- Tutti Georg: A Microsoft 2025. augusztusi biztonsági frissítései hibásak
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Szólánc.
- N€T0X|N: SSD hűtés
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
Elakadtam.
Szóval, felbuzdulva a tegnapi sikeren, gondoltam bepakolom a Syno helyére az AC2-t, kipróbálva, hogy mit tud az itthoni hálózaton. Elég-e, vagy sem.
Szóval, Telekomos FTTH-s net van, PPPOE-val. Be is állítottam a PPPOE-t, a lenti oldal alapján, bár az MTU force nem tudom kell-e, mivel beállítottam 1440-re, ettől még 1480-at ír, de mindegy.. Szóval, beállítottam, megcsináltam a natot, telekom lett a pppoe neve, átállítottam ether1-ről Telekom-ra, de nem megy.
Terminálból tudok pingelni, vagyis a routeren van net, de kifelé már nem megy semmi. IP-t kapnak a gépek, de sehová tovább.
Nekem ez DNS gondnak tűnik, de hiába próbáltam telekomos DNS-t beírni, vagy csak a Sagecom IP-t, nem megy.
Én naívan úgy gondoltam, hogy PPPOE beállít, nat átállít, DNS átállít, hogy ne a router legyen a dns szerver, amikor a syno mögé volt kötve, és megy.. De nem megy..
Esetleg nem az kavarhat, hogy áthúzza a dynamic-ra a Sagecom modem IP-jét? Próbáltam, hogy beírom a T-s ip-et servers-hez, semmi.
Ami fura, hogy van IP telefonom, az működött, kapott netet, és műkdött is. Ergo ezért gondolom, hogy valami DNS gond lehet.
Bocsi, ha katyvaszos, remélem érthető..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Tutti Georg: A Microsoft 2025. augusztusi biztonsági frissítései hibásak
- 3D CAD Software - Dassault Systèmes - CATIA V5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Óra topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Új HP 16 Elitebook 865 G10 WUXGA IPS Ryzen5 Pro 7540U 4.9Ghz 16GB 1TB Radeon 740M Win11 Pro Garancia
- Asus ROG Flow Z13 WUXGA 120Hz 2in1 Touch i9-12900H 14mag 16GB 512GB Nvidia RTX 3050Ti W11 Garancia
- Asus ROG Flow Z13 WUXGA 120Hz 2in1 Touch i9-12900H 14mag 16GB 512GB Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Eladó iPhone 14 Pro 128GB Black Karcmentes
- iPhone 14 Pro 1TB Deep Purple Hatalmas tárhely, 100% akku!
- Apple MacBook Pro 13" 2019 256/8GB Akku:40 ciklus!
- HP 15S FHD LED Matt Ryzen5 5500U 4.0Ghz 8GB RAM 256GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2192, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Western Digital WD RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest