Hirdetés
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
schawo
üzenetére
az a fuji x-t1, erről nem nyitok vitát

eeaa: igény kérdése, én bár tájképezek, de sosem volt még 12 mp-esnél jobb felbontású vázam, így a 16-ot is már durva előrelépésnek élném meg.
mft szenzoron amúgy eléggé "sweet spot" ez a 16 mp, nem tudom, hogy mennyi állna jól neki a 20-24, és mennyire véreznének az obik rajta. a kitobik biztosan. -
-
válasz
Marseille199
üzenetére
wow, pedig az nx300 kit nem is volt olcsó, vmi 160e ft. de amúgy tényleg nincs itthon semmi support mögötte, tudnád, hogy hányszor tárgyaltunk a samsung digicammel (amíg egyáltalán volt), akarták is ők is, de sosem kaptak büdzsét semmit.
-
válasz
schawo
üzenetére
igen, de ez a kettő már hatalmas méretű sajnos. ezzel együtt van fantázia az nx-ben, csak még a samsung sem találta ki, hogy hova pozicionálja. másrészt, azért a digicam piac elég lófütty a mobiloshoz képest, nem várható el, hogy hasonló úthengerként csinálják. viszont a samsungot soha nem írnám le, sajnos vagy sem, de ha akarja, feltörli a padlót a sony-val például, bármennyit is hangoskodik meg alfázik ez utóbbi.
-
válasz
madgie
üzenetére
hasonlóan vagyok én is, örülnék az új samsung szettemnek az obikkal, nézegetném itthon sokat, aztán amikor akció van, állatira nem csereberélnék obikat, nálam sem lenne. de ezt már annyiszor kifejtettem. idén télig bezárólag jó dolgok jönnek kompaktföldjén, figyeljétek csak meg! a pana lx-8-at mondjuk semmi izgalmasra nem tippelem, a fuji x30-at várom, mint a messiást, a nikontól is számítok most már valami izgalmasabbra, a canon meg már állati dögös.
-
válasz
madgie
üzenetére
nahát, ez a 10-es halszem nem is volt meg nekem... igazán szerelmes egy samsung vázba sem vagyok mondjuk, de azért most nehéz megállni, hogy ne kezdjek el vmi szetben gondolkodni. 10, 16, 30 és egy kis váz mellé. tele tartományra mondjuk semmi jó sincs odaát, se suppazoom.
-
a 20-as samsung szenzor csak fórumban szerepel gyengén, a való életben fasza. dinamikában jobb a sony, de amúgy tényleg fasza. a samsung menüje szerintem agyonveri a panoly-t. a 20-50 jól rajzol, de nincs stabi és szűk az átfogás. ha fing olcsó, annyit röhögve ér, már annyit is ért, amennyiért az edigital/mm adta.
-
válasz
Marseille199
üzenetére
akkor már ketten vagyunk, bár az az obi sajnos inkább f4, mint f2,0-3,9, de egy 12-60/4 sem olyan vészes dolog, ha jó.
-
-
hú, ebből tényleg érdekes dolgokat kutyulhatnak még ki
-
-
válasz
Mercutio_
üzenetére
síeléshez több mint jó. van evf, úgyhogy bármilyen napsütés mellett látod, hogy mit fotózol. lehet pöcökkel zoomolni (sőt, csak azzal lehet), úgyhogy tudsz egy kézzel képet csinálni felvonóból. gyors az af, szintén jól jön az előbbi szituban. stb.
nagyon jók ám ezek az új kompaktok, végre a lényegi részeken megy a fejlesztés, fényerős, jó üveg, hatékony szenzor, jó kezelés. egyre jobb alternatívák vannak. pár éve hihetetlen lett volna, hogy ilyen minőségben és méretben egy 28-300/2,8 (!!) megoldható. simán körberajzolja a szenzor a régi dslr-eket, az obi meg szintén nem belépő kategória. ha nem kell a kis dof, akkor sok esetben konkrétan fölösleges a nagyobb, drágább, nehezebb gép.
-
jó ez a stylus 1, igazából nagyon is jó. itt-ott kicsit kompaktos azért a kezelése, de ég és föld ilyen korábbi vackokhoz képest, tök sötétben is talál fókuszt, ami gyors is. az evf-ről sok nem derült ki ilyen fényben, de gondolom vf-2 szint. az lcd-je zsír. a képminősége meg több mint elég. köszönet tayrolnak a lehetőségért!
-
komolytalan váz a j1. mármint nekem szenzor+af bőven állatira tetszik, de maga a váz pocsék. jól megépített, de pocsék gombokkal, nulla kezelhetőség stb. kompakt, na, abból sem a komolyabbak.
a nikon nagy barom, hogy nem egy komoly vázzal indította az egészet (p7700-szerű, sok tárcsás, kompakt méretű, jó fogású stb.). az obik amúgy a 10-30-at leszámítva állati jól rajzolnak. nem a mérnöki részével van gond a rendszernek, az fasza. a piaci pozicionálása és az ára nyírta ki, szóval a közgazdászok

-
-
válasz
schawo
üzenetére
a milc-ek közül igazán jól használható követő af-et csak a nikon 1 tud. ez viszont épp változóban van. ha nem is éri utol azon gépek sebességét, de elkezdte a felzárkózást a fuji x-t1, a sony a6000 és az oly e-m1. bár egyik vázam sem volt, de a netes infók alapján azért az e-m1-et tenném utolsó helyre ebből a listából a témában.
de pár év, és általánosan használható lesz erre is a legtöbb milc váz.
-
válasz
sebgutkopf
üzenetére
tudom, hogy ez a "ti" teóriátok, de ennél nyakatekertebb érveléssel ritkán találkoztam. másrészt, valami jós vagy, hogy tudod, hogy mit kapunk "mi"? egyébként ez már egy második szintje a problémáknak, "nálunk" legalább vannak obik...........
-
-
-
válasz
rbalint88
üzenetére
akkor átfogalmazom: nem lenne képem itt hirdetni annyiért, amikor 160-170-ért vettem vázzal együtt, többedmagammal, egy fórumtárs szívességét kérve az egész lebonyolításához. eladnám máshol/máshogy, csendben, legrosszabb esetben. de meg sem vettem volna, ha nem akarnám megtartani. de ez én vagyok, nem vagyok elég neppervérű
(illetve pont az előző miatt meg sem kértem rá .mf-et, hogy hozzon nekem is) -
sőt, még zaj is lesz a képen, ha elkattintod. ez sajnos ilyen, nem világos, hogy mire számítottál és mi az, ami tudja az általad elvártakat. sajnos hozzá kell majd szoknod (nem csak ennél a gépnél). persze lehet, hogy a stylus 1 képfrissítése az átlagosnál jobban visszaesik kevés fényben, ezt nem tudom, de fura volna.
-
hmm, thom hogan és roboter egyetértenek..

"I would also point out that, despite the DxO numbers, I don't find the m4/3 dynamic ranges to be all that deep. These cameras, from a practical sense, are about where we were with crop sensor DSLRs four years ago, before the latest adjustments to the Sony APS sensors. Do not expect D800 (or A7r) level dynamic range out of m4/3 cameras. Not even close."
-
válasz
Marseille199
üzenetére
megfordítom a dolgot: ha tényleg padló lesz az ára 1-2 év múlva, akkor kell megvenni, egy 12-60-as mft obi ugyanis pont annyiba kerülne akkor is, ellentétben ezzel, ami über best buy lenne addigra

-
ez így van, nem is azt mondtam, hogy minden más szar, csak azt, hogy ez számomra nagy dolog. ettől még dicsértessék az e-m10, nekem is állatira tetszik, meg a gx7 is, meg a 12-32 is, meg egy csomó qrva jó cucc van. ilyen tudású kompakt meg most először, régen is voltak csúcskompaktok, de az egy másik kor volt, és azokban sem volt nagy szenzor, aztán évekre kihalt a téma, aztán lx5/lx7 volt a csúcs (fasza, de még mindig kis szenzor), most jött ez. hurrá. ennyi, ettől még senki se dobja ki azt, amit szeret, nem kell másnak is szeretni, én hadd örüljek már, bakke'

-
válasz
madgie
üzenetére
10+ éve "várunk" egy ilyen gépre. hidd el, ehhez képest az, hogy a gx7 kapott-e egy evf-et a sarkába és pana vagy oly mft váz a király, nem újdonság. felfoghatatlan számomra, hogy mit nem értenek ezen páran, közel sem csak a canon g1x-ről van szó. az lehet, hogy középszar lesz végül. de hogy az lx-3-5-7 "fejlődés" ehhez képest tripla idézőjeles, oszt mégis sokat volt róla szó, az is biztos

nekem mindenesetre hatalmas szám, hogy nagy szenzor, ügyes átfogású és fényerős obi, kompakt váz és még kifizethető árcédula van együtt. és továbbra is várom az alternatív javaslatokat, amik felnyitják a szememet, hogy miért nem nagy szám ez az egész.
-
de egyébként így tudnám summázni a g1x dolgot: hihetetlenül örülök annak, hogy egy ilyen gép van, részemről ez a lelkesedés 80%-a. ha a konkrét példánya, tehát maga a g1x jó is lesz, zsírsárkány, de még ha nem is, akkor is: rx100, most ez, nem kell sokat várni már, hogy minden gyártónak legyen ilyesmi gépe. a nikon pletyka (minő véletlen, hogy pont az új canonnal egy időben kapott szárnyra) is szimpi. és ha más nem, majd a fuji megcsinálja rendesen úgy is

-
válasz
hegyimorc
üzenetére
ebben teljesen igazad van. én mégis azt mondom, hogy - emberi határokon belül, mert az rx10 például jócskán túl van rajta - inkább legyen drága és jó, mint olcsóbb és közepes. ha tudja, amit kell, jöhet, egy e-m10 váz is kéccá', rá egy túúristazúúm is legalább száz, obit ott sem cserélnék és idővel ott sem ér majd semmit a váz.
-
válasz
Mercutio_
üzenetére
szinte biztos, hogy nem fog. a kérdés, hogy elég jó lesz-e. nem tudom, miért evett mindenki birkózósz@rt ma a topikban, aki tökéletes gépet vár ettől a kompakttól, az nyilván csalódni fog. de egyelőre ott tartunk, hogy van (lesz) egy ilyen. ha gyártó és fotók nélkül valaki csak leírja, hogy ilyen gépről tud, ilyen speckókkal, ilyen méretben, senki sem kötekedne szerintem...

az af engem nem érdekel, ráadásul esküdözik a canon, hogy sokkal jobb, és az összes fps és társai is jelentősen javultak. gyereket fotózni meg jó lesz nekem a gyenge af is, egész nap lehet rá ropogtatni az expókat, néha majd lesz, ami sikerül. tudom, gyász hozzáállás...

-
őszintén remélem, hogy sikeres lesz a piacon és a gyártók nem figyelnek oda az ilyen visszajelzésekre. elhiszem, hogy valakinek pálya az e-pl3 meg az rx100 ilyen kis köröm méretű tárcsákkal, azt is, hogy másnak meg az rx10 nem gond, lehet dslr méretű egy bridge gép.
a maradék embereknél viszont nem kell melltartó közé becsúsztathatónak, vagy pénztárcába tehetőnek lennie, mindössze ne legyen egy kiló és dslr méretű, hanem ellenben legyen a középút. köszönöm, én például ilyen vagyok. az x10-nél is ment a rinya, hogy túl nagy. használta már valaki? csak mert azt cserébe lehet normálisan használni. télen, kesztyűben is.
-
szerintem ez a hozzászólás teljesen értelmetlen. mégegyszer: egy 12-60/2,0-4,0 obinak örülnél mft-re ilyen méretben és árral, vázzal együtt? nem kellenek tesztek ahhoz, hogy ezért lelkesedni lehessen. de mutass már légyszi akkor hasonlót, biztos az én figyelmemet kerülte el az elmúlt 10+ évben...
-
-
300/4 és 7-14/2,8 oly powwa!
-
válasz
ROBOTER
üzenetére
a többiről sincs még túl sok gyakorlati tapasztalat, viszont a speckók tényleg stimmelnek, az is valami. ez a csomag így még úgy is érdekes nekem, ha az obi rx100 szintű (azaz közepes). de reméljük a legjobbakat, nagyon durva gép lett papíron, igazi papírtigris. itt az új "oly 12-60/f2,0-4,0"!
-
mert minden japán cég azt mondja legalább egy éve, hogy a komoly kompaktokra fognak koncentrálni. nem kérdés, hogy jönnek nagy szenzoros gépek, csak az, hogy mikor. a canon amúgy nem hiszem, hogy rosszul jár azzal, ha 7-800 dollárért ad el kompaktokat, nincs ám azokban közel sem annyi alkatrész, mint egy dslr-ben. ez utóbbi pedig még mindig aps-c, nagyobb felbontással, cserélhető obival stb.
sokkal nagyobb nyeresége van a canonnak egy ilyen kompakton, mint egy belépő dslr-en...
-
na, legújabb pletyka

Nikon Coolpix P8000
- Announcement in April-May 2014
- 24-120mm equivalent f/2.0 - 3.0 lens with 3 ED and 1 ASP glass elements
- 1" inch sensor (first Coolpix with 1" sensor) -
válasz
ROBOTER
üzenetére
nem elegáns, az biztos. csak nekem nem fér össze, hogy egy helyen akarna az ember spéci kedvezményt (egy amúgy is korrekt kedvezményrendszeren felül), illetve küldi rájuk a hatóságokat. illetve nekem biztos nem lenne pofám utána bármilyen interakcióban lenni velük.
de ne érts félre, nem titeket bírállak, csak azért vagyok megértőbb, mert a f@sz másik oldalán állok: szolgáltatunk, és volt már egy-két nagyokos, aki ránk szabadította a hatóságokat. nem egy leányálom.
ezzel együtt ilyenkor illene gesztust gyakorolnia a mintaboltnak, szerintem is.
-
válasz
schawo
üzenetére
szerintem sem, illetve én nem is vagyok híve az ilyen jogi leckéztetéseknek. ha nagyon görény cégről van szó, az más, de a mintabolt nem ilyen. sajnos ez most szarul jött ki, ha lenne eszük, megpróbálnák az eredeti árat megadni egy 10 fős csoportnak, mint hogy mindenki bepipuljon, de biztos, hogy nem puszta kéjencségből csinálták.
-
válasz
FEDman
üzenetére
ennél rosszabb szenzorral sosenem kelljen dolgoznom, nem érdekel már ezen a szinten, ha a sony lapka jobb 1,2 fé-vel dinamikában. no meg a canon is egész biztosan csomót csiszolt rajta az évek alatt, nem hiszem, hogy 3-4 éve csak flappy birds-öztek a fejlesztők a laborban.
-
canon g1x m2 már vmi újságban is le van fotózva, tényleg stimmel az az obi

a kérdés most már csak a mennyi és a mennyire jó lesz, de egyelőre elhinni sem merem még, az első alkalom évek óta, hogy izgatottan várok egy bejelentést... -
-
leginkább egy dolog van, ami miatt én mégis, az pedig az evf. a fuji x-e1-nél éreztem azt először, hogy na, ebbe már öröm belekukkantani. az x-t1-é meg ebből kiindulva álom. és annyira azért én is szeretem a jót, hogy ha elérhető ilyen tudás, akkor akarom is. úgyhogy az is biztos, hogy őszig igyekszem majd ellenállni a kísértésnek, és megvárom, hogy például a fuji x30 milyen lesz.
ezzel együtt alakulnak azok a gépek, amikből aztán választani fogok:
- stylus 1: az evf lehetne az újabb, a szenzor lehetne picit nagyobb, de összességében tök rendben van
- casio ex-100: ez inkább csak elméleti, ki kéne próbálni
- ez a canon izé, ha tényleg jó lesz -
válasz
hegyimorc
üzenetére
ugye az, amit szeretnék (és szerintem még sokan), csak most kezdi bontogatni a szárnyait. szóval abban igazad lehet, hogy sokat fejlődik még ez a része (evf-ek, nagyobb szenzoros kompaktok), és ezért nem éri meg akármeddig megtartani az adott gépet. fogalmazzunk inkább úgy, hogy a műfaj határain belül maradnék (végülis a műfajt vitattad elsősorban amúgy is).
de például a dslr-eknél már rég elérték az "elég jó" határát, már egy d7000-et is teljes baromság lecserélnie bárkinek (d90-et is írhattam volna, de legyen a d7000), "örökre" elég.
a fuji x-t1 keresőjénél már nem akarnék jobbat.
a váznak sem kell akármilyen kicsinek lennie, az x10 elég jó méret (grip lehetne markánsabb, obi meg jobban a szélére tolt). szenzor 2/3" fölött nekem már jó. 24-120 vagy 28-200 valami normálisabb fényerővel untig elég, ez utóbbi nyilván nem pancake. stb. szóval nagyjából tudom, hogy mit akarnék, meglátjuk, megszületik-e. az rx10 mindent tud, de annál azért kisebb gépet akarnék.amúgy ráizgulok én az aktuális legjobbra, itt fórumozok én is napi szinten. de pénzt már nem adok érte.

-
válasz
Peat;)
üzenetére
- majd szólj, ha megvetted..

- hallottál engem vagy bárkit e-pl3 ergonómiát dicsérni itt?várjuk meg, hogy kézbevéve milyen ez a sigma, nem vagyok meggyőzve még arról, hogy über kényelmes lesz (de lehet). egy dologban tudom elképzelni, hogy mégis: egykezes, arc elé tartott (azaz kompaktos) fotózáshoz. pláne, ha érintős lesz az lcd, itt tényleg van elég hely ahhoz, hogy a jobb kézzel rendesen megtartsd egyenesen a gépet, a bal kezed meg szabad. de azért kérdés, hogy például hova kerül a hüvelykujjam... az af pontot állító joystickre? (ami ráadásul nem érintős lcd-t sugall)
Mercutio: nem használom az asszony gépét egyáltalán (ő sem, el is fogom adni alóla, csak egyelőre ellenáll)
-
válasz
hegyimorc
üzenetére
mert az emberek zöme a fórumok bűvöletében él. engem viszont nem annyira érdekel ez, megfutottam az építsünk rendszert köreimet, megvoltak az ilyen-olyan gépek, jól tudom magamról mára, hogy nem cserélgetek obit, hogy nem szoktam csak úgy digicammel csatangolni, nem találok ki magamnak feladatot stb. dokumentálom az életem látványosabb részeit, ennyi. amikor 16-85 vr volt, akkor csak azt használtam, amikor 12-60, akkor csak azt.
szóval nagyonis várok egy nagyobb szenzoros, jó obival szerelt kompaktra, ezer éve. az af sebessége nem érdekel, ergonómia mondjuk nem ártana (pocséknak tűnik ez a canon ilyen téren). de több mint egy éve csak kompakttal fotózom, szóval kellően alacsonyan vannak az elvárások...

-
válasz
hegyimorc
üzenetére
bocs, de csak magamból kiindulva ez egyáltalán nem így van! szerintem a cserélhető obis rendszer való annak, aki állandóan összevásárol mindent. én évek óta az "utolsó" gépem keresem, és egy ilyen kompakt meg is felelne már neki. 28-200-nak persze jobban örülnék, mert egy ideje tudom, hogy szeretem a tele tartományt, jobban "szemre áll" nekem, mint az extrém nagylátó.
szóval én akkor vennék egy ilyen gépet, ha az elég jó ahhoz, hogy utána hosszú évekig kimaradjak az egész vásárlósdiból. nem kell sok obi, nem kell a bonyolultság, egy darab kompakt méretű cucc kell, amivel tökéletesen összecsiszolódunk.
egyébként az x10 is már meglepően közel van az "ez már jó lesz"-hez..
-
válasz
FEDman
üzenetére
nekem ez nem áll össze egyelőre. semmiben sem hasonlít egy canon g szériás gépre, ami viszont 10+ éve hordoz magán mindenféle jegyeket. például vannak rajta tárcsák, sokan. a teteje "egy az egyben" az s120-é, a hátulja fene tudja milyen, azt meg még mindig nem hiszem, hogy mft méretű szenzorra rátesznek egy ilyen fényerejű obit. ugyanakkor a kép elég valóságosnak tűnik, a 12,5-62,5 mm-es obi pedig mindenképp nagy szenzort jelent (ha végül 28-140 lesz a vége, akkor is). cserébe lehet, hogy szar lesz?

na de elvileg holnap kiderül. ha mégis igaz a lehetetlen, nem tudnék mást tenni, mint megvenni, mert évek óta komoly 24-120 vagy 28-200 mm kompaktér' sírok, ez meg annak tűnik.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
- Új, Aktiválatlan iPhone 14 (128 GB) (rendelhető)
- Eladó egy oneplus 9 pro 256/12
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

mft szenzoron amúgy eléggé "sweet spot" ez a 16 mp, nem tudom, hogy mennyi állna jól neki a 20-24, és mennyire véreznének az obik rajta. a kitobik biztosan.
) még, de az nem kicsi.