórakoztató eszköz" sokkal inkább alapszükséglet. Más kérdés hogy mi a gép specifikációja és ára.
Mindenesetre 100-ból kihozható egy használt sandy/ivy i5 8-16 giga rammal, meg egy 750Ti, RX460/560, 1050 szintű kártyával ami tökéletesen alkalmas játszani, ez nem luxus.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/rasoapro
-
veterán
válasz Johnny_vT #137351 üzenetére
Még annyit tennék hozzá, hogy van akinek egyszerűen nem megy a spórolás, mert gyengébb az akarata, meglát valamit, becsúszik 1-2 nem annyira tudatos költés, rosszul emlékszik mennyi van a számláján stb. Nem feltétlen baj ez, tervezheted te szándékosan úgy is, hogy a kamatokkal picivel többért ugyan de megveszed, és így legalább lesz géped, mert összespórolni nem tudnál rá. Ha tudatos, mert megvan az önismered, és tudod, hogy neked nem megy fordítva, számolsz a kamatokkal nincs ezzel baj. Ha megvettél egy i5-8400-as gépet hitelre nyáron olcsóbban jöttél ki kamatokkal mint ha most veszed kp-ra. Ha kiszámolod, hogy egy évig havi 20 ezret el kell tenni ehhez, és ha csak egy hónapban nem sikerül valamiért már bukó akkor nem akkora hülyeség. Jobb minden hónapban 2000 kamatot kifizetni mint ugyanannyi pénzért elmenni a mekibe ahol mekhitten mekkajáva mekhízhatsz.
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/rasoapro
-
Hoku
csendes tag
válasz Johnny_vT #137318 üzenetére
kecsawi
Köszi a tippet, beírtam ott is!Johnny_vT
Köszönöm a részletes választ!
Sajnos még online sem találok sehol B75 mini-ITX alaplapot, nem tudtam, hogy ennyire kifutott.
Ha új alaplapot kéne vennem, az melyik alkatrészek cseréjét "tenné kötelezővé"?
Vagy van más javaslatotok? -
palfitom
félisten
-
Hoku
csendes tag
válasz Johnny_vT #137357 üzenetére
A hivatkozott első sort igazából elkeseredésemben írtam, féltem, hogy a "másik ház" kifejezés egy "nem kell neked ITX" gondolatmenetet takar.
Az Intel vonalon mennék tovább. A hűtő is tetszik, a zajcsökkentés jól jön, viszont a videókarit egyelőre nem cserélném.
Teljesítménynövelés nem cél kimondottan, de nevezzük inkább korszerűsítésnek.
Ennek fényében i5, vagy jobb prociból (ha már cserélni kell) mit ajánlotok ár/érték arányban?
[Akár Gianni-tól?][ Szerkesztve ]
-
Hoku
csendes tag
válasz Johnny_vT #137369 üzenetére
palfitom
Bocsánat, ez kimaradt, kiinduláskor még 50k-ra gondoltam, hogy belefér minden. Az azóta elhangzottak alapján 100k alá kéne beférni.Johnny_vT
Jól összegezted a kérdéskört, a második ami reális és logikus (izmosabb proci, GPU később).Annyira nem értek a témához, kérlek írd meg mit is jelent pontosan a 8. generáció?
Illetve összegezve, hogy jól értem-e:
- Alaplap csere mindenképp
- Ezzel proci csere
- Illetve memória csere
- Venti cseréje opcionális, de érdemes -
Hoku
csendes tag
válasz Johnny_vT #137378 üzenetére
Ezek alapján erre az összeállításra gondoltam:
Ház [SHARKOON Shark Zone C10]
Alaplap [ASUS PRIME H310I-PLUS]
Processzor Intel Core i5 8500 BOX [Gianni-tól]
Memória [HyperX 8GB FURY DDR4 2666MHz CL16]
Hűtő [ARCTIC COOLING Freezer 33]Kérdéseim:
- Processzornál mit jelent pontosan, hogy BOX? Ha azt, hogy gyári ventilátor van benne, szükség van-e rá a másik mellé? OEM változatban is adják a hűtőt?
- Eddig a 8400 v 8600-as i5 prociról beszéltünk, találtam 8500-asat. Ez teljesítményében valahol a kettő között lakik?
- Gianninál láttam még i7 procikat (Intel Core i7-4770 3.4GHz OEM, Intel Core i7-4790 3.6GHz OEM, Intel Core i7 7700T OEM s1151), nem érdemesebb-e ezekkel tovább menni? Erősebbek ezek egyáltalán?
- Memóriából elfér egymás mellett, illetve a mini-ITX házban 2 db linkelt HyperX egység? (Most csak 1-et vennék, későbbi "bonyodalmak" miatt kérdezem.)
- Nem láttam még közelről ilyen mini-ITX házat, de ugye belefér még az összes többi egység is, amit a legelején felsoroltam? (optikai meghajtó, HDD, SSD, táp)Sajnálom, ha nektek pár kérdés triviális, ennyire nem értek a témához.
-
palfitom
félisten
válasz Johnny_vT #137419 üzenetére
"AMD-nél nekem is a RAM szúrt szemet." - Pedig az alaplap az igazán nagy baklövés! Inkább arra kellett volna reagálnod!
-
palfitom
félisten
válasz Johnny_vT #137426 üzenetére
Ez a hozzászólásom neked is szólt.
Ez egy nyílt topik, lehet hozzászólni, ajánlani, de jobban át kell gondolni, hisz mások pénzét "tesszük kockára".
Tehát arra kérlek, hogy nyugi! Hozzászólásoddal ne kapkodj, inkább 2x 3x gondold át!
Persze, csak az tud hibázni, aki tesz is valamit, ezzel nincs is gond, senki sem tökéletes. Csak úgy érzem, hogy nálatok a tudás még inkább felületesnek mondható...[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
válasz Johnny_vT #141465 üzenetére
értem, köszi. Kíváncsi leszek a szakértői-topikgazda ajánlásokra, minden esetre a pcpartpicker ilyenkor jó ötlet az opciók felmérésére.
Összeszedtem valamit, 32gb rammal, nvme wd black ssd-vel& seasonic focus plus gold táppal, olcsó RX580-al. Igyekeztem koltsegtudatosan. A solidworks az egymagos-egyszalas teljesitmenyt kedveli jobban, vagy a tobb magot& szalat? Mert a proc-ban nagyon nem vagyok biztos.*beszedes nev..
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz Johnny_vT #141463 üzenetére
Szia!
Elég széleskörű felhasználásra kell, nem könnyű megtalálni az ideális megoldást...
AMD:
Lap: MSI B450M Gaming Plus / Bazooka / Bazooka V2 / Bazooka Plus / Mortar / B450 Tomahawk
Proci: Ryzen 2600X (6 mag, 12 szál) / 2700X (8 mag, 16 szál).
Proci hűtő (opcionális): pl. Artic Freezer 33 / FSP Windale 6 / Scythe Mugen MAX / Alpenföhn Brocken 3 / be quiet! Pure Rock / Dark Rock Advanced C1
Ram: DDR4 2x8GB, G.Skill Aegis 3000MHz / G.Skill Ripjaws V 3200MHz / Patriot Viper 3000MHz / 3400MHz.Intel:
Lap: Gigabyte Z390 UD / Gigabyte Z390 M Gaming / Gigabyte Z390 Gaming X / MSI Z390 Tomahawk
Proci: i5-9400F (6 mag, 6 szál, szorzózáras) / i7-8700 (6 mag, 12 szál, szorzózáras) / 9600K (6 mag, 6 szál, szorzózár mentes)
Proci hűtő a non-K-khoz (opcionális), pl.: be quiet! Pure Rock Slim / Artic Freezer 33 / FSP Windale 6 / Scythe Mugen MAX / Alpenföhn Brocken 3 / be quiet! Pure Rock
Proci hűtő a K-s procihoz: pl.. be quiet! Pure Rock / Dark Rock Advanced C1 / FSP Windale 6 / Scythe Mugen MAX / Alpenföhn Brocken 3 / be quiet! Dark Rock Pro 3 / Dark Rock 4 Pro
RAM: DDR4 2x8GB 2666 (+) MHz (akár 3000 - 3400 MHz körül, pl. Corsair, Corsair, Crucial, G.Skill, HyperX, Patriot)A többi:
VGA: GTX1060-6GB / GTX1660Ti / RTX 2060 / RX570 / RX580 / RX590 / Vega 56, akár használtan az apróról.
SSD (videóvágáshoz jól jön, ha SSD-ről tudsz dolgozni, ezért 120-asnál nagyobbat vennék): ~250-500GB Kingston UV500 / HyperX Fury / HyperX Savage / Crucial MX300 / MX500 / Samsung 860 EVO / WD Blue 3D / WD Black / 970 EVO
HDD: 1-2-3TB Toshiba P300 (7200 rpm) / WD Purple (5400 rpm)
Ház, pl.: mATX: Thermaltake Versa H17 Window / Cooler Master Masterbox Lite 3.1 / Masterbox Q300L / Thermaltake Versa H15 Window / Fractal Design Focus G Mini / Thermaltake Core V21 / Bitfenix Aegis Core / Fractal Design Define Mini C / NZXT H400
ATX: / Zalman Z3 Plus / Cooler Master MasterBox Lite 5 / MasterBox MB600L / Zalman Z9 Neo / Corsair 270R / Thermaltake Core G21 / Thermaltake View 27 / Phanteks Eclipse P300 / Aerocool Aero-1000 / Sharkoon TG5 / NZXT S340 Elite / Fractal Design Meshify C TG / NZXT H500 / Cooler Master Masterbox Pro5 / Fractal D. Define C / Corsair 275R / Phanteks Eclipse P400S / BQ Pure Base 600 stb.
Táp: pl. FSP Hexa 85+ 450W / 550W / Hyper M85+ 550W / Cooler Master G450M / G550M / Corsair CX450M / CX550M / be quiet! Pure Power 10 (CM) 500W / be quiet! Pure Power 11 (CM) 500W / Bitfenix Formula 450W / 550W / Whisper M 450W / 550W / Seasonic Focus Plus 450W / 550W[ Szerkesztve ]
-
Ármester
válasz Johnny_vT #143840 üzenetére
(#143840) Johnny_vT
Szia4Jó összeállítás, bár játékr elég lenne a 3600/3600X is, de mehet 3700X is.
Ramból elég a 3200/CL16 szerintem.MSI weboldalon 06.24 óta kint van a BIOS, ami a 3xxx Ryzenekhez kell, szóval ha szerencséd van frissen kapod, de készülj fel, hogy kelleni fog a frissítés
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
palfitom
félisten
válasz Johnny_vT #149259 üzenetére
Szia,
A kételkedésed nem alaptalan.
Én 200k-ból ilyet raknék össze:
Lap: Asrock B450M PRO4-F 23k
Proci: R5 2600 40k
Ram: G.Skill Aegis 3200 22k
VGA: Gainward GTX 1650 Super 63k
SSD: Patriot Burst 2.5 240G 10k
HDD: Toshiba P300 1TB HDWD110UZSVA 11k
Ház: TT Versa H18 12k
Táp: EVGA 450 BT 14k
Összesen: ~195.000Hűtő (opcionális): Alpenföhn Brocken ECO Advanced 11k
+ Kellene a házba további 1-2 venti.
VGA: mehetne használt GTX 1060-6GB / 1070 is.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Johnny_vT #149382 üzenetére
Az OK, de ugyebár az adott proci memóriavezérlőjén is sok múlik...
Sajnos a "bb" Crucial vagy alig kapható, vagy csak magas áron (~30k), ezért én simán megpróbálnám a névleges 3600-os Vipert, 25k-s árával nem olyan nagy kockázat.[ Szerkesztve ]
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512GB SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest