Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoltzsolt
addikt
Win10-en fent van nekem az OneDrive Vállalati Verzió és abban egy tanári O365-tel vagyok bejelentkezve. Hogyan tudnám leválasztani ezt a fiókot a gépről??
Előre is köszönöm az ötleteket! -
Miska0330
tag
Sziasztok!
Aki Microsoft 365 Egyszemélyes verziót szeretne venni 1 évre most 9990 Ft a Notebook.hu -n. Végignéztem több oldalt is és jelenleg itt a legolcsóbb.
https://www.notebook.hu/microsoft-office-365-egyszemelyes-verzio-qq2-00784-c11093
-
IO.sys
őstag
Sziasztok! Elég érdekes hibám van, nem találom az okát. W7 és Office 2010 van a gépen. Ha megnyitnak egy msg fájlt, az megjelenik a beérkezett üzenetek közt. Ha 8x nyitják meg, 8x lesz ott. Két gépen is fennáll a probléma. Tudtok erre valami okosat?
-
zolee001
őstag
válasz
üzenetére
Tisztázásképpen
Az EDU fiókba történö O365 belépéssel igazolod,hogy jogosult vagy a használatra és licenc ügyileg rendben vagy (magyarul ki van fizetve)
Amennyiben uj usert adsz az office 365 höz (pl a saját privát MS fiókodat) akkor sima felhasználóváltással (fenn jobbra majd) átlépsz oda (Privát O365 licenced nincs ugye) de a már licencelt O365 csomagot tudod használni -
gulyasa
őstag
válasz
üzenetére
Azért pontosítsunk, mert úgy látom, félreértettél valami.

Először is, nem kapsz semmilyen kódot. Az EDU-val nem serial számmal aktiválod az O365-öt.
A gyerek oktatási azonosítójának felhasználásával regisztrálsz egy @sulid.hu-s fiókot - felhasználónévvel (név@sulid.hu) és jelszóval, a https://o365.oh.gov.hu oldalon.
Ezután bármelyik gépetekre (max 5 -re) feltelepítheted/feltelepíthetitek úgy az O365-öt, hogy ugyanabba a @sulid.hu-s fiókba kell bejelentkezned/bejelentkeznetek mindegyik gépen.
Úgy emlékszem, nem is töltődik le addig a telepítő, amíg nem jelentkezel be.
Tehát a továbbiakban is akkor lesz aktivált az O365, ha használat közben is be van jelentkezve a fiókba. Ha kijelentkezel, akkor nem aktiváltnak látszik az O365.
Érthető így?
-
Lacr0ix
tag
válasz
t72killer
üzenetére
Régebben nyomtattam PP diákat 1 oldal/4 dia elrendezésben. Tökéletesen működött,de a legelején elcsesztem,amikor manuálisan fordítva be kell tölteni

Pl 12 oldalnyi lett és ahogy jött ki a lap úgy pakoltam egymásra,hogy az első oldal legyen alul.Megfordítottam és az üres oldalakkal felfele betettem,ha jól emlékszem. Azóta szerencsére van már duplex
Mindenképpen csinálj előtte 4 oldalnyi manuális duplex tesztet páros és páratlan oldal nyomtatással. -
t72killer
titán
Ki kell nyomtatnom 100 oldalt és csak az otthoni mk1.0 tintasugarashoz férek hozzá, ami természetesen nem tud lapot forgatni. A font elég nagy, 2:1-ben kicsinyítve is jó lesz.
Kérdés: hogy lehet azt beállítani, hogy úgy nyomtasson, hogy először lemegy a pakli 1-2, 5-6, 9-10... oldalakkal, majd pakli megfordít és a hátoldalra 3-4, 7-8, 11-12?
Szerk: találtam egy ilyet, már csak azt kéne kitalálni, hogy úgy is működik-e, ha lekicsinyítem az anyagot.
Sub PrintBothSides()
Dim iTemp As Integer
ActiveDocument.PrintOut Copies:=1, PageType:=wdPrintOddPagesOnly
iTemp = MsgBox("Switch paper to continue", vbOKCancel, "PrintBothSides")
If iTemp = vbOK Then
ActiveDocument.PrintOut Copies:=1, PageType:=wdPrintEvenPagesOnly
End If
End Sub -
t72killer
titán
válasz
t72killer
üzenetére
Közben találtam értelmes ötletet, egy sima .xml-t kell notepadban összerakni, de nem műkszik, felrakta az access-t, outlookot és egyebeket. No mind1, elfér.
-
t72killer
titán
A 2019-es Retail verzió installját valami egyszerű módon lehet egyedivé varázsolni? Nekem csak Word-Excel-Powerpoint kell. Nem szeretnék külön ODT-t letölteni-telepítgetni.
-
t72killer
titán
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
Hardveraprón találtam 2019 proplus kulcsokat, az árazás egy egész más dimenzió - #4467: no, valami ilyesmitől aggódok a "túl olcsó" kulcsokat nem pucolja-e ki a M$ valamilyen okból. "kalózkulcsok", amik mindenféle fórumokon keringtek még a 2010-2013-as időkben, már sehol sincsenek, csak volume licenszes ügyeskedés megy.
-
gulyasa
őstag
válasz
liszi70
üzenetére
Bocs, kicsit félreérhető volt, ahogy írtam.
Véletlenül a "beállított" szót nem jó helyre írtam.Elvileg nem a DOC fájl kap bármiféle "jelzést", hogy ő most magyar vagy angol vagy stb. nyelvű. Ezt maga a Word ismeri fel automatikusan (ha be van állítva a nyelvi beállításokban).
Aztán te tudod kiválasztani, hogy a nyelvi ellenőrzés milyen nyelvű legyen (vagy az egész dokumentumban, vagy csak egy kijelölt részében).Ha a Word által felismert nyelv megegyezik az ellenőrzés nyelvével, akkor tényleg csak a hibás szavakat, kifejezéseket, stb. jelöli meg aláhúzással.
Ha nem egyezik a két nyelv (vagy esetleg nincs beállítva az automatikus nyelv felismerés), akkor fordul elő, hogy az egész irományt hibásnak értelmezi. -
Office 2019 Pro
Az milyen beállítástól függ, hogy egyes word dokumentumokban a nyelvi ellenőrzés MINDEN szót aláhúz pirossal?
Tehát mindet, a helyeseket is. Ezt nem minden dokumentum esetén csinálja, van amelyikben tényleg csak a hibásakat vagy számára értelmezhetetleneket (pl. nevek) húzza alá. -
bacsis
Közösségépítő
Sziasztok!
Segítsetek egy kicsit!
Már kinyírnak ezzel az online oktatással... A gyereknek Power point bemutatót kéne készítenie -->azaz nekem...
A kérdésem az lenne, hogy be lehet-e állítani valahogy hogy egy a diák alá vágott zenék csak az X számú diáig szóljon? mert vagy az van hogy az adott dia alatt szól, vagy van pipa hogy lejátszás több dia alatt, de akkor meg végig szól.. a legutolsó dia alatt már nem kéne szólnia
Köszi előre is -
zolee001
őstag
Tisztaszoftver magának a programnak a neve,egy ideje a tisztaszoftver.hu oldalon az office letöltést az o365.gov.hu ra irányit ahol tanároknak illetve diákoknak meg kell adnia a megfelelö igazolást,hogy jogosultak
Amire gondolsz (szerintem) a tisztaszoftver.hu-n igénylölap a tanároknak ott a windowst és az (asztali) office alkalmazásokat lehet megrendelni
Volt még a kir.hu ahonnan authentikáció után szintén letölthetöek voltak a szoftverek.Ennek az eésznek a neve tisztaszoftver,az állam fizeti a jogosultaknak a szoftverek használatát
Akulcs nem jár hozzá 2 okból lehet,bele van integrálva és KMS server illetve a valószinóbbik dolog az O365 account mivel ahhoz nem is jár kulcs
-
bon
őstag
válasz
zolee001
üzenetére
Ez nem a tisztaszoftverben igényelhető amit írok, hanem az online regisztrálható office 365 diákoknak és tanároknak. Iskolába dolgozok 18 éve mint admin. Sulis kulcsokat valóban kiütik időnként. De az online igényelt office-al még soha se fordult elő, pedig elég sokat csináltam már az évek során, pláne, hogy kulcs se jár hozzá.
-
zolee001
őstag
Idönként dzsihádot rendez az MS amikor közkézre kerülnek a kulcsok igy mindenkinek deaktiválódik
Akik jogosultak rá azok megkapják az uj kulcsokat
Ált iskolai tanári licencekkel volt nem is régen ilyen szitu -
bon
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Akkor ez felső oktatás, az általános és középiskola sokkal másabb.
-
bon
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Deaktiválásról nem tudok, de akkor is hosszú évekig aktív lehet. ha általános iskola elején aktiválja a szülő akkor optimális esetben középiskola végéig megszakítás nélkül használhatja. ami 12-13év. Utána meg jöhet a főiskola, egyetem. Diák meg csak van az ismerősök körében vagy a családban.
-
szabonagyur
félisten
válasz
merqree
üzenetére
Nem ugyanaz a kettő. A Home and Student az egy teljes értékű Office, mely a tied és használod a benne levő programokat ameddig akarod.
Amit a diákok kaphatnak az egy O365-höz áll közelebb ha minden igaz, de amikor lejár a jogviszonyod vissza kell adni, egy idő után deaktiválják, amit készítesz itt fiókot, OneDrive adatok stb. azt csak úgy tudod átvenni, hogy letöltöd majd vissza külön egy másikra.
Na meg ugye nem mindenki diák
-
merqree
őstag
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
Vettem ilyen hasonlóan olcsó Office 2019 Pro-t vagy miaf.szt....
Aztán kiderült, hogy fejlesztői kulcsot kaptam, és lóf.sz a seggembe, a MicroSoft support szerint.
Így vettem az alza.hu-n akciósan Otthoni 365 csomagot 18ezer forintért. (Megnéztem, most nincs ilyen jó áron) -
törölt tag
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
“Buy Microsoft Office 365 Professional Account“
És itt már el is vérzett a dolog… -
zsoltzsolt
addikt
Innen szabad vásárolni?
Egyet fizet, kettőt kap
A promóció időtartama alatt bármelyik leárazott Microsoft Office programcsomagot is választjátok, kaptok mellé egy Windows 10-et, teljesen ingyen. Az árakat az alábbi listában láthatjátok:
Microsoft Office 2019 Professional (+ Ingyen Windows 10 Pro)– 11 690 Ft
Microsoft Office 2016 Professional (+ Ingyen Windows 10 Pro)- 8 760 Ft
Microsoft Office 365 Professional Account (+ Ingyen Windows 10 Pro)– 6 020 Ft -
bon
őstag
válasz
üzenetére
Ha van diák a családban vagy pedagógus: https://o365.oh.gov.hu/
-
kemotox
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Infóval próbáltam szolgálni, bocsánat
-
kemotox
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Legalapabb home meg student kiadás létezik egyszer vásárlósban, de abban csak Word, Excel meg PowerPoint van.
-
kemotox
addikt
válasz
üzenetére
Már újra is telepítettem magyarul, és ugyanúgy az angol szótárat akarja használni... Megnyitott doksinál lenn átállítom magyarra, és semmi. Ha kiveszem a pipát a nyelv automatikus felismerése mellől akkor egy pillanatra átáll magyarra, majd vissza. Agyfasz. Idén sem lesz leadva a szakdogám
-
törölt tag
Sziasztok! Van egy Microsoft 365 Personal előfizetésem. Office telepítve, eddig működött. Ma dolgoznék, indítom az excelt, erre azt írja, hogy view only, ha megnézem az accountomnál mit ír akkor ott az van, hogy Microsoft Office 365 ProPlus unlicensed. A microsoft.com továbbra is azt írja, hogy van élő előfizetésem, 2021-ben jár majd le.
-
kemotox
addikt
Sziasztok!
Angol nyelvű Win10-re angolul lett telepítve Office (most már Microsoft) 365. Át szeretném az egészet állítani magyarra, főleg a nyelvi ellenőrzés miatt. Ez utóbbi nem sikerül. Leszedtem a nyelvi csomagot, magyar lett, de a hejjessírástot azt még mindig nem érti rendesen. Kell valami újabb csomag ehhez, vagy hogy működik ez a dolog? Mintha valami szótár hiányozna.
Köszi -
Lacr0ix
tag
Fentebb írták,hogy ezek milyen licencek. Valakinek szerencséje van vele. Másnak nem és fél év után jön a gebasz.
Érdemes utána járni,hogy a családban van e diák. Ők ingyenesen tudják igényelni a több felhasználós verziót,amíg tanul:
https://www.oktatas.hu/tisztaszoftver/diak_vagyok -
törölt tag
sziasztok. adott outlook postafiók. mivel nem ismerem részletesen, segítséget kérnék. az tiszta, hogy a levelezést pst. fájlba ki tudom exportálni és majd vissza, ha kell, de a postafiók beállításai hogy fognak működni ? Azt is le lehet menteni valahol ?
-
Szia,
Más oka is lehet, például meghatározott időre szóló (mennyiségi) kulcs, mivel vannak olyan szolgáltatások/programok, amiknél mondjuk évente újítani kell, ami kulcs cserével is jár adott intervallum lejártával.
Megkapod a kulcsot, eszközlöd az aktiválást, működik rendesen, még akkor sem feltétlenül dob ki azonnal, amikor lejár az érvényességi intervallum, akár sokáig is működhet utána, de az új(bóli) aktiválást már nem engedi, azt már azonnal kiszúrja a szerver és nem fogadja el a lelőtt kulcsot.
Aki jogszerűen igényelt és továbbra is jogosult, az megkéri és kapja az új jogosultságot, de ha ilyen mennyiségi kulcsot kaptál korábban jogtalanul és azt lelőtték, azzal te már nem fogsz aktiválni.
Sőt, előfordul, hogy az érvényességi intervallumon is belül is lecserélik a kulcsokat, ha mondjuk valaki kiteszi a netre a "közösbe" és váratlanul megnő az aktiválások száma ahhoz képest, amennyi regisztráltan kiadásra került, aztán a jogosultak automatikusan megkapják az újakat, de akik nem úgy jutottak hozzá, azoknak marad a lelőtt kulcs. -
zolee001
őstag
Nem,lehet félreértettem,az uninstaller az eszközre telepitett biteket hivatott eltávolitani,a telepitett office állományt
Mint ahogy az MS-töl megtudtad kamu licencet vettél,ezt már nem tudod aktiválni
A jópofa dolog,hogy a saját termékükön futó saját termékükhöz egy külön uninstaller csomag kell,hogy eltávolitható legyen
Ha másik SKU office verziót telepitenél a rendes elözö uninstall nélkül akkor nem települne mert elözö maradékai a gépen vannak -
djelf
tag
-
djelf
tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni.
Az előzmények:
Adott egy Win 10 pro MS fiókkal bejelentkezve. Fiókhoz kötött windows-zal. Vettem egy office 2019 pro plus licenc-et még tavaly a Win-nel együtt, amit szintén a(z) MS fiókhoz kapcsoltam. Az első alkalommal minden rendben ment az office telepítéssel. Hivatalos oldalon, a fiókommal bejelentkezve leszedtem a telepítőjét a kapott kulccsal. Feltelepült, aktivált volt. Minden szipiszuper. 28 napja rendszer reinstall volt, videókártya csere miatt. A Win 10 szépen aktiválódott is a(z) MS fiókba történő bejelentkezés után.A probléma:
Megint annak rendje és módja szerint letöltöm a hivatalos oldalról, a(z) MS fiókommal az office telepítőt. Lát is mindent, mert a telepítő nevében ott figyel szépen a licenc kód. Azonban aktiválni már nem tudom. A virtuális support és a telefonos is azt dobta-mondta, hogy szerintük kalóz verzió, ezért letiltották. (Itt tenném hozzás, hogy a telefonos support igen csúnyán törte a magyar nyelvet. Kicsit félek attól, hogy a monitor elé ültetett, rengeteg puskából operáló, korlátozott "robottal" próbáltam dűlőre jutni.)
A fiókomhoz mégis csatolva maradt a licenc, mert a telepítőt meg ugye le tudom tölteni (a kóddal a nevében).
Kérdésem a következő:
Lehetséges, hogy valahogyan el kellett volna távolítanom a telepítést vagy a licenc-et a gépről, mielőtt legyalulom az előző rendszert? Esetleg emiatt látja kalóz verziónak, hiába azonos fiókkal vagyok bejelentkezve?
Vagy egyszerűen csak kompromittálódott a licenc kulcs és tényleg kuka ez a vásárlás? Mert, ha én nem hibáztam akkor bizony kénytelen leszek másik kulcsot kérni az illetékestől.
Kérem a hozzáértőket, hogy segítsenek kibogozni ezt, ha lehet.
Köszönöm! -
gulyasa
őstag
válasz
anonymus89
üzenetére
A doc fájlon hosszan jobbkattintás: Tulajdonságok - "Biztonság" fül.
-
anonymus89
addikt
Sziasztok, tudnátok segíteni abban, hogyan tudnék egy word doksit csak én szerkeszteni tartományi hálózatban?
Ellátom védelemmel csak olvasásra kivéve az én user nevem, ellátom jelszóval és megsem tudom szerkeszteni.... -
moleculez
veterán
Sziasztok!
Wordben tudok "dinamikus" oldalszámot beszúrni? Tehát ahogy halad előre az oldalszám, úgy frissül magától. Pl 5 oldal esetén 1/5, 2/5... De ha jön egy hatodik oldal, akkor frissíti magát, és lesz 1/6, 2/6, és így tovább? -
törölt tag
válasz
kovacslevi98
üzenetére
Én több monitort használok úgy elég kényelmes. De nemcsak asztalt hanem egy konkrét alkalmazást is meg lehet osztani így a többiek nem látnak mást csak azt az alkalmazás ablakot.
-
kovacslevi98
csendes tag
Sziasztok!
Microsoft Team-hez kérnék segítséget, érdeklődnék, hogy ha prezentálok vagyis az én képernyőképemet látják a többiek, akkor belehet állítani (ha igen akkor hogyan), hogy csak egy adott képet láthassanak a többiek, a többit nem, ha elkattintok, pl ha tálcára teszem?
Prezi weboldalon mutatnám be a prezentációt, viszont közben lapozgatnék pár word dokumentum között, és azt szeretném, hogy ezt ne lássák a többiek, csak a prezi weboldalt.
Streamereknél szoktam látni, hogy pl ha játszanak egy játékkal akkor csak a játékot mutatja a stream, ha letálcázza akkor sem mutat mást.
Remélem érthetően fogalmaztam

-
Mobile Office-ban a Ctrl-os kombinációk előhozhatóak valahogy? Pl. Excelben több, nem egymás melletti cella kijelölése?! A Microsoft írja a kombinációk között, de csak azt, hogy Ctrl+C=másolás. Na de hogyan ?!
-
-
Wentz
csendes tag
válasz
gulyasa
üzenetére
Semmit nem ir ki megnyitaskor, teljesen normalisan nyitja meg. Egy szakdolgozaton dolgozik a parom, minden alkalommal uj fajlkent kell lementeni, majd amikor legkozelebb az ujat nyitja meg, hogy folytassa, akkor az is irasvedette valik es ismet egy uj neven kell menteni, hogy modosithato legyen.
-
gulyasa
őstag
Haladunk.

Megnyitáskor gondolom valami ilyen üzenetet ír ki (Office 365-ben így működik):
"A szerző azt szeretné, hogy - hacsak nem szeretné módosítani -, ezt a fájlt csak olvasásra nyissa meg. Megfelel ez Önnek?"A "Mégse"-n kívül (nem nyitja meg a doc fájlt) két lehetőség van:
"Igen" - Ez esetben nem módosítható a doc fájl, csak olvasásra nyitódik meg, módosítani csak más néven és/vagy máshová mentéssel lehet.
"Nem" - Ez esetben ki lehet kapcsolni a dokumentumvédelmet és módosítható a doc fájl, nem kell más néven és/vagy máshová elmenteni. -
Wentz
csendes tag
válasz
gulyasa
üzenetére
Mi hoztuk letre a word dokumentumot, nem mas programbol megnyitott, nem atmasolt.
A masodik felevel kapcsolatban kicsit tanacstalan vagyok, mit ertesz az alatt, hogy fajlbongeszovel megnezni, hogy nem irasvedett-e? En csak a tulajdonsagokban tudtam, hogy meg lehet nezni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Microsoft Office szaktopicok:
● Microsoft Word topic
● Microsoft Excel topic
● Microsoft Powerpoint topic
● Microsoft Access topic
● Microsoft Outlook topic
● Microsoft Outlook Express topic
Archívumok:
● Microsoft Office 2010
● Microsoft Office 2007
● Microsoft Office 2003
- Google Chrome
- Házimozi haladó szinten
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple MacBook
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- World of Tanks - MMO
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, EA, Xbox stb.
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- Microsoft Office 2024 Home Business dobozos
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
- 266 - Lenovo ThinkBook 16 (G6 ABP) - AMD Ryzen 5 7430U, no GPU
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4384
- Dell Precision 3561 Core i9 11950H, 16-32GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, ha félméretben nyomtatok (1-2, ill 3-4 egy oldalra kicsinyítve), az nem kavar be?
.
.