- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sto1911: Pinball FX3 PH! verseny
- Napkollektor - csak úgy
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok, nem tudom jó helyen járok-e.
Van egy AT2020 mikrofonom, aminek a tartójában valszeg megszakadt a menet. A kérdésem az lenne, hogy lehet szerezni külön fejet az állványhoz, vagy ilyenkor az egész állvány cserés?Ez a része kéne.
Előre is köszönöm! -
Diniboy
aktív tag
Sziasztok . Online gamingre kellene mikrofon , a vezetékes zalman zm-mic1 ből már volt 3, de egyrészt előbb utóbb mindig elromlik , másrészt nem tudom úgy a szám elé rakni hogy ha este csendesen kell beszélnem halljanak a többiek. Az új fejesemhez (philips fidelio x2hr) gondoltam valami mikrofonos kábelt . [Ez a mikrofonos kábel] [link] vajon jó lenne ? Vagy valami karos mikrofonra gondoltam még de azok 15 körül kezdődnek .
-
Speeedfire
félisten
HiBudget kategóriában, 20-30e körül van valami ajánlott mikrofon vlogolasra? Type-c, vagy Jack lenne jó androidos mobilhoz.Néztem, hogy az osmo 7p támogatja a dji mic mini-t. Viszont ez csak a gimballal lenne jó, és a dji saját appjaval. Szettben meg kb 40-50e körül lenne.
-
tzsolesz
nagyúr
Sziasztok
Milyen fejhallgatót kell vennem, ha egy régi Lexikon Alpha külső hangkártyám van, és nem szól rajta 3 db sima mikrofonos headset mikrofonja sem? XLR bemenete van neki. Dinamikus mikrofon szól szépen. De a headsetek meg sem mukkanak vele, bekötés jó, azt néztem, elvágott kábellel is már direktre rákötöttem. Létezik hogy a kondenzátor mikrofonok nem szólnak egy ilyen hangkártyán?
Fejhallgatós topicban nem kaptam választ. -
ace05
senior tag
Tudna valaki ajánlani vezeték nélküli fejmikrofont? 5db kellene. Totálisan noob vagyok a témában. Iskolai előadásra kellene, nincs csillió költségvetésünk.
-
Henker2
addikt
Sziasztok!
Xiaomi Redmi Note 12 Pro-val próbált már valaki külső mikrofont összehozni?
Én telefonstabilizátorral(gimbal) szeretnék videózni, de valahogy nem sikerül.
Esetleg tanács? -
Laby
őstag
Sziasztok!
Mennyire ördögtől való egy Rode Wireless Me mikrofont beszerezni otthoni PC használatra?
Tudom, hogy alapból nem az a felhasználási területe és gondolom lehetne jobb opciót találni, de nekem azért lenne talán ez ideális, mert 1,5 méterre egymástól 2 különböző helyen szoktam gép előtt lenni és mind a kettő helyen kellhet a mikrofon, ezért a karos megoldások eléggé kompromisszumosak.Lehet nem így működik a gyakorlatban, de így ha jól értem, akkor PC-be bedúgnám fixen az egyik felét, amikor meg használom magamra csíptetem a másikat és tök jó minőségben meglennék 5-6 órán keresztüli használatra, nem függetlenül attól, hogy a szobában épp hol vagyok?!
Vagy vakon vagyok és nem ez a jó irány?
-
sztahy
csendes tag
Új gépet raktam össze és telepítettem win 11 pro-val. A mikrofon bemenetre egy állandó zaj aplikálódik. A mikrofon jel erősítéssel a zaj lineárisan erősödik. A gép 3 bemenettel rendelkezik amiből 2 alaplapi SB előlapi és hátlapi a harmadik C-media USB. Mindegyiken ugyanaz a zaj. Próbáltam több mikrofonnal, de mindnél ugyanaz a helyzet. A mikrofonokat és a C-media hangeszközt ellenőriztem másik gépen win 10 alatt tökéletesen üzemelnek zajmentesen. Kizárásos alapon a win 11-re gyanakszom. Találkozott már valaki ilyen jelenséggel, vagy tud e valaki erre megoldást?
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szűkségem. Adott egy Hama urage 100 mikrofon, azt vettem észre a felvételeknél hogy random csinál olyat hogy ha esetleg nem szólalsz meg kb 2 másodpercig és utána megszólalsz, akkor az első fél másodpercet nem veszi normálisan, hanem csak amolyan "zörejt". Szóval a mondatod első szavát kb semennyire nem lehet érteni. Ezzel lehet valamit kezdeni vagy ez a mikrofon kuka? Köszönöm szépen előre is segítségetek.
-
stellaz
veterán
válasz
stellaz #1338 üzenetére
Egy ilyen jó lehet?
Behringer SL-75C Dinamikus hangszermikrofon - Muziker
Illetve ehhez elég ha veszek egy mikrofont + egy xlr - 6.3 mikrofon kábelt és ennyi?
-
stellaz
veterán
Sziasztok!
Van egy hangártyám 6.3-as mikrofon bemenettel, ehhez keresnék mikrofont, amivel a gyerek zenélést jó minőségben tudom rögzíteni (harmonika és melodika). Használt is szóba jöhet, nem akarok sokat költeni, nem studióba lesz, de nyilván jobbat szeretnék, mint a telefon. Van itthon egy BOYA mikrofon, de annak 3.5 jack csatija van és baromi halkan vesz fel telefonra.
Köszi, ha tudtok segíteni.
-
afi0903
aktív tag
válasz
nightwolf37 #1335 üzenetére
Fontos, hogy a szám közelében legyen, hogy jól hallható legyen, amikor beszélek. Erre, ha ráhúzok több réteg ruhát, beleértve a kabátot, akkor nem valószínű, hogy utána sokat hallani fogok belőle.
-
afi0903
aktív tag
válasz
nightwolf37 #1333 üzenetére
Azt írja, hogy ennek az üzemideje maximum 2 óra, nekem meg 20 kéne. Meg igazából nem célom elrejteni.
-
afi0903
aktív tag
válasz
nightwolf37 #1331 üzenetére
Úgy látom, hogy ez nem csíptethető, ezért nem jó.
-
nightwolf37
junior tag
válasz
afi0903 #1330 üzenetére
Szia!
Ehhez mit szólnál?
https://www.emag.hu/professzionalis-hangrogzito-telefonhivas-rogzitesi-funkcioval-imodixr-bluetooth-32-gb-belso-memoria-1000-mah-li-ion-akkumulator-mp3-lejatszo-1-3-huvelykes-kepernyo-szurke-imd-64/pd/DHSBHPYBM/?ref=sponsored_products_search_r_k_ra_2_3&recid=recads_1_bd101d07b77a3bd5b5b310d8cfd7bd979efe597bfe20f13d9a7ebcea0dd11b6b_1733862010&aid=89999512-0f3c-11ef-8ea3-06ea15427731&oid=175681886&scenario_ID=1
-
afi0903
aktív tag
Sziasztok!
Nem találtam megfelelőbb topicot ezért ide írom.
Diktafont szeretnék venni. A lényeg, hogy 20 órát egyfolytában fel tudjon venni, lehetőleg aksis legyen (de ez másodlagos szempont) és ami nagyon fontos, hogy tudjam a nyakamhoz csíptetni. 30 ezernél mindenképpen olcsóbb legyen, azt sem bánnám, ha 20-nál is. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
nightwolf37 #1327 üzenetére
Kár, hogy a gyártó nem adott meg hozzá érzékenységet.
A leghalkabb neszt is fel akarom venni a szobában, szóval olyan kéne. -
Atomgeszi
nagyúr
Sziasztok!
Telefonhoz keresek mikrofont, amit mondjuk Type C-vel a telefonhoz tudok csatlakoztatni, és videó közben nagyon tisztán fel tudja venni a hangot már kis hangerőn is.
Létezik ilyen? -
icemad
nagyúr
válasz
nightwolf37 #1323 üzenetére
Köszi. Megnézem ezeket is. De ezek jobbak, mint amit írtam?
-
nightwolf37
junior tag
Szia!
https://www.hangszerdiszkont.hu/akg-ara-dupla-karakterisztikas-usb-kondenzator-mikrofon?aku=ac95db4d0d4a03d10436efd28cfa2511
https://www.hangszerdiszkont.hu/shure-motiv-mv5c-usb-digitalis-kondenzator-mikrofon?aku=ac95db4d0d4a03d10436efd28cfa2511
Esetleg ezekre nézzetek rá.
-
icemad
nagyúr
Sziasztok.
Karácsonyi ajándékot keresnék a fiamnak. Nemrég kezdte el a streamelést. Két mikrofont néztem ki. Az egyik a Logitech G Yeti GX, a másik a Hyperx Quadcast S. Megmondom őszintén, hogy totál vakon vagyok. Ötletem sincs, hogy melyik lehet jobb, vagy milyen specifikációt kellene figyelni. (Sajnos ezeknél drágább, most nem fér bele a keretbe.) Jelenleg a mobiltelefonja képét küldi ki youtubera. Ez eléggé felemás minőségű, maradjunk annyiban. Most az a terve, hogy a telefon képét küldi majd laptopra kábelen keresztül (Obs stúdióba) és onnan streamel youtubera. Ehhez lenne jó valami használható mikrofon. Ha ismeritek ezeket, vagy tudtok valami hasonlót, de jobb ár/érték arányban, az nagyon hasznos lenne nekem. Előre is köszönöm.Yeti GX adatlap: [link]
Hyperx quadcast s teszt (erről nem nagyon találtam hivatalos adatlapot) : [link] -
nightwolf37
junior tag
válasz
h1ght3chzor #1320 üzenetére
Szia!
Ehhez mit szólnál?
https://www.alza.hu/marantz-professional-umpire-d5816706.htm?kampan=arukereso_hu_audio-video_mikrofony_pro-pocitace_mar016c3&utm_source=arukereso_hu&utm_medium=product&utm_campaign=arukereso_hu_audio-video_mikrofony_pro-pocitace_mar016c3&aku=96626cedabb5690251ada616d8d96901
-
h1ght3chzor
őstag
Playstationhoz milyen mikrofont ajanlotok? Csak discordos beszélgetéshez lenne használva, a lényeg, hogy ha asszony mellettem beszélget 2-3 méterre, akkor ne haladszódjon be.
-
Albigator
őstag
válasz
nightwolf37 #1310 üzenetére
Szia.
Vettem egy BOYA BY-V20 mikrofont.
És ez a problémám vele: [link]
Szóval nem működik nálam hívás közben. Csak videózás és hangrögzítésnél..
Erre van valami megoldás?
-
Brian_GT
őstag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni egy nagyon fura jelenség megoldásához.
Adott egy Rode NT USB+ mikrofon és egy Corsair HS80 Wireless headset.
Egyik napról a másikra mindkét eszköznél azt vettem észre felvételek alkalmával, hogy brutális háttérzajt vesz fel, a szokásos beállításai mellett. Semmit nem állítottam el, semmi nem történt ami említést érdemelne extraként.
Már újratelepítettem a windows-t is, mert arra gyanakodtam, hogy 2 update szerűség történt, hátha azok csesztek el valamit. Volt vmi utolsó bizz-bazz update-e a windowsnak is, meg a fülesem ICUE szoftvere is frissült.
Vadonatúj, zsír új windows, semmi vacakolás vele...csillog-villog és ugyan úgy ezt csinálja mindkét eszköz.
Most ez szerintetek mi a fene lehet???
Minden beállítás win telepítés előtt is ugyan úgy volt utána tisztán nyersen teszteltem OBS-ben is minden, dee ha simán ráhallgatok vezérlőpult-sound-felvételnél és ott meghallgatom ott is hallani...ezzel ki akartam zárni, hogy OBS vagy bármi másban ment félre valami, deee OBS-nek sem volt frissítése semmi.
Én nem értem ezt a jelenséget mi történt. Járt már így valaki???
Olyan mintha magától a windows egy +20-30%os mic boostot tolna automatikusan ahogy betölt a windows.
OBS-ben pl rendesen van zajgát beállítva ami évekig tökéletesen működött, most meg hozzáérek a mic mountjához, hogy magam elé húzzam és zajgát mellett elég rendesen méri a hangot a mic. Mikor éppen hozzáérek az állványhoz. Előtte évekig semmi!!!
Nincs már több ötletem, ezért fordulnék hozzátok, köszönöm előre is!
u.i: teszteltem több obs-ben is, néztem pl az elgato streamer kártya programjában, ott is csinálja. Szóval a windowsban van vmi!! De mi?? és eddig miért nem csinálta évekig??
Holnapra tudtam kölcsönkérni egy laptopot, kipróbálom ott is majd, de ott tuti jó lesz. Akkor itt mi történt???? -
xundyingx
tag
válasz
nightwolf37 #1314 üzenetére
Sikerült beszerezni! Pontosan ilyenre vágytam. Köszi a segítséget, mert a linkednél ott volt ez is!
-
xundyingx
tag
válasz
nightwolf37 #1312 üzenetére
Köszi!
Az a baj, hogy a szabvány maitt nem mindegyik melyiket választanám.
Találtam egy ilyet: [link]
Lehetséges megoldás lehetne(?!). -
xundyingx
tag
Hello!
Remélem nem gond, hogy itt teszem fel a kérdést de nem találtam rá megfelelőbb topicot.
Állványt keresek a Trust GXT 256 Exxo mikrofonomhoz.
Sajnos az alap gyári egy lábon álló nem jó.
Ezért kellene egy olyasmi állvány amit fel tudnék erősíteni az asztalomra és az arcom elé helyezni.
Ha lehetséges, maximum 20.000 forintos keretben gondolkodom. Persze ha picivel drágábbért is van egy sokkal jobb minőségű, az is érdekelne! -
nightwolf37
junior tag
válasz
3.Aragorn #1307 üzenetére
Vezeték nélküli dolgokat nem nagyon szoktam használni. Inkább vezetékes mindenből. Vettem ugye egy USB-s fejhallgatót, de az nem volt jó valamiért Discordon, ezért elpasszoltam és vettem helyette egy jack-es fejhallgatót. Ehhez veszek még valami USB-s mikrofont, amin van 3,5 mm TRS/sztereó fejhallgató kimenet és mehet majd a Path of Exile 2.
-
3.Aragorn
addikt
válasz
nightwolf37 #1306 üzenetére
-
3.Aragorn
addikt
válasz
nightwolf37 #1304 üzenetére
Köszi, megnézem, valami ilyesmire gondoltunk
-
3.Aragorn
addikt
Sziasztok
Vezeték nélküli fejmikrofon szettet keresek, céges rendezvényekre (az előadók fogják használni)
Olyan szett lenne a jó, amiben fejmikrofon is van illetve hagyományos kézi mikrofon is.Ha nincs szettben ilyen, akkor külön is jó, ha össze lehet hozni a két rendszert.
Pl ezt nézegettem, ebben ugyan nincs kézi mikrofon. Valakinek van tapasztalata ezzel? Árfekvésben nagyjából jó lenne.
Válaszokat előre is köszi
-
Albigator
őstag
Sziasztok!
Androidos telefonhoz (Honos Magic 6 Pro) keresek mikrofont / mikroportot ami jobb minőségű mint ami a mobilban van, mert arra panaszkodnak néha messenger hívásokban, hogy "barlangból" beszélek, nem hallanak.
Előző készülékkel is volt ilyen probléma, (OP 7T Pro) ezért már egy ideje foglalkoztat a téma, hogy érdemes lenne beruházni egy mikrofonra esetleg.
Amiket nézgettem:
-BOYA BY-CM5
-BOYA BY-M3
-Boya BY-V20 USB-CTúl sok pénz nem szeretnék azért rááldozni..
Mobilitás nem igazán szempont..Előre is köszi a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Mini PC
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Íme az új Android Auto!
- Hardcore café
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Óra topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Revolut
- További aktív témák...
- Új - Macbook Pro 13" M1 - 2020, 16GB RAM, 1 TERA, touchbar - Apple garancia (106)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 16/512GB, touchbar - garancia (56)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 512GB, touchbar - garancia (63)
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus (barna switch/magyar kiosztás)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest