Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
üzenetére
uhhh, arról a dealről lemaradtam

(kipróbálnék egyszer egy nx minit, nx átalakítóval, 30/2-vel... ez utóbbi ugyanis ekv. 85 mm, nem is rossz fényerővel. kár egyébként, hogy annyira rámentek a vékonyságra, hogy új bázistávolságot is csináltak, mókás lenne, ha egyszerűen csak a szenzort cserélték volna, és így rámennének az nx pankeák obik trükközés nélkül a mini vázakra: 30->85, 16->45, 20->55. de még a 45->120 is érdekes volna, bár az már nagyobb)
-
válasz
schawo
üzenetére
wow, tényleg! köszi, ez jó hír. ugyanis csak egy panaleica 25-ösöm maradt az ámokfutásomból, azzal meg egyelőre nem kapkodok szerintem, megvárom az őszi dömpinget. vagy hát nemtom, majd kiderül. de az e-p5-tel szép, arányos páros. most már tényleg az egyetlen szívfájdalmam, hogy a cserélhető markolatot kinyírták róla, és csak az a szar maradt gyárilag

-
ouch! (kiáltottak fel a sony tulajok, amikor meglátták, hogy hogy kell 16-50 pz obit csinálni)
-
panaleica 25/1,4 nem kell valakinek? írjon privit árral, ha igen.
-
válasz
Mercutio_
üzenetére
nem kő igazából régi mft váz, a 35e ft beindított egy pillanatra, de ennyi. azt hiszem, ha megmarad a panaleica, akkor vmi stabis, 16 mp-es cucc illene alá. leírni sem merem, de például egy e-pl5...
(de a vége úgy is egy fuji x30 vagy valami hasonló lesz, esetleg stylus 1)
-
válasz
theporcupine
üzenetére
lehet, hogy sokkal jobb. vagy nem láttál még sokkal jobbat

a nex-7 keresőjére is mindenki elcsöppent a nex topikban, hogy hát a sony, hát az aztán a világ legjobbabbját megcsinálta, mert oled, mert a felbontás, mert a méret stb. már az x-e1 keresője is annyival szebb képet adott a mediamarktban, hogy a nex-6/7 és a nikon 1 v2 azonnal ment a lecsóba mellettük. de igazából az olympus e-m5 is.
-
válasz
theporcupine
üzenetére
ez azért ultragáz, ha így van..

-
gondolom az, hogy a sigma megvette a foveont és nem adja

de még az is lehet, hogy adná, de nem kell. nem mindenkinek könnyű ma elmagyarázni, hogy iso 400 fölé ne akarj menni. sírna a sok fórumpisti, nincs ötmillió dr, iso százhúszezer, tíz efpéess stb.
már rég lenne iso 50, sőt, iso 25 is a vázakon, ha nem a fórumpistiknek gyártana mindenki...
-
válasz
madgie
üzenetére
a többi ára okés, ezt szerintem elírta. de annyi szánalmas ilyenkor remegő kézzel írni neki, és közben imádkozni, hogy összejöjjön stb. mármint annyira szánalmas, hogy eszembe sem jutna. tuti kapott vagy 20 levelet.
skacok: aki szeretne új fuji x-e1-et, még ma írhat nekem, beszámolok szinte bármilyen mft vázat, esetleg obi(ka)t is.
-
kerülőúton, de visszatértem legálisan a topikba egy pl 25/1,4-gyel. valami majd kerül azért a seggére, bár én meg megpróbálok a saját seggemen maradni fotókínáig

-
-
nikon p330/340, canon s100/110/120 - ezek tényleg kicsik. vagy ez fix obis nagy szenzoros (ricoh gr). a többi szerintem nagy. lx-7-et még tapizd meg azért, de nyaraláson nem segít rajtad, hogy kabátzsebben tökéletesen elfér

az xq1 / xf1 tényleg kicsi, de cserébe az optika nem túl jó. mondjuk a szenzor meg igen (én exr-párti vagyok, szóval xf1). fene tudja, hogy mit választanék ilyen paraméterekkel. leginkább semmit, x10-buzi vagyok

-
válasz
schawo
üzenetére
ha ebből élnék, talán szempont volna a mennyiségi szemlélet, de home usernek még jobb is az egy képes végeredmény, mert nem kell aztán válogatni. ha meg lemaradtál, hát majd legközelebb. végtelen számú variáció van egy-egy fotóra, sosem tragédia, ha valami nem készül el. majd elkészül hasonló üzenetű, de más kép öt év múlva.
ez persze az én személyes véleményem (mi más lenne). és ugyanezért a legjobb megoldás (nekem) egy csúcskompakt. nem jó mindenre, de nem is kell mindent és mindig lefotózni, azt 7/24 filmezésnek hívjuk és semmi értelme.
-
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
érintőképernyőn az af pontot beállítani majd exponálni gyorsabb
-
-
válasz
padi68
üzenetére
tényleg el kéne olvasnod mindkét gépről pár cikket. nincs műszaki hibája az x10-nek. illetve volt, az első széria szenzora nagyon spéci körülmények között csinált furcsaságokat ("white orb problem"), de amit ma kapni a boltban, az szinte kizárt, hogy ilyen legyen.
szerintem állati jó gép az x10, és öröm kézbevenni. az af szar, de az x20 autofókusza sem szuper, hanem csak vállalható. én azonos ár mellett is fájlalnám az x10 exr szenzorának hiányát az újban.
-
de ha ugyanúgy szórhatnám a pénzt, mint a japánok
, akkor picit jobban rámennék a ricoh gxr-féle vonalra:
- szenzor modulokat csinálnék: egy nagy felbontású, egy b&w, egy magas izós.
- üres vázakat csinálnék: egy mini, egy pen, egy kompakt om-d, egy profi om-d
- mindenki örülne
-
ez a dönthető kijelző, mint termékdifferenciációs megoldás, igazából tök szánalmas. kéne egy mini váz (a'la gm1), dönthető kijelzővel. kéne egy komolyabb pen váz (e-pl5/e-p5 összevonva), de nem túl drágán. kéne egy e-m10 és kéne egy e-m1. a két pen kerülhetne ugyanúgy kevésbe (100e körül a váz), az e-m10 lehetne még egy kicsit olcsóbb (175e körül a váz), az e-m1 meg lehetne 260e ft.
-
persze anno, amikor totál padlón voltam és állatira elfogyott már a türelmem a nőügyeket illetően, a hasonló tanácsoktól csak méginkább kikészültem. tudtam, hogy lazának kéne lennem, próbáltam is, erőből
, olyan laza lehetten, mint egy százas szög tökig beverve.sajnos nem lehet megúszni az időfaktort, amíg az ember szép lassan összerakja magát, elengedi a belső feszkókat, tényleg leszarja az egész csajok témát (nekem egy év volt). inkább belefog új hobbikba, hagyja magát belecsöppenni mindenféle programokba, így megismerkedik egy csomó új emberrel, a többi meg jön magától.
-
válasz
OPiiPO
üzenetére
többnyire nem éri meg, jól mondod. már csak azért is, mert az a csaj, aki lelki szemetesládának használ, azért valahol eleve nem vonzódik hozzád igazán. rövid az élet, nem szabad elvacakolni éveket és olyan libák után futni, akik igazából nem vesznek komolyan -- én erre jutottam 18 évesen.

-
akkor az első, és egyébként a nehezebb fele megvan. az elátkozottság meg hülyeség..
viszont még olyan okosságot tudok mondani, hogy ha nagyon rá vagy görcsölve a témára (nem tudom, csak mondom, nekem volt ilyen periódusom), akkor egyszerűen olyan a kisugárzásod, olyan üzenetet közvetítesz, ami nem jó. el kell tudni engedni a dolgot, amikor már tényleg leszarod, hogy mi van, viszont mindeközben nem elkeseredett vagy a csajhiánytól, hanem ellenben már tök jól érzed magad a bőrödben, és sok társaságba csöppensz, sok emberrel ismerkedsz......akkor beindul a dolog, és mire kettőt pislogsz, és elkezdenéd behúzni a numerákat, ott a gyerek, lakáshitel stb.

-
válasz
Mercutio_
üzenetére
a következtetés azért nem stimmel, elég jól tud működni az is, hogy valaki megrázza magát és megváltozik. "nem is gondoltam volna, hogy ennyire rákattanok mf-re" stb.

de az tuti, hogy bátornak és lelkesnek kell lenni a kedvességen felül, az magával ragadja a csájjét is. ja, és lelki szemetesládának állatira nem kötelező lenni, úgy értem, ha tényleg annak használ valaki, de amikor meg épp nincs maga alatt, akkor le sem szar... nos, akkor ugyanúgy kell viselkedni vele szemben.
kell az egészséges önbecsülés, tényleg.de persze ez az egész téma is olyasmi, mint a foci, építkezés, gyereknevelés: 10 millió szakemberünk van belőle

-
"Nem, Dr. Csernus, nemakarokrólabeszélni, de ha mégegy lánytól a szokásos "tök jó veled beszélni, kár, hogy a barátom nem ilyen" mondatot kapom, az nem teszi zsebre, amit kap..."
távol álljon tőlem az okoskodás, de ha idáig eljutottál, akkor némi csibészséget erőltess még magadra..

amellett, hogy kedves vagy a csájjéval, ne akarj megfelelni neki. inkább hallgasd meg mindig, beszéltesd hosszan, de legyenek szenvedélyeid, céljaid, amikkel kapcsolatban átjön a lelkesedésed, határozottságod. és ne a fotózás technikai oldala legyen az
, hanem viszont valami szekszibb dolog. 
na, csak okoskodtam

-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó BONTATLAN Samsung Galaxy S24+ 12/256GB Lila / 12 hó jótállás
- Microsoft Surface Pro 7+ - Újszerű, billentyűzettel és ceruzával
- DDR3 so-dimm 8GB notebook RAM modulok - több db
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)