Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crias
senior tag
válasz Mazka05 #13596 üzenetére
Ilyen nekem is volt (ment 10 percet a film aztán elkezdett szaggatni, ha megállítottam akkor a HDD abbahagyta a kerregést újraindítottam majd megint ment), BR filmekkel (40-50GB-os file-ok) én arra gondolok hogy inkább a HDD-vel lehet probléma nálad is (nállam egy HDD van a rendszernek meg a filmeknek), Vegyél inkább egy SSD-t.
Crias
-
balpis
őstag
itt olvasott tapasztalatok alapján egy sempron alaplapi HD3000-es integrált VGA-val elég kell, hogy legyen hozzá. Ennél a procid is, a VGA-d is erősebb, ezért gondoltam.
Próbáltál valami live-CD-ről bootolni és úgy filmet nézni? Kipróbálnám...
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
Stirbi
addikt
Üdv.
Én azt modnom add el a mostani konfigodat és egy kis ráfizetéssel, de sokkal energiatakarékosabb és korszerűbb gépet kapsz cserébe:
INTEL Celeron G530 2.40GHz 1155 BOX 11k
ASROCK H61M-HVS OEM 11k
CSX 2048MB DDR3 1333MHz CSXO-D3-LO-1333-2GB 3,3k vagy
CSX 4096MB DDR3 1333MHz CSXO-D3-LO-1333-4GB 6kA másik alternatíva egy hd4550/hd5450/hd6450-es kártya- ezekkel a kártyákkal mennnének a fullhd videok probléma nélkül
[ Szerkesztve ]
-
Mazka05
őstag
válasz balpis #13594 üzenetére
van mikor belassul, és nem elég folyamatos a képe, nem értem, hogy miért kipróbáltam már minden lejátszót minden codecet eredmény ugyanaz. win 7 friss. Én csak arra tudok gondolni hogy gyenge hozzá a proci vagy a VGA
Ebben a világban megtanulod, hogy a szar is le van szarva..
-
Mazka05
őstag
Szia! Hát a VGA meg a procim az 15öt ér a lap meg a memória az nem tudom. 20as nál többet nem akartam rá költeni, mert rengeteg pénz most elfog menni a motorra. Meg nem tudom, hogy nekem is megérné-e váltani egy teljes platformot, ha ugyis csak xboxon játsznom De írd le az elképzelésedet, és lehet hogy jobban járok azzal!
-
Crias
senior tag
Ez így azért nem pontos, mert nem minden eu-s végűhöz adnak beépítő keretet.
SAMSUNG 128GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7PC128B/WW -> Basic
SAMSUNG 128GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7PC128N/EU -> Notebook -> USB-s adapter a notiból kivett HDD-hez.
SAMSUNG 128GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7PC128D/EU -> Desktop -> bépítő keret[ Szerkesztve ]
Crias
-
balpis
őstag
válasz Gyurek #13586 üzenetére
az elképzelés nem rossz szerintem. Az más kérdés, hoogy ennyit nem adnék egy ilyen alaplapért - hacsak nem kell a HDMI (ja, DP ?)és eSATA. Helyette pl. GIGABYTE GA-B75M-D3V alig több, mint a feléért... Ha kell a 4 RAM-slot, akkor egy ASROCK B75 Pro3-M
A RAM esetében sem biztos, hogy nem olcsóbbat választanék. Ha számít a külső is, akkor talán kingston hyperix vagy Patriot lehetne, ha ez lényegtelen, akkor talán kingmax..[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz Mazka05 #13589 üzenetére
Hááát... Ha VGA-t, meg procit cserélsz, akkor illene már alaplapot (és ha szükséges, akkor memóriát) is cserélni, és így átállni teljesen egy modern, fejleszthető platformra, pl. LGA1155...
Mennyi pénzed lenne a fejlesztésre (esetleg a régi cuccaid eladásával)?
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Mazka05
őstag
Sziasztok!
Szeretnék kicsit fejleszteni a gépemen, legfőképpen FULL HD filmek mennek, nem nagyon játszom, mert van egy boxom, majd a Diablo 3mat lehet begyüjtöm Ami most van az egy 775ös alaplap, 4 giga ram, egy E5400 és egy HD4650, 2 terra hely. Amit cserélnék az a VGA és proci, nem akarok egész gépet cserélni nincsen rá akkora keret és feleslegesnek is érzem. Kérdésem hogy maradjak inkább két magnál mert filmezéshez nem használja ki a négy magot, vagy rosszul tudom, másrészt hogy VGA át cseréljek e vagy sem? Előre is köszönöm a válaszokat!
-
vond
MODERÁTOR
Nagyon jó ez, amit kinéztél... Bár a 30 ezres alaplapot némileg feleslegesnek érzem, jóformán csak az egy szem DisplayPort kimenettel nyújt többet, mint pl. egy 20 ezres ASRock B75 Pro3... Persze más a chipset is, de az ebből származó hátrányok Téged nem nagyon érintenének (csak 1 Intel SATA3, ISRT hiánya)...
Ha az i5-3550 sokkal drágább (mondjuk 2-3 ezernél többel), mint az i5-3450, akkor vedd az utóbbit... Csak 200MHz a különbség, és a 3450-es is nagyon erős...
FullHD videók vágásához esetleg elgondolkodhatnál egy aprós i7-esen (azért jóval erősebb lenne, mint az i5-ös), és hozzá még 8 giga RAM-on (eléggé érezhető vágásnál az összesen 16 GB)...
De akár egy olcsóbb, sok CUDA magos dGPU-n is elgondolkodhatnál, pl. 25 ezer körül egy 1GB GDDR5-ös GTS450 192 maggal... Timeline render-t pl. nagyon jól meg tudja könnyíteni... Üresjáratban nem nagyon dobná meg a fogyasztást ez sem... De akár bepróbálkozhatnál a Virtu-val is (IGP és dGPU összedolgozás, és váltogatás közöttük), de nem vagyok benne biztos, hogy minden funkció úgy működik, ahogy a fejlesztők szeretnék, még mindig egy kicsit kiforratlan a dolog)... Ehhez kellene egy ezt a technológiát támogató alaplap, pl. ASRock H77 Pro4/MVP, vagy valamelyik Z75-ös, Z77-es... Ez utóbbiak már tuningra is alkalmasak lennének, bár ez Nálad nem játszik...
Az SSD is jó választás, de ugyanolyan jó lenne egy OCZ Agility 3 is (ez is 128 gigás, csak már előre le van foglalva belőle egy rész a zavartalan működéshez)... Ha sokkal drágább a Samsung, akkor én inkább az OCZ-t venném... Arra még figyelj, hogy sem a WW-s végű Samu-khoz, sem az Agility-khez nem adnak beépítőkeretet... (Nem tudom, hogy van-e a házadban, illetve fel tudod-e valahogyan fogatni valami értelmes helyre...)
[ Szerkesztve ]
-
sketchifun
senior tag
Ennél olcsóbbal is kijössz, például
Asrock B75 Pro-3
de ha fontos a H77
Asrock H77 Pro4/MVPSSD is mnegfelel, hiszen Asrock alaplappal annyit spórolsz, hogy beleférsz a 120-ba. És azért ha belefér egy Samu, én nem vennék Agility 3-mat.
Tehát csak alaplapon változtass. Szerintem.
Szerk:
Hozzá tenném még, hogy a memóriákat is jól választottad meg, komolyabb hűtő alá is beférnek.[ Szerkesztve ]
Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán
-
Gyurek
csendes tag
Sziasztok
Egy hete túrom a netet, hogy össze tudjak rakni egy gépet, a következő igények megközelítő kielégítéséhez (Alaplap, CPU, RAM, SSD rendszernek):
• 120e forintnál ne nagyon legyen több.
• RAM 8GB.
• SSD 128GB rendszernek.
• Kis fogyasztás (napi 14-16 órát megy a gép).
• Játékra nem lesz használva.
• Full-HD-s filmeket vigye.
• FullHD video szerkesztésben aránylag jó legyen.
• Alaplapi VGA HDMI-DVI kimenettel.
• 8-10 USB kimenet.
• Egyszerre akár 5-6 alkalmazás is fusson akadás nélkül.
• Megbízható, stabil legyen, tuningolni nem akarom.Egy másodlagos villám miatt ment tönkre a régi P4-es gépem, ami több mint 8 éves.
Van táp(CorsairVX450), jól szellőző ház, monitor, HDD adattárolásra, stb.
Az alkatrészek nagy választéka miatt nem mindegyik választásban vagyok biztos.
Tanácsot szeretnék kérni, hogy szerintetek a következő összeállítás mennyire elégíti ki a fenti célokat:LAP: Asus P8H77-V
CPU: I5-3550
RAM: CORSAIR 8192MB DDR3 1600MHz CL9 KIT CML8GX3M2A1600C9
SSD: SAMSUNG 128GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7PC128B/WWEz így kb (30e, 51e, 17e, 27e = 125e Ft)
[ Szerkesztve ]
-
sketchifun
senior tag
válasz regener #13579 üzenetére
Az én jelenlegi házam jobban mozog úgy, hogy mindenhol van alkatrész, vinyóból 3 benne, ventillátorok elől hátul, még felsőtápos kivitel, 3db 5,25" meghajtó benne, VGA, hangkártya, hálókártya, mint becsavarozva. És még erőt se kell rá kifejteni, ezt a házat konkrétan helytakarékosnak mondanám. Ha nagy, egy picit rátenyerelsz, oszt már össze is ment.
Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán
-
bandi0000
nagyúr
Amugy itt a PH-s áraknál milyen kártyát ajánlotok 60k ig? Nvidia párti vagyok de végül is ha Ati jobb ennyiért akkor azt venném... Full HD játék
Xbox One: bandymnc
-
regener
veterán
válasz #98593280 #13580 üzenetére
Pl. vga-knál vagy cpuinál úgyszoktam, a házakról nemgondoltam hogy ennyire elhanyagolják, olyan minta gumi szinte a T5...
Amikor magamnak választottam ez LC Power 920BL-t akkor vidit néztem róla, de abban nem mutatták h mennyire massszív, csak hogy milyen a kinézete.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz regener #13579 üzenetére
Egy házikó weboldalán aztán tuti nem fogják leírni a negatívumokat Inkább úgy keress hogy: pl. Bitfenix Raider REVIEW. Ha jó minőségű egy ház, akkor ennek a gugli keresésnek ki kell dobnia legalább fél tucat vagy több neves site linket... úgy mint techpowerup, anandtech, overlockersclub stb...
-
korgoth
csendes tag
válasz korgoth #13574 üzenetére
Ezt elbénáztam, és már nemtudom szerkeszteni.
processzor: intel i3-2120 30302HUF
alaplap: asrock h61de-s3 16777HUF
memória: corsair 2x2gb 1333mhz 8636HUF
merevlemez: seagate 500gb sata3 18910HUF
vga: gigabyte hd7750oc 1gb 29121HUF
táp: chieftec iarena 400S8 400W 8585HUF
ház: coolermaster elite 311 9296HUFössz: 126251HUF
-
regener
veterán
válasz sketchifun #13571 üzenetére
Nincs USB3?
Akkor én értek félre valamit?
Commander MS-I - Előlap
- Built-in latest USB3.0 SuperSpeed connector (for VN400A1W2N only)I/O Ports USB2.0 x 2, MIC & Speaker (support AC’97 & HD Audio) / USB2.0 x 1, USB3.0 x 1, MIC & Speaker (support AC’97 & HD Audio)
V3 BlacX Edition - Előlap
- USB 3.0 SuperSpeedI/O Ports USB3.0 x 1, USB2.0 x 1, MIC & Speaker (support AC’97 & HD Audio)
Mellesleg nemírta hogy kell USB3 is és nemtudhatom kinek kell.
Ha nemfontos az USB3 de a kábelmenedzsment igen, akkor ha jól látom van rendeseb ebben:
Sharkoon T5 Economy[ Szerkesztve ]
-
horush
addikt
válasz korgoth #13574 üzenetére
LAP: Asrock B75M-GL ~16,5eFt
CPU: ok
RAM: 4GB DDR3 1333MHz CSX ~5,5eFt
HDD: Hitachi 500GB SATA3 32MB HDS721050DLE630 ~17eFt
VGA: MSI R6850-PMD1GD5 1GB GDDR5 PCIE ~36eFt
TÁP: FSP400-60APN ~10eFt
HÁZ: okEzeket vedd.
Az általad írt vga elég gyenge, az alaplap felszereltsége rossz, a táp nem túl jó minőségű, s én ezt a seagate hdd-t sem venném, sokkal inkább olcsóbban a hitachit, ami tartósabb is.
-
korgoth
csendes tag
[link]Sziasztok!
Egy gépet szeretnék összerakni játékra, javarészt 19" (nem fullhd) monitoron (néha 40" tv, de azon meg amúgy sem fontos a fullhd). A keret rá 125 ezer forint. Annyi még, hogy lehetőleg ne később a villanyszámlán jöjjön rá a felár. Szóval az áramfelvétel sem utolsó szempont.
Milyen konfigot ajánlanátok? Én is összeraktam egy gépet, esetleg véleményezhetnétek. Előre is köszönöm a segítséget/válaszokat!
processzor: intel i3-2120 30302HUF
alaplap: asrock h61de-s3 16777HUF
memória: corsair 2x2gb 1333mhz 8636HUF
merevlemez: seagate 500gb sata3 18910HUF
vga: gigabyte hd7750oc 1gb 29121HUF
táp: chieftec iarena 400S8 400W[\L] 8585HUF
ház: (L:http://www.pcx.hu/?action=termekOldal&azonosito=92228)coolermaster elite 311(/L) 9296HUF[ Szerkesztve ]
-
zso73
veterán
Sziasztok!
Használt alaplapot,procit szeretnék venni. Ár/teljesítmény a lényeg. 36 K van rá.
Kérek javaslatokat ! Jóárú DDr 3 ram is érdekelne hozzá. 2x2 GB"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
regener
veterán
Háznak esetleg?
THERMALTAKE VL800M1W2N V3 BlacX Edition
vagy
THERMALTAKE VN40001W2N Commander MS-I -
Tomi0703
addikt
-
TGWH
őstag
Nem veszek ilyen házat, ha más alkatrészt nem tudok onnét rendelni normális áron... már pedig reggel ahogy néztem, szinte mindenen szép hasznuk van a többi bolthoz képest...
Alaplap, ram, ház, esetleg még táp hármas-négyes kellene egy megbízható helyről, majd még igyekszem nézelődni, köszönet.Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
horush
addikt
válasz Pharaoh #13562 üzenetére
Ilyet:
LAP: ASROCK H61M-HVS ~11eFt
CPU: INTEL Core i3-2120 3.30GHz 1155 BOX ~31eFt
RAM: CSX 4096Mb DDR3 1333MHz CL9 CSXA-LO-1333-4G ~5,5eFt
HDD: HITACHI 500GB 7200rpm 32MB HDS721050DLE630 ~17,5eFt
ODD: Felrakod a windowst pendriveról
VGA: MSI R6850-PMD1GD5 1GB GDDR5 PCIE ~36eFt
TÁP: FSP FSP400-60APN ~10eFt
HÁZ: Sharkoon Vaya ~9eFt
CLR: XILENCE COO-XPF120.R Piros ~1eFt
TFT: ACER V223HQVqbd ~29eFt
Összesen: ~150eFt.Erős, i3 proci, 4gb ram, 500gb gyors hdd, fullhd játékra is alkalmas vga, minőségi táp, korrekt ház, bele pluszban egy 12cm-es venti, 22" fullhd monitor DVI csatlakozóval.
[ Szerkesztve ]
-
Pharaoh
aktív tag
Hi!
150K-ból milyen gépet raknátok össze monitorral együtt? Játék, film és net menne rajta.
-
vond
MODERÁTOR
válasz horush #13559 üzenetére
Ja-ja... Kár, hogy nincs rajta belső USB3... De rakhattak volna még rá plusz két RAM slot-ot is, és adhatnák az egészet 9990-ért...
Én meg azt nem értem például, hogy az ASRock Z75/Z77 Pro3 lapokról mi a sz'rért sprórolták le a DVI kimenetet? Mennyivel dobta volna meg az előállítási költségeket? 300 forinttal?
Teszem azt, nincs éppen dGPU a gépemben, de a monitor mellett mondjuk egy TV-re is akarok kilőni képet... Ilyenkor az egyiket már analóg jellel kell megküldenem... Ki érti ezt?
[ Szerkesztve ]
-
horush
addikt
Kár, hogy lespórolták róla a belső usb3-at, akkor igazán jó vétel lenne. Mondjuk lehet, hogy drágább is, de végül is 1k-val drágábban van GIGABYTE GA-B75M-D3V, amin van, szóval nyugodtan tehettek volna erre is. Egyébként ez a hdmi hiányán kívül ugyanaz, mint a b75m, nem? Vagy legalább a b75m-re raktak volna, s akkor legalább kicsit több értelme lenne a gl kiadásnak, kicsivel olcsóbban, s ezzel a két különbséggel.
[ Szerkesztve ]
-
regener
veterán
válasz balpis #13551 üzenetére
Egyszer próbáltam a cput húzni, 100Mhz-től( ! ) megadta magát a lap, úgy hogy cserélni kellett és presze a kiskergari is úszott a tuning miatt... azthittem sírok, 100mhz, amikor valakinek 3Ghz-en megy az E4400... Szóval hanyagolom a tuningot.
AM3 vonallal mi a helyzet? Tudom hogy az intel erősebb, viszont az AM3 platform előnyös lenne abból hogy nekemis AM3 van és hogy ha gond lenne megtudnánk egymás gépében nézni a procit vagy az alaplapot.
Használt is szóbajöhet, főleg az ár miatt. -
Tomi0703
addikt
Még annyit szeretnék kérdezni, hogy h61-es lapból a GS végű AsRock-ot szoktátok ajánlani ugye? (bocsi tudom, hogy nem ide tartozik ezért is tettem off-ba, de ha már itt tettem fel a kérdést. )
-
balpis
őstag
válasz regener #13549 üzenetére
új cuccból minimum egy 1155-ös alaplap (H61M-GS ~12-13k) és egy Pentium G620 (~16k) lenne értelmes, vagy méginkább egy G840 (~19k), amit később valamivel erősebb VGA-hoz is használhatsz. Ez viszont már nem fér bele a keretbe. És persze kellene 4GB RAM is ~6k-ért.
Azaz új cuccokkal szerintem nem érdemes most belevágni a cserébe.
Sőt, ha használt játszik, még akkor se nagyon. bár esetleg kifogható ilyesmi:
alaplap: ~10k, G620 ~10k, RAM ~5kLehet, meg lehetne próbálni egy kis procituningot. Ha azzal javul a játékélmény, akkor egyelőre egy CPU hűtőt, amivel hosszabb távon is bírja atuningot.
-
Zunex
tag
hello all!
User's boltról vannak tapasztalatok? Ott raktam össze egy gépet és kiváncsi lennék a bolt megbízhatóságáról valaki esetleg tud ajánlani jobbat (olcsóbb)?
köszi előre is!
-
regener
veterán
Sziasztok,
felállás jelenleg:
x ASUS P5B-VM alaplap
x E4400 processzor (2Ghz, 2MB L2, 65W + gyári hűtő)
x 3Gb DDR2 RAM (1GB Kingmax + 2X1GB XMS2 800Mhz)
NV 9800GTX videókártya
Be Quiet! BQT-P4-450W-S1.3 táp
80GB SATA vinyóebből 19ezret írtak az alaplap, cpu és a ram hármasra, amiket cserélnék.
A többi alkatrészt nem váltanám le.
19ezerből és lenne még rá 5ezrem, ennyiből mit lehet kihozni?Játszani szokott öcsém, de nem nagy felbontáson max 1280*1024 (15' CRT ftw )
Azért kérdezem, mert nemtudom megérné-e egyáltalán lecserélni amíg nincs nagyobb keret.[ Szerkesztve ]
-
Tomi0703
addikt
Üdv srácok!
Még tavasszal 100-150 ezres gépekről álmodtam, viszont nyáron mégsem lett munkám és így nagyon szűkös a keretem.
Nos mivel tavasszal ugye még úgy volt, hogy lesz meló vettem egy új tápot (Sharkoon WPM 500) és 8 giga Corsair 1600-as DDR3-as ramot. Ezt most jól benéztem, tudom de nem akarok következő évig várni (érettségi pénz) ezért arra gondoltam, hogy megkérdezlek titeket, hogy ti mit csinálnátok/vennétek a helyemben?
Na szóval, a konfigom a profilomban és rendelkezem 8 giga DDR3-as rammal és egy Sharkoon Wpm 500-as táppal. Jelenleg 30 ezer forintom lenne (tudom kevés). Én arra gondoltam, hogy veszek egy lapot és egy procit és meghagyom a jelenlegi (igen csak gyengécske 8600 gt-t) majd karácsony körül pedig beújítók egy VGA-t és egy új házat. A másik amire gondoltam, hogy veszek egy 6770/5770-et (apróról) (tudom nem hajtaná ki proci) + egy házat, majd karácsony körül pedig venném a proci, lap párost. Az az igazság, hogy nagyon ki szeretném már próbálni a BF3-at. Tudom nem lesz nagy élmény 6770-el főleg ha az E2200 hajtaná, de ugye cserélve lenne az is. Jövő május környékén lenne pénzem már egy rendes konfigra (olyan 120-150 k) de addig nem akarok várni... Már így is jó ideje halasztom a cserét.Szóval mit javasoltok?
Előre is köszönöm és bocsi, hogy ilyen hosszúra sikeredett.
-
bandi0000
nagyúr
nah Hy
Az a kérdés hogy egy új konfigot akarok összerakni core i7 2500-2600k lenne a proci de szerintem biztos fogok rajta húzni, illetve 2 db vinyó, szóval most van egy chieftec 400w os tápom az elbírná e egyenlőre, mert most még nem tervezek bele kártyát venni maximum egy Ati Hd 4830-4850 et
későbbiekben milyen kártyát lenne érdemes venni játékra? Full HD-ban játszanék, és olyan 60k-ig
ÉS ezt a tápot néztem ki [link]Xbox One: bandymnc
-
-
TcK-BOY*
tag
válasz balpis #13537 üzenetére
Köszi a tanácsokat.
SSDez lesz: OCZ 60GB SATA3 2.5" Agility 3 AGT3-25SAT3-60G
Ez ajánlott ahogy néztem, és most jó árban is van (18k)Alaplap majd meglátjuk még mi lesz
Crias: A tápból tényleg a fentebb javasolt Sharkoon-lesz véve
A ház pedig marad ez a T9, mert nagyon beleszerettem, és azt írják,m hogy jó is
Köszönöm a tanácsokat!
[ Szerkesztve ]
• Tisztelettel: TcK-BOY* •
-
balpis
őstag
válasz TcK-BOY* #13531 üzenetére
jobb lenne, ha egy keretet mondanál.
Egyébként alapvetően az ötlet nem rossz, de
- próbálnék olyan lapot venni, amin már van USB3 és natív SATA3, ezek jól jönnének később.
Egyébként ez egy nagyon szegényesen felszerelt alaplap. Úgy alakítanám a konfigot, hogy beleférjen legalább egy ASROCK B75M-GL ~15,5k-ért (kb. +3kFt)
- Nem tudom, hol vennéd, de ahol én most nézem, a G840 majd 3k-val olcsóbb a 850-nél. Az bőven elég lenne most.
- a Vertex Plus nem ajánlott SSD a "milyen SSD-t vegyek?" topik szerint. Helyette Agility3 legyen!
- a táp elég lesz, persze.
- a ház elsősorban ízlés kérdése ezen a szinten. Helyette talán inkább a BITFENIX Shinobi Window -t javasolnám plexis oldallappal, belső USB3 csatlakozóval (azt hiszem, T9-nek hátravezetős hosszbbítós van), vagy ha a plexi nem fontos, akkor egyértelműen az Asgard Pro-t, olcsóbbannotebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
Crias
senior tag
válasz TcK-BOY* #13531 üzenetére
A Táp elbírná simán de többen ciripelést hallanak belőle, esetleg megfontolandó lenne egy Sharkoon wpm 400W ~1k val drágább, fekete moduláris.
A ház elmegy bár ~13k-ért van xigmatek asgard pro esetleg nézd meg hogy az tetszik-e, állítólag valamivel jobb/stabilabb mint ez a T9, de ha tetszik akkor nyugodtan vedd meg a T9-et azzal sincs gond[ Szerkesztve ]
Crias
-
nihill
őstag
válasz fogirobi #13532 üzenetére
Már mi a fenéért kéne bele 500as táp, i5+6850-el olyan 200-250w környékén fog kérni ez a gép maximum.
(#13535) Viktor77
Normál játék közben sztem semmi nem fog neki max TDPvel menni. Gondolom nem arra veszi a gépet hogy Furmarkot és Lynxet futtasson vele egyszerre.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz stafff71 #13525 üzenetére
LAP: Asrock B75M - GL 15,6k
CPU: I3-2125 BOX 34k
RAM: KINGMAX 1x4GB DDR3 1333 6k
SSD: SAMSUNG 64GB SATA3 MZ-7PC064D/EU 23k
HDD: WD 500GB AV-GP 7200rpm 32MB 20k
VGA: később lesz bele…
ODD: NEC AD-7261S-0B 5k
TÁP: CHIEFTEC CTG-500-80P 500W 13k
Ház: SHARKOON Vaya 8k
Total: 124,6 kEnnyi pénzért új I5 felejtős. Az alaplap, a táp, a memória esetében a bővítés figyelembe lett véve. Jó DVD író, USB3. Az I3 integrált HD3000-el (ez a max, sajna)
Jól bővíthető, modern gép, kompromisszumokkal lehet vele játszani
Árak innen, de jobb ha nem ők rakják össze.Kihagyható az SSD és helyette nagyobb (7200 rpm-es 32MB-os) wincsi... de az rontani fog már a sebességen.
[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
TcK-BOY*
tag
Sziasztok.
Összeraktam egy gépet csak játékra.
Várom a javaslatokat a konfiggal kapcsolatban.LAP: ASUS P8H61-M LX3 PLUS R3.0
CPU: Intel Pentium G850 (később Core i5 lesz!)
RAM: 2x2 GB DDR3 1333 Kingmax (megvan!)
SSD: OCZ 60GB Vertex Plus OCZSSD2-1VTXPL60G
HDD: Samsung 500 GB (megvan!)
VGA: HD4850 Vapor-X 1GB (megvan - később HD6850 OC lesz!!)
TÁP: CORSAIR 430W PSU-430CXv2 Builder series box
HÁZ: SHARKOON T9 VALUE Zöld ledes fekete-zöld ATX házSzerintetek jó lesz?
Illetve, hogy a 430as Corsair táp elbírja majd a HD6850-et meg az i5-öt is?Köszi a válaszokat.
• Tisztelettel: TcK-BOY* •
-
balpis
őstag
válasz stafff71 #13525 üzenetére
gigabites WIFI?! jól hangzik, de
- gigabites ethernet kapcsolat sem elengedhetetlen ma még egy jó darabig, nem még wifi...
- WIFI-ből messze jár még a technika a gigabites sebességtől. Talán 5 év múlva...
Ma tipikusan 300Mbps az elérhető elvi max sebesség - bár láttam már 450Mbps-t is, ez igaz.notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
balpis
őstag
válasz Csucsu88 #13522 üzenetére
szia!
Ez egy őskorból ittmaradt gép , nagyon lassú lenne, bár netezgetni még lehetne vele. De videot nézni már jó felbontásban nem biztos. Hosszabb távra semmi esetre se javasolható - rövidebbre is csak igazi kényszerből.
Egy olcsó, de nem lassú gép, ha csak a netezés a lényeg:alaplap: Asrock H61M-GS ~13k
CPU: intel celeron G530 ~11k
RAM: VERITECH 4096MB DDR3 1333Mhz VG ~5,5k
VGA: processzorban
HDD: WD 1TB WD10EZRX ~22,5k
ODD: ha kell: NEC AD-7280S Fekete OEM ~4,5k
táp: FSP350-60APN ~8,5k
ház: GABA 2936 ~4k
venti: AC F12 ~1,5k
egér + bill: ~3k
monitor: ASUS VH228D ~30,5kSUM ~99,5k (ODD-vel ~104k)
-
szben05
tag
válasz Colos1 #13523 üzenetére
Játékra néhány évig elég lesz ez a proci, főleg ha még tuningolod is egy kicsit. Igen, nem minden alaplapban lehet tuningolni, (processzorból is a k végűeket lehet) de ebben a z77-es lapban tudod húzni a processzort. Tuningolni egyébként a z-s és a p-s alaplapokkal lehet.
Itt van egy összehasonlítás. (az összehasonlításban 2500k szerepel, de hasonló a teljesítménye, mint a 3570k-nak, utóbbi kicsit erősebb is.
-
StLui
veterán
válasz margithid #13526 üzenetére
Azt azért mindenképp meg kell nézni, hogy vajon használatilag milyen lesz a két gép, gondolok itt arra, hogy én pl nem merném lecserélni az i4 telomat egy win, vagy droid telóra, hiába sokkal erősebbek az új droidos telók hardverileg. (persze lehet, hogy nincs igazam, viszont az biztos, hogy buherálni nem szeretek, iOS-en sincs JB) Ja és szoftvereket senki nem számolt bele, nem tudom Apple mit ad hozzá, OS-t biztos. Lányom sem térne vissza soha win-es gépre, mióta macbook-ja van. Én viszont ha lenne keret sem biztos, hogy nekifutnék az almás gépre való áttérésre, annyira megszoktam 1995 óta a win-t
[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
margithid
veterán
válasz Silvestris #13502 üzenetére
Szia!
Bőven jobb gépet össze tudnál rakni sokkal olcsóbban.
Egy két alkatrész például:
Processzor. 80k
Alaplap. 20k
Memória. 31k
Monitor. 190k
SSD.25k
Tápegység. 18k
Ehhez még egy ütős vga, akár 100k-ért, egy 20k-s ház, egy 30k-s 2 terás hdd és egy bill, egér mondjuk 20k-ért szintén. Esetleg egy két ventilátor még, de egy 20k-s háznak már jó a szellőzése alapból is!
Igy kicsivel 500k felett áll meg a dolog, de össze se lehet hasonlítani a két gépet teljesítményileg! -
stafff71
tag
Sziasztok,
Új gép vásárlásához szeretném a segítségeteket kérni, gépenként 100-120 000 ft ig. Két gépet kell egyszerre vennem mindkét gyereknek (10-12 évesek, most még!!!), valószínűleg sokáig ezt fogják használni. Erős alapgép kellene, amit ha majd később megengedhetek magamnak fejleszteni szeretnék játékra is (szerintem lesz rá igény). Kezdetnek elég az integrált videókártya, csak vigye a full HD-t. Alapvetően strapabíró, és lehetőleg gyors legyen. A szempontjaim a következők:
- Alaplap procival (i5 ha belefér ?)
- Gigabites wifi hálókártya (a net wifin menne)
- RAM 4GB (majd bővítem)
- USB 3 kivezetés
- HDMI kivezetés
- Winyo 1TB (vagy egy kis SSD az OP rendszernek ?)
- Ház (a legolcsóbb megoldás, úgysem fog látszani)
- Táp (figyelembe véve a későbbi bővítést is)
- Hűtés (?)
- DVD író
Nem tudom kihagytam-e valamit, ha lehet próbáljátok azt is megmondani hol érdemes a neten megvennem?
Előre is köszönöm a segítségeteket.[ Szerkesztve ]
-
Viktor77
titán
válasz Killerlaca #13518 üzenetére
Ez a hiba nem igazi hiba. Nekem is ott van, és még sok más embernek (anélkül, hogy tudna róla), de soha nem fagy a gépem. A Microsoft oldalán van hozzá Fixit, hibakód alapján rákereshetsz, letöltheted, installálhatod, és többet nem fogja írni ezt a hibát.
Itt van a gépemen a hibajavító, de lusta voltam feltenni a legutolsó install óta, elfér az a hibaüzenet ott.
Vagy az 50531-es, vagy az 50688-as Fixit fog kelleni neked, fejből nem tudom.Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Colos1
őstag
válasz szben05 #13504 üzenetére
És ez a proci mennyire időtálló? Abszolute nem ismerem az inteleket, ez kb mennyivel erősebb a jelenlegi procimnál?
Olvasgattam valahol, hogy az Intelnél tuning szempontjából nem mindegy a chipset, mert valamelyik nem tudja állítani a szorzót. Melyik chipsetek a jók?[ Szerkesztve ]
Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...
-
Csucsu88
tag
Sziasztok!
Összeállítanátok nekem a lehető legolcsóbb, energiatakarékosabb netezős konfigot, monitorral együtt? A monitor legalább 21" legyen és LED, a háttértár pedig a lehető legnagyobb. 100.000 Ft a csúcs. (és kérlek billentyűzetet és egeret is tüntessétek fel, hogy jól átlátható legyen) Köszi szépen!!
Esetleg ezt ajánlanátok megvételre? [link]
[ Szerkesztve ]
-
Crias
senior tag
a ház legyen xigmatek asgard pro ~12,5k (ez csak egy helyen kapható viszont most van is raktáron ha jól látom)
a táp meg SHARKOON WPM power supply series 400W ~14,5k
a corsairben többen hallanak ciripelést mások semmit sem, de te dönteszSilvestris
Erről a progiról csak minimum gépigényt találtam ami nem túl acélos gondolom csak annyit írtak hogy min fut el az hogy meddig fut az már nem érdekelte őket
Mindenesetre nyugodt lehetsz ez amit ajánlottam elég bika konfig, majd ha a többiek jönnek biztos ajánlanak ők is még, arról sajnos nem találtam infot hogy van-e vga támogatás és hogy az milyen lenne (Cuda mag, Ati Stream), ezt azért nem ártana tudni mert azért a gép egy jelentősebb részét ez teszi ki a monitor mellett meg ugye + zaj forrás.[ Szerkesztve ]
Crias
-
TGWH
őstag
Estét, gyors dobtam össze valamit, ehhez az összeállításhoz mit szóltok?
valamilyen ház - ~14000
Corsair Builder Series CX430 V2 430W - 13500
ASROCK Z77 Pro3 - 26000
Intel Core i5 3570K BOX - 57500
PATRIOT 8192MB Enhanced DDR3 1600MHz CL9 KIT PGD38G1600ELK - 15000
OCZ Agility 3 60GB (AGT3-25SAT3-60G) - 16500
Western Digital 1TB SATA-III 64MB - 22800
valamilyen házventik - 3000
vga egyelőre nem kell
Összesen: 168300Erre azt mondom, plusz postaköltség, és kb. 175 ezer körüli összeget még hajlandó lennék rá költeni. Két boltból szedtem össze, szóval vagy oázis, vagy ipon a keresések célhelyei
Tudom, lehetne gyengébb proci. HDD-ben viszont lehet elég lenne 500gb, bár ötezer forintért szerintem bőven nem éri meg fele akkora...Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz Killerlaca #13518 üzenetére
Mivel nem vagyok egy nagy szaki,betenném ebbe a topicba,ha ez az eset velem történne meg:
[link]
Szerény véleményem szerint valami program lehet a gond,de mondom,nem vagyok szaki.
Csak Kezdő vagyok.[ Szerkesztve ]
-
Killerlaca
senior tag
válasz Kezdő vagyok #13516 üzenetére
[ Szerkesztve ]
Asus Z170 pro Gaming, i7-6700K, GTX 1060 6GB, OCZ 60GB, Corsair 8GB, Sharkoon 500W
-
nihill
őstag
válasz Killerlaca #13515 üzenetére
Nincs alulfeszelve véletlenül? Nekem a 2500k akkor fagyogatott amikor kevés volt neki a feszültség, bár ez tuning alatt volt és nem alapon, de érdekes módon idle-ben és nem terhelés alatt.
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz Killerlaca #13515 üzenetére
Eseménynapló?
-
Killerlaca
senior tag
Sziasztok!
A téma nem ide tartozik, de nem tudom hol kérhetnék még tanácsot...
Ezt a gépet vettem meg kb 2hete:
LAP: ASROCK Z77 Pro3 25.526 Ft
CPU: INTEL Core i5-2500K 3.30GHz 1155 BOX 55.314 Ft
RAM: CORSAIR 8192MB Vengeance Low Profile DDR3 1600MHz CL9 CML8GX3M2A1600C9 16.779Ft
VGA: SAPPHIRE 11200-00-20G HD7850 2GB GDDR5 PCIE 68.600 Ft
SSD: OCZ 60GB SATA3 2.5" Agility 3 AGT3-25SAT3-60G 19.122 Ft
HDD: WD 500GB Caviar Blue 7200rpm 16MB SATA3 WD5000AAKX 18.275 Ft
HÁZ: BITFENIX Shinobi Window 17.336 F
CLR: XIGMATEK Gaia SD1283 7.430 Ft
TÁP: SHARKOON WPM power supply series 500W 17.526 Ft
ODD: NEC AD-7280S Fekete OEM 4.318 Ft
KÁBEL: DELOCK 82814 SATA3 adatkábel, le/egyenes, klip, sárga, 0.7m 1.092 FtAz a gondom vele hogy spontán lefagy néha...
Nincs húzva semmi alapon megy minden múltkor kép nézegetés közben halt be most meg dolgoztam és hopp egyszer csak megállt..Tudnátok tanácsot adni mit nézzek merre induljak a hibakereséssel?
Esetleg a windows logolja valahová az ilyet?Köszönöm
Asus Z170 pro Gaming, i7-6700K, GTX 1060 6GB, OCZ 60GB, Corsair 8GB, Sharkoon 500W
-
Vigec
csendes tag
válasz Silvestris #13513 üzenetére
Kedves János!
Vettem a fáradtságot (a verejték még most is ver), és megnéztem a Mac jellemzőit. Bevallom, kár hogy eddig még nem láttam Apple gépet, egyszerűen gyönyörű. Ilyen gépet soha nem fogsz saját magad összerakni. De. A beleépített hardverek messze nem érik el Crias által ajánlott konfig szintjét. A különbséget szerintem az OS sem tudja elfedni, mondom úgy, hogy sosem használtam OS X-t.
Szerintem rosszul is állunk hozzá. Nekem soha az életben nem jutna eszembe ennyi pénzt kiadni egy 27”-es all-in-one gépért, sőt semmilyen számítástechnikai cuccért.
Ellenben elismerem, hogy gyönyörű, és ezt a szépséget fizeted meg cirka 300 eFt felárral. Kb. hasonló teljesítményű gépet (i5, 4 GB RAM, 1 TB HDD, Windows 7-el, 6970M!, SSD nélkül) szerintem fele áron kapni.
Itt jön az, hogy ezt a 300 eFt-t ki mire akarja költeni. Nyilván el tudok képzelni olyan szituációt, amikor kifizetem ezt a felárat ezért az esztétikai élményért. Egyébként én a gyereket vinném el Disneylandbe ennyiből, ha lenne rá időm .Peace.
Ja! Megnéztem gyorsan a linket, de nem láttam hardverigényt.
-
Silvestris
tag
válasz Silvestris #13512 üzenetére
Egyebkent koszonom az eddigi javaslatokat, az latszik hogy utokepes gepet lehet osszerakni ennyi penzbol, de fogadni azert nem lenne fair hogy van e ennel jobn bent a cegnel, mert van par szeizmokus ertelmezo munkaallomasunk, amik ezert combosabbak. De az mar egy mas, unix vilag, es alkalmasint sok tizezer dollarba kerulnek. Udv Janos
-
Crias
senior tag
válasz tikshow #13506 üzenetére
Szerintem nem éri meg azt a többletet csak nagyon indokolt esetben és mivel még mindig nem tudom hogy mire lenne használva (számítás igényesebb vs. nagyon számításigényes feladat) azon kívül hogy dolgozik rajta így nem fogok felesleges dolgokat beleerőltetni más rovására, pl monitor. Amúgy meg nem gondolnám hogy a munkahelyén ennél jobb gépe lenne
De majd jön még valaki aki ajánlani fog másmilyen konfigot.
TGWH Ezen nagyon kár vitázni... És amint látod ő nem is erőlteti a macet, nem értem minek kellett ebbe az értelmetlen vitába belekezdeni...
[ Szerkesztve ]
Crias
-
Silvestris
tag
Nem ragaszkodom a machez, szeretnem latni mit kapok ugyanazert a penzert a windows vilagban, es ha a windows fele billen a merleg, amellett dontok. A munkahepem windows, tehat eloiteleteim nincsenek. Sot, amikor felmerult hogy a vegnel kerjek e bentre ehy ilyen gepet, visszautasitottam, mert allandora dolgozni praktikusabbnak talaltam a windows gepet. Ez otthonra lenne.
-
TGWH
őstag
válasz Silvestris #13508 üzenetére
Ha van rá pénzed, és nem zavar, hogy valakinek harmad annyi pénzből sokkal jobb gépe van, persze, vedd meg, de akkor nem értem miért kérdezted?
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
Silvestris
tag
Nem allt szandekomban a klasszikus vitat itt ujraeleszteni, nyilvan van aki szereti macet mag olyan aki utalja. Ha diszcigany alatt azt erted, hogy mengedhem magamnak, akkor azt nem szegyellem, es nekem jo tapasztalataim vannak vele, de egyes spec iparagi softwareek csak windows kornyezetven leteznek tehat ha idonkent otthon is akarok dolgozni, akkor esetleg meggondolok egy windows gepet. Erre vonatkozott csak a kerdesem, es szerintem maradjunk is ennyiben, mielott elfajul a dolog. Udv Janos
-
TGWH
őstag
Annál kb. akármi jobb, a Mac ilyen díszcigányoknak való, már bocsánat a kifejezésért, de egyáltalán nem indokult az árcédula azért a tudásért...
Szerintem a feléből bőven kijön egy akármire használható gép... ha esetleg munkára is kell, akkor még picit rá lehet költeni, de szerintem 350-400 ezer forintnál többet még olyan gépre sem érdemes áldozni, amivel dolgozol...Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
Crias
senior tag
Őszinte leszek nem vágom hogy az iMac mit tud mert még nem használtam, de azért ajánlok valamit, biztos majd a többiek is adnak ötleteket...
LAP: ASROCK Z77 Extreme4 vagy ASROCK Fatal1ty Z77 Performance 39.713 Ft (igazából az extreme4-en jobban el vannak rendezve a bővítőhelyek)
CPU: INTEL Core i7-3770K 3.50GHz 1155 BOX 89.981 Ft
RAM: CORSAIR 8192MB Vengeance Low Profile DDR3 1600MHz CL9 KIT CML8GX3M2A1600C9 16.808 Ft
VGA: SAPPHIRE 11199-00-20G HD7870 2GB GDDR5 GHZ EDITION PCIE 83.876 Ft
HDD: SEAGATE 2000GB 5900rpm 64MB SATA3 ST2000DL003 28.816 Ft
SSD: SAMSUNG 128GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7PC128B/WW 31.610 Ft
ODD: NEC AD-7280S Fekete OEM 4.432 Ft
HÁZ: XIGMATEK Midgard II fekete (ablakos) 20.904 Ft
TÁP: SHARKOON WPM power supply series 500W 16.383 Ft
MONITOR: DELL U2711 187.551 Ft
Összesen: 520.075 FtEhhez hozzájönnek még ezek:
-Sata3 kábel ~1k
-CPU Hűtő: Alpenföhn Brocken ~11k, akár lesz tuning akár nem ez ajánlott szerintem ha a halkság szempont, komolyabb tuning esetén lehet mást kellene nézni
Az alap venti is jó de ha nagyobb fordulatra lesz kényszerítve (tuning) akkor megfontolando lehet azt is csinálni hogy egy alpenföhn wingboost-ra (~4,5k) lecseréled és azt a ventit meg beszereled valahova a házba de ez annyira nem fontos.
- Billentyüzetet meg egeret majd veszel olyat ami szimpatikus erre marad keret
- ha kell akkor veszel még oprendszert erre is szerintem elég a maradék keret.Nem tudom hogy a tuning mennyire szempont vagy sem, de ez egyenlőre tuningos lap tuningos proci, nagy számításigényes feladatokra tervezve, a lap stabilan bírja akár az 5GHz-et is. (A keretbe belefért ezért választottam ezeket)
Ram nem tudom elég-e a 8GB mert nem írtad miket futtatsz.
VGA: Szintén nem írtad milyen programokat használsz így nem tudom milyet ajánljak, egyenlőre marad az ati kártya ha esetleg kihasználja a progi a cuda magokat akkor nVidiát kellene nézni de biztos lesz olyan aki majd nVidiát ajánl neked.SSD a gyors rendszerhez, és egy nagyobb HDD az adatoknak (a fontosabb adatokat ezen tárold)
ODD: A Nec elég jó viszont hangos, ha sokat használod akkor menj át az ODD-s totyikba ott ajánlanak majd valami jó és halk ODD-t régebben az Asus volt ez de mostanában olyasmit hallani hogy annyira már nem jó az Asus.Tápból lehet ezt jobban megérné megvenni: BE QUIET! Straight Power E9 450W ~20-22k
A ház korrekt masszív jól szellőzik. Van benne 2 venti de nem tudom milyen minőségűek.
Esetleg még lehet bele tenni ventiket.Remélem nem felejtettem ki semmit sem
[ Szerkesztve ]
Crias
-
Colos1
őstag
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy vagy az alaplapom, vagy a CPU -m kezd elszállni.Az adataimnál található a konfigom.
Csak alaplap+proci kellene. Jó lenne, ha a Mugen 3 rámenne, a RAM -okkal gondolom nincs gond, a Kingston -t minden megeszi.
Mindig AMD -m volt, de nyitott vagyok az Intel felé is
Kb. 100k
Valami jó ötlet?
Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...
-
Silvestris
tag
Erdeklodnek a tisztelt forum torzskozonsegtol, hogy ha nem egy iMac 27" 3.1G-t vennek, akkor ebben az artartomanyban (600e tokkal vonoval) mi lenne az alternativa, olyan amit a parom sem vag ki a nappalibol, gyorsan betolti magat, halk, vallalhato a kinezete es tudja azt a konnektivitast amit a Mac. Nekem vilageletemben Mac-em volt, de hajlanek mas megoldasra is. Idonkent meg fogom hajtani egy-egy szamitasigenyesebb specialis szoftverrel amihez grafika is kell, megpedig gyors.
Elore is koszonom.
Janos
-
fatallerror
addikt
a hangkártyás topik olyan halott így inkább itt kérdem
a szomszéd sb audigy hangkártyára utazik (fogalmam sincs h miért : D) és nekem ilyen van de csak akkor adom el neki ha kis ráfizetéssel tudok legalább ilyen jót venni...
mi lenne a minimum ami legalább audigy szintű? xonar dgx-et néztem, dx-et meg a d1-et néztem bár az utóbbi 2 kicsit drága most
még1x bocs h itt kérdem és köszi ^^
[ Szerkesztve ]
don't tell me what i can't do!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- AMD Ryzen 7 7800X3D + ASUS TUF Gaming B650M-PLUS Alaplap
- Gamer PC Eladó: i7 6700K RTX Asus Rog 2070
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 3060 12Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Akció ! Gamer PC Intel i5 10400/16GB DDR4/RTX 3060 12GB/512GB NVME SSD/GARANCIA/BESZÁMÍTÁS/
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest