Hirdetés
- Tápszűrő építése kapcsolóüzemű adapterekhez (HiFi készülékekhez)
- Asszociációs játék. :)
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Biztonságosabb SSH
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Üzenet az országnak
- Szólánc.
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
xtevo
őstag
Sziasztok!
Picit off leszek. Nemrég vettem egy AsRock H77 PRO4/MVP alaplapot, és arra lennék kíváncsi, hogy melyik a natív inteles sata3 csati az alaplapon. Értelem szerűen inkább erre kötném az ssd-met. Elvileg van 2 inteles és 2 asmediás sata3 csatlakozó, de jó lenne tudni melyik-melyik?!
Köszi a választ előre is. -
xtevo
őstag
Sziasztok!
Egy másik topicban ajánlott normál méretű ATX konfigomat szeretném kisebbre cserélni, itx méretben gondolkozok, minden maradna a régiben csak egy új alaplapot, és házat kell(ene) cserélnem, előbbihez szeretném a segítségeteket kérni.
A konfigom így néz ki most:
AL: ASRock H77 PRO4/MVP
CPU: Intel Core i3-2120
CLR: Cooler Master Hyper TX3 Evo
RAM: 2x Corsair XMS3 CMX4GX3M1A1333C9
VGA: Gigabyte GV-R685OC-1GD - HD6850
SSD: Corsair SATA3 2.5" 60GB Force GT
HDD: Western Digital 1,5TB WD15EARS
PSU: Cooler Master GX450W
HÁZ: CoolerMaster Silencio 550Árban kb. annyit szeretnék rászánni, amennyiért el tudnám passzolni a jelenlegi alaplapot (+/- pár ezer belefér).
Amit kinéztem helyettük:
AL: ASRock B75M-ITX vagy ASRock H77M-ITXMinden más ötletet/ajánlást szívesen fogadok. Köszi a segítséget előre is.
-
xtevo
őstag
válasz bluyoo #36386 üzenetére
Nagy böszme ház, az egyszer biztos, talán épp ez a legnagyobb hátránya is. Ha picit mobilisabb lenne... de akkor meg a stabilitás, hang stb. nem egyszerű a kompromisszum. A másik "hibája", hogy túl sok helyet foglal.
Amúgy megéri a h77m-itx a többletpénzt a b75-höz képest? A mostani deszkám minden földi jóval el van látva az biztos, de jórészét nem használom ki.
A legfőbb indok amúgy a szerelem ezzel a házzal: katt
[ Szerkesztve ]
-
xtevo
őstag
válasz bluyoo #36388 üzenetére
Közeljövőben nem valószínű, hogy lesz még egy ssd-m, így én is azt tenném a sata3-ra, vinyóknak meg ugye sata2 is bőven elég. Az nem derült ki, hogy inteles a sata3, vagy asmedia vezérlős?
A mostani lap előnye a natív inteles sata3 és usb3, kérdés, hogy b75m-itx esetén meglesz-e...
Az se rossz, sőőőt. Mielőtt megvettem a Silencio-t sokáig úgy tűnt, hogy shinobi-t veszek, nagyon pöpec ház az is! Az a szép konfig abban a JSP házban sínylődik? Vétek...
A Prodigy azért is tetszik, mert normál atx méretű táp belefér, dual slotos vidkarikat fogad, 174mm magas procihűtő fér bele, nagyobb, mint a silencio-ba!!! A hdd+ssd-m vígan ellesz, és hűtés tekintetében is van benne bőven potenciál, hátmég mobilitásban.[ Szerkesztve ]
-
xtevo
őstag
válasz bluyoo #36392 üzenetére
Köszi szépen, sok dolgot helyretettél nálam fejben! Így pusztán a pénztárcám szab(hat) határt, bármelyik lapot veszem, rosszul nem járhatok, ez a lényeg.
Azért egy Shinobi minőségi előrelépés lenne, az biztos, de ha meg vagy elégedve a mostanival, akkor nincs sok értelme váltani.
Igazából a prodigy a vízhűtéses kánaán, de normál léghűtés esetén is kiemelkedő szellőzést biztosít, szemben rengeten mATX/ATX házzal. Tény, hogy nem sok hely van, de a tervezők elég jó munkát végeztek. -
xtevo
őstag
válasz kisza25 #36625 üzenetére
Egy másik topicban Coolmat foglalta össze, mi a különbség a H77 és B75 között:
...Röviden összefoglalom miben "szegényebb" a B75: RAID köteteket nem támogat, nem használhatsz cacheként SSD-t HDD mellé (jobb külön SSD-t haszálni mint ezt hibrid megoldást, teszt erről), 2-vel kevesebb USB2.0 port (így is van rajta 8db USB2 + 4db USB3 kiépített vagy előlapi kivezethetőség formájában), 1-el kevesebb SATA3 port, viszont 1-el több SATA2 port (egyes alaplapokra tesznek még +2db Asmedia SATA3 portot is)...
Amúgy én erről az Asus lapról az 5.1 hangkártyát hiányolom, de nagyon...
[ Szerkesztve ]
-
xtevo
őstag
válasz banderasz77 #36665 üzenetére
Ez az Asus lap teljesen korrekt, jobb, mint az MSI, nem nyúlsz mellé.
-
xtevo
őstag
válasz Metacska #37793 üzenetére
Próbáld meg szerintem a Milyen gépet vegyek topic-ban Biztos segíteni fognak a srácok.
[ Szerkesztve ]
-
xtevo
őstag
Sziasztok!
Keresek AM3 (FX-4100) procihoz sata3,usb3, DVI csatival ellátott lapot. Árban cél minél olcsóbb, 20k körülig elmehetünk.
Én ezt néztem ki: Asrock 960GM-U3S3 FX Ez mennyire jó választás?Köszi a segítséget előre is.
-
-
xtevo
őstag
válasz bluyoo #37975 üzenetére
Én is olvastam, hogy nagyot robbanthat az FM2-vel az AMD, elég pöpec felszereltségű lapok vannak. Próbáltam akár egy intel, vagy fm1 vonalba terelni, de nem ment.
Amúgy ezt lőttünk össze neki:
Asrock 960GM-U3S3 FX
AMD FX-4100 Bulldozer (Kifejezetten ezt kérte...)
Kingmax 1333MHz 8GB Kit (2x4GB)
OCZ SATA3 2.5" 60GB Agility 3 (AGT3-25SAT3-60G)
SONY SATA AD-7280S-0B
FSP 350W 12cm FSP350-60APN 85+
Sharkoon MS140 -
xtevo
őstag
válasz tranceplanet #38299 üzenetére
Bizony, ddr2 és ddr3 ramokat, rengeteg féle procit, pci-ex, szóval tényleg baromi jó kis deszka.
-
xtevo
őstag
válasz Halfer #38492 üzenetére
Az AsRock Z77 Extreme4 egy nagyon jó kis lap, főleg annyi pénzért, simán ajánlható, 3 év garival adják. Ha szeretnéd húzni a procit, akkor mindenképpen K-s proci, és Z-s alaplap kell, amennyiben nincs tervben, akkor bőven elég egy K nélküli proci és egy b75 vagy h77 chipset-es alaplap.
Gyártói oldalt itt találod: katt
5.1-et röhögve tudja, software-esen 7.1-et is. SSD mehet majd inteles sata3 csatira, optika, többi hdd meg teljesen mindegy hova kötöd sata2/sata3 ugyanannyit tudnak.
1600 MHz-es ram is teljesen elég, de tudod húzni, ezt is, ha szeretnéd.[ Szerkesztve ]
-
xtevo
őstag
Vannak már ajánlható fm2-es alaplapok? Illetve tapasztalatok egyáltalán?
-
xtevo
őstag
Érdemes egy kicsit olvasgatni ebben a topikban: katt A lényeg, ugye, hogy az egyes pci-express csatik sebessége eltérő, személy szerint nem tudom, hogy ez mennyire befolyásolja az SLI rendszert, (nekem még sose volt) erről egy jártasabb szaki majd felhomályosít, vagy a linkelt topikban kapsz választ.
@pocokxx
A vinyók, optikák nem használják ki a sata3-at, de az ssd-k igen, ezt gyakorlatban annyira nem veszed észre, használat közben. Én anno kipróbáltam a force gt-m inteles sata3, asmeda sata3 és sata2 csatin, már az első két variációban is volt eltérés, de sata2-sata3 között már jóval nagyobb.
Jó lapokat gyárt az Asus is, csak általában drágábban, de +1 év gari mellette szól. Amúgy AsRock lapokat nyúzok, mióta eszemet tudom, és már rég kinőtték a gyerekkori problémákat.[ Szerkesztve ]
-
xtevo
őstag
Sziasztok!
Szeretném ha segítenétek ITX méretben keresnék lehetőleg ASUS alaplapot, s1155 foglalattal. Mik a lehetőségek?
Esetleg ugyanezt sfm2 foglalattal is ha lehetséges.Picit off, de vajon i3-3220 + hd6850 vagy a10-5800k + hd6850 a jobb párosítás?
Köszi a segítséget előre is.
[ Szerkesztve ]
-
-
xtevo
őstag
válasz bluyoo #39790 üzenetére
Oh, tényleg igazad van! Azt hittem eddig, hogy nem tudom rákötni a hangrendszerem, de így simán jó. Szerinted a mostani AsRock B75M-ITX-hez képest előrelépés, vagy visszalépés lenne egy Asus P8H77-I ?
Eddig amúgy az i3-2120 + hd6850 is jól muzsikált, úgyhogy egy 3220 is jó alternatíva lenne, de megfontolom a 3225-öt.
-
xtevo
őstag
válasz bluyoo #39805 üzenetére
Azért is kérdezem mindezt, mert lehet, hogy valaki megvenné majdnem kompletten a gépemet, így az alaplap+cpu+ház páros felszabadulna, emellett 8gb corsair xms 1333MHz ramjaim vannak, azokat valszeg nem adnám, bár egy 1600-as ram később jobban eladható? Ahogy néztem gyorsabb ram nem okoz nagyobb teljesítményt?!
Mondjuk egy i5 valóban jobban hasítana, így volt hogy 1-2 számolásnál azért elpötyögött a gép, beleültetted a bogarat a fülembe! Egy jó kis 3450-es proci, az teljesítményben "pont" a 3330 és a 3570 között is lenne. Meggondolandó. -
xtevo
őstag
válasz bluyoo #39807 üzenetére
Akkor lehet, hogy belepumpálok még egy "kis" pénzt a projektbe, és akkor jó ideig nem kell (nem fogok) hozzányúlni a géphez, így nézne ki:
AL: ASUS P8H88-I
CPU: Intel Core i5-3450 vagy Intel Core i5-3570
(Procihűtő: CoolerMaster GeminII M4)
RAM: 2x Corsair XMS3 CMX4GX3M1A1600C9 4GB esetleg Geil Value Plus 1600MHz 4GB CL9ez így már hasítana
+ CoolerMaster GX450W , Corsair Force GT 60GB , WD15EARS, Gigabyte GV-R685OC-1GD, Scythe Kaze Server és egy CoolerMaster Elite 120 Advanced.[ Szerkesztve ]
-
xtevo
őstag
Nem sok, átlag user-nek, aki nem akar tuningolni bőven jó a b75. Chipset-ek közti különbségek összefoglalva itt
Nekem személy szerint volt AsRock H77 PRO4/MVP lapom, imádtam! Csak azért adtam el, mert itx méretre váltottam Az AsRock lapok kinőtték már a régi gyerekbetegségeket, nem véletlen a 3 év gari erre is.
Szerintem ár/érték arányban minden lapot vernek, minek fizessen az ember ugyanazért a szolgáltatásért +2-3-5 ezer ft-al többet?!Nem sokat, a srácok itt az AsRock extreme3/4 lapokat szokták tolni, de majd bluyoo kolléga felhomályosít.
-
xtevo
őstag
válasz NorbixD #40956 üzenetére
Én ezeket változtatnám:
AL ASRock B75 PRO3-M // Asus P8B75-M LX
CPU Intel Core i3 3220
RAM DDR3 Kingmax 4GB/1333MHzMivel olcsóbb az alaplap durván 4k-val így azt akár memóriára is költheted, vagy megtartod. NE 2x2 gb kit-et vegyél felesleges, később nehezebb bővíteni is, és bőven jó az élettartam garos kingmax, órajelben szintén 1333 MHz elég.
-
xtevo
őstag
válasz NorbixD #40962 üzenetére
Mindkettőre 3 év gari van, ugyanazt tudják (~kb.) de az AsRock olcsóbb, Asus-nak jobb a marketingje. Én AsRock-ot vennék, azt is használok, nem vagyok a pénztárcám ellensége.
Corsair XMS3 / Kingston / CSX ezek mind jók lehetnek, árakat viszont nézd meg, felesleges nagy bordás ram. -
xtevo
őstag
válasz Geresics #40964 üzenetére
Még a legjobb ramokkal is előfordulnak ilyenek... Természetesen az élettartam garos memóriákat favorizálom én is, azokat lenne célszerű vennie, de ha ott nincs, ahol lakik... Egyik ismerősöm például 30-40k-s Logitech prémium kategóriás headset-jét már 3x visszavitte gariba...
-
xtevo
őstag
válasz Geresics #40966 üzenetére
Igazad van, ha az ember egy márkával megégeti magát/látja, akkor nem ajánlja egyáltalán. Amúgy nem véletlenül írtam a sor végére, de elárulom, hogy tényleg gondolkoztam rajta, hogy bekerüljön-e a felsorolásba.
Az meg külön örvendetes, hogy egy számtech bolt tulajdonos ph-n fórumozik.
-
xtevo
őstag
válasz schulc99 #41155 üzenetére
Mindenképpen b75 vagy h77 chipset-es lapot vennék a helyedben:
Asus P8B75-V
AsRock B75 Pro3ha szempont a mATX méret:
ASRock B75 Pro3-M[ Szerkesztve ]
-
xtevo
őstag
válasz Silvirenzo #41246 üzenetére
Kicsit olcsóbb házak, de jól hűtenek:
Xigmatek Asgard Pro
BitFenix Merc Alpha
NZXT Tempest 410Szerintem 19k-ért elég drága az a Shinobi...
Itt láthatsz egy jó összefoglaló táblázatot a házakról: katt (teszteket is olvashatsz, ha ráérsz ) -
xtevo
őstag
válasz Aldo Novares #43274 üzenetére
Rendelj hozzá most ram-ot is: katt Brutál jó áron van, bár lehet kamu, de egy próbát megér, csakúgy mint az alaplapod.
Sajnos erős a gyanúm: elfogyott a készlet stb. stb.
[ Szerkesztve ]
-
xtevo
őstag
válasz Aldo Novares #43276 üzenetére
Szerintem pont annyira "kamu", mint a Te alaplapod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Elemlámpa, zseblámpa
- A Silent Hill 2 Remake is magyar szinkront kap
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Videó stream letöltése
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Vírusirtó topic
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest