Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
HavocS
senior tag
válasz reetkettes #142197 üzenetére
Igazából nem rossz. Kolinket mint márkát kerülném de attól még a konkrét házat nem ismerem, 1060-ból Windforce2-es hűtésű (Gigabyte) kártyát vennék, SSD-ből RGBs-t ne!!!, illetve arra figyelj hogy némelyik olcsó WD meghajtó 5400 RPM, nem 7200.
Illetve erre most nincs időm sajnos de nézd össze az alaplapod QVL listáját a RAM-mal hogy pontosan ez a kit szerepel-e benne. -
HavocS
senior tag
válasz Woodcutt3R #142169 üzenetére
Szerintem ezt a gépet 70-ből még nem érdemes lecserélni. A szűk keresztmetszet az i3 540 meg a 4 GB DDR3, van használt i7 860 15 ezerért, 4 GB 1600-as DDR3 4500-ért hardveraprón, ezzel a kettővel még viszonylag kényelmesen el leszel 2-3 évig, aztán ráérsz komplett platformcserére. Bármi újat vennél, a GTX950 így is úgy is bottleneck lenne. Majd egyben az egészet szvsz.
-
reetkettes
újonc
Heló Segítséget szeretnék kérni, és ha van vélemény ezekről az alkatrészekről.
A keret kb 300ezer körül van +/- 50ezer ezek alapján raktam össze a következő konfigot:
-Kolink Stronghold fekete edzett üveg ablakos számítógépház
-Cooler Master 550W MasterWatt MPX-5501-AMAAB-EU tápegység
-Intel BX80684I59600KF Core i5 9600KF processzor
-Asrock Z390 PHANTOM GAMING 4 alaplap
-CORSAIR 2X8GB DDR4 3200MHZ ram
-MSI GTX1060 6GB GDDR5 6GT OCV1 videokártya
-Kingston 240GB HyperX Fury SHFR200/240G RGB SSD meghajtó
-Western Digital 1TB 64MB SATA3 WD10PURZ merevlemez
-Cooler Master MasterAir Pro 3 MAY-T3PN-930PK-R1 processzor hűtőAmi még talán fontos lehet hogy PCX-ről szeretném rendelni és összeszereléssel együtt, szóval az ottani összeszerelés minőségéről illetve megbizhatoságáról is szeretnék véleményeket.
Szerintem azért a konfigból látszik milyen játékokkal akarok játszani. Szerintem ekkora költségvetésből ez a legjobb amit ki lehet hozni.Előre is kösz mindent! Pacsi
-
R3nts
senior tag
Szép napot Mindenkinek!Nagyon BasicUser-ként szeretnék segítséget kérni:az aláírásomban szereplő régi konfigomban elhullani látszék a VGA,és nem költenék újra 40k körül,sőt még használta sem,mert már eléggé véres a torka az egész gépnek...Egy olyat szeretnék ujonnan összerakatni,vagy mégjobb,konkrétan egybenlévőt venni,ami a mostani 10 éves konfigomnál jóval jobb,de azért szinte csekélyek lennének az elvárások:Van egy 23"-os DVI csatlakozós IPS LED monitorom, és egy 40"-os FHD TV-m HDMI-vel kéne a gépre kötni.Kiterjesztett asztal módban szeretném használni Win7, vagy Win10x64 alatt,,semmi játék,csak webböngészés, és egyedül GPU renderelő médialejátszóval (MediaPlayerClassicHomeCinema, és madVR renderelő)szeretnék,a TV-n KIZÁRÓLAG 1080p full HD .mkv-kat,BD remux .mkv-kat,esetleg 720p .mkv-kat nézni...Analóg 5.1-es Genius SW-HT60000-re lenne még rátéve.Alapszintű windows program néhány(winrar,médialejátszó,PS maximum,QBitTorrent, vírusirtó,stb).1db 1TB-os belső HDD még menne bele,azon vannak most a filmek,zene,stb,de van egy 120GB-os SSD,pár hónapos,kifogástalan,az is átkerülne bele. És van még egy USB 3.0-s külső HDD-m is 1TBDe minden más kuka!!.Szóval pár program menne rá,de játék semmi,a GPU erő "csak" a full hd .mkv-k MadVR általi minél szebb lejátszására kellene.(Az elkövetkezőkben semmi esélyem,akár a TV-m,akár a minitort UHD-ra cserélni).Szóval valami combosabb konfig kellene,ami elbírna a 2 FHD megjelenítővel kiterjesztett asztal módban,és elbír a madVR-rel,ami az aláírásomban szereplő szakadék konfignak is elég volt full hd-nál a "high" beállitások gyönyörű képére.Összegkeretet nem írnék,mennyi lenne a minimum,ami már veri ezt a régi konfigot bőven,és all-in-one használható PC-ként,de játék nélkül...? Nagyon szépen köszönöm előre is,akár a konkrét linkeket,adatokat (látássérült vagyok,nehezebben találok releváns információkat,mint az itteni szakik )
[ Szerkesztve ]
ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C NVMe SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64, Xiaomi Redmi Note 9Pro 6/128
-
SzabolcsL
csendes tag
válasz SyMbioTe #142189 üzenetére
Nem, rászántam azt a pár ezer forintot a PCX-nél (remélem nem minősül reklámnak).
Csak az SSD-t, a HDD-t és az optikai meghajtót tettem be én, de nem a képen látható módon Ott még csak próbaüzem volt.Sosem voltak még hardvereim az AMD oldaláról, de nagyon csendes, és hűsnek is tűnik a gép, bár nem is hajtom agyon.
Nem tudom, hogy az AM4 foglalat fogja-e majd támogatni az új generációs Ryzen-processzorokat, bár ez a szempontomból még jó pár évig nem is releváns, mert a Crysis 1-gyel kezdem a lemaradások behozását.Szép napot Mindenkinek és ezer hála és köszönet!
Szabi
-
Ármester
válasz SzabolcsL #142180 üzenetére
(#142180) SzabolcsL
Használd egészséggel!
Te szerelted össze?„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz kelly416 #142185 üzenetére
(#142185) kelly416
Meglestem, nincs 50mm magas az Athlon gyári hűtője, be fog férni.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
palfitom
félisten
válasz Garsza #142184 üzenetére
Szívesen.
"Viszont a jobb tunig potenciál miatt lehet megérné nekem." - Mivel nincs két egyforma proci, ezért ezt nehéz számszerűsíteni. Ezért is írtam csak nagyon zárójelesen.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
kelly416
veterán
válasz palfitom #142157 üzenetére
Azt honnan fogom megtudni, hogy a szűk keresztmetszet, a proci+hűtő elfér-e a tervezett házban? Merthogy a tanácsodat (és a többiek véleményét, tapasztalatát és buzdítását is köszönöm) megfogadtam, áttértem Athlon-ra. A ház adatai között ott is van, hogy 80mm max. cpu hűtő méret (a táppal nem szívatom magam, szerencsére SFX tápok férnek a házba, ami tudtommal nem drága spéci méret) de a proci hiába hűtővel együtt eladó, semmi infót nem találtam a méretéről. Mármint a procihűtőnek.
-
-
palfitom
félisten
válasz Garsza #142182 üzenetére
Szia!
- Természetesen nagy előrelépés lesz, hisz a mostani i5-ök már 6 magosak. (és természetesen IPC-ben is van előrelépés)
- Hátránya, hogy nincs benne IGP, előnye, hogy elvileg olcsóbb, és elvileg picit jobban tuningolható (ezt csak halkan jegyzem meg).
- Valszeg el fog férni, nem szokták "túltolni" a VRM-hűtés magasságát.
- Ha "csak Asus", akkor nincs. Én inkább ezt venném, hasonló színvilág és tudás.
- Ha nincs jelentős felára a magasabb frekinek, akkor igen, egyébként nem.[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Garsza
veterán
Helló! A jelenlegi z97 DDR3 4690k -val platformom tervezem leváltani. Pontos config az adatlapomon.
Amit kinéztem az egy I5 9600K egy ASUS ROG STRIX Z390-H GAMING és CORSAIR 16GB Vengeance LPX DDR4 3000MHz CL15 KIT CMK16GX4M2B3000C15.
A gépet csak játékra használom. A 9600k előrelépés volna a jelenlegi CPU -hoz képest? 9700k túl drága nekem. Van esetleg bármi előnye annak ha a KF változatát venném a 9600 nak?
Alaplapnál elég magasnak tűnik nekem a cpu táp hűtés egy Alpähnfön Brocken elfér tőle? Van esetleg jobb jobb választás hasonló ár ért ezzel a színvilággal csak Asus.
Memóriát van értelme magasabb frekvenciával venni?
Válaszokat előre is köszönöm. -
palfitom
félisten
válasz cross56 #142179 üzenetére
Szerintem ez ügyben kérdezz be ide.
Ha 2 VGA-nak is kell hely, akkor ATX lap és ház lenne jobb.
-
SzabolcsL
csendes tag
válasz SyMbioTe #142022 üzenetére
Kedves SyMbioTe és mások, akik segítettek!
Elkészült az általad/általatok javasolt hardverek alapján az új konfigom:
Ház: Zalman Z3 Plus
Alaplap: MSI B450 Gaming Plus
CPU: AMD Ryzen 5 2600
VGA: Gainward Ghost GTX 1660 6GB DDR5
Táp: FSP Hexa 85+ 550W
RAM: 2x8GB DDR4 3000MHz HyperX Predator XMPHozzáértők biztosan jobban válogattak volna, azonban nekem tökéletes megfelel, életem első normális gépe, amin végre tudok játszani abban a napi szűk 1-2 órában, ami jut erre, így lassan 30 évesen.
Egyelőre minden játékot Ultra grafikára állít be magától, azonban én 2 évtizednyi "szenvedés" és megalkuvás után még mindig több, mint boldog vagyok a medium-high grafikával.
Köszönöm még egyszer, a segítségetek nélkül biztosan valami túlárazott, vagy kontár módjára összerakott gépet vettem volna.
Ha most lennék 14 éves, talán el is dőlne, hogy nem lesz magánéletem a játékok mellett, de így öreg fejjel már tudom, hogy minek és mikor van ott és ahol a helye és az ideje.
Respect Nektek!
-
Ármester
válasz kelly416 #142175 üzenetére
(#142175) kelly416
+1 az Athlonnak, jó kis proci nagyon.
Itthon van egy 2x4Gb rammal, SSD-vel, minden igényt kielégít, és úgy ahogy játszogtani is lehet rajta.
Logouton van egy írásom, hogy mire képes játék alatt, ha érdekel.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
palfitom
félisten
válasz Guargumi #142176 üzenetére
Szívesen.
OK.
Mivel a 1060-6GB is gyakorlatilag elég lenne, ezért szinte mindegy melyiket választod.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
veterán
válasz kelly416 #142172 üzenetére
Net, film alatt érdemi difi nincs az Athlon és a Pentium között, szóval időtállóságuk kb egyforma (játékban van az Athlonnak előnye), de mindkettő fejleszthető abból a szempontból, hogy akár 8 magos proci is belemegy a lapba már most is.
Az AM4-re néhány hónapon belül érkezik az új generáció, Intelnél nem tudom, hogy jön e új gen még bele, eddigiek alapján lehet nem.solfilo
-
-
palfitom
félisten
válasz Woodcutt3R #142169 üzenetére
Szia!
Ház: maradhat
Táp: ha nem túl régi (6-10 éves), akkor maradhat
VGA: OKLap: Gigabyte B450M DS3H / MSI B450M PRO-VDH / MSI B450M Gaming Plus / Bazooka / Bazooka Plus / Mortar / B450 Tomahawk
Proci: Ryzen 2600 (6 mag, 12 szál, szorzózár-mentes), vagy olcsóbban Ryzen 2200G (4 mag, 4 szál, Vega8 IGP)
Ram: DDR4 2x8GB, G.Skill Aegis 3000MHz / G.Skill Ripjaws V 3200MHz / Patriot Viper 3000MHz / 3200MHz / 3400MHz.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Woodcutt3R
tag
válasz solfilo #142166 üzenetére
Hello!
Értem.
1.) Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Multi, csak quakelive-t játszom, néha kipróbálok újakat single-ben.
2.) Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Ház: COOLERMASTER RC-370-KKN1-GP Elite 370 (ö1 (ha lehet)
Táp: CHIEFTEC CTG-450-80PB 450W OEM (ö1) (ha lehet)
Videókártya: GTX 950 (Ezt mindenképp megtartom)
Memória: KINGMAX 4096Mb DDR3 1333Mhz (ö1) Ez nem tudom, hogy jó e az új alaplapokba
Háttértárolók adottak.
3.) Milyen alkatrészekre van szükséged?
Alaplap:
Processzor:
Memória: Ha nem jó a régi
Táp: Ha nem jó a régi
Ház Ha nem jó a régi
4.) Mennyi a kereted rá?
70.000 Ft, ezt a processzorra és az alaplapra szánom. Amennyiben kell egyébre (memória, ház, táp, rámehet 40.000,-Ft
5.) Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont) 24 Colos TN panel 144 hz-val játszom. Ehhez (quakelive) elég a 950 gtx
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nem.Köszönöm!
-
veterán
válasz Woodcutt3R #142165 üzenetére
Szia!
Olyan régiek már az alapok, hogy én mindenképp újban gondolkodnék. Ajánlatért válaszold meg az összefoglalóban feltett kérdéseket, mert pl azt se tudni, hogy mire használod a gépet.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Woodcutt3R
tag
Sziasztok!
Elég régen vettem a gépem (2011) és egy kis fejlesztés szeretnék, amit lehet/érdemes megtartanék.
Jelenlegi Alaplap: ASROCK H55M/USB3 R2.0 (ö1
Processzor: INTEL Core i3-540 3.06Ghz 1156 BOX (ö1)
Memória: KINGMAX 4096Mb DDR3 1333Mhz (ö1)
Ház: COOLERMASTER RC-370-KKN1-GP Elite 370 (ö1
Táp: CHIEFTEC CTG-450-80PB 450W OEM (ö1)
Videókártya: GTX 950 (ezt később vettem)Ami vennék:
Processzor/Alaplap, kb. 60-70e Ft-t szánnék rá. Mindegy a gyártó/márka.
Kérdés, hogy a táp/ház/memória használható e még valamire, vagy abból is új kell, akkor kénytelen lennek szánni rá.Háttértárolóból újat nem vennék, az adott.
Köszönöm előre is!
Máté -
palfitom
félisten
válasz kelly416 #142160 üzenetére
Fekvő házakban én nem vagyok "elmélyülve", inkább kérdezd meg a kollégákat!
Ram: Értem, logikus, viszont a single channel addig is lassítja a gépet. Ugyanakkor ha később veszel egy ugyanolyan nevű modult, nem biztos, hogy ugyanolyan sorozatszáma (vagy modell-száma) lesz, ezért nem garantált, hogy fognak dual-ban futni. A 100%-os módszer az, ha most veszel 2x4-es KIT-et, s ha majd bővítenéd, akkor ez elad, és 2x8-as KIT megvesz.
HDD: mert a hdd-s szakik ezeket jobban ajánlják.AMD:
Az Athlon 200GE megfontolandó, és nem lenne drágább!
Intel: H310M ~17,5k + G5400 ~22k + ram ~15k = ~54,5k
AMD: B450M ~19k + 200GE ~14k + ram (Viper / Viper) ~16k / ~19k = ~49k / ~52kLife is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
kelly416
veterán
válasz palfitom #142157 üzenetére
Köszi, a táp helyére majd oda sasolok. Ezek szerint jó ház ajánlatotok nincs? Legalább gyártót kit keressek?
(Összerakatni nem fogom szerintem, azt megoldom, és akkor tudom, mennyi és milyen pasztát kapott a proci.)Azért akarok 1x8 ramot venni, mert később mehet még 8 mellé, ha kevésnek tűnne, de ha 2 slot van a deszkán, már nem marad bővítési lehetőség, ha most 2x4-et veszek.
A táphoz nem értek, megfogadom a tanácsod.
HDD miért jobb, amit Te írtál? Elhiszem, csak kíváncsi vagyok.
SSD-t feleslegesnek tartom, hirtelen nagy adatátvitel és másodperceken múló bebootolás nem jellemző, egyébként meg 4x annyi mint a HDD kapacitásra vetítve. -
NightGT
senior tag
válasz solfilo #142158 üzenetére
G5400 (2/4) egy egyszálasban a 8100/8400 szintjén teljesítő cucc...beépített grafika UHD610, hát az a 630nál is gyengébb.
2200G fog kelleni oda.
Vagy a G5400 mellé egy valamilyen öregebb középkategóriás vga olcsóért. De olyanból bagóért nincs ami jó, így hát a 2200G lenne ár/telj. arányban az optimum)
Meghajtani láttam a G5400-val 1060ast is, és nem volt olyan gyengusz gép
Speed is the only truly modern sensation
-
veterán
válasz kelly416 #142156 üzenetére
Mivel lenne pici játék, inkább Athlon 200GE köré építenék. Netezni, filmezni ugyanúgy alkalmas, mint a Pentium G5400, játékra viszont valamivel alkalmasabb, erősebb az IGP-je és jobb a drivertámogatása, ami régebbi játékoknál jól jöhet.
CPU: Athlon 200GE (14k, ennyiért kb ajándék)
LAP: ASROCK B450M-HDV (19k)
többire fogadd meg palfitom ajánlatátsolfilo
-
palfitom
félisten
válasz kelly416 #142156 üzenetére
Kedves Kolléga úr,
Ha megengeded, nem csak a kérdéseidre válaszolok.
Válaszok:
- egy ilyen kaliberű konfig nem termel sok hőt, ezért a hűtése miatt nem aggódnék, nem kellenek plusz ventik és hűtő.
Nyugodtan kereshetsz egy számodra megfelelő fekvő házat. (Csak arra figyelj, hogy normál, ATX tápot fogadjon, ne szívasd meg magad drága és spéci táppal.)
- Alza, Aqua, Ipon, PCX-ben van gép-összerakó és kérhetsz összeszerelést is.Észrevételeim:
- Ram: NE 1x8-at, hanem 2x4GB-os KIT-et vegyél, pl G.Skill, G.Skill, Patriot, Crucial, Corsair.
- Táp: Hexa 85+ 350 újabb, jobb.
- HDD: WD10EZEX vagy HDWD110UZSVA legyen
SSD-t tennék bele, már 6k-tól lehet értelmeseket kapni, pl.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
kelly416
veterán
Hölgyek és Urak!
- Összeállítottam ezt [kép] a konfigot otthon netezésre, filmezésre (HDMI fHD TV-re kilőve, ha arra van igény), az ehhez szükséges adatforgalmazásra, és esetleg Heroes 5, Witcher (1) döcögjön el rajta.
- Minden újonnan jön, max. vinyót tudok bele tenni régit, de akkor a PS3-ban nem lesz.
- Szerintem ezekre van szükségem hozzá, hogy működjön (perifériák, monitor van).
- A keret szűkös, így igyekeztem összehúzni, de mégis valamennyire tartósat venni.
- Csak fHD megjelenítőim vannak otthon, a többi jellemzőre nem hiszem, hogy nagy szükség lenne az igények tekintetében.
- Nem vagyok elkötelezve senki irányába, de hajlandó vagyok kicsit többet fizetni a megbízhatóbb gyártók cuccaiért.Két kérdésem volna igazából. Az egyik a ház, mert inkább pakolnék valami fekvő házba amit a monitor alá be lehet biggyeszteni, vagy ha már nagyon nem ajánlott fektetni akkor legalább valami keskenyet keresnék, ne foglaljon nagy helyet széltében. Na meg az ezzel járó szellőzés, ajánlott-e ehhez az összeállításhoz még külön hangkeltőket belerakni, vagy jó lesz ez így is? Mit tudnátok ajánlani?
A másik kérdésem, hogy hol ajánlott beszerezni ezt? Az IPON mint olyan, nálam régi berögződés. Van gépösszerakó, rövid a neve, de ha mára már nem ajánlott, akkor szívesen fogadok tanácsokat, honnan érdemes vásárolni. Szinte biztos, hogy kiszállítással jönnek majd a cuccok, bár nem hiszem, hogy van még olyan bolt, ami ajánlott, de nem szállítanak ki.
[ Szerkesztve ]
-
NightGT
senior tag
válasz NoAwake #142151 üzenetére
Board partner-nek hívják angolul a dolgot. Van a Founders Edition (alapító kiadás), azt az Nvidia gyártatja...illetve árulja a grafikus chipeket, és a Board Partner (platform társ? építő társ? talán) -ek gyártják a saját kártyáikat vele. Hűtésben, áramkörben, méretben, órajelben különböznek, bizonyos Nvidia szabványokon belül. Radeonoknál ugyanez.
Board partner aztán az msi, Asus, Giga, ezek a nevek. És nem a gyártó nevét kell nézni , szinte soha, hanem a konkrét kártya típusát
Tuningolni szeretnél? Egyelőre talán nem. Kereted nagyon rendben van, gyönyörű 9700k/2080 konfig lesz belőle.
(edit: pontosítás)
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
"GIGABYTE-os a videókártya? Én az Nvidia-ban biztosabb vagyok" - Öööö, ez a kártya is Nvidia, nem ATI.
A Gigát csak példaként tettem be, más is lehet, pl. MSI Gaming / Gigabyte Windforce vagy Gaming vagy Aorus / Asus Strix / EVGA / Zotac Amp amikre ritkán van panasz.Alza, Aqua, Ipon, PCX-ben van gép-összerakó és kérhetsz összeszerelést is. (az adott kalkulációt a PCX oldalán raktam össze)
-
palfitom
félisten
válasz Guargumi #142150 üzenetére
Szia!
Ha FHD és 60Hz (vagy 75), akkor
VGA: RTX 2060, GTX 1060-6GB / 1660 / 1660Ti / RX580-8GB / 590 / Vega56, akár használtan az apróról.
AMD:
Lap: MSI B450M Gaming Plus / Bazooka / Bazooka Plus / Mortar / B450 Tomahawk
Proci: Ryzen 2600 (6 mag, 12 szál, szorzózár-mentes), vagy 2600X ha nem szeretnél tuningolni, és "dobozból" kell a magasabb órajel.
Proci hűtő (opcionális): pl. Artic Freezer 33 / FSP Windale 6 / Scythe Mugen MAX / Alpenföhn Brocken 3 / be quiet! Pure Rock / Dark Rock Advanced C1
Ram: DDR4 2x8GB, G.Skill Aegis 3000MHz / G.Skill Ripjaws V 3200MHz / Patriot Viper 3000MHz / 3200MHz / 3400MHz.Intel:
Lap: Asrock B365M Pro4 / B365M Phantom Gaming 4 / Gigabyte Z390 UD / Gigabyte Z390 M Gaming / Gigabyte Z390 Gaming X
Proci: i5-9400F (6 mag, 6 szál, szorzózáras) / i7-8700 (6 mag, 12 szál, szorzózáras) használtan az apróról 75k körül megérheti
Proci hűtő (opcionális), pl.: be quiet! Pure Rock Slim / Artic Freezer 33 / FSP Windale 6 / Scythe Mugen MAX / Alpenföhn Brocken 3 / be quiet! Pure Rock
RAM: DDR4 2x8GB 2666 (+) MHz (akár 3000 - 3400 MHz körül, pl. Corsair, Crucial, G.Skill, HyperX, Patriot)Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Paxker315
addikt
azért, mert a Gigabyte nagyon jó NVidia csipszetes kártyákat gyárt, ez az Aorus meg jobb hűtéssel rendelkező modell. És pcx-re hasonlít az oldal
És tényleg az. Itt a kártya
Esetleg, ha nem szeretnél 1tb-os SSD-t, egy 500gb olcsóbb, arra is elfér a rendszer& pár játék, a többi adat meg mehet 1-2-3TB-os HDD-re
[ Szerkesztve ]
-
Guargumi
tag
Tiszteletem, konfigurációt raknék össze, szeretnék tanácsot kérni
- játékra lesz, elsősorban multiplayer
- ház, ssd, hdd ,s táp van (FSP Raider 550W),
- alaplap, cpu, ram, vga kártya, az amire szükségem lenne
- Monitorom FHD, hdmi
- keret 200k körül, +10% még ok
- nem vagyok elkötelezett, jelenleg intel, nvidia vanköszönöm.
Már négyszer elváltam, de 70es a karakterem.
-
Paxker315
addikt
válasz Cheesus #142146 üzenetére
konkrét típus kiválasztásában a VGA-s topikban& az egyes kártyák topikjában tudnak segíteni. Általánosságban véve itt kb. megtalálod a hűtés hatékonysága alapján "felállított" sorrendet, ami a zajszintet sajnos nem veszi figyelembe, csak a hőmérsékleteket és overclockolhatóságot. De kiindulásnak jó.
-
Paxker315
addikt
válasz cross56 #142145 üzenetére
seasonic focus plus gold 650w vagy Bitfenix WhisperM 650w, esetleg Corsair RMX650; Be Quiet Straight Power 650.
Nem kalkuláltam, de úgy rémlik, 2070 OC nélkül elvan 550-el, viszont, egy 2080&overclock (a k-s proci miatt úgy veszem, lesz) már inkább 650-est igényelne, mert 500watt fölé beszökhet a maximális terhelés alatti fogyasztása
-
palfitom
félisten
válasz Cheesus #142141 üzenetére
Szívesen.
Természetesen járható út, a VGA-t viheted tovább, ha majd fejleszted az alapokat!
-
palfitom
félisten
válasz cross56 #142140 üzenetére
Bocsánat!
WQHD és 144Hz, ez már a "zsebbenyúlós" kategória. (mármint gép oldalról)
Ehhez már RTX 2070-et (2080-at) javaslok, így kalkulálj!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Cheesus
senior tag
válasz palfitom #142137 üzenetére
Köszönöm szépen a választ
Még egy akadékoskodó kérdésem lenne. Mennyire lenne járható út, ha most csak VGA-t vennék, és később lenne platformváltás? Kérdezem ezt annak a fényében, hogy eddig a kevés RAM-ból és a prociból még nem volt számottevő problémám. (Ez a csere is azért került most napirendre nálam, mert elkezdtük a haverokkal a Tom Clancy WIldlands-et, és meguntam hogy ők mennyire áradoznak a játék szépségéről, amikor nekem meg full Low-on kellett játszanom )
https://www.twitch.tv/csehla
-
palfitom
félisten
válasz viperabácsi #142138 üzenetére
Elvileg igen, de nem volt még a kezemben.
CMK16GX4M2D3000C16:
soseminkább ritkán. Piros-fekete MSI-kbe nem illik a fehér, csak ezért. Egyébként jó áron van, simán ajánlott!
(a kisgépembe is ilyet akartam venni, csak pont akkor nem volt kapható, ezért lett Fury)[ Szerkesztve ]
-
-
palfitom
félisten
válasz Cheesus #142136 üzenetére
Szia!
VGA csere evidens.
Játékra sem a legjobb, de PS és videóvágáshoz elég karcsú a proci és a 8GB ram.Mivel ramot is kellene venned, ezért én inkább új platformban gondolkodnék, hisz már olcsó a DDR4.
AMD:
Proci: Ryzen 2600 (6 mag, 12 szál, szorzózár-mentes), vagy 2600X ha nem szeretnél tuningolni, és "dobozból" kell a magasabb órajel.
Proci hűtő (opcionális): pl. Artic Freezer 33 / FSP Windale 6 / Scythe Mugen MAX / Alpenföhn Brocken 3 / be quiet! Pure Rock / Dark Rock Advanced C1
Ram: DDR4 2x8GB, G.Skill Aegis 3000MHz / G.Skill Ripjaws V 3200MHz / Patriot Viper 3000MHz / 3200MHz / 3400MHz.Intel:
Lap: Asrock B365M Pro4 / B365M Phantom Gaming 4 / Gigabyte Z390 UD / Gigabyte Z390 M Gaming / Gigabyte Z390 Gaming X
Proci: i5-9400F (6 mag, 6 szál, szorzózáras)
Proci hűtő (opcionális), pl.: be quiet! Pure Rock Slim / Artic Freezer 33 / FSP Windale 6 / Scythe Mugen MAX / Alpenföhn Brocken 3 / be quiet! Pure Rock
RAM: DDR4 2x8GB 2666 (+) MHz (akár 3000 - 3400 MHz körül, pl. Corsair, Crucial, G.Skill, HyperX, Patriot)Ha mégis maradnál a mostani platformon, akkor is kellene bővítened a ramokat 16Gb-ra (+2x4 vagy jelenlegi KIT elad, és 2x8 megvesz), és jobb lenne egy i7-esre ugrani (4790 / 4790K). Viszont ezek használt árait elnézve, szerintem nem éri meg, hisz alig drágábban kaphatsz új, fejleszthető, garis cuccokat a fenti platformokkal.
-
Cheesus
senior tag
Sziasztok
Eljött az idő, hogy a lassan 6 éves konstrukciót kicsit felturbózzam.
A gépen leginkább játszok, néha egy kis PS-el meg videóvágással karöltve.
A monitor semmi extra, egy DELL UltraSharp U2312HM, tehát FullHD, 60hz, DVI-D, DisplayPort és VGA csatlakozással. A ház pedig egy Fractral Design Define R4, tehát viszonylag nagy és csendes helye lenne az új jövevénynek. Az alap keret legyen olyan 60-80 között mozog, plusz az az pénz, ami a lecserélt alkatrésből visszajön eladás után. Ha esetleg az így kialakult összeghez még 10-20-at hozzá kell adni, az még belefér, feltéve ha számottevő teljesítménybeli javulás lenne.A mostani konfigom magja, amit a fórumban be is áraztattam:
AsRock H87 Performance Fatal1ty - 12.000 Ft
Intel Core i5-4570@ 3,2Ghz - 20.000 Ft
Gigabyte GV-N760OC-2GD 2GB GDDR5 - 20.000 Ft
2x4gb Kingmax HyperX 1600Mhz ddr3 RamA minimális tudásommal én úgy néztem hogy talán(?) elég lenne VGA-t cserélni, a proci esetleg bírná a gyűrődést, de majd itt hozzáértőbb kollegák megmondják VGA-ból én mindenképp nVidia-t szeretnék, és ahogy nézegettem, én az 1060-1660-2060 között választanék, de természetesen lehet más modell is márkán belül. Ha CPU csere is lenne, maradnék továbbra is az Intel-nél.
A másik ehhez kapcsolódó kérdés, hogy ha megvannak a kiszemelt alkatrészek, akkor érdemes lenne webshopban megvenni, vagy be lehet vállalni Hardverapróról használt, de garis terméket is? MIndenképp hosszabb távra terveznék, így nem szeretnék elhamarkodottan dönteni.
A válaszokat előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
https://www.twitch.tv/csehla
-
palfitom
félisten
válasz aelod #142131 üzenetére
Értem.
Ahogy már írtam, 50k kevés rá.Játékra is alkalmas IGP-vel az AMD APU-k rendelkeznek, ebből a 2200G-t lenne érdemes megvenni, ami ~26,5k. (olcsóbban Athlon 200GE ~14k)
Viszont a legolcsóbb ITX alap hozzá ~36k, és kellene minimum 2x4GB ram, ami ~19k.A másik oldalon van kicsit olcsóbb, de jó alaplap (MSI H310I PRO ~27k), viszont a proci drágább (i3-8100 ~39k, olcsóbban Pentium G5400 ~22k), és az IGP-jük messze elmarad az AMD-jétől.
Ram: ide mehet kicsit olcsóbb, pl ~13k.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Lamond #142129 üzenetére
Igen, az jó választás. 120-as kell, Pl.
"anyagminőség" - szvsz. nem kelt minőségi hatást, vékonyak a lemezek, de semmi komoly gond, hisz ebben az árkategóriában nem várhatunk csodát...
"zajt benn tartsa" - Megint csak az árára utalnék, ebben a kategóriában már az is "elég", ha megfelelő szellőzést biztosít.
Összegezve: árához képest OK, és jól néz ki.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz aelod #142128 üzenetére
Szia!
Ezeket pontosítsd kérlek, mert így nem értem:
"3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Memória + alaplap + vga (nem feltétel a dedikált)4. Mennyi a kereted rá?
+50e körül"Proci nem kell?
Ha 50k van az egészre, akkor nem tudunk segíteni, hisz a házad ITX lapot fogad, azok pedig eléggé drágák...Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
aelod
veterán
Sziasztok!
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
Filmnézés (4k tartalmak is akár), netezés, zene, single player gémek alkalmadtán de nem feltétel, hogy játékra legyen kihegyezve
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Gépház és egy hangkártya, SSD rendszernek.
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Memória + alaplap + vga (nem feltétel a dedikált)
4. Mennyi a kereted rá?
+50e körül5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
BenQ -G2200HD – full HD 22″ LCD monitor
DVI input, VGA input, HDMI
16:9 Aspect Ratio
Full HD – 1080P full high definition+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Nincs ilyen.
Tudtok támpontot adni? KÖszi.
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
palfitom
félisten
válasz garage112 #142126 üzenetére
Szia!
Egy kicsit még kellene hozzátenni, ha új gépet szeretne.
Lap: Asrock A320M-DVS R4.0 / Gigabyte B450M DS3H / MSI B450M PRO-VDH
Proci: Athlon 200GE (2 mag, 4 szál, Vega3 IGP)
RAM: 2x4GB DDR4 2666-3200 MHz (páros időzítésű memóriák jól mennek a platform alatt, pl. 3000CL16, 3200 CL16, G.Skill Aegis, Ripjaws, Patriot Viper).
SSD: Kingston UV500 / Crucial MX300 / MX500 / BX500 / WD Blue 3D
HDD: van, OK
Ház, pl.: Cooler Master N200 / Chieftec CI-01B-OP / Thermaltake Versa H17 Window / Cooler Master Masterbox Lite 3.1 / Masterbox Q300L / Thermaltake Versa H15 Window / Fractal Design Focus G Mini / Thermaltake Core V21
olcsóbbak: Deepcool Wave V2 / Logic M4 / Zalman ZM-T2 Plus / Zalman ZM-T4 / Zalman S2 / S3
Táp: BQ Pure Power 11 300W / 350W / FSP Hexa+ 400W / Hexa 85+ 350W / Chieftec ECO 400W (GPE-400S)
Nagyjából 63k-tól + SSD.Ha ez nem megy, akkor használt brand-gépet érdemes keresgélni az aprón, vagy üzletben.
[ Szerkesztve ]
-
garage112
aktív tag
Sziasztok!
Ismerősömnek szeretnék gép összerakásban segítséget kérni.
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Internetezés, filmnézés
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani? HDD
3. Milyen alkatrészekre van szükséged? Mindenre HDDn kívül
4. Mennyi a kereted rá? 50-60 000 Ft
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont) Régi VGA csatlakozós, nem tudom a felbontását pontosan.
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Ha SSD beleférne a keretbe, az jó lenne.Iphone 14 Pro / / Xbox One - WildBlaze420 / / PlayStation 5 - Mrtn112 / / Dell G5 15" - Macbook Pro 15" Retina (2017)
-
palfitom
félisten
válasz NoAwake #142123 üzenetére
Persze, ezen még lehet finomítani, pl. mehet olcsóbb VGA, és mehet nagy tárhely, vagy egyéb csilli-villi...
-
palfitom
félisten
válasz NoAwake #142123 üzenetére
Szia!
Jó választás!
Lap: Gigabyte Z390 M Gaming / MSI Z390M Mortar / Gigabyte Z390 UD / Gigabyte Z390 Gaming X / MSI Z390 Gaming Pro Carbon / Gigabyte Z390 Aorus Pro
Proci: i7-9700K OK
Proci hűtő: pl. be quiet! Pure Rock / Dark Rock Advanced C1 / FSP Windale 6 / Scythe Mugen MAX / Alpenföhn Brocken 3 / be quiet! Dark Rock Pro 3 / Cooler Master MasterLiquid 240 / Deepcool Captain 240 EX / Corsair Hydro Series H110i
RAM: 2x8GB DDR4 2666 (+) MHz (3000 - 3400 MHz körül, pl. Corsair, Crucial, G.Skill, HyperX, Patriot)
VGA: RTX 2080 OK
SSD: ~250-500GB Kingston UV500 / HyperX Fury / HyperX Savage / Crucial MX300 / MX500 / Samsung 860 EVO / WD Blue 3D
HDD: 1-2-3TB Toshiba P300 (7200rpm) / WD Purple (5400rpm)
Ház, pl.: mATX: Thermaltake Versa H17 Window / Cooler Master Masterbox Lite 3.1 / Masterbox Q300L / Thermaltake Versa H15 Window / Fractal Design Focus G Mini / Thermaltake Core V21 / Bitfenix Aegis Core / Fractal Design Define Mini C / NZXT H400
ATX: Aerocool Aero-500 / Cooler Master N300 / Zalman Z3 Plus / Zalman Z9 Neo / Cooler Master MasterBox Lite 5 / MasterBox MB600L / Thermaltake Core G21 / Thermaltake View 27 / Phanteks Eclipse P300 / Aerocool Aero-1000 / NZXT S340 Elite / Fractal Design Meshify C TG / NZXT H500
Táp: pl. FSP Hydro G 650W / be quiet! Pure Power 11 CM 600W / 700W / Bitfenix Formula 650W / Whisper M 650W / Seasonic Focus Plus 650W / Corsair RM650x[ Szerkesztve ]
-
NoAwake
újonc
Sziasztok
Gép vásárlás előtt állok és nem tudom, hogy mi legyen. Azt már tudom fixen, hogy a videókártya az RTX 2080, a proci az pedig i7 9700k lesz. Szerintem ez a kettő össze passzol. De ha tudtok jobbat akkor irjátok le . Játékra használnám a gépet (Multiplayer).
Árban:650.000 Ft vagy akörül. A monitorom: ACER KG241 144hz, 1ms. Sokan a PCXet ajánlották, hogy ott olcsóbb meg könnyebb is, csak én nem tudok magamnak egy jó konfigot összeállitani, ezért kérek segitséget tőletek. -
palfitom
félisten
válasz Lamond #142117 üzenetére
Volt ilyen házam (Fractal Design Focus G) régebben.
A ventik teljesen jók, nem kell cserélni, de egy hátsóval érdemes lehet kiegészíteni.
Az anyagminőség egyáltalán nem nagy szám, de az ára is eléggé alacsony...Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Samus #142119 üzenetére
Szia!
AMD:
Proci: i5-9400F (6 mag, 6 szál, szorzózáras) / i7-8700 (6 mag, 12 szál, szorzózáras) használtan az apróról 75k körül megérheti / 9600K (6 mag, 6 szál, szorzózár mentes)
Proci hűtő a non-K-khoz (opcionális), pl.: be quiet! Pure Rock Slim / Artic Freezer 33 / FSP Windale 6 / Scythe Mugen MAX / Alpenföhn Brocken 3 / be quiet! Pure Rock
Proci hűtő a K-s procihoz: pl. be quiet! Pure Rock / Dark Rock Advanced C1 / FSP Windale 6 / Scythe Mugen MAX / Alpenföhn Brocken 3 / be quiet! Dark Rock Pro 3 / Dark Rock 4 Pro / Cooler Master MasterLiquid Lite 240 / MasterLiquid 240 (RGB) / Deepcool Captain 240 EX
RAM: DDR4 2x8GB 2666 (+) MHz (akár 3000 - 3400 MHz körül, pl. Corsair, Crucial, G.Skill, HyperX, Patriot)A többi:
VGA: RTX 2060, GTX 1060-6GB / 1660 / 1660Ti / RX580-8GB / 590 / Vega56, akár használtan az apróról.
SSD: ~250-500GB Kingston UV500 / HyperX Fury / HyperX Savage / Crucial MX300 / MX500 / Samsung 860 EVO / WD Blue 3D
HDD: van, OK
Ház, pl.: mATX: Thermaltake Versa H17 Window / Cooler Master Masterbox Lite 3.1 / Masterbox Q300L / Thermaltake Versa H15 Window / Fractal Design Focus G Mini / Thermaltake Core V21 / Bitfenix Aegis Core / Fractal Design Define Mini C / NZXT H400
ATX: / Zalman Z3 Plus / Cooler Master MasterBox Lite 5 / MasterBox MB600L / Zalman Z9 Neo / Corsair 270R / Thermaltake Core G21 / Thermaltake View 27 / Phanteks Eclipse P300 / Aerocool Aero-1000 / Sharkoon TG5 / NZXT S340 Elite / Fractal Design Meshify C TG / NZXT H500 / Cooler Master Masterbox Pro5 / Fractal D. Define C / Corsair 275R / Phanteks Eclipse P400S / BQ Pure Base 600 stb.
Táp: pl. FSP Hexa 85+ 450W / 550W / Hyper M85+ 550W / Cooler Master G450M / G550M / Corsair CX450M / CX550M / be quiet! Pure Power 10 (CM) 500W / be quiet! Pure Power 11 (CM) 500W / Bitfenix Formula 450W / 550W / Whisper M 450W / 550W / Seasonic Focus Plus 450W / 550WLife is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Lamond
csendes tag
válasz Paxker315 #142118 üzenetére
Házzal kapcsolatban örültem az iránymutatásnak, mert nekem nagyon egyformák.
A Zalman Z9 Neo korábban tetszett, csak a ventik hangereje miatt aggódtam, ha már 5 is van benne.A videókártyával most tényleg csak szemezek, ne kísérts! Még az is lehet, hogy apróról találom meg... később.
-
Sziasztok, újra hozzátok fordulok konfig ügyben.
A keret 300k
HDD nem kell (van kettő)
Monitor van, fHD, HDMI, nincs Free vagy G-Sync támogatás.
Nincs preferált márka, de kíváncsi lennék Intel/AMD és Radeon/Geforce vonalon is a lehetőségekre.
Csak játékra kell (az alapokon túl).
Csak új hardver játszik.Köszönöm
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
Paxker315
addikt
válasz Lamond #142117 üzenetére
Kiválasztottad a kedvenc házam az arkategoriaban... Nem szükséges külön venti, de, természetesen lehet hozzá csapni. (°.°)
Alzan 66ezer az asus 1060 dual oc 6 GB kártya, ill radeonok vannak olcsóbban. Ie 8 GB rx570 ~53ktol. A két asrock modell olcsó, de a gaming d semmiképp nem ajánlott, a gaming x egész decens darab.
500 w bőven elég 580 hoz is, a 1060-570 elvan kisebbel is.
[ Szerkesztve ]
-
Lamond
csendes tag
válasz SyMbioTe #142101 üzenetére
Köszi a tippet.
Fractal Design Focus G tetszik! Kell még bele venti a kettő mellé?
Akkor a hűtőt passzolom első körben. A táp 500 lesz. Vétel előtt még lehet jövök egy jóváhagyásért, de kb. most ez lesz.@Paxker315
Köszi Neked is!
IGP lesz az ár miatt, később vadászok videókártyát (1060 vagy rx570 4GB/580 8GB) őszre, ha sikerül elhozni 60 körül/alatt.[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
válasz hajniooo #142096 üzenetére
amúgy, én bemennék a boltba, s megmutatnám nekik a BQ kalkulátorát, azzal a fapofa magyarázattal, hogy "ez egy tápegységeket gyártó cég online kalkulátora, amikről tudni kell, hogy túlbecsülik a valós értékeket, mert a gyártó minél nagyobb teljesítményű tápot akar rásózni a vevőre. És még a kalkulátor szerint is 180-185 watton áll meg a rendszer maximális terhelés alatt, pedig, kicsit felülbecsli a tényleges-valós életbeli adatokat. Szóval teljesen "hihető", hogy a 400w mellett nem indult el a gép s minimum kell a félK-s"
Olyan indifferens, visszafogott hangon, arcmimika nélkül. Kíváncsi lennék a reakcióikra.
[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
válasz viperabácsi #142113 üzenetére
Corsair mérete:
135mm x 7mm x 33.5mm(H x Sz x M)Ballistix 40mm magas... Én a LPX-et venném.
[ Szerkesztve ]
-
viperabácsi
addikt
válasz shapphire #142110 üzenetére
Megint ott tartok nem tudom mi legyen. ITX miatt Predátor kilőve (nem fér el a hűtő alatt!)
Mondjuk erősen kétlem , hogy ér 2 szer annyit mint a többi. A viper ás az Aegis a szin miatt nem igazán szeretném.Ezek szerint marad ez a kettő ?
CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3000MHz CL16 KIT BLS2K8G4D30BESBK
Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CMK16GX4M2D3000C16[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
NightGT
senior tag
válasz Paxker315 #142105 üzenetére
Egyébként (Görbüljek meg!)
Ezen lista szerint effektíve mák kérdése, hogy az általunk privátban is beszélt Ripjaws V F4-3200C16D-GVKB végű 2x8as szettben Hynix-et kapsz-e, vagy D-die Samsungot. És az utóbbi double rank...(ami nem tudom hogy mi persze most google nélkül, de azt igen h jobb)
Az enyém tuti Hynix (Thaipoon Burner szerint, SPD-t olvas ki), de emlékszem: a webshopban akkor kettő is volt belőük, és az egyik ~1k-val drágábban...
Ilyen ez. De a Hynix is jó, 3400+ 1T-vel 1.424en, kopp stabilan, belépő lapon: nem is olyan kicsi tuning
(Edit: teljes gyári szám, Hynix tuning eredmény leírva)
[ Szerkesztve ]
-
shapphire
aktív tag
válasz viperabácsi #142108 üzenetére
A 3200-es Kingston nem javasolt, de lehet a másik se. Modul hibák magas száma miatt.
Szerk.: nekem 3000-es Predator volt, azzal nem volt baj.
Aegis is meg a Patriot Viper is jó választás.[ Szerkesztve ]
-
shapphire
aktív tag
Több, mint fél éve bújom ezt a topikot, napi rendszerességgel, számtalan alkalommal.
Nyilván azzal kezdődött, hogy javasoltak egy-kettő-három... alternatívát a topikgazdák, amiből aztán összeállt az új családi gép, ami tökéletesen működik.
Ha Ők meg még néhány aktív fórumtárs (úgyis látni kik azok), akik konkrétan itt töltik fél napjukat, azt mondják, hogy elég az a táp, akkor az biztos, hogy elég.
Nem mintha pont az én szavam döntene, de az ilyen "vásárlóbarát" pc boltokkal nagyon vigyázni kell, én is ráfáztam már velük régebben. -
viperabácsi
addikt
Ezeket a ramokat néztem , gondolom ezek mindegyike megy a Ryzenekkel pöccre saját orajelükön.
Kingston HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 3333MHz HX433C16PB3K2/16
Kingston HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz HX432C16PB3K2/16
G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz F4-3000C16D-16GISB
G.SKILL Ripjaws V 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-16GVKB
CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3000MHz CL16 KIT BLS2K8G4D30BESBK
Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CMK16GX4M2D3000C16[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
Azt ne felejtsd el, hogy nekünk nincs érdekeltségünk, mi nem akarunk semmit sem eladni neked!
Viszont, ha bármelyik boltba bemész, akkor ott így vagy úgy, de vannak bizonyos érdekek, tehát nem objektív az ajánlásuk...
Ahol pedig ilyen no-name vackokat akarnak rádmelegíteni, azt a helyet nagyon messzire kerüld el!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
viperabácsi
addikt
válasz Paxker315 #142105 üzenetére
Jelenleg egy noctua NH-U9B SE2 használok , ehhez van AM4 kit ( elméletileg ingyen ) Ha aszámlákkal felkeresem noctuáékat.Gondolom az elég lesz az összes ryzenre.Ez alá kell beférnie a ramnak és a szin is fontos vagy fekete vagy fehér kellene.
EDDIG ezt nem is néztem Köszi ![ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
válasz viperabácsi #142104 üzenetére
jé, én pont a színe miatt szoktam, létezik belőle kék is. Vagy a Crucial Ballistix Sport még egész csini a fémes-szürkés színével. Kár hogy az Aegis nem a névadójára v annak gazdájának szemére hajaz színében-megjelenésben. Egyébként ez "low-profile" (LPX néven milyen meglepő..), ami később akár előny is lehet, ha gondolkoznál CPU hűtő cseréjén. Igazából a B450-2. generáció nm olyan válogatós, a piacon kapható kitek nagy részével nem szokott probléma lenni.
Bármennyire kedvelem RavePriest stílusát, csatornáját, szemléletét, de a B-die Samsung chip obszessziót nem fogom megérteni. Kicsit vicces a Ryzen ár:érték arányáról beszélni, ha exkluzíve csak B-die-os RAM kiteket és Strix B450-F lapot ajánl hozzá.
SyMbioTe: hmm.. szoktam ezt-azt bevenni, ami befolyásolja a külvilágra adott reakciókat, nem elképzelhetetlen.
[ Szerkesztve ]
-
viperabácsi
addikt
válasz dugo_ #142100 üzenetére
Köszi a megerősítést. A ramtól tartottam egy kicsit , mert nem nagyon szoktátok Ryzen-hez ajánlani A másik amiket ajánlani szoktatok , nem illik bele a képbe mert semmiképp nem szeretnék piros ramot a konfigba.Lehet meg kellene várni a ZEN 2 -t.
[ Szerkesztve ]
-
Ármester
válasz Paxker315 #142028 üzenetére
(#142028) Paxker315
Sok volt a pia.
Vagy túl kevés?„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
(#142096) hajniooo
És van képük az arcába hazudni egy vásrálónak, aki pont azért megy oda, mert esetleg nincs képben a dolgokkal. Gusztustalan egy ember az ilyenMindenesetre inkább nem akarták beindítani a 400-assal, hogy aztán rádsózzanak egy sz*rt. Viss szépen vissza, és mondd meg, hogy tökéletesen üzemel a 400-as minőségi táppal, ennek pedig adják vissza szépen az árát. Utána pedig jó messzire kerüld el ezt a "szaküzletet" A vásárló szándékos megtévesztése pedig nem éppen egy teljesen legális dolog...
Amúgy meg nincs ezzel probléma, nem értesz hozzá, így érthető, hogy hittél nekik (alapvetően ilyen az ember), azt pedig nagyon jól tetted, hogy visszanéztél ide és kérdeztél.
[ Szerkesztve ]
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz Lamond #142083 üzenetére
(#142083) Lamond
Szia!Z9 ventijei nem az igaziak, ebben az árban Fractal Design Focus G egy nagyon jó vétel.
Tápból ha később RX 580 is képbe jöhet, akkor inkább az 500-ast vedd.
Hűtőt pedig szerintem elsőre ne vegyél, hanem próbáld ki a gyárit. Ha nem vagy vele megelégedve, akkor utólag is könnyne pótolható.Amúgy rendben lesz
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Asszociációs játék. :)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- LEGO klub
- Viccrovat
- További aktív témák...
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 Super 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Ryzen 7 5800X / RX 6700 XT / A520M / 16GB vagy 32GB RAM 3600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD / 750W GOLD
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 3060 12Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
- AMD Ryzen 7 7800X3D + ASUS TUF Gaming B650M-PLUS Alaplap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest