Új hozzászólás Aktív témák

• bacus

őstag

válasz grabber #9548 üzenetére

Én nem így látom, persze van/lehet benne pár szűk keresztmetszet. a 40 ember például egy AP-re már önmagában lehet korlát, de anélkül, hogy tudnánk mi az eszközök sávszélesség igénye, azért merész ezt kijelenteni.

Én most már 5 (vagy több) éve használok nyaranta a kempingemben 3G-4G -n keresztül netet egy teljes szezonban (májustól-szeptember), amit meg is osztok a barátaimmal.
    Az eszközök száma általában 15-20, de volt már nálam nagyobb társaság is vendégként, amikor 30-t is elérte. Nem volt probléma, egy részük 5 gigán, egy részük 2,4 gigán csatlakozott a routerre, ami ráadásnak usb sticken kapja a netet.

Mindenki egyszerre nem youtubeozott, ezt nem teszteltem, de nejem sokat online rádiózott, én szinte folyamatosan bent lógok valamelyik szerverben vnc, rdp-n, mellette fut a teamviewer szerü (saját app) képátvitel amivel látom az ügyfél desktopját, lányom fiam állandóan spotifyt hallgat, vagy digi online-n tévét néz, két tableten az idős szomszédok nézik a kékszalagot, időjárást, olvasgatnak, stb, másik szomszéd is állandóan dolgozik, dropbox, online árlisták, mit tudom még mivel, mennek az online szinkronok az eszközöknek, frissítések, stb, észre sem veszem, hogy más is használja.

Én egyébként a vendégek forgalmát teljesen külön választanám a saját forgalomtól, azaz két lte eszköz (két előfizetéssel), egy jobb router és egy vagy inkább két AP.. A kinézett eszközök árai alapján ez sokkal többe kerül, cserébe még akár tartósan működhet is. :)
    A munkadíjam se lenne kevés, ha pl engem bíznának meg egy ilyen konfigurálással.

Új hozzászólás Aktív témák