Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Valaki próbáltam már ezt a "Brute force login prevention" módszert?
http://wiki.mikrotik.com/wiki/Bruteforce_login_prevention
/ip firewall filter
add chain=input protocol=tcp dst-port=21 src-address-list=ftp_blacklist action=drop \
comment="drop ftp brute forcers"
add chain=output action=accept protocol=tcp content="530 Login incorrect" dst-limit=1/1m,9,dst-address/1m
add chain=output action=add-dst-to-address-list protocol=tcp content="530 Login incorrect" \
address-list=ftp_blacklist address-list-timeout=3hNekem már az első sokertelen/hibás próbálkozásnál megcsinálja a tiltólistát, és onnantól kezdve nincs belépes :-(
Az első lépést még értem is:
add chain=input protocol=tcp dst-port=21 src-address-list=ftp_blacklist action=drop \
comment="drop ftp brute forcers"De a másodikat vagy nem értem, vagy nem működik - legalábbis nem úgy, ahogyan én gondolom:
add chain=output action=accept protocol=tcp content="530 Login incorrect" dst-limit=1/1m,9,dst-address/1m
Ha jól sejtem, ez 10 sikertelen belépés után bekorlátoz 1 percre. Hát én kipróbáltam 20 sikertelen próbát is 1 percen belül, de a 21-ikre simán beengedett :-)És az utolsó:
add chain=output action=add-dst-to-address-list protocol=tcp content="530 Login incorrect" \
address-list=ftp_blacklist address-list-timeout=3h
A legelső sikertelen próba után betesz az "ftp_blacklist"-be :-(Valamit nagyon benézek vagy nem értek :-(
-
Ha csak tárhelyet támogat az USB-n, akkor miért van a Supported Hardware listában USB ethernet cucc?
http://wiki.mikrotik.com/wiki/Supported_Hardware
És hát USB-3G modemet már én magam is használtam/élesztettem MikroTik-en.Ahogyan elnézem, nem egy embernek sikerült is ezt a funkciót életre kelteni :-)
http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=2&t=73502Kis nyomozás után kiderült, hogy az általam próbált átalakítóban Asix AX88179 chipset van, ami még nem működik jel RouterOS sorozatban :-(
Viszont a régebbi Asix AX88172 chipset működőképes :-) -
Valakinek valami tapasztalata van már USB-LAN átalakító és Miktorik RouterBoard/RouterOS között.
Értem ezalatt: bedugok egy ilyen kütyüt az RB USB portjáta, majd felveszem mint Ethernet Interface-t.
Én egy ilyen kütyüt http://www.delock.de/produkte/F_671_USB ... kmale.html
próbaképpen rácsatlakoztattam egy Rb951g-2hnd cuccra, ami a System/Resources/USB részben gyönyörűen fel is ismerte :-)
Na de hogyan tovább?
És igen! Van olyan eset, amikor jól jöhet +1 ethernet port. Nem akarok +1 switch-et még használni, cipelni, helyet és konnektor foglalni vele stb-stb. -
Az eszközök/gépek amiket szinkronizálni kellene NTP/SNTP alapon mennek (köztük Windows-os gépek is :-).
Viszont az, hogy nem Interneten keresztül kéne az időszinkront megoldani, azt nem tartom különleges dolognak. Számos helyen (főleg ipari, gyártás-technoloógiai stb környezetben) nem elfogadott (egyszerűen nem megbízható forrás) az Interneten keresztüli szinkronizálás (talán másodlagos forrásként elfogadható, bár erre nem merném a nyakamat tenni). -
Azt látom, hogy van GPS csomag a MOS-ben. Gondoltam ha van ilyen, akkor támogat is vmilyen GPS eszközt, mondjuk USB-n keresztül. És hogy mire is kellene: Időszinkronizáláshoz. Ugyanis lehet kapni GPS alapú időszinkron cuccokat (GPS Time Server, NTP), de x100ezres kategória, mivel 10 a minusz sokadikon pontosak. De nekem az mp pontosság is bőven elég!
Mielőtt még megkérdeznéd: nincs vagy nem lehet/szabad az interneten keresztül szinkronizálni. -
Hi All!
Valaki használt már USB GPS eszközt MT-n időszinkron céljából?
Érdekelne milyen eszköz kapható idehaza MT-hez. -
Úgy látom, hogy te "mangle"-ban csak "mark-packet"-et használod. Kölünböző leírásokban, videókban a "mark-packet" mellet a "mark-connection"-t is használják. Van ennek jelentősége? Őszintén szólva még nem igazán vágom a kettő közötti eltérést :-)
Másik. Úgy nézem, te minden QoS-hez (1,2,7,8) csinálsz In és Out verziót is, mégpedik úgy, hogy egyszer a bejövő forgalomnál nézed "src-port"-ot, majd a kimenő forgalomnál a "dst-port"-ot. Kérdés: amikor pl böngészek, a kifelé menő forgalom "dst-port"-ja tcp:80, de a visszairányú forgalomnál már nem "src-port" tcp:80 lesz, nem igaz?
Bocsi, ha nagy botorságot írtam :-) -
Bocsi, de én (mi) csak két (privát) alhálózat között szeretné(n)k átjárást létrehozni.
Gondoltam(uk) a Mikrotik-ben is ez max 2-3 sor route bejegyzés.
Erre belinkeltél egy több száz oldalas leírást (ami nem baj, csak arcul csapott :-))). Erre írtam az, hogy bonyolult, és inkább választunk más eszközt, pl Tomato vagy Dd-Wrt alapon. Ezeken megoldani egy ilyet nem egy nagy varázslat. -
Hali!
Hogyan tudom a MikroTik Ros-ben megcsinálni, hogy ne NAT-oljon, hanem Routing-ot csináljon 2 (vagy akár több) hálózat között. Egyszerűen csak úgy szerkesztem meg a Routing Table-t?
-
Hi All!
Egy Draytek Vigor 292x routert szeretnék kibővíteni egy Miktorik-es eszközzel.
A cél nyerni még néhány Gigabit ethernet portot, és 5GHz-s wifit.
Mivel a Draytek-en külön subnet (192.168.11.0/24 és 192.168.12.0/24) és külön VLAN (VID11 és VID12) is az ethernet (LAN) és a Wifi, ezt meg kéne tartani a Mikrotik-en is. Az elképzelés szerint Draytek-en kijelölök egy LAN portot amit berakok mindkét VLAN-ba Tagged-ként, és ezen keresztül összekötöm a Mikrotik-el. Ott ez az (uplink) port szintén mindkét Tagged VLAN tagja, amit belül "szétszedek" az ethernet (LAN) portok részére (VID11) és a Wifi (VID12) felé.
Milyen ezközzel oldható ez meg?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Windows 11
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Synology NAS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- YouTube
- Csendes, slim profilú és madzagmentes Logitech klaviatúra, amit nem kell tölteni
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Windows Insider Program
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Vadiúj gèpházak! Gamereknek ès Akiknek fontos a külső!
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest