Új hozzászólás Aktív témák

• hackeeeee

Jómunkásember

Elakadtam. :)

Szóval, felbuzdulva a tegnapi sikeren, gondoltam bepakolom a Syno helyére az AC2-t, kipróbálva, hogy mit tud az itthoni hálózaton. Elég-e, vagy sem. :)

Szóval, Telekomos FTTH-s net van, PPPOE-val. Be is állítottam a PPPOE-t, a lenti oldal alapján, bár az MTU force nem tudom kell-e, mivel beállítottam 1440-re, ettől még 1480-at ír, de mindegy.. Szóval, beállítottam, megcsináltam a natot, telekom lett a pppoe neve, átállítottam ether1-ről Telekom-ra, de nem megy.

Terminálból tudok pingelni, vagyis a routeren van net, de kifelé már nem megy semmi. IP-t kapnak a gépek, de sehová tovább.

Nekem ez DNS gondnak tűnik, de hiába próbáltam telekomos DNS-t beírni, vagy csak a Sagecom IP-t, nem megy.

Én naívan úgy gondoltam, hogy PPPOE beállít, nat átállít, DNS átállít, hogy ne a router legyen a dns szerver, amikor a syno mögé volt kötve, és megy.. De nem megy..

Esetleg nem az kavarhat, hogy áthúzza a dynamic-ra a Sagecom modem IP-jét? Próbáltam, hogy beírom a T-s ip-et servers-hez, semmi.

Ami fura, hogy van IP telefonom, az működött, kapott netet, és műkdött is. Ergo ezért gondolom, hogy valami DNS gond lehet.

Bocsi, ha katyvaszos, remélem érthető.. :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés