Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
asdf_
veterán
válasz hibavissza #68195 üzenetére
...hiszen ez az Olympus Magyarország hivatalos honlapján, főoldalon lévő ajánlat.
Nem, ez az Axico kft. honlapja es ajanlata.Másrészt nem gondolom, hogy ez elírás. Egyszerűen akcióznak. Nem egy nullát írtak el.
Szerintem sima eliras, 329e akart lenni az a 229e. 30 ezerert nem fognak utanad dobni egy olyan obit, aminek listaara 200e (figyelembe veve meg azt is, hogy a listaar, meg a realitas nem mindig mozog egy talajon). Na meg a 14-42 palacsintanal olcsobban sem. -
Mercutio_
félisten
Melyik Palmdorfi webshopban adták oda az elírt áron a cuccot?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
MrChris
nagyúr
Linkelhetnéd azt a webshopot, hogy mi is ócsón vegyünk mint a nyugatiak!
-
HÁZIGAZDA
"Nem feltételezem, hogy hiába regisztráltam és rendeltem meg."
pedig de. elírták. akció meg nincs, épp hogy megjött az első szállítmány, ára van neki és kész. és kizárt, hogy ennyi.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
eeXaa
addikt
válasz hibavissza #68228 üzenetére
..nemtalált...
-
jmakk
őstag
válasz hibavissza #68330 üzenetére
Szóval már odáig jutottál, hogy az obi okozza a zár (azaz shutter) mozgása általi berázódást. Ezt gondold át még egyszer szerintem. Hacsak nem a 45/1.8 központi záras lett időközben.
[ Szerkesztve ]
-
totálkezdő
tag
válasz hibavissza #68330 üzenetére
Azért – tekintettel arra, hogy azóta nemcsak a képeket néztem meg, hanem a szöveget is elolvastam – kicsit pontosítanám, amit a 68109-es hozzászólásomban írtam, s amiről azóta itt vitázunk. A dpreview világosan leírja: JPEG
The E-M10 II, like its predecessor and big brother, the E-M5 II, is based around a 16MP sensor. Its JPEG settings appear to have been tweaked, with the M10 II offering smoother, slightly less detailed images than those other two Olympuses. (http://www.dpreview.com/articles/4887393042/bang-for-the-buck-olympus-om-d-e-m10-ii-review/8).
Mivel mind az M10 I-es mind az M5 II-es ugyancsak a 45mm-es obit használja, a kevesebb részlet (elvileg) nem lehet az obi hibája. Ráadásul, ha észrevették a különbséget, akkor ellenőrizhették volna, hogy valóban a gép teljesít-e gyengébben, vagy más probléma van.
[ Szerkesztve ]
-
csacsi77
senior tag
válasz hibavissza #68430 üzenetére
Addig nem kell eljutnom, csak a bővített használatit elolvasni......
Csendes módban nem lehet vakuzni.......
Hülye láma vagyok!!!!!Öreg fater megoldja!!!!
-
jjeahh
nagyúr
válasz hibavissza #68472 üzenetére
Profil nélkül is használható és úgy sem rossz, mondjuk nekem általában csak egy kiindulási alapot ad
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz hibavissza #68474 üzenetére
Ja, drága, egyik kollégának van a gépjén, azon tesztelgettem én is
Gépgyűjtemény: ha-ha-haszerk: most látom, hogy 72mbps gh3-on csak mov formátumban érhető el, avchd-ben és mp4-ben kb. azt nyújtja mint g6
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
hibavissza
veterán
válasz hibavissza #68471 üzenetére
Tettem fel képeket.
A képernyőmentésnél jobb oldalon Mozillával, bal oldalon Operával nyitottam meg ugyan azt a képet. Az Operában jóval hidegebben jelenik meg. A térkő és a női arc a háttérben mutatja leginkább. -
MrChris
nagyúr
válasz hibavissza #68482 üzenetére
Akkor ez valami kalibrációs/color managment dolog lehet? Ezt helyesen mutatja az Opera?
-
MrChris
nagyúr
-
MrChris
nagyúr
válasz hibavissza #68497 üzenetére
PC-t, mobilt, meg tabletet használok...aztán ezért.
Pont olyan a famászós, mint itt a Budakeszi vadaspark mellett.
Én is birkóztam hasonlóval Azóta újratettem a vindózt és még nem kalibráltattam. Így még mindenhol egyformán 'jó'[ Szerkesztve ]
-
Studi
veterán
válasz hibavissza #68629 üzenetére
WOW!
-
MrChris
nagyúr
Milyen ez az obi? Élességre eléri a 20-ast? 25-ös Olyhoz képest vagy a Lajkához hogy áll?
-
ati3x
senior tag
Emmà döfi! Jó kis àrverseny lesz! Remélem az olympus is lép erre az àrra.. :-)
-
stargazer
senior tag
ebben most mi a poén? hogy jó áron lesz?
Fegyverben réved fönn a téli ég, kemény a menny és vándor a vidék, halkul a hó, megáll az elmenő, lehellete a lobbant keszkenő...
-
gorgo
őstag
válasz hibavissza #68637 üzenetére
Emiatt aggódnék a legkevésbé! Mert, egyrészt nem hiszem hogy akár megszorítja a PL25-öt, másrészt:
- az usában 300 dodó, az itthon máris sokkal több;
- nézd meg a szállítási infót: not available
Azaz nem lesz ebből sem tömegobi."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
hibavissza
veterán
-
Studi
veterán
válasz hibavissza #68649 üzenetére
Összességében a lényeg, hogy a kezdő ár olcsóbb, mint a 25-ös Oly ára. Ami mindenképp jó.
-
80hun
addikt
válasz hibavissza #68649 üzenetére
65-70e-s árat tippeltek itthonra rá. Egy megnemnemvezett oldalon
Októberben minden kiderül ha megjelenik.
Ennyiért frankó lenne. -
Ear001
addikt
válasz hibavissza #68682 üzenetére
Szerintem meg vakuval pont annyira megzavarod a gyereket, hogy sütheted a fotózását, hacsak nem műtermi, beállított képet akarsz csinálni.
-
gorgo
őstag
válasz hibavissza #68685 üzenetére
Beltéri vakuzásnál nem is kell megvakuzni senkit, ellenben a plafonról nagyon jól lehet deríteni.
Ami itt a sorokat illeti, olvasom, hogy: 17/30/60 Egyfelől végül is jó, mert kellően nagy lépésköz van közöttük, másfelől a 60 beltérre túl hosszú, eléggé tekintélyes nappali kell ahol azt az ember felcsavarja, hacsak nem akar nagyon szűk, vágott portrékat kizárólag. Emiatt inkább a 45. Fölé pont jól jön a 75, persze kültérre"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
domedee
senior tag
válasz hibavissza #68682 üzenetére
Ha odaállok az asszony elé, hogy kell még 2 vaku is az obik mellé, akkor ... Inkább ne részletezzük.
Olyat kell összeraknom, hogy az asszonykám is nyugodtan fotózzon vele, akkor is, ha a gyerekek mellett van. Azért a 45-höz is kell vagy 2 méter. Ő meg inkább játszana velük és ha olyan van, akkor csak felkapja és fotózna.
@MrChris: ez az, amitől én is tartok, hogy még a 45 1.8-ca is kevés lehet adott esetben ahhoz, hogy vaku nélkül fotózzam őket beltérben. Akkor meg talán elég használtan és olcsón egy 30 is, meg egy vaku, hogy derítsek.
@gorgo: a 60-as nem beltérre lenne, hanem kintre. Bentre főleg a 17-t gondoltam, nem portéra, csak életképekhez. És a 30 még mint közbenső lépcső. Ha meg kell, akkor majd a Pancolar 80/1.8 jöhet kintre.
@Mercutio_:Túlagyalni, én? Ugyan, dehogy... Köszi a felajánlást, a látószöget viszonylag könnyen tudom ellenőrizni a kitobival. Inkább az a gondom, hogy hogyan rakjam össze úgy, hogy árban a legjobban jöjjek ki azzal, hogy minimális obiparkkal legyek és a távlati céllal, mint 12-40/2.8. Nem akarok túl sok obit, anno azért váltottam DSLR-ről is, mert untam, hogy leszakad a hátam és mindig egy teli hátizsákkal megyek. OK, itt kisebbek az obik, tehát egy váltáskában is több fér el, mint régen, de akkor is. 3-4 obitól többel nem terveznék. Annyira nem fotózok sokat és se pénzért, hogy megérje, ha minden célra van külön objektív.
[ Szerkesztve ]
''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán
-
gorgo
őstag
válasz hibavissza #68692 üzenetére
"Nagy áldás a frissen festett fehér plafon." és nem drága. Egy henger, vödör festék, meg kis munka ha valakinek "színes" lenne a plafonja... Ja, a kevert fény, az halál!
Továbbá kaphatók már >90CRI LED fényforrások, igaz, mocsok drágán, de aki pát százezret beruház fotós cuccra az kibír pár 10k-t minőségi fényre."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
Lassú Víz
addikt
válasz hibavissza #68692 üzenetére
Veled értek egyet. A kicsi gyerek még nem szaladgál, a nagyobbnak meg semmi baja nem lesz a vakutól. És az sem ördögtől való, ha beállított a kép, vagy legalább van koncepció. Nekem tetszik *Ropi* munkája. A lesi fotók nem szoktak így sikerülni.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
|AP|
veterán
válasz hibavissza #68757 üzenetére
pont ugyanezt terveztem én is, de szerintem nem lenne praktikus a Bagaboo. Iszonyatosan mélyek ezek a zsákok, ami hasznos ha tele akarod pakolni, de ha könnyen hozzá akarsz férni a géphez, akkor már nem annyira.
-
|AP|
veterán
válasz hibavissza #68759 üzenetére
én nem bánnám, de szerintem letudták a témát a zsákokba pakolható tokokkal
-
|AP|
veterán
válasz hibavissza #68783 üzenetére
én a Hugin-t használtam, amikor még volt halacskám. videó
egyébként szerintem nem a "munkásságon" múlik, teljesen más eredményt ad egy defishelt kép, mint egy pano.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz hibavissza #68933 üzenetére
Szifon 6 nem tud valós 4K videót
-
madgie
titán
válasz hibavissza #68939 üzenetére
Azaz Amúgy ismered a Hyperlapse-et? Szvsz zseniális, talán az hiányzik a legjobban, mióta nincs iPhone-om.
-
madgie
titán
válasz hibavissza #68941 üzenetére
A Hyperlapse zseniális, nézz utána
-
silmatauki
őstag
válasz hibavissza #68941 üzenetére
"iPhone szűz vagyok....most már értem miért mertek egy 4K-s telefont 16 giga memóriával piacra dobni."
Mert jól tudják, akkor sokkal több 64G-s fog fogyni, mint ha a 16-os helyett 32G-s lenne az alap. Ez utóbbiról nem annyira égető az upgrade. Egyszerű profitmaximalizálás – és még volt képe Cooknak azt hazudnia, hogy az Apple célja nem elsődlegesen a profit...
-
.: JuSzT :.
addikt
válasz hibavissza #68970 üzenetére
Nem olvastam vissza, hogy mi a téma igyekeztem kihagyni , csak annyit írtam, amit írtam.
Én tökéletesen elégedett vagyok a 20e forintos Lumia 920al Sosem játszottam telefonon, sosem néztem filmet. Híve vagyok a céleszközöknek. -
őstag
válasz hibavissza #69085 üzenetére
...és ugyan milyen gyógyszert írna fel a "panacollecticus" ellen? Olyszirupot?
-
80hun
addikt
válasz hibavissza #69088 üzenetére
Vigyázz vele nehogy elcsábítson.
-
80hun
addikt
válasz hibavissza #69117 üzenetére
Majd csinálok egy olyat is. :-)
A venti az manual oly 75-150/4, a másik kettő a pana 30 makró. -
80hun
addikt
válasz hibavissza #69121 üzenetére
Majd csinálok EZ kitobival is. :-)
-
jjeahh
nagyúr
válasz hibavissza #69136 üzenetére
Ez a napellenzős dolog elég gáz lehet Ha 150-ig kb azonos a képminőségük, akkor valszeg a 175-ös lesz az arany középút, mert a 150-es picit rövid, a 200-as túl nagy. Ráadásul a 45-175 tud villanyzúmot és a mérete nem változik zoomoláskor, ezek ha nem is mérvadó dolgok, de hasznos extrák, a villanyzúm videózni kafa, a belső zoom előnye meg, hogy valszeg nehezebben jut be a por meg egyéb piszok az üveg belsejébe. A 46mm szűrőmenet elég durva egy telezoomnál
Warter: Köszi! Használtan azonos áron láttam mindhárom üveget.
-
jjeahh
nagyúr
válasz hibavissza #69142 üzenetére
Csak nekem tűnik úgy, hogy a videóban a power ois jobban remeg?
Amúgy most 3 dolog van képben, amit meg szeretnék vásárolni: telezoom obi, valami jobbacska tablet és bringa... egyelőre nem tudom melyiket vegyem meg most és melyiket halasszam el november-decemberre, mert mindent egyszerre nem tudok megvenni Lehet, hogy bringa most elmarad, mert közeledik a tél és akkor úgy sem használnám.[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz hibavissza #69226 üzenetére
Elektromos zár. Amúgy már ketten is észrevettük a topikban anno, hogy öreg manuálokkal ritkábban rázzák be a kis milc-ek a képet, valszeg a súlytöbblet miatt van ez, meg a fókuszgyűrű markolászása miatt gondolom picivel stabilabban tartod a gépet.
-
ooooobi
senior tag
Elektronikus zár
mod: lassú voltam
[ Szerkesztve ]
https://steamcommunity.com/id/ooooobi/
-
jjeahh
nagyúr
válasz hibavissza #69229 üzenetére
Ezt a dinamika dolgot amióta leváltottam az e-p1-et nem értem. Ott még zavart (nagyon ritkán) a gyenge dinamika, de ezek a mai vázak gondolom e-shutterrel is körberöhögik.
"Mióta meg van a Helios, a 45-ös Olyval nem bosszantom magam."
Helios-al mozgó témát? Nem bosszantod a fránya 45-össel magad ha már van mellette egy szuper helios-od? Ez komoly vagy fordítva értetted és elírtad?
Viccet félretéve a 45-öst is próbáld úgy tartani mint a manuált (fogd-támaszd meg jól) és exponálás után pár tizedmásodpercig ne vedd el a szemedtől a gépet, így nem fog jobban bemozdulni vagy berázódni mint helios-al
Ne értsd félre én is sokáig heliost használtam, sőt, ma is használok egy F1.4-es manuált a sigma 60mm F2.8 mellett, mert azért az extra fényerő néha jól jön és szeretem a karakterét, de sztem ez kissé túlzás.[ Szerkesztve ]
-
rumos14
nagyúr
upsz. akkor az nem lesz jó. azt hittem, ez lenne a komparaív előnye az Oly 25/1.8-hoz képest.
az oldalra kinyíló kijelzőt sem szeretem, a shutter shock is para (fényerős fixet pont hogy elég gyakran használnék 1/100s körül).
iso200 alapérzékenység videóban is -> nappal elfelejthetem a kis mélységélességet ND szűrő nélkül. vagy videónál is van elektr. zár?
jájj... -
MrChris
nagyúr
válasz hibavissza #69229 üzenetére
Eléggé fifikás vagyok, de a G6-al még nem futottam bele berázásba, e-záras dinamikacsökkenésbe se, de majd ezt kitesztelem. Családfotózásnál még a zselésedés se tűnt fel. Egyedül a műfények csíkozása zavar és akkor nem is e-zárazok. Nem tagadom a jelenséget, de a mezei használati szokásoknál nem jellemző, vagy csak mindig szerencsém volt
-
őstag
válasz hibavissza #69250 üzenetére
Milyen elsődleges célra használnád? Talán ez is fontos szempont lehet a kiválasztás során...
(Nekem nincs Panám, csak fotózok Olykkal.) -
jjeahh
nagyúr
válasz hibavissza #69250 üzenetére
Igény kérdése... Én a g3-at szeretem a legjobban fotóra, videóra meg a gh2-őt. G6-ot nem igazán használom, mert hiába az a legjobb, legfejlettebb gép technikailag a három közül, idegesítő a gyenge minőségű műanyag borítása Szal ha kis gép kell fotóra jó minőségű házzal, akkor valszeg g3, ha minél jobb videó minőség és kezelőszervek, akkor hekkelt gh2, ha meg nem zavar a műanyagos felépítés, de technikailag a lehető legtöbbet akarod a pénzedért, akkor g6. Persze azért érdemes picit elmélázni a specifikációkon, mert van jó pár egyéb különbség is...
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz hibavissza #69253 üzenetére
Ok Én szerintem a gh2-őt tartanám meg. Ha a videó nem számítana a g3-at, de egy ideje videózok is és abban g3 sokkal gyengébb sajnos... szal mindent összevetve a gh2 nálam a favorit
-
grigo
őstag
válasz hibavissza #69261 üzenetére
A gx7 is ilyen árszinten kezdett?
https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest