Hirdetés
- tordaitibi: Windows rendszerek indítása EFI partíció nélkül
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- potyautas: Nóta állj!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- potyautas: Vágyak
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacus
őstag
"Nem férek könnyen hozzá." Ez mit jelent manapság? Nem tudsz odamenni és megsimogatni? Ami routert egyszer kivittem, kiraktam az ügyfélhez, ahhoz egyikhez sem férek már oda fizikailag, szinte sehogy, nem hogy könnyen. De ez nem jelenti azt, hogy nem tudom átkonfigurálni teljesen. Nem kell fizikai hozzáférés !
Itt ráadásnak madzaggal vagy összekötve, itt akár konfig resetet is tudsz tenni ! Mert ez mondjuk neten keresztül nem igen járható, de itt?Nem a mikrotik ismereteket hiányolom, hanem azt, hogy két router összekötve mögötte két alhálózat és nem látod át, hogy mitől kellene menjen. Ez nem mikrotik specifikus!
A megoldáshoz a következő ismeretek szükségesek:
- mikor megy keresztül egy csomag a routeren
- a routerből merre akar menni az a csomag
- a választ honnan várja
- tudja e a router, hogy a választ, hova továbbitsa.neked azért nem megy visszafele, mert a 4. bajusz (2. router nat maszkolás) miatt nem tudja az első router hova küldje, hol keresse a gépet, illetve route szabály nélkül a wan kapcsolat felé küldi alapértelmezetten a csomagot. Ezt a két dolgot kell megváltoztatni. Irtsd ki a nat maszkolást egymás irányába a két routeren, az egyiken ahol nem a default gateway felé kell menjen a csomag vedd fel a route szabályt, ne tiltsd az icpm csomagokat (ha nem csak pingelni akarsz akkor a megfelelő portokat), dőlj hátra és élvezd a sikert.
"ideiglenes megoldás, jobb híján"
ezért irtam, hogy nem jó a megközelités, azaz irtam neked egy jobbat, most már nem vagy híján
Új hozzászólás Aktív témák
- Üzletből, garanciával, HP ZBook Fury 16 G11 Munkaállomás i7-14700HX/32RAM/1TB SSD/RTX200 Ada 4év gar
- Iphone 13 128gb 88% akksi
- Bomba Ár! Lenovo IdeaPad Flex 5 Ryzen 3 5300U I 4GB I 128SSD I 14" FHD Touch I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook X360 435 G7 - Ryzen 3/5 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1 - AMD Ryzen 5 PRO I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3452
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3325
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2107, 100% Akkumulátor
- Sony MHC-V43D Aktív hangfal, party hangszóró
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest