Hirdetés
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- D@reeo: OlvasóMester - vágólap felolvasó alkalmazás
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Tök jó, hogy a rendszert ugyan nem használod és totál szubjektív vagy, de azért megmondod a frankót és közben még olyan szavakat adsz a számba amit sose mondtam vö szegényember 12/2-je. wtf?
A 14/2.5 és a 20/1.7 is a kereskedők által megbontott kitek miatt annyi amennyi, azaz nem a használtság miatt olcsó, hanem mert maguk a kereskedők is olcsóbban adták mint amennyiért a gyári dobozos változatok mentek.
Én vevőként pont lesz*rom, hogy listaáron "alig drágább" a Sony, az érdekel, hogy mit mennyiért tudok megvenni.
Ja és érdekes, hogy a hsz másfél mondatára egy kisregénnyel reagáltál, de a többi részére legalább 1 mondatban leirhattad volna, hogy "tényleg boszme nagyok és /vagy drágák a zoomok"
-
schawo
titán
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Valaki csak megvette azt az obit újonnan, akitől meg akarod venni és ő az új árát fizette meg.
Nem egészen. A 20/1.7 és a 14/2.5 kitben szokott szerepelni, a 45/1.8 meg extra kedvezményes áron kapható géppel csomagban. A legtöbb obi nem teljes áron kerül be a forgalomba, ezért van jó áruk a használtpiacon.A traktor 20/1,7-et én kilőném, mert azzal nem lehet videózni, így teljes értékűen használható obinak 2014-ben nem tudom elfogadni.
Tök jól lehet vele videózni, arra van a manuál fókusz. Akkor meg nincs traktorozás. -
rumos14
nagyúr
válasz
sebgutkopf
üzenetére
de-de, hadd legyen szemellenzős, itt megteheti, és biztos lesz vki, aki rábólint

másik kedvencem ez a "16/2.8, 16-50 a világ legrosszabb obijai" mantra, amikor soha egyiket sem használták. a 16-50-nel kapsz egy induló ekv. 24mm-t, most már lassan tényleg fillérekért, apró méretben, ezt sokan alábecsülik. ok, végül is m43 topik, itt lehet...
én bármikor elismerem, hogy technikai szempontból igen frankó a legtöbb m43 obi, de nagyon örülök, hogy a 16-50 és a 16/2.8 az előtéttel nagyon olcsón (olcsóbban mint a m43 felhozatalból bármi) ad ilyen látószögeket, ilyen méretben, olyan képminőséggel, ami nekem bőven jó. ha mindenhol pixelpenge képeket akarnék, biztos nem ezeket az obikat használnám. drága hobbi a pixelbuzulás, úgy is fogalmazhatunk.
Szulita barátom G6-ját, 25/1.4-ét párszor megfogdostam, derekas szett, a gép nagy tudású, kicsit műanyagos és amőba formájú, de nagyon okos, kezes masina. a 25/1.4 állóképekre tökéletes, de nem tudok elsiklani afelett, hogy az AF bizony hangosabb mint a SEL 35/1.8-nál (ami tényleg hangtalan) és nincs stabi. márpedig m43 fronton normális videóhoz Pana váz kell. amiben szintén nincs stabi. -
.mf
veterán
válasz
sebgutkopf
üzenetére
"A traktor 20/1,7-et én kilőném, mert azzal nem lehet videózni, így teljes értékűen használható obinak 2014-ben nem tudom elfogadni."
Miért ne lehetne? Nem vadászgatott sokkal többet, mint a 12-50-nel, pénteken azt használtam egy koncerten.
-
madgie
titán
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Tök jó, egy teljes bekezdést szánsz annak, hogy mennyire rossz a 14-es pankáka, mert huszonnyóc, mert olcsó, mert mittomén, kicsivel felette meg alternatívának hozod az 50/1.8-at a 45/1.8 ellenében... ami kicsit mókás, mert valljuk be, hogy ennél értelmetlenebb látószög nem létezik aps-c-re.
Azt meg ne is említsük meg, hogy amíg a 14-es Pana palacsinta korrektül rajzol, addig mondjuk a Sony 16-osa olyan nyújt fix létére, amire egy elmozdult lencsetagos selejtes Sigma zoom is büszke lenne.
A 20-as kizárása a képletből meg kétélű dolog, engem pl francot sem érdekel hogy behallatszik a videóba az AF motor, cserében pici (a Sony 35-tel és a Pana 25-tel ellentétben) és olyan éleset karcol, hogy a nyomtatott fotó szemből is elvágja a kezed.
Új hozzászólás Aktív témák
- Canon EF 28-300mm f/3.5-5.6L IS USM - Újszerű -
- Truecam M5 GPS WiFi autós menetrögzítő kamera + CPL Polarizációs szűrő + 64Gb Endurance kártya
- Canon BG-R10 markolat (EOS R5, EOS R6, EOS R6 Mark II) - Újszerű -
- Manfrotto XPRO videó monopod + fluidtech talp + MVH500AH fluid fej (MVMXPRO500)
- CANON EF 17-40 f/4 L USM MEGVIGYÁZOTT DARAB
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) G.SKILL F4 4GB DDR4 2400MHz F4-2400C17S-4GNT
- Újszerű Apple MacBook Air 13 M2 (2022) 8GB/256GB - 61 Ciklus - 91% akku - MAGYAR
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 8GB RAM 256GB SSD
- 275 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest