Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
horush
addikt
válasz ViZion #13898 üzenetére
Leginkább:
LAP: Asrock A75M-HVS ~14eFt
CPU: AMD A4 3300 BOX ~13eFt
RAM: CSX 4096Mb DDR3 1333MHz CL9 CSXA-LO-1333-4G ~5,5eFt
HDD: -
SSD: OCZ Agility 3 60GB ~16,5eFt
ODD: OS install pendriveról
TÁP: van
HÁZ: van
Összesen: ~49eFt.A via audiótól mondjuk nem tudom mi bajod lesz, de ha nagyon nem kell, akkor: GA-A75M-S2V, csak ez +2k.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
Sziasztok! Véletlenül alaplapos topikba írtam, de ide jobban illik...
Gépet kellene összeraknom, a régi cerkából van LCD monitor, bill, egér, webcam, hangfal, IDE HDD, IDE DVD RW, Dell optiplex ház+ táp.
Amire kellene: netezés, YT videók, Skype, Libre Office, ilyesmik... viszonylag kevés adat fordul meg, nincs sok fotó, videó meg ilyesmi, ex-gépen 40 GB HDD félig se volt.
Keret: 50kAmire gondoltam az Sandy vagy Brazos, kis méretű, csendes gép.
Amit összekotortam, az Asrock E-240 lap, 4 GB DDR3 ram, LC power ITX ház+táp, 60 GB OCZ Agility 3 SSD. Alternatívaként lehetne HDD is, 15k a WD Caviar Blue 250 GB, de feleslegesnek tűnik. Néztem kisebb SSD-t is, de gyk. drágább jóval Ft/GB. Régi HDD meg mehetne külső rackbe ha akarják. Ez a konfig kiszállítva ~50k.Erről kérnék szépen véleményt, illetve Sandy vagy AM3 alternatívát, ha lehet ITX méretben, és mindenképpen VIA chipek NÉLKÜL (még audió se legyen az).
Köszönöm!Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
matepalfi
aktív tag
koszonom szepen a sok segitseget es turrelmet a kedves forumtarsaktol.
van mar mibol valogatnom boven. lassacskan osszeszedem a konfigokat es elgondolkodom rajta, hogy melyik a nekem legmegfelelobb.
ha esetleg lenne meg kerdesem, remelem itt valaszra lelek.
udvozlettel: matepalfi -
Crias
senior tag
-
balpis
őstag
válasz matepalfi #13886 üzenetére
Ezt eddig nem mondtad.
Akkor szerintem valóban csak egy AMD konfig fog beleférni, max. egy 3 magos processzorral. Esetleg később tudsz venni mellé egy olyan VGA-t (HD 6570), amivel együttműködve az APU erősebb lehet.Alaplap:ASROCK A55M-HVS ~13k
CPU: AMD A6-3650 2.6GHz FM1 BOX ~22k
VGA: a CPU-ba integrált APU
RAM: KINGMAX 4096MB DDR3 1600MHz ~6,5k
HDD: HITACHI 500GB 7K1000.C HDS721050CLA362 ~18k
ODD: NEC AD-7280S Fekete OEM ~4,5k
TÁP: FSP FSP350-60APN ~9k
HÁZ: Gaba 2936 ~4k
CLR: 2 db AC F12 vagy F9, meg kell kérdezni a lehetséges méretet itt ~3kSum: 80,5k
monitor pl. valami 19" belefér 25k körül...Illetve azt se mondtad még, hogy a használt piac szóba jöhet-e...
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
pohár
félisten
-
horush
addikt
Miért nem így kezdted? Akkor összehozom úgy.
LAP: ASROCK A75M-HVS ~14eFt
CPU: AMD A4-3300 2.50GHz FM1 BOX ~13eFt
RAM: CSX 4096MB DDR3 1600MHz CSXO-D3-LO-1600-4GB ~6,5eFt
HDD: HITACHI 500GB 7K1000.C 7200rpm HDS721050CLA362 ~16,5eFt
ODD: felrakod a windowst pendriveról
VGA: VTX3D VX6570 1GBK3-H 1GB GDDR3 PCIE ~15,5eFt
TÁP: FSP400-60APN ~10eFt
HÁZ: Gaba 2936 ~4eFt
CLR: XILENCE COO-XPF120.R Piros ~1eFt
TFT: PHILIPS 196V3LSB7 ~22,5eFt
Összesen: ~103eFtÚj az egész, a hibrid crossfire segítségével viszonylag jó lesz a teljesítmény játékok alatt, a monitor felbontásához megfelelő. Van jól felszerelt alaplap, gyors 500gb hdd, minőségi táp, egy olcsóbb ház, bele egy 12cm-es venti.
[ Szerkesztve ]
-
matepalfi
aktív tag
bocsi a sok hulyesegert amit irtam, de este osszeszedem hogy tenyleg mit akarok es ha kapok toled Vond, egy ajanlatot nem fogom ketsegbe vonni az ajanlatot.
-
Crias
senior tag
Mondjuk ezt előbb is mondhattad volna...
Akkor marad a Llano.LAP: ASROCK A75 Pro4-M 18.676 Ft
CPU: AMD A6-3670K 2.70GHz FM1 BOX 23.482 Ft
RAM: KINGMAX 4096MB DDR3 1600MHz 6.642 Ft
HDD: SAMSUNG 500GB 7200rpm 16MB SATA2 HD502HJ 18.859 Ft
HÁZ: COOLERMASTER RC-342-KKN1 Elite 342 8.390 Ft
TÁP: FSP Hexa 400W 10.008 Ft
Összesen: 86.058 FtEzen a lapon van mindenféle csati 4k-val olcsóbban van A75m-hvs, ezen csak hdmi van dvi csati nincs monitorválasztásnál erre ügyelni kell!!!
Valamint a Prociból is lehet olcsóbbat venni de én mindenképp A6-ost vennék és annyival nem olcsóbb a többi A6-os hogy azt válasszam de pár ezret azon is lehet fogni.Aprón meg 20k környékén veszel egy használt monitort pl ezt
vagy ez vagy ez
Vagy keresel olyat amilyen tetszikJó akkor estére írd le újra az első hsz alapján.
[ Szerkesztve ]
Crias
-
wowpegazus
tag
Köszönöm szépen a segítséget!
-
vond
MODERÁTOR
válasz wowpegazus #13883 üzenetére
Az SSD egy mozgó alkatrészektől mentes, memória alapú háttértár... Ezáltal sokkal gyorsabb a merevlemezeknél, főleg a kis file-ok kezelésében, elérésében... Villámgyors lesz tőle a rendszered, 15-20 másodperc alatt boot-ol a gép, és pöccre indulnak a programok...
SSD-re kell telepíteni a rendszert, meg a gyakran használt programokat, esetleg pár játékot, ha még elfér... Az HDD meg maradna adattárolásra, és a többi játék részére (ha szükséges)...
Elég sok játéknál (nem mindnél) eredményez gyorsabb pályabetöltéseket, és magasabb minimum fps-t, hogyha SSD-re telepítjük, onnan futtatjuk...
Arra kell csak figyelned, hogy 10% helyet mindig hagyj üresen az SSD-n, és amikor feltelepíted a rendszert, akkor a töredezettség-mentesítést, a hibernációt, és a lapozó file-t kapcsold ki rajta... Ez utóbbit át is teheted HDD-re, de 8GB memóriánál simán kilőhető...
Ha van 2,5"-es hely a házadban, akkor oda be tudod szerelni, de lehet venni beépítő kereteket is 1-2 ezer forintért, sőt jópár SSD szériához mellékelnek is keretet, kábeleket, csavarokat... Az ajánlott OCZ Agility 3-hoz nem kapsz semmit, többek közt ezért (is) ilyen olcsó mind a 60-as, mind a 120-as változat...
Én egyébként a 120-ast venném a helyedben... Plusz 7 ezer forintért kétszer akkora a tárhely...
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
wowpegazus
tag
Köszönöm a válaszokat!
Az SSD-vel nem is számoltam, bevallom, nem értek hozzá.
Ez valami winchester jellegű kütyü, amire felpakolom a win7-et, és minden mást a hagyományos hdd-re rakok, így gyorsabb lesz a gép? Vagy a játékokat is ide kell telepíteni? Mert akkor a 60 Gb soványka. + ez a képek alapján ilyen apró kütyü, ezt hová rakom a házban? (netán rögzítőkeret is kell neki?)Processzorból maradok az i5-ösnél, tesztekben sokkal jobb, mint az i3, 4 mag 4 thread, ki tudja mit hoz a jövő akár 1 év múlva. A Ram tanácsokat nagyon köszönöm, akkor maradok az 1333-asoknál. Az SSd-re meg valahogy összeszedem a keretet, viszont, ha a gyári proci hűtő elég, akkor nem költök arra külön.
-
vond
MODERÁTOR
válasz matepalfi #13879 üzenetére
Most viccelsz, vazze'? Kaptál ajánlatokat frankó, megbízható gépekre, erre összeszedsz egy homlokegyenest mást konfigot, rohadt gyenge alaplappal, sz'rabb, de legalább drágább procival, szutyok, megbízhatatlan táppal, fapados házzal, meg egy nem igazán ajánlott DVD íróval?
Minek kérsz ajánlatot, ha jóformán semmit nem fogadsz meg belőle?
[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
válasz matepalfi #13879 üzenetére
Ne maradjon a CPU, ez egy alacsonyabb órajelen járó, így gyengébb, de drágább darab, asztali gépbe nem igazán való.
A táp veszélyes a többi alkatrészre ézve, nem véletlenül írtk az FSP-t!
A ház sem szellőzik túl jól, ha dedikált VGA lesz benne - nagyobba hőtermelés - jobb ház kell.
Esetleg teheted a Gaba házba, akkor elég az FSP350 is hozzá a rövidebb kábeleivel, de két ventit akkor is tegyél a házba!Vedd elő inkább Vond korábbi ajánlatát - ha az integrálrt Llano változat nem tetszik - pedig szerintem nem rossz erre a célra -, és tegyél bele egy USB3 nélküli alaplapot (H61M-GS, esetleh -HVS), és told meg a keretet 10k-val, akkor belefér az i3.
Ami egyébként az ajánlott VGA-hoz (nem még ahhoz, hogy egy még gyengébb VGA-t akarsz...) teljesen feleslegesen erős, általános felhasználásra (net, film) meg különösen.Esetleg pár dolgot be lehet apróról szerezni még garanciával, úgy lehet valamivel olcsóbb.
Az, hogy 1GB DD3 VGA az ég világon semmit nem jelent. Tehetnél bele egy GT440-et és sokkal gyengébb lenne, mint egy 500MB-s 6750...
[ Szerkesztve ]
-
matepalfi
aktív tag
Közben én is jobban szétnéztem, és raktam össze egyet:
vagy a kép linkjeamit szeretnék, hogy maradjon az mindenképpen a CPU. erre szeretnék építkezni.
Ehhez kellene egy olcsó, de jó VGA. szerintem 1gb ddr3as bőven jó lenne
Ne fogyasszon sokat és próbáljon az egész gép ára 100000 ft körül maradni.
Előre is köszi a segítséget.
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz wowpegazus #13874 üzenetére
Ha nem használod ki az alaplap Virtu MVP képességeit, akkor szerintem teljesen felesleges ezt venni, ugyanolyan jó lenne a B75 Pro3 is ~20 ezerért...
HD6850-hez, meg filmnézésre, meg letöltögetéshez simán elég lenne egy i3-2100/2120 is... Így maradna pénzed SSD-re, pl. OCZ Agility 3 60GB ~17 ezerért, vagy 120GB ~24 ezerért... De még akár egy Sandy i5-össel is maradna keret SSD-re...
Külön CPU cooler sem feltétlen szükséges, a gyári is elég korrekt... Ha terhelésnél felerősődik egy kicsit a zaja, akkor azt a VGA ventije úgyis elnyomja majd... De ha veszel külön hűtőt, akkor a minimum egy Xigmatek Gaia legyen, ez pont 7 ezer körül kapható...
Memóriából simán elég lesz egy olcsó 2x4 gigás 1333-as kit ~11-12 ezer környékén, gyakorlatilag semmit nem nyersz a 15-16 ezres, 1600-as RAM-okkal...
Én 100 ezerből erre a felhasználási területre ezeket ezt venném:
LAP: ASROCK B75 Pro3 ~20,5k
CPU: INTEL Core i5-2310 2.90GHz 1155 BOX ~44,5k
RAM: CSX 8192MB DDR3 1333MHz CSXO-D3-LO-1333-8GB-2KIT ~11,5k
SSD: OCZ 120GB SATA3 2.5" Agility 3 AGT3-25SAT3-120G ~24,5k
Összesen: ~101k[ Szerkesztve ]
-
Crias
senior tag
Corsair vengeance, kingston hyperx, ezek jók, ja és játékra jelenleg a 4GB is elég, de mostmár ha belefér akkor persze ajánlott 8GB-ot venni, de a 16GB játékra teljesen felesleges...
Hűtőből meg Xigmatek Gaia ~7k körül kapható, ebben az árkategóriában az egyik legjobb választás.Rendszer alá tényleg karcsú az a régi HDD, viszont adatoknak meg játékok futtatására jó lesz, mellé meg vegyél inkább SSD-t.
Kezdésnek vehetnél 4GB ramot, cpu hűtőt is kihagyhatod és a rendszernek vegyél SSD-t.
Vagy tényleg veszel B75-ös lapot, ami annyival kevesebb hogy nem támogatja a RAID-et és az ISRT-t (kb ssd-s cachelés)[ Szerkesztve ]
Crias
-
Coolmat
őstag
Szia!
Szerintem teljesen elég lenne ez a konfig is:
- Asrock B75 Pro3 (a Virtu MVP és a H77 egyéb előnyei nem sokat érnek a gyakorlatban, saját tapasztalat)
- Core I5-3450 (vagy perpill akár I3-2120 is elég lenne, de hosszabb távra jobb a 4 fizikai mag)
- Memóriából a legolcsóbb 1333MHz-es kit (pl. CSX, Kingmax, Patriot) is tökéletesen elegendő, a tesztprogramokon kívűl sehol nem jön ki az 1600MHz vagy az alacsonyabb késleltetés előnye. 2X4GB bőségesen elég mostani játékokhoz, ha később mégis kevés lesz majd bővítheted még 2X4GB-al.
- Hűtő: tuning nélkül (márpedig ezt a procit nem nagyon fogod húzni) elég a gyári is.Az így megspórolt pénzből (kb. 16-18k) vennék egy 60GB-os Agility3-at, és akkor a rendszer általános sebességét nem fogja majd vissza a régi winchester. Apropó, IDE-s winchesterhez átalakítoznod kell majd ha használni akarod az új konfigban.
[ Szerkesztve ]
-
wowpegazus
tag
Sziasztok!
Kinéztem egy asztali gép konfigurációt, már csak az utolsó simítások vannak hátra. Ami eddig fix, hogy benne van a rendszerben:
Ezek már megvannak:
Táp: Chieftec CTG-500-80p táp 80+-os
Videokártya: Radeon 6850 oc 1 Gb Ddr5
Winchester: 500 Gb 7200 rpm sata1 régi, 160 Gb ide-s régi
Ház: régi midi ház
Monitor: LG Flatron L194WS régi 1440x900 max. felbontásAmit kinéztem:
Alaplap: Asrock H77 Pro4/Mvp - 24.000,- Ft
Processzor: i5-3550 3,3 Ghz (ivy) - 53.000,- Ft
Memória: itt még nincs döntés 2x4Gb párosítás kellene 15-16.000,- Ft-ig.
Processzor hűtő: nincs még modell kiszemelve. ~ 7.000,- FtA véleményeteket szeretném kérdezni a konfigurációval kapcsolatban. Elsődlegesen játékra kell a gép (Skyrim, WoW, MMORPG, Fps játékok), filmnézésre, letöltögetésre, illetve szeretném, ha ez után 3-4 évig nem kellene vele foglalkozni fejlesztgetés címén.
A Ram-ok tekintetében bizonytalan vagyok, hogy elég-e játékra a 2x4Gb, illetve 1600 Mhz-s ramok jönnének elsődlegesen szóba. A keret kb. 16.000,- Ft a ramokra, ha 2x8 Gb kell, nyilván tágítható. Hogy milyen csicsás a ram nem számít, stabil legyen, és játékra optimalizált lehetőleg.
A processzor hűtőre legfeljebb 6-7.000,- Ft marad.Tehát a keret kb. 100.000,- Ft. Megnéztem az i5-3450-est is, de a teszteken a ramok magasabb órajelen instabilak voltak, többek között ezek miatt is esett a választásom a 3550-esre.
Várnám a véleményeteket a konfigurációval kapcsolatban.
Köszönettel: wowpegazus
-
balpis
őstag
válasz matepalfi #13863 üzenetére
egy AMD verzió is legyen - szerintem a Llanot erre találták ki :
Alaplap:GIGABYTE GA-A75M-D2H ~16,5k
CPU: AMD A8-3870K 3.00GHz FM1 BOX ~28k
VGA: a CPU-ba integrált APU
RAM: KINGMAX 4096MB DDR3 1600MHz ~6,5k
TÁP: FSP FSP400-60APN ~10k
HÁZ: Sharkoon Vaya ~8k
CLR: XILENCE COO-XPF120.R Piros ~1kSum: 92,5
(egy pict Vondtól lopva )
Videoban persze gyengébb a 6750-es VGA-s változattól, de az említett felhasználásra ez is elegendő.
Ha a 100k-s keretet ki akarnánk használn, akkor lehet esetleg USB3-as házat venni, Vagy egy jobb CPU hűtőt és akkor tuning is jobban mehet, mint a gyárival.
Vagy: A6-3670K-val (ami gyengébb, mint a fent javasolt, de az se kevés ide) és egy GABA házzal két ventivel, FSP350-es táppal beleférhet akár egy Agility3 60GB SSD is!
-
roxan
senior tag
Köszi Nektek!
-
Crias
senior tag
Némelyik tervezőprogram kihasználja a Cuda magokat amik az Nvidia kártyákon vannak, az atis megfelelője az ati stream, de ezek még nem annyira elterjedtek, vagyis inkább a cuda magokra vannak fejlesztve a programok. Nem tudni hogy nálatok lesz-e haszna vagy sem, de nvidia kártyánál legalább van rá esély. Amúgy én a radeonokat preferálom.
Az mind1 hogy mit mivel párosítasz (legalábbis egyenlőre, de ez pár év múlva sajnos nagy valószínűséggel változni fog)
[ Szerkesztve ]
Crias
-
vond
MODERÁTOR
Semmi gond nincs az INTEL-AMD CPU-VGA párosítással... És az AMD videókártyák általában még jobbak is ár/érték arányban (persze van azért elég sok kivétel)... A CUDA miatt kezdtünk el nVidia kártyákat ajánlgatni...
Az AMD videókártyák esetleg az OPENCL-lel kapcsolatosan lehetnek érdekesek... Persze csak ha van a használt programokban ilyen feature...
[ Szerkesztve ]
-
roxan
senior tag
Ok, meglátjuk. Az Archicad nem teljesen többprocesszoros gépre optimalizált program, de bizonyos részei kihasználják. Gondolom folyamatosan optimalizálják.
De, amit még akartam: egyikőtök sem ajánlott Radeon kártyát. Nem húz hozzá semmim, csak kérdezem. nVidia jobb azonos árketagóriában? Vagy AMD-Intel miatt nem jó választás?
-
vond
MODERÁTOR
válasz matepalfi #13863 üzenetére
Intel jobb vétel lenne...
Akkor kb. 100 ezerből mindenes, játékos gép:LAP: ASROCK B75M-GL ~16k
CPU: INTEL Pentium G620 2.60GHz 1155 BOX ~15k
RAM: CSX 4096Mb DDR3 1333MHz CL9 CSXA-LO-1333-4G ~5,5k
VGA: VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE ~24k
TÁP: FSP FSP400-60APN ~10k
HÁZ: Sharkoon Vaya ~8k
CLR: XILENCE COO-XPF120.R Piros ~1k
Összesen: ~102kA konfig alapjáraton max. 50-60 wattot fog kérni, és teljes terhelésen is 200 alatt fog maradni...
[ Szerkesztve ]
-
matepalfi
aktív tag
Sorry. Nem akartam hülyeséget írni, csak eddig nekem laptopom volt, és mostmár szeretnék venni egy asztalit. Így hogy mindig összeszerelt laptopom volt, nem nagyon vagyok a témában. Akkor megfogalmazom ügy ahogy a topik kéri:
Szeretnék összerakni egy asztali gépet, ami maximum 100e forintba kerülne.
Átlagos felhasználás lenne a cél: film nézés, kis játék pl. cs 1.6, source, MW3, stb-
Alaplap: nem kell drága alaplap, kompatibilis legyen...
Processzornak nem kellene egy nagyon nagy teljesítményű, nézegettem az amd a4 3300/3400-at.
Vga: játékra használnám, de max. cs source, MW3 (nem feltétlenül max grafika kell)
Helyi lenne minimum 500gb-s lenne benne.
minimum 4gb ramot szeretnék.
kellene bele egy egyszerű, de jó minőségű dvd olvasó/író is.
Ház nem kell hogy csicsás legyen, elég egy kis egyszerű
Táp: nem tudom hogy kb. mennyit fogyaszt majd a gép.Remélem így már jó a kérdésem.
-
balpis
őstag
válasz matepalfi #13857 üzenetére
nagyon nem tetszik.
Inkább válaszolj az 1. hozzászólásra! Anélkül nehéz véleményt mondani.(pl. ez a VGA teljesen felesleges bele, az APU erősebb, főleg, ha a VGA árát a procihoz teszed, és nagyobbat választasz.)
-
matepalfi
aktív tag
Üdv!
A belinkelt képen látható a gép konfigurációm, ami még nem teljes és segítséget szeretnék kérni a befejezéshez.
Nem tudom mennyit fogyaszt majd az egész gép, ezért nem raktam bele tápot.
Nem raktam még bele házat sem, és az alaplapot is módosítanám, ha nem olyan jó szerintetek.
Szóval akkor amit kérek, hogy tanácsoljatok:
-egy egyszerű, nem csicsás ház
-mekkora táp kellene ehhez
-mennyit fog max fogyasztani a gép
-mit kellene még beleraknom?
-az alaplapot ha kell mire módosítsam?
-ez így egyben jó konfig.-e / passzolnak-e a dolgok egymáshoz?[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
Ott volt mellette a jó link is... Bocsesz...
Ezt így nem lehet kijelenteni, hogy megéri, vagy éppen nem éri meg az i7 (az aprós i7, az mégéri - de ugye ez nálatok nem játszik )...
Az biztos, hogy sokkal gördülékenyebb lesz vele a munka, de azok az i5-ösök is nagyon jók lennének, főleg a mostani konfigokhoz képest...
Ha van rá keret, vegyétek az i7-eseket... S abból is a tuningos változatot, tuningos lappal, jobb CPU hűtővel... Így akár még húzhattok is a procikon, ha extra teljesítményre van szükség... Nem kell tőle félni, pár gombnyomás az egész...
De ha végképp nem akarjátok húzni, akkor a Crias által ajánlott i7-3770 is nagyon jó választás...
[ Szerkesztve ]
-
Crias
senior tag
Ha a progik kihasználják a sok magot akkor igen, amúgy az ilyen tervező programok szeretni szokták a sok magos procikat, ezért is ajánlottam.
De ha tényleg i7-et választasz akkor én ezt választanám a helyedben i7-3770, mivel írtad hogy nem tuningolsz ez meg 10-15%-al erősebb mint az i7-2600 viszont alig drágább.Crias
-
sketchifun
senior tag
Szoktam sokat röhögni, mikor jönnek a haverok, hogy vett egy új gépet, és a világ összes játéka elmegy rajta.
- Ő, aha, oké. És milyen videókártyád van?
- 2 gigás
- Na de milyen?
- GT220.Ilyenkor szoktam megkérdezni még, hogy BF3 multiba mit produkál. Hát persze, hogy FULLHD-ben, max grafikán 250fps. Hogyne.
Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán
-
vond
MODERÁTOR
válasz cobrasr #13850 üzenetére
A GTS450... De ezt már leírtam Neked az előbb is...
Fogadjunk, a memória mérete zavart meg... Hát kérlek, ennél sokkal többet számít a feldolgozóegységek száma, az architektúra, meg az órajel... Rohadtul nem elég csak annyit említeni egy VGA-nál, hogy fél, meg egy gigás (pedig mennyi, de mennyi helyen csinálják ezt)...
-
cobrasr
csendes tag
Melyik a jobb?
VGA ENGT440/DI/1GD5 GT440 1GB/GDDR5 ASUS 3ÉV Bruttó: 26.429 Ft
VGA GTS450 PCI-E 512MB GDDR5 GAINWARD 1503 Bruttó: 26.855 Ft -
vond
MODERÁTOR
'csába, tényleg... No itt van újra... Bár úgyis meg lehet találni...
"A lényeg, hogy 1GB-os és lehetőleg GDDR5-ös legyen..."
Egyébként a GT440-ben már csak fele annyi CUDA mag van, és ehhez képest nem sokkal olcsóbb... Ezért (is) tartom a legjobb CUDA-s vételnek azt a GTS450-et...[ Szerkesztve ]
-
Crias
senior tag
válasz cobrasr #13845 üzenetére
Ja lol én a gs-t jelöltem be... az ~13k.
Állítólag több szilárd elektrolit-os kondi van benne, meg gigabites ethernet van a gs-ben, a hvs-ben csak csak 10/100 Ethernet van.
Az U3/S3 neked felesleges.Vond
Rossz a linked(#13846) roxan
Nagyjából vond meg az én ajánlataimból látod hogy merre kell haladni, igazából ki lehet hozni 200k-ból is ha arról van szó, azért szaladtam kicsit túl mert írtad hogy mehet kicsit feljebb is.
Meg ha azt mondod hogy kell vga akkor is az 550Ti-t felejtsd el az a vga amit vond belinkelt (gts450) az bőven elég, esetleg egy gt440 is jó lehet, a lényeg hogy 1GB-os legyen.[ Szerkesztve ]
Crias
-
vond
MODERÁTOR
válasz cobrasr #13845 üzenetére
Az U3S3 jobban felszerelt, van rajta - többek közt - USB3 és SATA3 is, meg három féle videókimenet... De szerintem Neked ezekre egyáltalán nincs szükséged... Persze ha mégis, vagy éppenséggel belefér, akkor vedd azt... Bár akkor már megnézhetnéd, hogy van-e esetleg ASRock B75M-GL... Az még jobb lenne...
(#13846) roxan: ITT van szerintem a számodra abszolút megfelelő konfig, és annak variációi...
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
Semmi értelme GTX550Ti-t venni 30 ezer felett, mikor abban a 26 ezres GTS450-ben is ugyanannyi CUDA mag van... Nem segít be jobban a GTX550Ti...
De egyébként én is arra szavazok, hogy inkább legyen nyolcszálas i7, mint i5+VGA...
Akár még egy tuningos i7-es verzió is belefér (úgyis olcsóbb a K-s i7, mint a sima ):
LAP: ASROCK Z77 Pro4-M ~25k
CPU: INTEL Core i7-2600K 3.40GHz 1155 BOX ~74k
CLR: Xigmatek Gaia ~7k
RAM: A-DATA 8192MB 1333MHz DDR3 *2 ~24k
SSD: OCZ 60GB SATA3 2.5" Agility 3 AGT3-25SAT3-60G ~17k
HDD: Samsung 1TB SATA-II - HD103SJ ~21k
TÁP: SHARKOON WPM power supply series 400W ~14,5k
HÁZ: Xigmatek Asgard Pro ~13k
Összesen: ~200kKisebb vinyóval, vagy egyelőre csak 8 giga RAM-mal esetleg belefér egy 120 gigás Agility 3 SSD...
(#13843) Crias: Ja-ja... Hexa400 jobb lesz... Feltéve ha nem alsótápos házba akarja tenni...
Szerintem egyébként a maximum VGA, amit érdemes megvenni a CUDA magok miatt, az egy 1GB GDDR5-ös GTS450... Persze lehet venni GTX460/560-at is, vagy 560Ti-t... Ezekben már több mag van, de egyáltalán nem hoznak annyi plusz, amennyivel drágábbak...
[ Szerkesztve ]
-
Crias
senior tag
válasz cobrasr #13835 üzenetére
ALAPLAP ASROCK H61M-U3S3 S1155 2ÉV Bruttó: 17.894 Ft (14.090 Ft+Áfa)
CPU INTEL PENTIUM G620 2,6GHz/3MB s1155 BOX 3ÉV Bruttó: 16.358 Ft (12.880 Ft+Áfa)
RAM DDR III 4 GB 1333 KINGMAX 3ÉV Bruttó: 5.983 Ft (4.711 Ft+Áfa)
HÁZTÁP ATX 400 W FSP HEXA PFC 80+ 12cm Bruttó: 10.796 Ft (8.501 Ft+Áfa)
VGA GTS450 PCI-E 512MB GDDR5 GAINWARD 1503 Bruttó: 26.855 Ft (21.146 Ft+Áfa)
Összesen: 77.886 FtHát szerinte ez alá nem nagyon kellene adni, ha dvga-t is akarsz.
Felsőtápos a házad? Mert ha alsótápos akkor a táphoz kell hosszabbító is.(#13840) vond
A hexa kb ugyanannyiba kerül, azon meg van vga csati, sztem jobban megéri.Igen közben rájöttem csak gts450-ből csak DDR3-ast találtam amiről nem tudtam eldönteni hogy jó lesz-e erre a feladatra vagy sem, de miután megláttam hogy mit ajánlottál odaírtam hogy vegye azt
[ Szerkesztve ]
Crias
-
Crias
senior tag
Akkor legyen ez:
LAP: ASROCK B75 Pro3 20.626 Ft
CPU: INTEL Core i7-3770 3.40GHz 1155 BOX 79.363 Ft
RAM: KINGMAX 8192MB DDR3 1333MHz KIT 11.367 Ft
VGA: GIGABYTE GV-N550D5-1GI GTX550Ti 1GB GDDR5 PCIE 31.496 Ft
HDD: HITACHI 500GB 7200rpm 32MB SATA3 HDS721050DLE630 17.513 Ft
SSD: SAMSUNG 64GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7PC064B/WW 19.609 Ft
ODD: NEC AD-7280S Fekete OEM 4.432 Ft
HÁZ: Xigmatek Asgard Pro 12.485 Ft
TÁP: CHIEFTEC CTG-500-80P 500W BOX 13.195 Ft
Összesen: 210.085 FtKöltséget a vond által ajánlott gts 450-el lehet még megtenni.
De én továbbra is azt mondom hogy többet érsz ezzel az i7-el mint egy i5+vga komboval...
Jah ki is maradt megint az a fránya cooler... Legyen a Xigmatek Gaia ~7k[ Szerkesztve ]
Crias
-
vond
MODERÁTOR
válasz cobrasr #13835 üzenetére
Tényleg... Bár 1024x768-ra végülis az is elég... De én inkább vennék egy fokkal gyengébb procit (pl. G620), és beleszorítanék egy GTS450-et, vagy egy HD6750-et... És ami a legfontosabb: mindenképp valami minőségi tápegységet vegyél, ne ilyen Kraun kacatokat...
ALAPLAP ASROCK H61M-HVS-B3 s1155 2ÉV
CPU INTEL PENTIUM G620 2,6GHz/3MB s1155 BOX 3ÉV
Kingmax DDRIII 4GB 1333
HÁZTÁP ATX 400 W FSP400-60APN ACTIVE PFC 80+
VGA GTS450 PCI-E 512MB GDDR5 GAINWARD 1503
(A tápon nincs PCI-E csati, de a VGa-hoz elvileg adnak MOLEX » PCI-E átalakítót)Ez így összeválogatva nagyjából 70 ezer pénz az általad linkelt boltban...
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
LAP: ASROCK B75 Pro3 ~20,5k
CPU: INTEL Core i5-2310 2.90GHz 1155 BOX ~44,5k
RAM: A-DATA 8192MB 1333MHz DDR3 *2 ~24k
GPU: GAINWARD 2432-BLISS GTS450 1GB GDDR5 PCIE ~26k
SSD: OCZ Agility 3 120GB ~25k
HDD: Samsung 1TB SATA-II - HD103SJ ~21k
TÁP: SHARKOON WPM power supply series 400W ~14,5k
HÁZ: Xigmatek Midgard II ~20k
+1 SATA3 kábel ~1k
Összesen: ~201kVagy a videókártyát kihagyjátok (lehet, hogy nem is hoz annyit), és akkor belefér egy i7-es proci is... Sőt, ha megfelelne apróról is az i7-es, akkor még maradhatna a CUDA magos VGA is...
Ha túlcsúsztok, akkor házból lehet Xigmatek Asgard Pro is 13 ezerért... Az is elég jó...
(#13832) kenyervagyok: fezlergabor már visszakérdezett, hogy lehet-e esetleg használt is, mivel nagyon nem elég mindenre a 75 ezer... Ahogy látom, jó lenne használt is... De ne egybe'gépet vegyél, hanem külön.külön az alkatrészeket... Pl. egy H61-es lap + i3-2100 + 4GB RAM + 250-320-500 gigás vinyó + valami használt HD6770, 6850, GTX550Ti VGA + egy minőségi 350-400 wattos táp (pl. Chieftec, FSP, Delta, BeQuiet, stb.) + valami kacat ház akár ki is jöhet 75-ből használtan...
[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
Köszi az észrevételek, agyalok még rajta egy sort. A táp választás a 90+ hatékonyság és a csendesség miatt volt. A HDD pediglen az 1 tányér 1 TB miatt nőtt a szívemhez.
Az árakat honnan nézted? Jöhet privátban is.
Köszi
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
StLui
veterán
válasz kenyervagyok #13832 üzenetére
Szerintem csak nem lehet megoldani, alacsony a keret, magasak az igények
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Crias
senior tag
válasz cobrasr #13823 üzenetére
Játékra vennéd?
Mondjuk mind1 is mert szerintem egy Llano-val jóval többre mész mint egy gt440-el...
Jah arra figyelj hogy ezen a lapon nincs dvi csak vga és hdmi csati.
Ha kevés lenne az igp akkor egészen 6850-ig bezárólag minden vga-t kihajt (sőt mivel szorzózármentes még tuningolni is lehet)ALAPLAP ASROCK A75M-HVS VISION sFM1 2ÉV Bruttó: 15.789 Ft
(12.432 Ft+Áfa)HÁZTÁP ATX 400 W FSP HEXA PFC 80+ 12cm Bruttó: 10.796 Ft
(8.501 Ft+Áfa)RAM DDR III 4 GB 1333 KINGMAX 3ÉV Bruttó: 5.983 Ft
(4.711 Ft+Áfa)CPU AMD LIANO A8-3870K 3GHz/4MB sFM1 BOX 3ÉV Bruttó: 29.564 Ft
(23.279 Ft+Áfa)Összesen: 62.132 Ft
[ Szerkesztve ]
Crias
-
kenyervagyok
csendes tag
válasz kenyervagyok #13762 üzenetére
Ennyire gázos amit írtam hogy az utánam íróknak is már válaszolva lett? :S
-
roxan
senior tag
Köszi!
Dedikált kártya azért kéne, de a Quadro-t és a FirePro-t, amynnibe kerülnek, nem használnánk ki. Vagy lehet rosszul fogalmaztam, nem termelnénk ki az árát.
Az, hogy 2d-ben gyorsan rajzolja ki a bonyolult terveket, meg ha modellezünk, 3D-ben rendesen forgassa az épületet, kell. Én 30E körüli kártyában gondolkodtam.
Van egy HD3450 itt, meg otthon a notiban egy 540m. Azért egy komolyabb modellnél kijön a különbség, igaz, a proci is más alatta. -
Crias
senior tag
Mondjuk gondoltam, de jobb ha előbb kérdez az ember
Én ilyesmire gondoltam de majd kapsz még úgy is más ajánlatot.
Én videokártyát nem rakok bele (ha nem használjátok ki akkor minek?), elvileg az IGP-re is rá lehet akasztani több monitort de ezt majd megerősítik a többiek.LAP: ASROCK B75 Pro3 20.626 Ft
CPU: INTEL Core i7-3770 3.40GHz 1155 BOX 79.363 Ft
RAM: KINGMAX 8192MB DDR3 1333MHz KIT 22.734 Ft
HDD: WD 1000GB Caviar Blue 7200rpm 32MB SATA3 WD10EALX 23.013 Ft
SSD: SAMSUNG 64GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7PC064B/WW 19.609 Ft
ODD: NEC AD-7280S Fekete OEM 4.432 Ft
HÁZ: XIGMATEK Midgard II fekete (ablakos) 20.904 Ft
TÁP: SHARKOON WPM power supply series 400W 14.516 Ft
Összesen: 205.196 FtKicsivel túlléptem a keretet de ha nagyon 200k-nak kell lennie akkor le lehet csökkenteni.
Pl.:
-Tápból mehet egy CHIEFTEC CTG-500-80P 500W BOX ~13k, nyilván elég lenne kisebb táp is pl ebből a 400-as 11k-ért de rövidek a kábelei így oda meg hosszabbítót kellene venni.
-SSD-ből 17k-ért van OCZ is.
Ezekkel már benne is vagy a 200k-ban.
-vagy a 16GB ramból hagysz 8GB-ot akkor azzal is nyersz 11k-t, te látod hogy elég-e a 8GB
-Lapból is mehetne olcsóbb bele attól függ mi kell nekedA HDD-ből mind1 hogy sata2 vagy sata3 de most ez volt az olcsóbb.
Külön proci hűtő állítólag nem kell, viszont ha sokat megy 50% felett a proci akkor tényleg érdemes lehet lecserélni.
Akkor viszont a házat cseréljük le erre: xigmatek asgard pro ~13k.
A Fennmaradt 7k-ból mehet bele egy xigmatek gaia
vagy 10-11k-ért ebben a sorrendben ezek:
Alpenföhn Brocken, arctic cooling freezer 13, Coolermaster hyper 212+Kissé figyelmetlen voltam azt írtad kicsit mehet feljebb akkor én mindenképp a samsung SSD-t ajánlanám, meg szerintem jobban kell neked a 16GB ram mint a Cuda mag, valamint vedd a xigmatek asgard pro házat és az alpenföhn brocken hűtőt
sketchifun
Baszki írta hogy nem tudják kihasználni...[ Szerkesztve ]
Crias
-
sketchifun
senior tag
Szia.
CUDA besegíthet, szerintem kellene nektek.
LAP: Asrock B75 Pro3 ~20k
CPU: Intel Core i7-2600 ~76k
RAM: PATRIOT 8192MB Enhanced DDR3 1333MHz CL9 KIT ~12k
VGA: Palit GT440 ~20k
SSD: OCZ Aglity 3 SATA3 120GB ~25k
HDD: SEAGATE 500GB Barracuda 7200rpm ~17k
HÁZ: Xigmatek Asgard Pro ~13k
PSU: FSP400-60apn ~10k
CLR: ARCTIC COOLING Freezer 13 ~7kÖsszesen 200k.
Így van egy jól felszerelt alaplapod, bele bivalyerős processzor, 8 giga ram, CUDA magos VGA besegít a renderelésnél, 120GB SSD, 500GB HDD, Korrekt ház, minőségi tápegység, + a processzorra hűtő ahogy kérted.
Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán
-
Jim-Y
veterán
válasz föccer #13825 üzenetére
LAP: ASROCK B75 Pro3-M 18.496 Ft
CPU: INTEL Core i5-3450 3.10GHz 1155 BOX 50.406 Ft
RAM: A-DATA 8192MB XPG Gaming DDR3 1600MHz CL9 KIT AX3U1600GC4G9-2G 14.732 Ft
VGA: ASUS ENGTX560 Ti DC/2DI/1GD5 PCIE + Max Payne 3 57.722 Ft
HDD: WD 1000GB Caviar Green 5400rpm 64MB SATA3 WD10EARX 22.632 Ft
SSD: OCZ 60GB SATA3 2.5" Agility 3 AGT3-25SAT3-60G 16.714 Ft
HÁZ: XIGMATEK Asgard PRO 13.585 Ft
TÁP: CORSAIR Builder Series CX430W v2 12.307 Ft
Összesen: 206.594 FtHasonlóan felszerelt alaplap, erősebb cpu, erősebb vga, a gtx460 szerintem újonnan már nem éri meg, max használtan 25K körül. , 1600-as ram jobb lenne, és szem.szerint geilt sem vennék az tuti., feleslegesen nagy és erős táp, akkor már inkább a BQT amit írtál.. , +2 ventit vegyél majd bele.
Összességében egy nem sokkal drágább konfigot dobtam össze ami teljesítményben majdnem kétszeres gyorsulást hoz i3 vs i5, gtx460 vs. 560 Ti
persze... maradhat az eredetileg elképzelt is, viszont akkor már inkább ezt venném:
LAP: ASROCK B75 Pro3-M 18.496 Ft
CPU: INTEL Core i3-2120 3.30GHz 1155 BOX 30.976 Ft
RAM: A-DATA 8192MB XPG Gaming DDR3 1600MHz CL9 KIT AX3U1600GC4G9-2G 14.732 Ft
VGA: SAPPHIRE 11201-00-20G HD7770 1GB GDDR5 GHZ EDITION PCIE 35.037 Ft
HDD: WD 2000GB Caviar Green 5400rpm 64MB SATA3 WD20EARX 28.587 Ft
SSD: OCZ 120GB SATA3 2.5" Agility 3 AGT3-25SAT3-120G 25.019 Ft
HÁZ: XIGMATEK Asgard PRO 13.585 Ft
TÁP: BQT Straight Power E9-400W 18.364 Ft
Összesen: 183.796 Ft[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
válasz Árjaharcos88 #13817 üzenetére
igen, ismerem
Nem rossz tudtommal egyik sem, csak azt hiszem, valamelyiknek gyengébb a hatásfoka.speciel 2010-ben még a RE nem volt ajánlott, hanem a RU végű
vagy ezés most ez alapján legyen okos az ember....
De pár helyen csak "fekete verzió"-snak írják az új, jót
ez lehet a keveredés oka...
eszerint most jó az RE és eszerint is javasolt
szóval azt hiszem, jó ami mostanában kapható...
-
föccer
nagyúr
-
Crias
senior tag
válasz kisfer #13820 üzenetére
Akkor ez jó lesz:
CPU: INTEL Core i5-2320 3.00GHz 1155 BOX 45.205 Ft
RAM: KINGMAX 8192MB DDR3 1333MHz KIT 11.367 Ft
TÁP: SHARKOON WPM power supply series 400W 14.516 Ft
Összesen: 91714 FtVGA-ból meg nem tudom, nem írtad milyen felbontáson játszol.
Ha FHD akkor a HD6850 lenne a minimum ez 35-37k körül már van, 6870 meg olyan 41k körül.
Azzal tudsz még árat csökkenteni ha 4GB ramot veszel azzal nyersz 5k-t, meg alaplapból is vehetsz ASROCK B75M-et ~17k vagy ASROCK B75M-GL ~16k, ezekkel nagyjából benne vagy a 120k-s keretben.Crias
-
cobrasr
csendes tag
Hali!
Leszeretném cserélni az alaplapot, a procit, a videókártyát, a memóriát és a tápegységet.
Többnyire játszani szeretnék vele. (1024*768)
Körülbelül 55-öt szánnék rá. Nem lesz belőle nagy gép az biztos de jobb lesz mint a mostani.
Van egy üzlet ahol be is vennék az alkatrészeket 14000be ha ott vásárolok tehát igy a keret már 70000Ft lenne. http://pcshoping.pcwebshop.hu/ (itt vennék be ezért jó lenne ha innen néznétek a cucokat meg hozzá az árakat)
Megmaradna benne a winchester 320GB Maxtor HDD 8MB
Én ezen gondolkozom:
Alaplap: Asrock H61M-HVS-B3
Cpu: Intel P G840 2,8 GHz/ 3MB
Memória: Kingmax DDRIII 4GB 1333
Vga: ENGT 440/DI/ 1GD3
Táp:ATX 450 W KRAUN SILENT RÖVIDZÁRVÉD. KR.7Y
Ez így kb 66 lenne.Remélem tudtok nekem segíteni.
Előre is köszönöm Cobrasr
-
Crias
senior tag
válasz kisfer #13815 üzenetére
CPU: INTEL Core i5-2320 3.00GHz 1155 BOX 45.205 Ft
RAM: KINGSTON 8192MB HyperX XMP Blu DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3B1K2/8GX 14.174 Ft
VGA: MSI N560GTX-M2D1GD5 1GB GDDR5 PCIE 44.460 Ft
Összesen: 124465 FtODD Kell? vagy csak win telepítésre használnád? Mert akkor peniről majd felrakod
Szerk: RAM-ból inkább ezt vedd: KINGMAX 8192MB DDR3 1333MHz KIT ~11.400Ft
[ Szerkesztve ]
Crias
-
encory
tag
ASROCK B75M-GL 16.615 Ft
INTEL Core i3-2120 3.30GHz 1155 OEM 30.759 Ft
CSX 8192MB DDR3 1333MHz CSXO-D3-LO-1333-8GB-2KIT
MSI R6770-MD1GD5 1GB GDDR5 PCIE 28.118 Ft
OCZ 120GB SATA3 2.5" Agility 3 AGT3-25SAT3-120G 24.676 Ft
SHARKOON Vaya 9.017 Ft
XILENCE COO-XPF120.R Piros 1.105 FtFSP FSP400-60APN 10.008 Ft helyett szeretnék másik tápot mert azt mondta nekem elvtárs hogy nincs benne pci-e csati, és biztos ami biztos olyat kéne amibe van..
ezeket találtam, csak rohadtul nem értek hozzá hogy milyen táp kéne hozzá:
[FSP Hexa 400W]
[FSP Hexa 500W] -
roxan
senior tag
Üdv!
Kellene egy kis segítség: jelenleg az irodában (2 gép) elég kőkori -2005-ös P4-esek- gépekkel dolgozunk, megérettek egy cserére. Nem nagyon vagyunk képben a mostani hardverekkel, csak kevésbé, és jó pár generáció is, ugye kimaradt.
Gyakorlatilag komplett cserét szeretnénk, mindennel. Ház, táp is kell.
Bill-egér marad, monitor is egyelőre, ezek 1680x1050-es 20-21”-osak most. Kicsit később majd ezeket is lecserélnénk full HD-s, 23-24”-ra, talán érintősre, meglátjuk, mit hoz a Win8. Ezeket csak a videó kari miatt írom le. Ja, és általában 2 monitor megy egy-egy gépen. A második monitor kisebb méretű és felbontású, Windows kiterjesztett asztala.Az op.rendszer Win7 64bit-es lesz.
Munkára kell, Archicad, Artlantis, meg a szokásos irodai programok, de azok gondolom nem mérvadóak az előzők után. Játék nincs! A hálózat wireless USB stickes.
Lehetőség szerint olyan gép kéne, amihez évekig nem kell hozzányúlni. Legyen csendes, és gyors.Alapvetően a proci kiválasztásával kezdeném, de ebben vagyok a legbizonytalanabb. Tuning, húzás nincs tervezve, legyen erős, gyors, de ésszerű keretek között.
Én most Intelben (i5-i7? Ivy) gondolkodom (de lehet meggyőzni), 8GB rammal. USB3 alaplapra kell.Rendszernek talán egy 60-100GB körüli SSD, aztán 500-1000GB HDD. Sata3-asok. DVD-író, ház, táp. Gyári proci hűtőt én cserélni szoktam, erre is jó lenne ötlet.
Video kari nVidia Quadro, vagy Ati FirePro nem kell, azt nem használjuk ki. Általában 2D-ben dolgozunk, de legtöbbször modellezni is kell az adott épületet, és látványterveket is renderelünk.Első körben 200E körül lőném be az árat, ez lejjebb mehet, felfelé még picit rugalmas tud lenni.
Előre is nagyon köszi Mindenkinek!
-
kisfer
aktív tag
Sziasztok
Ajánlanátok nekem egy gépet, a keret 120k lenne max.
Játszanék rajta főleg + film, net.
Monitor, bill., egér, ház, vinyó nem kell, minden más igen.Informatikai hálózattelepítő és üzemeltető és Számítástechnikai szoftverüzemeltető állást keres!
-
balpis
őstag
válasz invisiblekid #13808 üzenetére
WPM400 bőven elég. A géped nem fogyaszt 250W-nál többet még streszz teszt alatt sem!
(CPU 77W, VGA 150W, alaplap, HDD-k ventik 20-30W)1-2 HDD nem fogyaszt csak max. 5-10W-ot. A VGA-k - a csúcskategóriát leszámítva - egyre kisebb teljesítményűek lesznek várhatóan.
De ha megnyugtat, ott van a WPM500 2k-val drágábban.
Vagy ez: COOLERMASTER GX 450W RS-450-ACAA-D3 , bár van, ahol már drágább.
A sharkoon ráadásul moduláris is, feketében ebben az árkategóriában én azt választanám. A nem használt kábelek nem foglalnak helyet a gépben.Vagy ott van még a THERMALTAKE TR2 RX W0146RE 450W jó árban, de itt nem emlékszem, pontosan melyik típusjelű az ajánlott, lehet, pont ennek nem igazán jó a hatásfoka. Erre a tápos topikban érdemes rákérdezni (bár az igazi szakértők ott pár napja már nem írtak....) (esetleg a kereső is segíthet abban a topikban )
-
Crias
senior tag
válasz invisiblekid #13809 üzenetére
Röviden:
Az LG ips panelei szürkéből szürkébe 5ms alatt vált ez ok, a dell ugyanakkor 8ms ok.
ugyanez feketéből feketébe viszont 14ms, míg a dell-nél ugyanúgy 8ms, ez már nem ok.
Szóval gyakorlatilag az az 5ms lassabb mint a 8ms
Na most mond meg milyen matek tanárom volt[ Szerkesztve ]
Crias
-
tikshow
addikt
Vaj mi keveset számít az a 3ms.
-
vond
MODERÁTOR
Ne higgy a gyártói válaszidő értékeknek, sok esetben vetítenek, mint pl. most az LG... Az a Dell 8ms egyáltalán nem sok, jórészt jobb is, mint az az LG 5ms...
Egyébként meg IPS paneles monitoroknál teljesen máshogy kell kezelni ezeket a válaszidő értékeket...
Egyébként hogy-hogy nem találtál sima 1333-as memória kitet? Dunát lehetne velük rekeszteni...
Sharkoon WPM 400 még vagy 30-40 vinyót elbírna... A CPU-n és a VGA-n kívül az alkatrészek elenyésző mértékben fogyasztanak... Videókártyából a jövőben még elvinne egy HD7850/70-et is, de még akár egy HD7950-et, vagy GTX670-et is, bár én ezekhez már inkább venném az 500 wattos variánst, az sem sokkal drágább...
[ Szerkesztve ]
-
invisiblekid
csendes tag
Hali!
Elkerülte a figylemem, ne haragudj, tápokat átnézem, csak hirtelen elég sok dolgom van emellett, és ez is sürgős
Köszi a gyors választ!A DELL monitorokat néztem én is, viszont azok 8ms-esek a LG csak 5.
Épp ezt próbáltam kideríteni, hogy ezek milyen számok, de olvastam, hogy nem mindegy ki hogy tesztel, fekete-fehér átmenet, vagy szürke-szürke.üdv
-
invisiblekid
csendes tag
válasz balpis #13806 üzenetére
Szia!
Köszi a gyors választ!
Ram cserélve, marad hyperx, mert nem találtam 2x4GB kitet simát.
Tápot nézegetem, feketét szeretnék, nem tudok Sharkoon elég lesz-e ha később még vinyók kerülnek bele, vagy videókártya csere lesz.
OCZ-90-nél kb 500 forinttal drágább a 120as.
így az is cserélve!Köszi szépen sokat segítettél!
Üdv!
-
vond
MODERÁTOR
válasz invisiblekid #13805 üzenetére
Ezt nem olvastad? Ott van három hozzászólással lejjebb/feljebb...
De most balpis is leírta majdnem ugyanazokat...
-
balpis
őstag
válasz invisiblekid #13805 üzenetére
szia!
Neked is ugyanazt tudjuk mondani, mint az elmúlt oldalon már többször:
- az LCPower tápot kerüld messziről!
Helyette egy CTG500, Sharkoon WPM400, vagy sok egyéb jó táp lehet.- Ha a 3550 több, mint 2k-val drágább a 3450-nél, akkor jobban megéri a kisebbet választani, nincs jelentős különbség teljesítményben
- ezt nem mondtuk mostanában, de 3D tervezéshez én már lehet, 1600-as RAM-ot vennék, ha csak pár száz Ft a különbség, mert az Ivy processzor már azt is kihasználja. Igaz, nincs nagyon nagy előny belőle, de pár százast megérhet. (nem feltétlen kell HyperX, az a hűtőborda csak jól mutat, de semmi plusz nincs benne egy simához képest)
- nem néztem, mennyi most a 90-es Agility3, de ha nem elég a 60-as, akkor a 120-as alig lehet több a 90-nél, lehet, már megérné azt. (pénteken 24,5k-ért vettem, rendes boltban, számlával. Most néztem, ahol én vettem, ott a 90-es most többe kerül, mint a 120-as...)
[ Szerkesztve ]
-
invisiblekid
csendes tag
Sziasztok!
Talán sikerült végleges közeli állapotba hozni a konfigurációt.
Szeretnélek megkérni benneteket, hogy vessetek rá egy pillantást, ha esetleg hasonló árban valami jobb alkatrészeket tudnátok ajánlani, azt köszönettel fogadnám.3D tervezés, filmnézés, kis játékra kellene a gép.
alaplap: ASROCK B75 Pro3
processzor: INTEL Core i5-3550 3.30GHz 1155 BOX
memória: KINGSTON 8192MB HyperX Blu DDR3 1333MHz CL9 KIT KHX1333C9D3B1K2/8G
Táp: LCPOWER Silent Giant Series LC6550GP2 550W
monitor: LG IPS231P-BN
videokártya: MSI N560GTX-M2D1GD5 1GB GDDR5 PCIE
ssd: OCZ 90GB SATA3 2.5" Agility 3 AGT3-25SAT3-90G
ház: SHARKOON Scorpio 2000Válaszokat előre is köszönöm.
-
vond
MODERÁTOR
válasz ebeni95 #13801 üzenetére
Azért, mert - ahogy írtad is - ismeretlen típusú, nem megbízható, nem ajánlott tápegységed van... Ami annyit jelent, hogy nincsen ellátva minden szükséges védelemmel, valószínűleg nem stabilan adja le a 3, 5, és 12V-okat az alkatrészeknek, és a hatásfoka is elég gyenge... Ebben a kategóriában nem ritka a 40-50%-os hatásfok, ami annyit jelent, hogy pl. 200-250 wattot vesz fel konnektorból, miközben a gépnek pl. csak 100 kellene... Ezért szerepel majd' minden videókártya gyártói oldalán a valós fogyasztás jó kétszerese, mint ajánlott minimum tápteljesítmény...
Persze ezektől függetlenül lehet akár szerencséd is és elmehet az adott konfig akár évekig is (az én környezetemben is van 8-10 éve üzemelő Codegen táp, több is - bár mindnek olyan a hangja, mint egy sugárhajtóműnek)... De én új dolgokat biztos nem kötnék rá...
(#13800) invisiblekid: Azt az elcépóvert semmiképp... Ehhez a konfighoz egy 400-as táp bőven elég lenne, pl. Sharkoon WPM400, vagy Chieftec CTG500 (ez is 400-at tud leadni), vagy Corsair CX430 V2, vagy ThermalTake TR2 RX450...
Monitorból is sokkal inkább legyen egy Dell U2212HM, vagy U2312HM... Képminőségben és egyéb szolgáltatásokban is elég sok különbség van az LG-hez képest...
Prociból pedig jó lesz az olcsóbb i5-3450 is... Nincs jobb annyival a 3550-es, amennyivel drágább...
[ Szerkesztve ]
-
ebeni95
tag
válasz birozoli7800 #13778 üzenetére
Értem.
Azt viszont nem, hogy miért cseréljek tápot?! Mindenki mondja, de a Miértet' sosem hallom.
Egyébként már 3 éve ezzel megy, és eddig nem volt vele gond.Üdv!
"Istenem! Adj türelmet a hülye emberekhez, mert ha erőt adsz, megölöm őket!" http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=ebeni95 .::70/602-75-44::.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 6600 Xt 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Akció ! Gamer PC Intel i5 10400/16GB DDR4/RTX 3060 12GB/512GB NVME SSD/GARANCIA/BESZÁMÍTÁS/
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 4060 Ti!!! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- Eladó Ryzen pc-m GTX1070TI 8GB Videó/BeQuiet 650W táp/16 GB DDR4 Asus Prime Alaplap 256 SSD/1 TB HDD
- Ryzen 7 7700X, RTX 4060, 16GB DDR5 6000mhz, 2TB HDD, 512GB SSD
- Lenovo S30 alaplap + E5-2690 processzor + 32 Gb RAM eladó
- Brand félgép E5-2690 Processzorral 32Gb RAM-mal eladó (~i7-7700k szint)
- i7-11700F/ RTX 3050/ 24GB DDR4/ Samsung 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest