- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- mefistofeles: A 15 centi nagyon rövid.........
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacus
őstag
válasz
grabber #9548 üzenetére
Én nem így látom, persze van/lehet benne pár szűk keresztmetszet. a 40 ember például egy AP-re már önmagában lehet korlát, de anélkül, hogy tudnánk mi az eszközök sávszélesség igénye, azért merész ezt kijelenteni.
Én most már 5 (vagy több) éve használok nyaranta a kempingemben 3G-4G -n keresztül netet egy teljes szezonban (májustól-szeptember), amit meg is osztok a barátaimmal.
Az eszközök száma általában 15-20, de volt már nálam nagyobb társaság is vendégként, amikor 30-t is elérte. Nem volt probléma, egy részük 5 gigán, egy részük 2,4 gigán csatlakozott a routerre, ami ráadásnak usb sticken kapja a netet.Mindenki egyszerre nem youtubeozott, ezt nem teszteltem, de nejem sokat online rádiózott, én szinte folyamatosan bent lógok valamelyik szerverben vnc, rdp-n, mellette fut a teamviewer szerü (saját app) képátvitel amivel látom az ügyfél desktopját, lányom fiam állandóan spotifyt hallgat, vagy digi online-n tévét néz, két tableten az idős szomszédok nézik a kékszalagot, időjárást, olvasgatnak, stb, másik szomszéd is állandóan dolgozik, dropbox, online árlisták, mit tudom még mivel, mennek az online szinkronok az eszközöknek, frissítések, stb, észre sem veszem, hogy más is használja.
Én egyébként a vendégek forgalmát teljesen külön választanám a saját forgalomtól, azaz két lte eszköz (két előfizetéssel), egy jobb router és egy vagy inkább két AP.. A kinézett eszközök árai alapján ez sokkal többe kerül, cserébe még akár tartósan működhet is.
A munkadíjam se lenne kevés, ha pl engem bíznának meg egy ilyen konfigurálással.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2253,95% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GeForce RTX 2070 (OEM HP) Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest