Hirdetés
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
daimonion
senior tag
Windows 10 alatt egyértelműen az MS megoldása .hiszen teljesen komplett jól van integrálva és semmivel sem rosszabb mint a tsai.
Levelezésnél meg nem értem hiszen már régóta mindegyik AV megoldás azt tartja szem előtt hogy addig mig a levél csatolmányát nem töltöd le addig megbizható minden levél.
Ami ha belegondolunk igaz is. DE ha pl kapsz egy hamis linket és MS Dge böngészőt használsz alapnak abban ott az MS smatscreen védelme ami az egyik legjobb...Ma már az MS a védelem terén simán utolérte az ugymond "nagyokat" Ingyenes vonalon meg ( meg merem kockáztatani) a legjobbak között van -
daimonion
senior tag
Ha bekapcsolod a defender új funkcióját akkor nem kapcsolja ki elvileg semmi a Defendert.
[link]
A Windows biztonság Illetéktelen módosítás elleni védelme segít megakadályozni, hogy a rosszindulatú alkalmazások módosítsák a Windows Defender víruskereső fontos beállításait, beleértve a valós idejű védelmet és a felhőn keresztül biztosított védelmet. Ha az Illetéktelen módosítás elleni védelem be van kapcsolva, és Ön a számítógép rendszergazdája, akkor továbbra is módosíthatja ezeket a beállításokat a Windows biztonság alkalmazásban. Más alkalmazások azonban nem módosíthatják ezeket a beállításokat.
Az Illetéktelen módosítás elleni védelem nincs befolyással a harmadik fél által gyártott víruskereső alkalmazások működésére, illetve azok Windows biztonsággal való regisztrálásának módjára.
Az Illetéktelen módosítás elleni védelem alapértelmezés szerint be van kapcsolva. Ha kikapcsolja az Illetéktelen módosítás elleni védelmet, egy sárga figyelmeztetés jelenik meg a Windows biztonság alkalmazás Vírus- és veszélyforrás-kezelés területén.
Az Illetéktelen módosítás elleni védelem beállításainak módosítása
A tálca keresőmezőjébe írja be a Windows biztonság kifejezést, majd válassza a Windows biztonság elemet a találatok listáján.A Windows biztonságban válassza a Vírus- és veszélyforrás-kezelés elemet, majd a Vírus- és veszélyforrás-kezelés beállításai területen válassza a Beállítások kezelése lehetőséget.Módosítsa az Illetéktelen módosítás elleni védelem beállítását Be vagy Ki értékre. -
daimonion
senior tag
válasz
Dévacsen
üzenetére
Ellenőrzés.
Az Én értelmezésemben ezt azt jelenti, hogy amikor elindítod a pc ellenörzését akkor vizsgálja-e az emailokat.
Ez a beállítás nem valós időben a fiókodban fogja vizsgálni a leveleket.
Egyébként meg ha a postaládádban megnyitsz egy fájl mellékletet akkor a valós idejű védelemnek és/vagy ha linket nyitsz meg akkor a smart screenek vagy valamilyen böngésző védelmi modulnak jelezni kell mindenképpen -
daimonion
senior tag
A windows defender ahogy előttem is linkelték nem egy önálló program hanem magával a windowssal együtt és a operációs rendszerben lévő szolgáltatások használatával EGYÜTT adja azt a biztonságot amit pl a külső programok nem biztos, hogy tudnak nyújtani
Pár példa ha van O365 előfizetésed és használod az Onedrive szolgáltatást akkor van pl
Fontos mappák biztonsági mentése funkció [link]A zsarolóprogramok elleni védelemnél is a fájlok helyreállításához is az Onedriveot használja.
De pl ott a smart screen funkció ami a legjobban akkor lehet használni ha a Windows Edge böngészőjét használod Ez véd a káros weboldalak ellen.
De ez csak pár apró dolog hiszen a "motorháztető alatt" is sok olyan fejlesztés van a Windowsban ami a biztonságot szolgálja. Pin kódos beléptetéstől kezdve a Windows hellon át stb stb. De előttem linkelték és nagyon szépen le van írva.
-
daimonion
senior tag
válasz
junior11
üzenetére
Nem tudom, mert pro verzióm van azóta amióta ingyenesen lehetett váltani.De azt tudom, hogy alapértelmezésben igen sok dolog be van kapcsolva a Defenderben .
Vagyis pontosítok.Sok dolog nincs konfigurálva de az olyan mintha be lenne kapcsolva
egypár példa az érthetőség kedvéértValós idejű védelem Ha letiltja, vagy nem konfigurálja ezt a házirend-beállítást, a Windows Defender víruskereső megkérdezi a felhasználót, hogy intézkedjen-e az észlelt kártevőkkel szemben.
Viselkedésfigyelés bekapcsolása
Ha engedélyezi vagy nem konfigurálja ezt a beállítást, a viselkedésfigyelés engedélyezve lesz.Összes letöltött fájl csatolmány vizsgálata
Ha bekapcsolja vagy nem konfigurálja ezt a beállítást, az összes letöltött fájl és csatolmány ellenőrzése engedélyezve lesz.Szóval szerintem a Home verzióban is ugyanezen beállítások vannak és nem hiszem, hogy a defender gyengébb lenne.De nem tudom ilyen módon még nem kerestem rá a defenderre hogy a home az gyengébb lenne mint a proban
-
daimonion
senior tag
válasz
junior11
üzenetére
Minek turkálni a beállításokban ?

Alapesetben is tökéletes úgy ahogy van .Én sosem szoktam piszkálni, még ha újrahúzom esetleg akkor sem. Amit érdemes bekapcsolnod aZ a mappavédelem .Azt már elég jól megoldották a kivételek hozzáadásával.Azt ha van egy O365 előfizetésed akkro az Onedrive ról vissza is tudod állítani az esetleg megsérült fájlokat.De akkor még plusz kapsz egy csomó biztonsági cuccost pl az outlook.com levelezéshez is stb stb
Az MS biztonság akkor ér valamit ha az Ő szolgáltatásait használod.Akkor teljeskörű a védelem .O365 előfizetés akkor az Officeban levő védelmek élnek mellette ugye a MS Biztonság í vírusírtóval, a mappavédelemmel, a smart screennel és az Edge. Így lesz kerek az egész -
daimonion
senior tag
válasz
junior11
üzenetére
A múltkor valaki a vírusirtó topikban írta, hogy Home verzióban az emaileket és csatolmányokat nem ellenőrzi, csak letöltés és megnyitás után, ilyen téren van valami infód?
- Ez a házirend-beállítás lehetővé teszi az összes letöltött fájl és csatolmány ellenőrzésének konfigurálását.
Ha bekapcsolja vagy nem konfigurálja ezt a beállítást, az összes letöltött fájl és csatolmány ellenőrzése engedélyezve lesz.
- Ez a házirend-beállítás lehetővé teszi a fájl- és programtevékenység figyelésének konfigurálását.Ha bekapcsolja vagy nem konfigurálja ezt a beállítást, a fájl- és programtevékenység figyelése engedélyezve lesz.
Ha kikapcsolja a beállítást, a fájl- és programtevékenység figyelése le lesz tiltva.
szerintem ez a két beállítás bőven elegendő hiszen ha egy kártevő jön emailben csak akkor szoktak aktiválódni ha meg is nyitod Őket. Pl a comodo AV is így működik. Egyébként meg vannak olyan dolgok is a WD ben mint blokkolás első látásra pl.Ez a cloud vizsgálat MS megfelelője.
-
daimonion
senior tag
válasz
junior11
üzenetére
MAPS, MP ENGINE ezeket konfiguráld ahogy le van írva. Ezzel a blokkolás első látásra és a felhőben való ellenörzést tudod konfigurálni bekapcsolni. A többit teszi magától.Plusz hahol tudsz MS Edge használata mert a smart screen szürő csak akkor műkszik hatékonyan.Vagy ha chrome a böngésződ windows defender browser protection kieg.
Más nem nagyon kell -
daimonion
senior tag
Attól függ melyik verzióban.A 1803-ban ezen módszerrel már nincs klasszikus kinézet és nincs kérdés max ha pro verziót használsz és a gpedit.msc ben kutakodsz utána.De ott is parancs soroban lehet megadni, hogy melyik alkalmazásnál mit csináljon. Egyébként meg ha talál valamit akkor MINDIG ad választási lehetőséget a műveletre. Törlés Karantén vagy engedélyezés
-
daimonion
senior tag
válasz
GEPESZ66
üzenetére
Karanténból vissza lehet állítani .Más esetben nem, de Én nem emlékszem olyan esetre hogy automatikusan törölt volna bármit is Nálam. Mindig kérdez hogy mit csináljon.Egyedül amikor a mappavédelem van beállítva akkro jelenit meg egy ablakot, hogy milyen folyamatot blokkolt
-
daimonion
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Azt kellene megvizsgálni ez esetben hogy ha volna egy AMD -s configod azon ugyanezt teszi-e? Mert amit belinkeltél az is Inteles konfig volt és ahogy nézem a Tied is az. Nem-e lehet az hogy az intel és a spectre a ludas a Defender magas procihasználatában? Csak ötletelek.
-
daimonion
senior tag
Ha figyelmesen utánanézel a cikk alapjául szolgáló tesztnek ott még a 4.12-es Windows Defendert tesztelték és az is már jó eredményeket hozott, viszont már a 4.18-nál tartanak jó pár hasznos fejlesztéssel a motorháztető alatt.
Ha megfelelően figyelmesen netezel nem vagy egy next next finish user akkor bizony a WD is igen hatékonyan véd , ha még bekapcsolod a mappavédelemet akkor további védelmi réteget kasoz viszont egy kicsit kényelmetlen a kivételek hozzáadása.
Ami biztos ,hogy sokan úgy gondolják, hogy a WD ingyenes de mivel az oprendszer része így amikro megveszed az oprendszert tulajdonképpen ugyanúgy fizetsz a termékért.
A 3th party szoftverek egynémelyike sokkal komplexebb védelmet nyújt mint a WD de mint írtam ha "ésszel" netezik valaki akkor tökéletes választás lehet. Én amióta Win 10-et használok azóta nem volt 3th party szoftver a gépen csak kipróbálás céljából.De mindig ment vissza a WD -
daimonion
senior tag
válasz
GEPESZ66
üzenetére

Ahogy olvasom a vírusírtó topicot tE a világ összes vírusírtóját már használtad![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De az élcelődést félretéve már ott is írtam, hogy ha az Ms EDGE böngészőt használod akkor nincs szükség külön más bővítményre mert a smart screen aktívan védi és figyeli a káros oldalakat.De ha nem Edge böngészőt használsz akkor felrakhatod de chrome alá
A Microsoft kiadott egy új beépülőt a Google Chrome böngészőhöz, amelynek a célja az, hogy megvédje a felhasználókat az adathalász támadásoktól. Éppen ezért a plugin figyelmeztet, ha olyan hivatkozásra kattintunk, ami kártevőt tartalmazó oldalra irányítana minket.
Hirdetés
Az újdonság neve Windows Defender Browser Protection for Google Chrome. Alapvetően ugyanazt tudja, mint a Chrome beépített Safe Browsing funkciója.
Akkor miért jó, hogy már kettő ugyanolyan védelem is van a Chrome-hoz? A Microsoft szerint az ő megoldásuk hatékonyabb és magasabb fokú védelmet ad. Mindezt külső mérések is igazolták, az Edge adathalászat elleni rendszere valóban jobb teljesítményt nyújt, mint a Google vagy a Mozilla megoldása. -
daimonion
senior tag
válasz
Ra's al Ghul
üzenetére
A Tiny Wallt nem tudom, hogy fejlesztik-e egyáltalán hiszen az utolsó verzió majd 2 Éves
2.1.8 - Maintenance release (10.03.2016.)A Binsoft meg Current version
Version:
5.3.1.0
Date:
April 24, 2018ilyen megfontolásból az utóbbit ajánlanám. Egyébként a Tiny Wall egy icikepicikét bonyolulabb ha kezelni akarod.De mindkettő jó progi
-
daimonion
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Melyik Win 10-et használod ? Nálam a Magyar nyelvű 1803-ban nincs ilyen
-
daimonion
senior tag
-
daimonion
senior tag
Igen.De ez pont azért lenne, hogy egy kezdetleges HIPS-ként szolgáljon. Hogy ha van egy olyan program ami netalántán nem biztonságos, és fertőző, hogy automatán ne tudjon elindulni. ez csak egy kis kellemetlenség (sztem) ahhoz képest ha van egy fertőző exe pl ami automatikusan elindulva telepít valami "csúnyaságot"
-
daimonion
senior tag
válasz
Dévacsen
üzenetére
Ugyan már ! Egyszerűen a kíváncsiságom áldozata lettem
Eddig mindig megvártam az MS update-et most meg siettem
Így jár az aki nem várja ki a sorát. Viszont ha már itt tartunk és Nekied már fenn van nézzd már meg légyszives a gpedit.msc ben hogy van e olyan beállítás amit a proba és az enterprise ban is be lehet állítani ? -
daimonion
senior tag
válasz
Dévacsen
üzenetére
Ja. Én mindig ki szoktam borulni az olyan Hsz-ken amikor jön egy probléma az oprendszerrel, és azt bizonygatják, hogy az Nála jó akkor Nálad is jónak kell lennie. Amikor pont az MS rendszerénél igaz az, hogy nem egyforma rendszerre kerül fel a termékük. Millió egy gyártó gyár alaplapot millió chipkészlettel, a benne levő memóriák is irgalmatlan változatosságban vannak jelen, plusz nem mindegy milyen proci, APU vagy külön videokártya stb stb. Azt valaki teljes bizonyosággal állítja, hogy az Oprendszert márpedig jó és az a hiba nincs is, mert Nála jó.
Ez olyan mint az AV progiknál, hogy valakinél ugyanaz az AV egy teljesen más konfigon teljesen másképp"muzsikál".Többet fogyaszt akasztja a rendszert , vagy egyszerűen több memóriát használ. -
daimonion
senior tag
Felraktam a 1803-as Windows-t és ezt találtam a WD ben. Ez vajon mi lehet? Mert a további infókhoz nem tudok hozzájutni, mert vállalati vagy iskolai fiókot igényel.Így nem tudok bővebb infókhoz jutni. Szemre nem sok változást vettem észre talán annyit, amit már írtak, hogy egy helyre "terelték" a biztonsággal kapcsolatos dolgokat.
A mappavédelemhez a kivételek hozzáadása (sztem) még mindig körülményes.Ráadásul pl a zsarolóvírusok elleni védelem beállításaihoz egyből két helyen is hozzá lehet férni ugyanazon beállításokhoz.Nem tudom, hogy magában a motorháztető alatt mit ügyködtek erre vonatkozóan még nem találtam infót.
-
daimonion
senior tag
válasz
üzenetére
A mappavédelemnél nem rak karanténba semmit a Defender. Ott kiírja, hogy megakadályozta a hozzáférést. Plusz leírja az elérési utat azt annyi. Azért írja le, hogy a kivételek közé lehessen rakni.
De mivel azt sem lehet tudni, hogy milyen oprendszert használ mikori kiadást meg egyebek így csak találgatni lehetne. De ahhoz meg kinek van kedve ? -
daimonion
senior tag
válasz
8core 4k
üzenetére
Nekem az a javaslatom, hogy elsőnek értelmes módon le kellene írni a jelenséget, hogy be lehessen határolni, hogy mi lehet a gond. A kalap szar és felbaszni nem építő jellegű hiba meghatározás. Oprendszer m képernyökép a karanténba tett elemekröl stb. Ezek nélkül az általad leírt módon nem lehet segíteni
-
daimonion
senior tag
válasz
üzenetére
Melyik tulajdonsága az a terméknek amivel hatékonyabb lett a WD ?

Csak azért kérdem, mert ha pl webvédelemre gondolok akkor Adguard , ha rootkit akkor a mappavédelem elég jól működik csak kicsit nehézkes, Én más dologra nem tudok így hirtelen gondolni, mert a MB ugye alapból is kiegészítő védelemnek szoktuk használni. Ha már a WD tulajdonságait kellene hatékonyabbá tenni akkor ÉN a fentebb említett Asztali adguardra szavazok .Abban is van webvédelem és szülői felügyelet is, meg reklámszűrő ami véd a cripto bányász oldalaktól -
daimonion
senior tag
Windows 10 Redstone 4 - Build 17063
Windows Defender fejlesztések
Windows Defender Application Guard: A Windows 10 Redstone 4 végleges kiadásában már nem csak a Windows 10 Enterprise, de a Pro felhasználóknak is elérhető lesz a Defender Application Guard használata, mellyel elszigetelten és teljes biztonságban böngészhetnek.Akkor ez már jó hír csak az a baj, hogy a home tulajok megint kimaradnak

-
daimonion
senior tag
válasz
seneca07
üzenetére
Semmi sem biztos megoldás, hiszen az AV gyártók mindig csak kullognak a vírusírók után sajna.
Viszont néhány alapvető szabály betartása mellett nem biztos, hogy lehet kapni zsarolóvírusokat.
ilyenek pl
nem nyitsz meg ismeretlen feladó által küldött csatolmányt, nem próbálkozol a "sötét" oldalon" nem akarsz mindenáron megcrackelni pl egy AV-t csak azért, hogy teljes értékű vírusírtód legyen. Mindig naprakészen tartod az oprendszeredet és nem kapcsolod ki az Update-et stb stb. -
daimonion
senior tag
Rossz a kép amit betettél.Azt a képet kellett volna ahol megtaláltra és mutatja az elérési útvonalat.
Viszont gondolom nem indítottad újra a gépet. Ha nem akkor indítsd újra és minden helyre áll. De azért futtasd le újra a keresést és a biztonság kedvéért egy emsisoft emergency kittel is nézesd át a rendszert.elelnőrzés képpen. -
daimonion
senior tag
válasz
Hintalow
üzenetére
Annyival egészíteném, ki hogy akkor nem ha Win 10-es rendszered van.Ha nem Win 10-es rendszered van akkor javasolt valami más.
Win 10-nél be kell kapcsolni a mappavédelmet.A Smart Screen szürőt és nem árt bármelyik böngészőnél egy Adguard pl. Aztán néha átnézed a rendszeredet Emsisoft emergency kittel vagy Dr web Cure it -el hogy a Defender mellett becsúszott-e valmi. De ha tudod hova mész a neten és nem kattingatsz ész nélkül vagy nem crackelsz orrba szájba akkor a Defender igen jó szolgálatot tesz -
daimonion
senior tag
válasz
Dévacsen
üzenetére
Jó jó de ez a Simple alkalmazás és mobil fizetés. Az szerintem is egy baromi veszélyes dolog, és ha már itt vagyunk már léteznek olyan okospénztárcák amelyek védenek az ilyen NFC olvasás ellen.
RF Árnyékolt pénztárca
Sajnos olyan világban élünk, hogy ilyenre már szükség lehet. -
daimonion
senior tag
Most kicsit zavarban vagyok.Mindenhol ezt az online bankolok és kell védelem az online bankoláshoz beírásokat olvasom.
Valaki ecsetelné, hogy milyen extra és különleges cucc kell az online bankoláshoz ?Én az OTP nél bankolok már egy jó ideje. Ott a belépéshez kell egy
- Azonosító
- Bankszámlaszám
- jelszó
Beírása. Ha ezzel megvagyok akkor kapok egy kódot vagy QR olvasóval azonosítanak. Ha akód helyes vagy a smart bank szolgáltatásban a QR olvasóval beolvasom akkor enged belépni

Sztem ehhez nem kell semmiféle hókuszpókusz.
Ha win10 van a gépen akkor már vannak olyan védelmi technikák mint smart screen ami igazán az edge böngészővel hatásos .A Fall creator update ben meg a Defender már fejlődött annyit, hogy ahogy Plag mondta előttem Bőven elegendőnek kell lenni értelmes géphasználat mellett -
daimonion
senior tag
válasz
Greenebola
üzenetére

-
daimonion
senior tag
válasz
Szellem.
üzenetére
De tudod a szakértőknek erre mindig az a válasza, hogy ezeken a teszteken kevés mint van meg nem is olyan bla bla bla

A Windows Defender sosem lehet a "népek" vírusírtőja. Hiába relative ingyenes ( mert ugye az oprendszer aminek része pénzbe kerül ) ,hiába kerülnek bele olyan technológiák amelyek jók, akkor is mindig oda fogják tenni azt a DE ....faktor. Az agy hogy jó jó de..ez sincs benn az sincs benne nem leht állítaniolyan részletesen mint ezt vagy azt a vírusírtót.
Pedig a mostaniba tényleg kerültek olyan dolgok mint pl mappavédelem, emet integráció továbbfejleszteett vírusmotor stb stb amelyek már többre mutatnak mint amikro megjelent a Windows defender a Win 10 be -
daimonion
senior tag
válasz
Dévacsen
üzenetére

Tudom Nem is Neked írtam csak általánosságban
Ezek olyan "misztikusak" számomra. Mert mind arról, szól hogy ha csinálsz egy speciális preparált nagyon különleges valamit amit akkor sikerül elindítani ha ráveszel valakit arra hogy indítson el egy exét ami kirak egy ikont valahova ami átirányít egy preparált speciális apámfaxára
Ez számomra több mint sci fi.
Tényleg van ember aki ezt megcsinálja
Azt ezekből csinálnak híreket. Ahelyett hogy a való életben tesztelnék a Vírusírtókat valós körülmények között. -
daimonion
senior tag
válasz
Dévacsen
üzenetére
Egy támadás során az elkövetőnek valamilyen úton-módon létre kell hoznia egy SMB-szervert, vagy egy meglévőt kell manipulálnia. Ezt követően a felhasználót rá kell vennie arra, hogy erről a kiszolgálóról megnyisson egy fájlt. Ez nem olyan bonyolult, ugyanis egy Asztalra kihelyezett parancsikonra való kattintás is megfelel a célnak.
Szerintem azért ezt egy kicsit speciális eset.Meg a mostani WD ben már benne van a Mappavédelem azt ha be van kapcsolva akkor épp fentebb prezentáltam, hogy nem enegd az asztalra semmilyen parancsikont kitenni már progi által. Szóval azt hiszem ez nem egy mindennapos eset lehet.Nagyon speckónak tünik az egész
-
daimonion
senior tag
Persze minden újdonsággal így van viszont közben találtam egy hozzávetőleges leírást a müködéséröl.
Védetté tehetők lesznek az egyes mappák, így a zsarolóvírusok és más rosszindulatú programok nem tudják megváltoztatni a bennük lévő fájlokat.
A zsarolóprogramok korát éljük, egymást érik a hírek az egyre hatékonyabban támadó zsarolóvírusokról, amelyek az otthoni és vállalati számítógép-használók millióinak életét keserítik meg. A Windows 10 operációs rendszer őszi nagy frissítésének egyik legfontosabb újdonsága lesz a zsarolóvírusok elleni védelmi funkció, amely a mappákhoz való hozzáférés szabályozhatóságával óvja meg a fájlokat és a mappákat attól, hogy rosszindulatú alkalmazások jogosulatlan változtatásokat hajtsanak végre rajtuk. A funkciót a Windows Defender vírus- és fenyegetésellenes beállításai között lehet majd bekapcsolni.
Ha egy erre nem jogosult program megpróbálja módosítani a védett mappák fájljait, a rendszer blokkolni fogja azt, és értesíti a felhasználót a támadási kísérletről. A Dokumentumok, Képek, Filmek és Asztal mappa alapbeállítás szerint védett lesz, de a felhasználók igény szerint további mappákat is védetté tehetnek, valamint egy úgynevezett fehérlistára felvehetik azokat az alkalmazásokat, amelyek számára engedélyezik a védett mappákhoz való hozzáférést.
A mappákhoz való hozzáférés szabályozhatóságát úgy tervezték, hogy védelmet nyújtson az olyan vírusok és zsarolóprogramok ellen, amelyek zárolják a számítógép egyes mappáit, lehetetlenné téve a jogosult felhasználó számára a hozzáférést. Nagy szükség van erre a funkcióra, mivel a zsarolóprogramokkal elkövetett támadások száma egyre növekszik, csak az elmúlt hetekben világszerte sok PC-használó esett áldozatául a hírhedt WannaCry és a Petya zsarolóvírusoknak. A Microsoft a kihasználó csomagok elleni védelmet is beépít a Windows Defenderbe a Windows 10 operációs rendszerben, amely megakadályozza, hogy a rosszindulatú programok kihasználják az operációs rendszer sérülékenységeit.
[link] -
daimonion
senior tag
Alapból NINCS bekapcsolva a mappavédelem.Ha meg be van SEMMILYEN Progi nem férhet hozzá ezekhez, csak azok amelyeket a kivételek közé raksz.Ezt már kipróbáltam.Pl az asztalra SEMMILYEN progi nem rakhat ki ikont
Viszont szabályozni lehet, hogy ki férhet hozzá a védett mappákhoz, plusz TE is berakhatsz saját védett mappákat ha van olyan mappád amelyet nem akarsz, hogy bármilyen program is változtasson.
Egyébként meg semmi sincs kitiltva.
próbálom elmagyarázni.
Pl van egy mappád amelyben fontos képek programok vannak. Berakod a védett mappák közé. Elméletileg ezek ugye védve vannak a WD által. Bekapsz egy vírust ami a mappákat titkosítja. Na most "elméletileg" ez megvédi a fontos mappáidat. Mondjuk ezt a való életben is ki kéne próbálni, de Én ezt így tudom elképzelni működés közben.

-
daimonion
senior tag
-
daimonion
senior tag
válasz
üzenetére

Így van de az alapbeállítások / elméletileg / ott is elegendőnek kéne ,hogy legyenek. Azért elméletileg, mert ugye a legnagyobb rizikó pont az emberfia. Hiába van Home verzióban alapból bekapcsolva a felhőanalízis és ki sem kapcsolhatod, csak megtalálja az user a módját, hogyan tudja szétcseszni a rendszert. Azt akkor meg tökmindegy milyen vírusírtó van fenn a gépen. Pl sokan alapból ki akarják kapcsolni a Defendert mert "azt hallották" meg "azt mondták neki" meg stb stb. Aztán felrak valamilyen más progit amely meg teljesen összecseszi a rendszerét ne adj isten akkor meg megy a sopánkodás, hogy szar a Windóz mert ezért meg azért.. -
daimonion
senior tag
válasz
janos666
üzenetére
De ettől még ez szerintem botrányos, hogy nem lehet a GUI-n egyszerűen eljutni az ilyen alapvető beállításokig, hanem neten kell keresgélni / segítséget kérni.
Ne haragudj, hogy ellentmondok Neked, de mivel a Windows Defender szerves része az oprendszernek a gpedit.msc gyakorlatilag az a felület mint egy külső víruskergetőnek a saját GUI ja. Szerintem semmi botrány nincs benne, csak hát ugye az user nem ehhez van szokva.Hanem kap egy szeme elé tolt GUI-t ahol minden szir szart tud állítani. It meg ugye van egy felület ahol az éppen legfontosabbakat tudod állítani aztán ha "mélyebbre kotorásznál" akkor ott a csoport házirend.
Mondjuk igaz, hogy lehetne kicsit áttekinthetőbb a dolog de ha egyszer megszokod akkor marha egyszerűvé válik az életed és meglátod, hogy el fogsz veszni a beállítások tömkelegébe.
Goodspeed
Értem Én, hogy gőzgép de mi hajtja ?
Nálam jelenleg fenn van az opera, Firefox, Chrome , IE, és Edge és valahogy mindig az Edgénél kötök ki.Valahogy az áll "kézre" -
daimonion
senior tag
válasz
janos666
üzenetére
Pár kérdés
Milyen Win 10-et használsz ? Pro vagy Home ?
Ha pro akkor gpedit.msc és mindent be lehet állítani amit szeretnél még azt is hogy kérdezzen.
Amikor valamit letöltesz akkor azt Edge alatt töltöd ? Ha igen pl ki lehet kapcsolni a Windows Defender Smart screen szűrőt benne azt nyugodtan tudsz tölteni.
Egyébként a Bíróságon is azt mondják, hogy a törvény nem ismerete nem ment fel a büntetés alól ha vétkezel.
Szerintem ha egyszer utána olvasnál a dolgoknak akár itt ebben a topicban akkor nagyon sok kellemetlenségtől megkímélnéd Magad.
Egyébként pedig ahogy Morrowind kolléga is írta a régi felületű Defender ui. ott van a kezed ügyében és kb két kattintás kitenni a tálcára és minden ott van ahol kell. -
daimonion
senior tag
válasz
Greenebola
üzenetére
ja mint a szuper fizetős xarok amelyek kb annyit érnek.

-
daimonion
senior tag
Azon vagyok.
PLAGIdőkőzben kipróbáltam, mert jól emlékeztél a Win 10 elfogadja a Win 8.1 kódokat így egy kód ebírásával és egy ujraindítással már win 10 64 bit Proban is vagyok.Azt való igaz hogy a Home-ban hiába állítottam a smart screent semmi eredmény a Proban már meg lehet tiltani, hoyg ki legyen kapcsolva meg stb stb.Ergo Morrowind nek igen jó meglátása volt, hogy hiába lehet előcsalni a gpedit.msc -t úgy néz ki nem sokat ér

-
daimonion
senior tag
válasz
Szellem.
üzenetére
majd kipróbálom.A betonoszlopok állnak már csak a vezérdrót kell meg a hálót felrakni
Morrowind
Nem is Neked írtam amit írtam hanem a Doky nevezetű felhasználónak. Néha baromira idegesítő, hogy csak pár kattintás a neten azt már lehet találni olcsón is pro változatot és még mindig vannak olyanok akik felakadnak azon hogy ha valaki prora akar váltani
-
daimonion
senior tag
válasz
Dévacsen
üzenetére
Nem tudom mert ahhoz fel kéne raknom a pro-mat.
Most ez miatt a csoportházi miatt raktam Home-ot fel .A ranopmware dolgot megfogta.Most nincs időm kipróbálni, kerítést állítok.De a hétvégére kiderítem a dolgot.Ha e igaz akkor a kis progi írója jól átcseszte az embereket.
Doky586Itt
már nem olyan drága .40.000 ft és már van pro oprendszered.Nem kell ahhoz milliomosnak lennei csak egy kicsit spórolni.Csak hát az ingyenélő magyaroknak könnyebb sírni mint spórolni.Cirka 5 hónap alatt meg is lehet venni.De ha KP ben gondolkodsz akkor is meglehet nem veszel sok xart, mint Coca Cola energiaital nem mész diszkóba nem cigizel vagy bármi és megvan a pro.Csak akarat kérdése. -
daimonion
senior tag
válasz
Szellem.
üzenetére
Amióta kijött a CU frissítés elméletileg ennek az ablaknak nem volna szabad eljönni ugyanis ezt váltották a Windows Defender Biztonsági Központtal. Tehát a pirossal bekeretezettek megtalálhatók a Windows Defender biztonsági központ egyes területein.
Ha úgy állítottad be ahogy Goodspeed videóján van akkor nagy valószínűséggel azért szürke és bekapcsolt mert azokat a rendszergazda kezeli és nem tudjátok kikapcsolni. Csak a Group Policy ban .Nálam pl símán ki és be lehet kapcsolni.Doky586
Miért írsz be ha a kérdést értelmezni sem tudod ?

-
daimonion
senior tag
válasz
Szellem.
üzenetére
Na de ezzel a megoldással újabb rágódni valót kapnak a külsős vírusírtó gyártók. Úgy néz ki, hogy az MS csak kezd egy kicsit komolyabban foglalkozni a biztonság kérdésével
Announcing end-to-end security features in Windows 10
Windows 10 Creators Update provides next-gen ransomware protection
-
daimonion
senior tag
Nincs mit használjátok egészséggel. Azt nem tudom ,hogy ha jönnek frissítések akkor marad-e majd elválik. Remélem sokáig tudjuk használni
-
daimonion
senior tag
Van egy jó hírem a Home tulajdonosoknak gpedit.msc ügyben
Most telepítettem fel egy Win10 home rendszert a legfrissebb creator update-vel
innen lekell tölteni egy Group Policy Enabler .bat file-t elindítani administrator módban és miután végzett voálá van gpedit .msc ahol lehet a Windows Defender beállításokat állítani.Mondjuk ahogy nézem szerintem annyi lehetőség nincs benne mint a proban de azért lehet konfigurálni a Windows Defendert
Morrowind-
Majd lecsorog az
-
daimonion
senior tag
válasz
Dévacsen
üzenetére
Igen csak ezzel megint az a baj, hogy szerintem ezzel a lépéssel és újítással nem a mezei userek fognak jól járni hanem az Vállalati felhasználók.Most is van olyan beállítás a defenderben ami feltétele az enterprise kiadás.Pont ez a Wdag dolog vagy mi.
azt ha jobban megnézitek a képeket ezt az Defender ATP-t csak vállalati ügyfelek érhetik el.Bár szerintem otthon is sok hasznát venné a mezei user. -
daimonion
senior tag
Szerintem baromi nem nagy trükk visszaolvasni mondjuk a 756-os Hsz ig / pár görgetés / és onnan szépen végignézni a videókat.Nem véletlenül írtam azt hogy pár Hsz-el feljebb
Mondjuk az ilyen hangvételű Hsz-ek helyett pedig használnád a Google keresőt akkor kapnál egy ilyen találatothttps://www.itechtics.com/enable-gpedit-windows-10-home/
Egyébként miket lehet(ne) állítani rajta?
ez is feljebb taglalva a videókban
-
daimonion
senior tag
Az előző HSZ -t kiegészítve.
megbízható a Defender ha:
- Ismered a gpedit.msc használatát és Win10 pro oprendszerd van
- Nem vagy egy next next finish user és tudod hogy mire is kattintgatsz
- plusz igen tudatos felhasználó vagy, akkor igen sok örömet okoz a Defender a maga módján.
Ajánlom figyelmedbe az előző hsz irójának a videós Defender útmutatóját.Igen hasznos dolog -
daimonion
senior tag
Windows Defender biztonsági központ kinyit
Vírusok és veszélyforrások elleni védelem fülre rámegy
Vírusok és veszélyforrások elleni védelem beállításainál katt
Majd Valós idejű védelem KI állásba.
Ezután jön egy felugró ablak hogy engedélyezed-e hogy módosításokat végezzen akkor igent nyomsz és ki lesz kapcsolva. Viszont a jobb alsó sarokba felugrik egy figyelmeztető ablak .Na azt figyelmesen elolvasva NEM CSINÁLSZ SEMMIT. Csak az ablak jobb felső sarkában levő x re kattintasz.Mert ha a közepére kattintsz azzal a mozdulattal vissza is kapcsolod és kezdhetsz mindent előről. -
daimonion
senior tag
Lényeg a lényeg, hogy ez alatt a WD két hete alatt mostanra már oda jutottak, hogy a FF, a Chrome mindenféle idióta reklám meg felugró ablakokkal riogatta Őket
Ne haragudj meg érte, de a reklám és felugró ablakokat nem a Windows Defenderrel védik, és nem vírusírtóval. Hanem reklámszűrővel. Adguard ahogy a kollega is írta,az van edge ff és chrome ra is.Azt is igen helyesen írta,hogy a WD a tudatos felhasználók progija és ha valaki így használja az égegyatta világon nem sok gondja akad. -
daimonion
senior tag
Nekem csak egy problémám van vele. Tegnap mikor frissiben felraktam a creator Update-t akkor az állapotjelentésben kiírta, hogy egy hiba van. Szépen sárgával ki is jelölte csak azt nem írta oda, hogy konkrétan mit is talál hibának.
Aztán dúrhattam, hogy épp melyik eszköz drivere nem volt még fennt.Ettől eltekintve áttekinthetőbb lett az egész biztonsággal kapcsolatos dolog a Windowsban. Csak most már remélni tudom, hogy ezzel párhuzamosan mindenben javult. Viszont vannak még érdekességek. Nálam pl ha a tűzfal beállításoknál a speciális beállításokra kattintok akkor...nem történik semmi.
Jó lenne majd látni valamilyen tesztet is, hogy hogyan is muzsikál ez a cucc.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VGA kibeszélő offtopik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- PlayStation 5
- VR topik
- Monitorkalibráló eszközök
- További aktív témák...
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Iphone 11 Pro 64GB 100% (1év Garancia)
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 32GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
- Samsung Galaxy A23 5G / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Eddig mindig megvártam az MS update-et most meg siettem 

Pl van egy mappád amelyben fontos képek programok vannak. Berakod a védett mappák közé. Elméletileg ezek ugye védve vannak a WD által. Bekapsz egy vírust ami a mappákat titkosítja. Na most "elméletileg" ez megvédi a fontos mappáidat. Mondjuk ezt a való életben is ki kéne próbálni, de Én ezt így tudom elképzelni működés közben.