- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: MS Office365 Linuxon
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Reggie0 #23203 üzenetére
Nekem ez úgy tűnik, hogy mindkét oldalnak támogatnia kell, olyat, hogy belül v6-kívűl v4, még nem tud, csak becsomagolja az IPv6-ot IPv4-be. Vagy rosszul értelmezem?
Ami régen működött nekem, de nem Mikrotik-en hanem valamilyen Linux+Squid esetén (a RouterOS proxy-ján nem működött) és lényegében a fordítottja volt ennek, hogy egy Proxy szerveren át, ami IPv4-es és IPv6-os nethez is hozzáfért, el lehetett érnie csak IPv4-es eszköznek az IPv6-os eszközt böngészőn keresztül. (The KAME project, ha táncol a teki, akkor IPv6-on érted el a szervert)NAT, van már rendes Masquerade is IPv6-hoz RouterOS alatt, valamint használhatsz netmap-ot teljes tartomány/prefix átírásához. Valamint az endpoint independent NAT-tal is lehet már mókolni IPv6 alatt is, csak abba még nem mélyedtem el.
Viszont, amit írtam is és a NAT-os példában nem úgy szerepel, pl. a böngészők nem szeretik az ULA-t, inkább v4-en érik el a szervet, ha caak ilyen címe van a gépnek, viszont a "publikus" db8-as tartományt nem veszik zokon, akkor kapásból kimennek v6 felé a kérések, ha lehetséges és a db8-as tartomány tuti nem ütközik semmivel az interneten.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Kerékpársportok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- E-roller topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Makulátlan állapotú fekete Xiaomi 15 12+12/256GB+16GB
- LG 55UR78003LK Smart Led Tv 140 cm, 4K HDR, webOS 23 ThinQ AI Garanciàlis/
- Asus Zenbook flip13 2in1 touch screen
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged