- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacus
őstag
"Nem férek könnyen hozzá." Ez mit jelent manapság? Nem tudsz odamenni és megsimogatni? Ami routert egyszer kivittem, kiraktam az ügyfélhez, ahhoz egyikhez sem férek már oda fizikailag, szinte sehogy, nem hogy könnyen. De ez nem jelenti azt, hogy nem tudom átkonfigurálni teljesen. Nem kell fizikai hozzáférés !
Itt ráadásnak madzaggal vagy összekötve, itt akár konfig resetet is tudsz tenni ! Mert ez mondjuk neten keresztül nem igen járható, de itt?Nem a mikrotik ismereteket hiányolom, hanem azt, hogy két router összekötve mögötte két alhálózat és nem látod át, hogy mitől kellene menjen. Ez nem mikrotik specifikus!
A megoldáshoz a következő ismeretek szükségesek:
- mikor megy keresztül egy csomag a routeren
- a routerből merre akar menni az a csomag
- a választ honnan várja
- tudja e a router, hogy a választ, hova továbbitsa.neked azért nem megy visszafele, mert a 4. bajusz (2. router nat maszkolás) miatt nem tudja az első router hova küldje, hol keresse a gépet, illetve route szabály nélkül a wan kapcsolat felé küldi alapértelmezetten a csomagot. Ezt a két dolgot kell megváltoztatni. Irtsd ki a nat maszkolást egymás irányába a két routeren, az egyiken ahol nem a default gateway felé kell menjen a csomag vedd fel a route szabályt, ne tiltsd az icpm csomagokat (ha nem csak pingelni akarsz akkor a megfelelő portokat), dőlj hátra és élvezd a sikert.
"ideiglenes megoldás, jobb híján"
ezért irtam, hogy nem jó a megközelités, azaz irtam neked egy jobbat, most már nem vagy híján
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD 750GB HDD GTX 1050Ti 4GB ZALMAN ZM-T7 Chieftec 400W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- GoPro Chest Mount
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760M i7 13700K 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus Corsair 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman Z1 Plus Corsair 750W
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 32SSD + 500GB I 14" I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A55 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest